jana84
|
Punce, kako se kaj držite...Jaz še kar navijam, da boste aprila pestvale čimbolj pridne štručke...in da bo porod čimlepši... Če bi bilo vse prav, bi tudi mi aprila zibali, pa nam žal ni bilo namenjeno in se še zdaj nekaj ubadamo s temi zakletimi , ki kar nočejo in nočejo prit... IZVIRNO SPOROČILO: tintin V porodnišnico ne rabite nosit nič za dojenčka... ko greste domov očka prinese eno pleničko (pampers ali podobno), oblačilca, eno-dve tetra plenički, dekico, lupinco. Svetujem pa, da v porodnišnico vzamete kakšno dudo, modrček za dojenje in blazinice, nastavke za dojenje. Jaz bom tokrat 100% vzela še črpalko za dojenje (v Kr kot zakleto leta 2007 niso imeli niti ene uporabne (in potem je moj možek v nedeljo zjutraj šibal v Lj. kupit črpalko), jaz pa dojke kot kamen trde od mleka) in komprese Multimam lanolin (ful fajn, če se vnamejo bradavice, to so blazinice prepojene z lanolinom in še nečem kar blazno hladi....dobite v lekarni). naj vam povem, da imajo v mariskateri porodnišnici prakso, da mamice prnesejo s seboj pleničke za otroka...Vsaj v šempretrski porodnišnici je tako...Če jih nimaš prvi dan, pa ti rečejo naj jih prinesejo čimprej...Tud glede vložkov za mamice v Šempetru raje vidijo da jih imaš s sabo. Oziroma oni ti dajo tiste običajne debelejše vložke, ne pa tistih VIR80, ki jih vsi priporočajo za po porodu (no, jaz sem kaj hitro uporabljala kar tiste, ki so jih dali v porodnišnici, ker se mi VIR80 niso nič kaj dopadli, pa tud šivana nisem bla, tako da mogoče zato). Za v porodnišnico je pa fajn da imaš s sabo tudi en napihljiv obroč za plavanje, ker če si šivan, je to najboljša rešitev za sedenje...baje. Pleničke pa tako: najboljš je da imate doma pripravljen 1 paket enkice, potem pa boste vidle kako in kaj...Naš pobalin je ful časa bil na dvojkici, sedaj pr 16esecih pa je še zmeraj na trojki...HB, saj so cenej . Glede proizvajalca - mi smo bili kar nekaj časa na Pamerskah, pol pa smo prešaltali na Müllerjeve, zdaj pa smo na Hoferjevih, čez noč pa še vedno dobi pampersko - mogoče se mi zdi da je bolj vpojna, ampak mislim da kakšne velike razlike ni. Se mi pa zdijo Pamperske najbolj "plastične" od vseh...Naš nikoli ni imel kakšnih problemov z rdečo ritko ali čem podobnim. Sestrina hčerka, pa je imela v začetku Pamperske, potem je prešaltala na Müllerjeve in kaj kmalu je tamal fasala rdečo ritko če je imela Papmerske, tako da zdaj kupuje tud za v vrtec Müllerjeve, pa tud za drugo hčerko ki se je komaj dobro rodila ima od Müllerja in je ful zadovoljna z njimi... Tako, zadost sem vam zatežila, glede na to, da sploh nisem noseča in kar nekaj vletavam v vašo debato...Ampak mi je fajn tako malo prebirat kako se počutite in kako načrtujete prihod novega člana družinice...
< Sporočilo je popravil jana84 -- 12.2.2010 11:27:38 >