šivilja
|
Evo mož popravil, zdaj ga pa ne smem tako šinfat. Torej kratek povzetek: H, je bila sitna ko hudič, pol noči ni spala, čez dan pa v treh rundah skupaj manj kot tričetrt ure. Zdaj je na joški spala 15 min in je spet konec. Očitno ji dela kar težave tale zob. Sešila nisem še nič. MOž mi je začel nesistematično polnit nove omare, kar me vrže popolnoma iz tira. Moj mož namreč ne trpi prazne police ali predala - je treba hitro nekaj notri dat, čeprav to potem vodi do takih nesmislov, kot so brisače na petih koncih v stanovanju in porcelan v spalnici, pomembno je samo, da niso omare prazne. Jaz sicer nisem hudo pedanten človek, samo rada premišljeno in sistematično uredim omare, ker je potem veliko lažje vzdrževat red. Hočem kupit še nekaj škatel, da bi lepše pospravila... Ob tem, da sem ga tokrat lepo prosila, če se tega vzdrži, ker bi rada najprej sešila pustne maske, ker pustnega karnevala na Ptuju verjetno ne bodo prstavili za en teden, da bi jaz prej omare pospravila. Pa ni čisto zdržal. In medtem ko je on obešal svoje plašče in jakne v omaro sem jaz risla z vodenimi barvicami s tavelikima, zabavala H. in ji kuhala večerjo in likala blago za maske. Ko se je jakost mojega glasu že podvojila, je dojel, da je mogoče kuhinja nagrmadena z umazano posodo bolj akutna zadeva, kot pa vsebina predsobe, ki je v kupih po vseh sobah že tri mesece. Bo pač še en teden. Zdaj bi pa ras šel jutri še nove štekerje kupovat, da mi bo potem težil, da jih mora nujno montirat. Saj jaz tudi hočem nove, samo če bo to čez štirinajst dni bo čist ok , ni nujno da so jutri. Ko smo imeli razbit štok pet let, ga pa ni tako žulilo. Ta vikend pač rabim, da otroke zabava, da lahko sešijem, pa mu še ni čisto potegnilo Po še eni neprespani noči, bo jutri življenje nedvomno lepše. Malo se mi je že odkupil z večerjo. Zdaj grem pa gledat najstniški film na Kanalu A. NOčko.
|