|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
1.2.2010 20:48:03   
marijaa
alex17 Meni je takrat pediatrinja svetovala naj bo naklona za 30 stopinj, eno knjigo in zelo debelo brisačo sem imela podloženo pod jogijem.  Pa enih 20 minut po obroku sem ga imela zmeraj na rami , ja je pomagalo naklon in to na rami, še bolj pa kasneje ranital,  Pri treh mescih se je začelo izboljševat, okrog 7 meseca pa izginilo.
Ad3 kapljice jaz sem jih redno dajala. A zdaj so po 6 tednih, no meni so v prvi svetovalnici pri enem mescu rekli naj kar začnem. Če ima otrok krče zamenjajo za olevit. Ja bom videla naslednji četrtek kaj boddo rekli kdaj naj začnem dajat.

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 601
2.2.2010 9:27:07   
Žaži
IZVIRNO SPOROČILO: somic

IZVIRNO SPOROČILO: Žaži

smic, na vsak sesalec paše, jaz prej fiziološko našpricam in nato takoj posesam in to kar ven pride te na tla rukne, da imajo lahko toliko smrklja v nosku, spredaj pa nič videt.

fiziološko imaš v ampulah? al kako našpricaš? s čim?

Sterimar v spraju, ful nežno sprica, ga celo kdaj na sebi uporabim ko imam ful suhega smrklja in krasticuser posted image in lahek je za uporabo, ker ga lahko tudi starejšemu našpricam in zato ne rabi ležati. Lahko pa čisto normalno uporabiš tistega v ampulah, v spraju, na špricko........samo da se nosek še dodatno navlaži, da ne vlečeš na suho.

Meni se bo počasi strgalo, ja priznam in me ni sramuser posted image , tamala mi podnevi spi ko top, nič jo ne zmoti, pa jo imam nalašč v dnevni v stolčku, ful ropotamo, bratec je ful glasen in se ona še premakne ne, popoldan okoli 17h je pa budnica in je zbujena z mini etapami dremeža do 5h zjutraj, ko spet zaspi ko top. Še celo podnevi je na 4 ure, ponoči pa komaj 3 zdrži, popolnoma ima bioritem zabrkan, ali ima katera še kako idejo kaj naj naredimuser posted image , ker zbuditi je podnevi ne morem, to kar spi dalje, tudi če jo slečem mi na previjalni kar spi, ropotamo na veliko, ful je svetlo okoli nje, nasvet prosimuser posted image . Somic, ti si imela neke take težave se mi zdi?

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 602
2.2.2010 10:22:10   
nincrli
Joj žaži to pa res ni fajnuser posted image . Naš na srečo ponoči spi, se pa čez dan toliko prejoka zarad krčev in jih mam res pov kovček! Še ko je končno malo dobre volje in zadovoljen ga za 5 min spet zgrabi...
Zdaj pa spet eno prašanje glede ellie stilauser posted image , treseš ga gor in dol kot flašo? Men mi ga je res malo hecno trest, pa prav sliši se kak se mu tekočina pretaka not, če ga tresem. No ponoči niti tak ne podre kupčka, ker je koma, sam me je vedno strah, da se bo zbudil zarad zvijanja pa vseeno poskušamo kupčka podret.

V soboto ima tašča abrahama in ji boma dala od baby art-kit deluxe, odtis rokice in nogice narejen točno na njen rduser posted image ak bo ona mela lep spomin pa še on, ko bo pri babici obešeno.

Danes je spet tak lep dan, boma potem šla ven, upam da počasi stali ta sneg in da začnejo ptički čivka pa rožice rastuser posted image

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 603
2.2.2010 10:24:12   
naja6
nincrli:tudi mi smo imeli aptamil in so ga tak krči dajali da je še mene zraven zvijalo.no pa smo včeraj kupili novalac in pa moj je šel v Avstrijo po ANTIFLAT kapljice ,no in TRKAM zgleda da bo boljše

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 604
2.2.2010 10:29:13   
TiSta
Tudi pri nas so neprespane noči, zbuja se na 2h, včasih tudi na 1,5h daa bi se dojil. Čez dan ni problema zdržati 3h, razen vmes ima izjeme. Ampak tole ponoči je pa noro! Joške se mi zdijo polne, tudi ko papa šprica iz njih in po 20 min dojenja zaspi. Ali je samo žejen, ali mleko ni dovolj hranilno? Kaj naj naredim, prosim nasvet!

Ja končno lepši in toplejši dnevi za naše vozičkanjeuser posted image user posted image

Moja škratka Nace 3.12.07 in Bine 7.1.2010

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 605
2.2.2010 10:37:21   
ellie
nincrli ja treseš ga kot flaškouser posted image  ampak našemu ful paše.

Midva sva pa ponoči imela pestro...sem ga šla previt, ker je bil pokakan...in ko sem ga razvila, se je še 2x pokakal...in to tak, da sem ga morala vse preoblačit. In posledično smo zjutraj zaspali...oz. moj mož. Je šel 2 uri kasneje v službo kot bi moraluser posted image  odkar imamo tega škrata...ne slišimo več budilk ne ničuser posted image

Drugače pa zvečer in ponoči nimamo problemov s spanjem (že trkamuser posted image ). Ko je čas za nočno spanje, ga dava v posteljico in ugasnemo luč. Včasih se še parkrat oglasi, ampak potem kar hitro zaspi.

Me pa zanima, če je katera tehtala user posted image  pred in po obroku? Ker ne vem, za koliko bi naj pojedel. Naš je po dojenju težji za caa 160 g. Pa ne vem, če je to ok?user posted image

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 606
2.2.2010 10:40:01   
somic

IZVIRNO SPOROČILO: somic

smic, na vsak sesalec paše, jaz prej fiziološko našpricam in nato takoj posesam in to kar ven pride te na tla rukne, da imajo lahko toliko smrklja v nosku, spredaj pa nič videt.

fiziološko imaš v ampulah? al kako našpricaš? s čim?

Sterimar v spraju, ful nežno sprica, ga celo kdaj na sebi uporabim ko imam ful suhega smrklja in krasticuser posted image in lahek je za uporabo, ker ga lahko tudi starejšemu našpricam in zato ne rabi ležati. Lahko pa čisto normalno uporabiš tistega v ampulah, v spraju, na špricko........samo da se nosek še dodatno navlaži, da ne vlečeš na suho.

Meni se bo počasi strgalo, ja priznam in me ni sramuser posted image , tamala mi podnevi spi ko top, nič jo ne zmoti, pa jo imam nalašč v dnevni v stolčku, ful ropotamo, bratec je ful glasen in se ona še premakne ne, popoldan okoli 17h je pa budnica in je zbujena z mini etapami dremeža do 5h zjutraj, ko spet zaspi ko top. Še celo podnevi je na 4 ure, ponoči pa komaj 3 zdrži, popolnoma ima bioritem zabrkan, ali ima katera še kako idejo kaj naj naredimuser posted image , ker zbuditi je podnevi ne morem, to kar spi dalje, tudi če jo slečem mi na previjalni kar spi, ropotamo na veliko, ful je svetlo okoli nje, nasvet prosimuser posted image . Somic, ti si imela neke take težave se mi zdi?

ja, res je. identične težave sem imela.

odprla sem novo temo z naslovom menjava dojenčkovega bioritma in z nasvetom uspešno rešila problem. sicer tole, ko je tako trdno spal, sem rešila drugače... mogoče se bo kateri zdelo malo čudno, ampak deluje.

spal je tako trdno kot praviš ti, žaži da ga nič ni zmotilo. ena upokojena patronažna sestra mi je rekla, da naj ga zmotim tako, da mu za kakšno sekundo stisnem noska, tako, da ne bo tisti moment prišel do zraka in se bo tako prebudil.

zdelo se mi je čudno, ampak ker sem bila čisto na koncu, sem probala tudi to. nekajkrat na dan, z uspešnim rezultatom.

probaj, drugega ti ne morem rečt ko to. vem pa kako ti je.

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 607
2.2.2010 11:17:53   
Žaži
Somic, hvala, bom probala. Daj da te še nekaj vprašam, a kaj pogrešaš obalo? Ker kolikor se spomnim sva se obe odselili, a neuser posted image Jaz ful pogrešam vreme, olus stopinje in sprehode ob morju vsak danuser posted image . No, saj ko bo pomlad bo boljše, me ta mraz in sneg ubijata, sem le 11 let tam živelauser posted image .
Mi lahko daš link do teme, kjer si za menjavo bioritma spraševala? Ker ne najdemuser posted image

Naty_ka, imaš ZS za kapljice.

< Sporočilo je popravil Žaži -- 2.2.2010 11:20:15 >

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 608
2.2.2010 11:37:39   
nincrli
Jooo pa spet ga krčiuser posted image po vsakem obroku je matranje...
naja6 kir novalac pa mateuser posted image definitivno bomo menjali, sam mam še 4 škatla aptamila za porabit user posted image

ellie pa se pr vas tud sliši tekočina, ko ga tresešuser posted image kolk obrokov pa ima tvoj, naš spije 90-100ml naenkrat, ima pa ene 7 obrokov

Optimism always works!!!

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 609
2.2.2010 11:40:26   
Tretjinka

IZVIRNO SPOROČILO: ellie

[
Me pa zanima, če je katera tehtala user posted image  pred in po obroku? Ker ne vem, za koliko bi naj pojedel. Naš je po dojenju težji za caa 160 g. Pa ne vem, če je to ok?user posted image

uf, to je FUUUUUL!!!! Na koliko časa ti pa je?

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 610
2.2.2010 12:01:40   
Žaži
IZVIRNO SPOROČILO: nincrli

Jooo pa spet ga krčiuser posted image po vsakem obroku je matranje...
naja6 kir novalac pa mateuser posted image definitivno bomo menjali, sam mam še 4 škatla aptamila za porabit user posted image

ellie pa se pr vas tud sliši tekočina, ko ga tresešuser posted image kolk obrokov pa ima tvoj, naš spije 90-100ml naenkrat, ima pa ene 7 obrokov

prodaj ga in menjaj.

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 611
2.2.2010 12:08:16   
ellie
nincrli veš da ne vem, če se mu kaj pretaka. Pri nas to samo ati počne z njimuser posted image  ampak mislim, da se mu pretaka...ker se med tem dostikrat pokaka al pa vsaj ful sprdiuser posted image  Po ml ne vem, koliko poje..

Tretjinka ponavadi je kakšnih 20 min na joški...in največkrat je na 4-5 ur. Se pa tud zgodi, da je lačen po 2eh urah...ampak to bolj redko. Hm...potem pa je mogoče to krivo, da mi toliko spi. Ker že v P se mi je dogajalo, da je spal po 6 ur skupaj. Pa je ena pediatrinja rekla, da ni nič narobe...da to pomeni, da se je dobro najedel. En drug pediater pa je rekel, da ga več kot 3,5 ure ne smem pustit spat. Potem pa vedi, kaj je prav in kaj neuser posted image

(odgovor članu Tretjinka)
Neposredna povezava do sporočila: 612
2.2.2010 12:11:22   
ellie
Aja pa...včeraj zvečer smo imeli "operacijo" baby vacuser posted image  sicer tistega iz grla nismo uspeli potegnit...je pa vseeno šlo ful ful ven. In potem ponoči res ni bilo problemov z noskomuser posted image  

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 613
2.2.2010 13:05:03   
Žaži

Aja pa...včeraj zvečer smo imeli "operacijo" baby vacuser posted image  sicer tistega iz grla nismo uspeli potegnit...je pa vseeno šlo ful ful ven. In potem ponoči res ni bilo problemov z noskomuser posted image  

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 614
2.2.2010 13:16:18   
tinncyka
ojla!!

danes je bila patronažna pri nas in je imela tehnico s sabo in smo se tehtali: pridelali smo celih 390guser posted image user posted image user posted image , mene je blo strah da ne bo dobila veliko na teži ker je samo po 10 min potem ima pa dosti in neha zizat, in očitno HB dovolj poje ker je imela v sredo ob odpustu 2910g sedaj pa 3300guser posted image user posted image user posted image  

smo pa danes tudi bolje spali je skoraj niso matrali krči (očitno BIO GAIA pomagauser posted image user posted image ) je bedela ponoči 1-2h samo je imela oči odprte ni se pa zvijala ali jokalauser posted image user posted image
počasi napredujemo glede nočnega spanjauser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tinncyka -- 2.2.2010 13:17:11 >

TAJA, 24.1.2010 - 3080g/49cm 12.26h :)

14.6.2008 - nas je zapustil naš mali angelček :'(

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 615
2.2.2010 13:39:43   
Zala01
Mi smo se pa danes prvič kopali, ko ga je milila izven banjice je skoz jokal, pol ko ga pa je dala v toplo vodo, je pa kar utihnil, pa čisto izbuljil oči. Ma ful je uživaluser posted image .

Drgač, ponoči spimo bolj tako, tako. Je bilo že slabše, pa boljše tudi. Zdaj čakam, da se starejši falotek zbudi in gremo na en sprehod na sonček.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 616
2.2.2010 13:45:16   
nikita 33
Pozdravljene!

Tudi jaz sem danes probala Baby vac in je bil tamali čist pri miru. Tako da operacija tudi pri nas uspela user posted image user posted image user posted image user posted image
Somic - se pa pozanimaj če ti paše na vorwerk, ko sem ga jaz kupovala sem prebrala ravno tukaj na RR da ne paše na vse vorwerke.

Kapljice - jaz sem nabavla vetrovne od koroških lekarn in antiflat iz avstrije. uporabljava kadar ga zvija samo vetrovne in se je zgodilo, kot je ena že omenjala, da ne mara splohveč dude če ni kapljice gor :)

Zanima pa me kdaj ste ve šle ven po porodu? Mene vsi strašijo da vsaj 1 mesec ne smem ven :( zdaj pa res ne vem kaj naj...bom znorela v tem stanovanju.

Glede spanja ponoči - se moram pohvalit da je kar nekaj ur buden podnevi in ponoči spi. se zbudi le 1x in po dojenju zaspi.

Tinncyka - lepo se redi tvoja štručka. naš je pa pridobil od odpustne teže 620 g v 14 dneh. pa sem mislila da tudi nič ne poje, ker se včasih naje že v 10 min.

Mi je pa patronaža svetovala če prehitro je in poje več zraka, naj večkrat podremo kupčka med dojenjem in je pomagala. je spal več časa.

Glede kupčka ponoči  - imam iste probleme. ga ne podre, samo potem pa poliva. če ga pa nosim, se mi pa predrami in rabi spet več časa da zaspi nazaj. bom poskusila dvignit vzglavje kot ste svetovale.

(odgovor članu tinncyka)
Neposredna povezava do sporočila: 617
2.2.2010 14:32:54   
somic

Somic, hvala, bom probala. Daj da te še nekaj vprašam, a kaj pogrešaš obalo? Ker kolikor se spomnim sva se obe odselili, a neuser posted image Jaz ful pogrešam vreme, olus stopinje in sprehode ob morju vsak danuser posted image . No, saj ko bo pomlad bo boljše, me ta mraz in sneg ubijata, sem le 11 let tam živelauser posted image .
Mi lahko daš link do teme, kjer si za menjavo bioritma spraševala? Ker ne najdemuser posted image

Naty_ka, imaš ZS za kapljice.

evo, link do moje teme

http://www.ringaraja.net/forum/menjava-dojenckovega-bioritma/m_4884426/tm.htm

obalo pa pogrešam za znoret!!!! user posted image user posted image , tako kot ti, vreme me tukaj na dolenjskem ubija, ravno zaradi tega sem z takšno lahkoto odšla od doma pred 9 leti. sneg in mraz nista za mene, zato mi je tako tuje tukaj, da to res ni. ne more tega vsak dobro razumet, midve sva si pa na precej podobnem.

komaj čakam maj, takrat bom spakirala vse in bom šla tam do septembra, oktobra na morje z malčkom. bova uživala oba!

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 618
2.2.2010 14:40:08   
somic
danes smo pa mi bili prvič zunaj z vozičkom. je bilo kar lepo vreme sonček, ampak vseeno malo mraz, pa sem ga lepo oblekla, pokrila s šalčkom skoraj tudi čez oči pa smo šli po ulici!

komaj sem čakala ta dan.

potem ko sem ga pa prinesla notri se je pa začel razburjat, zgleda da mu ni pasalo, da smo končali tako hito.

zdaj upam, da mi bo malo zaspal, ga tudi nekaj krči matrajo

kaj te kapljice bio gaia in antiflat so oboje za krče?

jaz imam kapljice od gorenjskih lekarn, pa ne vem če kaj pomagajo user posted image ni videt.

nikita, jaz sem bila zunaj kakšnih 10 dni po odpustu. bi se mi zmešalo drugače. grem ven 1x, mogoče 2x na teden za kakšno urico. mi full paše. pa pogrešam to.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 619
2.2.2010 14:46:34   
nincrli

nincrli veš da ne vem, če se mu kaj pretaka. Pri nas to samo ati počne z njimuser posted image  ampak mislim, da se mu pretaka...ker se med tem dostikrat pokaka al pa vsaj ful sprdiuser posted image  Po ml ne vem, koliko poje..

A pa ga tak dolgo tresete, da podre kupčka? Ker pri mojem včasih še kar traja, da ne bi bil potem pre-tresenuser posted image No vmes ga na ramo dam pa pol spet tresem, pol pa rata, včasih pa takoj. Aja pa neke glase zravn spuščauser posted image

nikita33 zakaj ne bi smela ven? Joj ne poslušat pa lepo idi na zrak posebej zdaj, ko je tak lepo vreme ne bo škodlo ne tebi in ne user posted image , tud če ni še 1 mesec star. Moj ima zdravnico v žlahti, ki je tamalega dajala ven čez dan- februarja skos, ji je kar na balkonu spal, je rekla da svež luft ne more škodit, se strinjam z njo. Otroka fejst zadekat pa sebe tud, pa je. Midva hodima ven odkar je imel 2 tedna. Sam valda na začetku po 5min, potem 10...

Js pa nč nimam za pucat noska, sam z fiziološko mu pa z vato. A vi jim nasploh to čistite al ko ima zabasan nosek? Kolk pa stane baby vac prek rije?

Aja pa naš je dobil temenca pa neke pike-mozolčke po obrazu user posted image

Zdaj pa ne vem za kater novalac naj menjam aptamil... Za univerzalnega al bi istega proti kolikom. Ma imajo tega na tržišču, tak ni čudno, da smo starši rahlo zmedeni user posted image

Optimism always works!!!

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 620
2.2.2010 14:48:57   
somic
jaz sem danes naročila baby vac preko rije.

cena 12.50 eur + 0.70 eur poštnina

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 621
2.2.2010 14:54:48   
Žaži
Nikita, mislim da sva pli ven 11 dan po porodu, pa še CR sem imela. Ma ni variante da nebi šla ven, sploh pa ne en mesec. Zrak je dober zate in prav tako za dojenčka, samo glej da ni premrzlo, pa en dan za 20 min, pol pa 15 min in tako dalje. Na te stare viže si pa samo požvižgaj.

Nincrli, noska čistim z baby vacom samo po potrebi, ne kar vsepovprek. Saj si tudi mi ne pucamo nosa če nimamo nič v njemuuser posted image . Stane pa nekaj malega, ko sem ga jaz kupila ni bil niti 10€.

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 622
2.2.2010 16:50:42   
felicia
ojla

na hitro še jaz malo poročam.

začeli smo zgubljati na teži zato od danes dodajam adaptirano mleko. upam, da začne pridobivati na teži. glede krčev pa sem imela pri prvem kapljice proti krčem al od koroških lekarn ali nekaj podobnega, tako da bomo probali tudi pri tem iste.

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 623
2.2.2010 17:30:06   
ellie
nincrli mojemu takoj uspe, da mali podre kupčka. Men pa nekak neuser posted image  ga je ravno prej to ful mučilo...potem pa je bruhnil in je blo ok.

Mene pa zanima, če obstaja kakšna tabela al karkoli, da bi vedela, koliko bi naj novorojenček pridobival na teži? Naš ogromno poje na en obrok...res pa da nekje na 4-5 ur. Potem pa tudi ogromno pokaka.

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 624
2.2.2010 17:47:20   
naja6
No pa smo bili tudi mi danes prvič v posvetovalnici,naslednjo imamo 4.3.2010.Pa da se pohvalimo kako napredujemo:imamo že 3695g(ob odhodu iz P smo jih imeli 2680,veliki smo 51,5 rodili pa smo se z 47cm in pa obseg glavice 37cm,imeli pa smo 33cmuser posted image user posted image user posted image ,smo se skoraj malo preveč zredili.Aja glede podiranja kupčka,pa mi je danes dr.svetovala naj ga položim na dekico na trebuh in da bo ga podrl v 2-3 sekundah in smo sprobali in je bilo učinkovito

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?