enea
|
IZVIRNO SPOROČILO: misar še malo strokovnega mnenja...pozimi se dnevno srečujem s tem problemom, oz. se stranke. vlaga na stenah oz. steklu (okna, vrata) so pojav velike vlažnosti v prostoru, premalo zračenja, (pre)nizke temperature v prostoru in slabe toplotne izolacije sten ali/in oken, vrat. ne izključite vseh dejavnikov, ponavadi so kar vsi po vrsti prisotni. nasvet: * v prostoru imejte uravnano vlažnost, ki naj ne bo večja od 50%, če se pojavlj akondenzacija- ne sušiti perila v tem prostoru!!! * redno zračenje prostorov (pomembno je, da se naredi prepih- se pravi dve nasprotno ležeči se okni odprimo na stežaj in počakamo, da se rosa na steklu vsaj delno posuši. od 3-5minutk), vsaj 1x dnevno, če se ne kuha, suši perila v prostoru, oz. če ste veliko doma od 2-3x dnevno Omenili ste, da je prostor hladnejši od ostalih + da v njem sušite perilo, priporočilo je, da perilo sušite v katerem drugem prostoru in prostor redno zračite! če je le mogoče namestite v prostor grelno napravo. to bi bilo to Če si brala moj prejšnji post, si videla s čim se srečujem jaz. Zdaj bi pa rada še tvoje strokovno mnenje, glede na to da imam v stanovanju od 65-90% vlago, no odkar ne sušim več v prostoru se max. dvigne do 80%,imam sušilca v kopalnici, zračim zjutraj ko sem sama od 8-10,30 vsak dan, temperatura v prostoru, tudi če ne kurimo je 20-22°C, izolacija naj bi bila v redu, saj je novogradnja, blok ima 1,5 leto, imam "pobiralca vlage",tiste kristale, ki mi v roku 2 mesecev, gre en kilogram, prepiha pa ne morem naredit, ker sta okni od dnevne in okni od spalnice na isti strani stene. Kaj naj naredim? Aja pa še to, na zidu se dela plesen, da je bog pomagej že za videt, čakam izvajalce da mi pridejo popravit zunaj na steni izolacijo.
|