|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vlaga
6.1.2010 10:07:43   
Anonimen
sicer ne vem, če paše na tale forumček, a...

na steni vzdolž balkonskih vrat se nam je pojavila vlažna lisa, ki je vedno večja,... seveda se ji je pridružila tudi plesen. ima kdo kaj izkušenj s tem?

to je v kuhinji, balkonska vrata (francoski balkon) so stara 4 leta, v tem predelu občasno sušim perilo, a če bi bilo le-to krivo, bi se mi že kakšno leto prej pojavil ta mokri del stene,... kuham celo manj kot več,...

je pa prostor brez radiatorja, hladnejši od ostalih, na tleh ploščice,...

kakšen nasvet? kaj bi lahko povzročalo to?
moram še vprašati zgornje sosede, kako imajo oni,...

hvala vam,... lp;
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vlaga
6.1.2010 10:26:48   
kapitan jan
Tudi pri meni doma se je pojavil podoben problem. Letos imam temperaturo v prostoru med 21-23 C, prejšnje leto tudi do 27 C (smo imeli pokvarjene ventile na radiatorju, zato smo odpirali okna in celo zimo hodili v kratkih rokavih).  Letos sem opazila najprej vlačno liso, sedaj tudi že plesen na zunanjem robu stene. Trenutno še nimam odgovora na to, kako ukrepati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.1.2010 10:30:38   
Anonimen
upam, da izveva.user posted image

sicer sem mislila poškropiti s sprejem proti plesni, a to bi bila samo kratkoročna rešitev proti plesni,... vlaga bi ostala.
mogoče če bi v prostor dala "lovilec" vlage?user posted image

(odgovor članu kapitan jan)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.1.2010 10:39:02   
Maya80
Tam ko imaš te lise premaži z varekino pri nas je pomagalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.1.2010 10:42:24   
Anonimen
res?

torej: na spisku za nakup je varekina.

(odgovor članu Maya80)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
6.1.2010 11:00:58   
Anonimen
ima kdo kaj podobnega doma:

http://www.bigbang.si/gospodinjski-aparati/ogrevalna-hladilna-in-vlazilna-tehnika/vlazilci-in-razvlazevalci-zraka/431530-argo-narciso-16-razvlazevalnik ?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.1.2010 11:01:50   
mate0ja
Jaz sem pred leti živela v polkletni garsonjeri in eno leto se je pojavila vlaga in posledično plesen. Potem je bilo vsako leto huje. Sm imela kup lovilcev vlage, v katere se je v kratkem času nabralo veliko odvečne vode iz zraka, vendar se mi je zdelo, da ni bilo večjega učinka. Madeže sem najprej spravila dol z varekino naslednjič pa s sprejem proti plesni. Je veliko bolj enostavno kot z varekino, ker samo pošpricaš in če presni ni preveč kar izgine. Ko pa boste pleskali prostor najprej premažite z emulzijo proti plesni. Dobi se jo tam, kjer imajo sicer barve za stene.

Če imaš možnost izmeri vlažnost zraka v prostoru. Optimalno je med 40 in 60 %. In če jo imaš že tako na zgornji meji potem ne suši perila v stanovanju, ker oddaja veliko vlage. Za kuhanje pa uporabi kuhinjsko napo.

Sicer pa ti predlagam, da napoveš voljno vlagi in pesni, sicer se bodo stvari ponavljale in širile. Če imate lastniško stanovanje, ti predlagam, da pokličeš pleskarja in povprašaš za nasvet oziroma pomoč pri sanaciji. Pa val da naj ti da potem kako garancijo, če se naslednje leto kljub sanaciji spet pokavo. spet pojavi. Sicer pa povprašaj lastnika kaj storiti.

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.1.2010 11:05:05   
Oceania

IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

http://www.bigbang.si/gospodinjski-aparati/ogrevalna-hladilna-in-vlazilna-tehnika/vlazilci-in-razvlazevalci-zraka/431530-argo-narciso-16-razvlazevalnik ?

Podobnega ja, znamke Zibro. Super zadeva.

Fornication Under the Consent of the King.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.1.2010 11:10:01   
živa
Tudi mi imamo razvlažilec Zibro in ga uporabljamo vsak dan. Plesen se nam je pojavila, ker imamo renovirano mansardo (nov zid) brez fasade (je zmanjkalo denarja, žal), pa je veliko neskladje med zunanjo in notranjo temperaturo, kar povzroča kondenz - pa itak zid še ni čisto presušen.

Poleg razvlažilcaseveda uporabi tudi svetovane pripomočke proti plesni.

Lp,

živa 

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.1.2010 16:09:21   
enea
Pozdravljene, sama imam tudi tak user posted image problem, in sicer plesniv zid na zunanji steni in isto v otroški sobi, ki meji na balkon. Kako to rešiti, ne vem, vem pa da so mi že sanirali zunanji zid, sedaj jih čakam da mi sanirajo še tistega od sobe. To je nastalo zato ker so v izolacijo dali "stekleno volno", ki se je napila dežja, smo v polkletnem prostoru, in se zunanja stran zemlje dotika naše stene, ker je bilo slabo zgrajeno in prehitro zaprto, pač prihaja do napak, blok je pa star 19 mesecev. Jaz sem zadnji krat pred enim tednom očistila zid samo z gobico, pa je glih tak nazaj, tudi jaz imam moker zid, mi voda skoraj dobesedno teče po zidu. user posted image user posted image user posted image  sem jezna na stanovanjski sklad in izvajalce

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.1.2010 7:58:27   
Anonimen
hvala vam za odgovore!
še zgornjega soseda moram dobiti, da izvem, kako imajo oni,... ker ta vlaga se je začela pojavljati iz zgornjega kota... mogoče njim kaj pušča. ker prejšnja leta je bilo okej,... je pa kot zunanja stena vsekakor občutljiva za vlago in plesen.

enea, upam, da vam to čimprej popravijo!

(odgovor članu enea)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
14.1.2010 13:39:05   
misar
še malo strokovnega mnenja...pozimi se dnevno srečujem s tem problemom, oz. se stranke.

vlaga na stenah oz. steklu (okna, vrata) so pojav velike vlažnosti v prostoru, premalo zračenja, (pre)nizke temperature v prostoru in slabe toplotne izolacije sten ali/in oken, vrat. ne izključite vseh dejavnikov, ponavadi so kar vsi po vrsti prisotni.

nasvet: * v prostoru imejte uravnano vlažnost, ki naj ne bo večja od 50%, če se pojavlj akondenzacija- ne sušiti perila v tem prostoru!!!
           * redno zračenje prostorov (pomembno je, da se naredi prepih- se pravi dve nasprotno ležeči se okni odprimo na stežaj in počakamo, da se rosa na steklu vsaj delno posuši. od 3-5minutk), vsaj 1x dnevno, če se ne kuha, suši perila v prostoru, oz. če ste veliko doma od 2-3x dnevno

Omenili ste, da je prostor hladnejši od ostalih + da v njem sušite perilo, priporočilo je, da perilo sušite v katerem drugem prostoru in prostor redno zračite! če je le mogoče namestite v prostor grelno napravo.

to bi bilo to

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.1.2010 15:11:22   
malania
Pozdrav!
Nisem brala, vseh odgovorv, tako da lahko se bom s kom ponovila, ampak, pri nas doma imamo tudi zelo vlažno (pritlično) stanovanje.
Najprej smo kupovali škatlice z nekimi kristali, ki so se topili, ampak je to kar precej draga zadeva. No, pred par leti smo se odločili in kupili strojček, ki vsrkava vlago. Ko se npr. pozimi zjutraj zbudimo v sobi (ponoči ne kurimo) kar teče z oken in po zidu (pozna se tudi, da je zid zunanji in na senčni strani). No, potem pač imamo svoj ritual, da najprej vse prezračimo potem pa vklopimo ta naš strojček.
Sicer se tudi nam pojavlja ples, ki ga čistimo s tistim čistilom, ki je namenjen prav za čiščenje plesni.
Je pa to zelo neprijetna zadeva, ta vlaga user posted image

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.1.2010 17:06:56   
enea
IZVIRNO SPOROČILO: misar

še malo strokovnega mnenja...pozimi se dnevno srečujem s tem problemom, oz. se stranke.

vlaga na stenah oz. steklu (okna, vrata) so pojav velike vlažnosti v prostoru, premalo zračenja, (pre)nizke temperature v prostoru in slabe toplotne izolacije sten ali/in oken, vrat. ne izključite vseh dejavnikov, ponavadi so kar vsi po vrsti prisotni.

nasvet: * v prostoru imejte uravnano vlažnost, ki naj ne bo večja od 50%, če se pojavlj akondenzacija- ne sušiti perila v tem prostoru!!!
          * redno zračenje prostorov (pomembno je, da se naredi prepih- se pravi dve nasprotno ležeči se okni odprimo na stežaj in počakamo, da se rosa na steklu vsaj delno posuši. od 3-5minutk), vsaj 1x dnevno, če se ne kuha, suši perila v prostoru, oz. če ste veliko doma od 2-3x dnevno

Omenili ste, da je prostor hladnejši od ostalih + da v njem sušite perilo, priporočilo je, da perilo sušite v katerem drugem prostoru in prostor redno zračite! če je le mogoče namestite v prostor grelno napravo.

to bi bilo to

Če si brala moj prejšnji post, si videla s čim se srečujem jaz. Zdaj bi pa rada še tvoje strokovno mnenje, glede na to da imam v stanovanju od 65-90% vlago, no odkar ne sušim več v prostoru se max. dvigne do 80%,imam sušilca v kopalnici, zračim zjutraj ko sem sama od 8-10,30 vsak dan, temperatura v prostoru, tudi če ne kurimo je 20-22°C, izolacija naj bi bila v redu, saj je novogradnja, blok ima 1,5 leto, imam "pobiralca vlage",tiste kristale, ki mi v roku 2 mesecev, gre en kilogram, prepiha pa ne morem naredit, ker sta okni od dnevne in okni od spalnice na isti strani stene.
Kaj naj naredim? Aja pa še to, na zidu se dela plesen, da je bog pomagej že za videt, čakam izvajalce da mi pridejo popravit zunaj na steni izolacijo.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.1.2010 19:27:46   
Kliki

Ja jast ga imam je fino. Sem pa tudi jast slišala da varekina pomaga smo moraš fajn zdrgnit ali pa uni premazi k jih dobiš v merkurju.

Vlaga pravijo da se pojavi zaradi pihanja pri oknih in vratih ker se topel in mrzel zrak izenačita.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.1.2010 9:10:47   
lidik

http://www.bigbang.si/gospodinjski-aparati/
ogrevalna-hladilna-in-vlazilna-tehnika/vlazilci-in-razvlazevalci-zraka/
431530-argo-narciso-16-razvlazevalnik ?

evo sem šele sedaj prebrala za tvoj oz. vaš problem. no naj ti povem, da tudi meni se je začela delati temne liste in posledično tudi plesen....je pa res da mi živimo v hiši, prej tega problema ni bilo in naenkrat se je pojavilo čez zimo v dnevni sobi (lansko zimo), kjer pozimi tudi sušim perilo...in sicer jaz sem se tega lotila oz. rešila tako, da čez zimo sem pridno brisala to plesen dol z suho čisto krpo, potem ko pa se je zunaj začelo lepše vreme in ko sem lahko imela odprta tudi okna, sem najprej vse skupaj lepo obrisala na čisto, in potem premazala z varekino, pustila kakšen dan, ali dva da se je vse posušilo in potem ponovila vajo z varekino še dvakrat - torej trikrat sem vse skupaj premazala z varekino in pustila kakšen mesec da se je vse posušilo, nakar sem prebelila (samo ta del, kjer je bila plesen - ker itak imam tam belo barvo)....in do sedaj moram potrkati je bilo brez problema...lise so izginile. no zdaj pa še problem z vlago - sem rešila z natanko takšno napravo, ki sprašuješ, če ima kdo kaj podobnega. in sicer ko dam sušiti perilo vklopim tole zadevico in imam dva učinka naenkrat - perilo je suho v polovičnem času - pa še vlage ni nikjer več.

< Sporočilo je popravil lidik -- 20.1.2010 9:15:24 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.1.2010 1:37:43   
Muca83
perilo je suho v polovičnem času - pa še vlage ni nikjer več

Enako, tudi moje perilo je suho ful hitreje. user posted image Bi sušila kje drugje ampak nimam pogojev.

Pa tiste škatlice s kristali za pobiranje vlage so larifari. Sva jo kupila in je v enem tednu potegnila ene 3 dcl vode. S strojem sva pa vsak dan zlivala stran litre vode.

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu lidik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.1.2010 7:00:28   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: enea

Kaj naj naredim? Aja pa še to, na zidu se dela plesen, da je bog pomagej že za videt, čakam izvajalce da mi pridejo popravit zunaj na steni izolacijo.user posted image user posted image user posted image user posted image

Če se ne motim, si napisala, da je stanovanje polkletno. Problem je najbrž v hidroizolaciji, pod zemljo. Včasih jo naflikajo gor, da se ne stika pravilno, vmes so luknje, skozi katere vdira voda. Pride do kapilarnega dviga in imaš mokro celo steno. Če tega ne bodo odpravili, lahko izolacijo menjujejo skoz. Glede nato, da je blok star 1.5 let, je še v garanciji in zahtevaj da odkopajo okrog, da se vidi, kako so sploh namestili hidrozolacijo. Čez to mora bit čez čepasta folija, ki preprečuje, da bi jo zemlja poškodovala.
Žal so v teh zlatih časih gradili vsi, ki s s troko nimajo veze , posledično pa se dogajajo takšne napake.

Vlage se moraš rešit, ker dolgoročno zelo škoduje dihalom.

K.tja, kot je napisala misar je pomembno zračenje. Obvezno dvignite temp. v prostoru in to  na 25 st in zračite.
A so sosedje kaj obnavljali mogoče?

< Sporočilo je popravil mika -- 26.1.2010 7:02:34 >

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.1.2010 16:11:48   
enea
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Če se ne motim, si napisala, da je stanovanje polkletno. Problem je najbrž v hidroizolaciji, pod zemljo. Včasih jo naflikajo gor, da se ne stika pravilno, vmes so luknje, skozi katere vdira voda. Pride do kapilarnega dviga in imaš mokro celo steno. Če tega ne bodo odpravili, lahko izolacijo menjujejo skoz. Glede nato, da je blok star 1.5 let, je še v garanciji in zahtevaj da odkopajo okrog, da se vidi, kako so sploh namestili hidrozolacijo. Čez to mora bit čez čepasta folija, ki preprečuje, da bi jo zemlja poškodovala.
Žal so v teh zlatih časih gradili vsi, ki s s troko nimajo veze , posledično pa se dogajajo takšne napake.

Vlage se moraš rešit, ker dolgoročno zelo škoduje dihalom.

K.tja, kot je napisala misar je pomembno zračenje. Obvezno dvignite temp. v prostoru in to  na 25 st in zračite.
A so sosedje kaj obnavljali mogoče?

Ne sosedje niso obnavljali, meni so pa sedaj začeli balkon, so že pobrali izolacijo ven, sedaj čakajo (hb lepega vremena) da se posuši in bodo na novo nekaj ustvarili. Je pa neka ćrna folija čez, a je to to, kar si napisala?
Zračim skozi, v stanovanju imam toplo, imam nekje med 20-22°c, meni je to dovolj, ker če ne nam je pa pretoplo, mene, že to poti, imam pač neke zdr. težave. Ma upam da bodo res poštimali, ker tako ne more bit, ne zdravstveno ne vizuelnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.1.2010 16:17:21   
Kliki
Evo jest sem se jo lotila že z varekino in je dosti boljše, spomladi bom pa vse še ene parkrat premazala in potem presušila tam nekje septembra pa bova belila in potem bova pridno lavfala razvlažilec in upam da jo ne bo več.

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.1.2010 16:53:03   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: enea

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Je pa neka ćrna folija čez, a je to to, kar si napisala?
Zračim skozi, v stanovanju imam toplo, imam nekje med 20-22°c, meni je to dovolj, ker če ne nam je pa pretoplo, mene, že to poti, imam pač neke zdr. težave. Ma upam da bodo res poštimali, ker tako ne more bit, ne zdravstveno ne vizuelnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Stene pod zemljo morajo bit namazane z Ibitolom (črne barve),  gor pa se vari   IZOTEKT izolacija. Preklop mora bit 10cm.
user posted image

Čez se položi čepasto folijo
user posted image
čepi morajo bit obrnjeni ven, da  zemlja ne poškoduje IZOTEKTA . malo še pobrskaj po netu, da boš videla kako izgleda, da ne bodo naredili polovičasrko.

Višjo temp. bi morala naredit zato, da vlaga bolj izhlapeva in jo hitreje spraviš ven z zračenjem.

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 21
27.1.2010 13:06:09   
2violina

Imamo prav tega, je cenejši od Zibrota, vlago dobro lovi. Sem z njim zadovolna. Vklopi se samodejno, ko vlaga v prostoru naraste. Se pa plesni ne iznebiš. Mi smo ves zgoren sloj dol potegnili in nanovo nanesli. Prej premazali z eno snovjo in tudi belili s posebnimi barvami, ki preprečujejo nastajanje plesni na steni. Sedaj, se nam ob redni uporabi razvlaževalca vlaga in plesen ni pojavila.

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.2.2010 16:54:44   
Anonimen
očitno je ta zima bolj vlažna.

zgornji sosedje imajo les na tej steni, tako da niti niso opazili... le lužo pri tleh. kako imajo pod nami, ne vem.
trenutno se borim z varekino, spomladi, ko bo topleje bomo pa obnovili steno.

izolacija z zunanje strani bi bilo težje izvedljiva, ker je to blok in bi se potem morali strinjati vsi stanovalci, kolikor vem,...

no. vsaj vem, na kaj moram biti pozorna pri naslednjem nakupu stanovanjauser posted image

(odgovor članu 2violina)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
1.2.2010 17:22:15   
poli*
Če prejšnje leta niste imeli plesni, potem verjetno ni vzrok v slabi izolaciji.
Nam se je pojavila plesen, ko nismo več tako pogosto zračili (prej vsak dan min. 1 uro) in ko smo začeli sušiti cunje v prostoru. Stvar se je rešila tako, da je mož prešprical s tisto tekočino proti plesni in s trdim predmetom vse skup mal podrsal proč (pazit morš, da ne poškoduješ zida), potem pa še pobelil čez. Ja, pa zračit smo spet začeli ogromno.
Varekina ni rešitev, ker nima snovi, ki bi pobile plesen, ampak jo samo "pobeli"... čez par tednov pa plesen spet udari ven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.2.2010 17:26:02   
poli*
Pa še to- ni v zvezi s stanovanji, ampak je pokazatelj, kolk je aluminij "out". V našem bloku smo prej imeli lesena vhodna vrata (pa ful stekla), lansko leto so jih zamenjali za aluminjasta in sedaj nam ob vsakem večjem deževju nastane v hodniku tak kondenz, da zgleda, kot da bi nekdo vodo polil po tlehuser posted image . Les je zakon, ker diha.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?