|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cepljenje proti rotavirusu
29.1.2010 15:17:43   
t4sa
Pozdravljeni!
Nevem če je v pravem forumu ampak vseeno.Imam vprašanje glede tega cepljenja proti rotavirusu.Kakšna so kaj vaša mnenja,kolikokrat pride do tega virusa, ker se ne morem odločit če jo naj dam cepit ali ne??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cepljenje proti rotavirusu
29.1.2010 15:35:41   
trobentic_@
Nisem za cepljenje.Ker ni niti enega dobrega razloga za

(odgovor članu t4sa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.1.2010 15:38:26   
Dudica1
Pri prvemu še nismo vedeli za to,zdaj drugega pa sem dala.

(odgovor članu trobentic_@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.1.2010 16:46:14   
niwci
Nam so v šoli za starše rekli takole, če gre otrok v jasli je priporočljivo, če bo doma, pa se odločite ja ali ne. Mene tudi zanima kakšno mnenje, ker tudi sama razmišljam kaj narediti.

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.1.2010 16:47:55   
zmajaz
Mi isto pri prvi nismo vedeli za to cepljenje, pa tudi sicer ni važno, ker itak ni šla v vrtec pred drugim letom, cepljenje pa naj bi držalo do tam nekje. Ta drugega smo pa dali cepit.

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
29.1.2010 18:42:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
29.1.2010 19:10:13   
K_a_t_i
Mi smo našega dali. Dobi 2 dozi (ni cepivo, otrok to dobi po žlički), naj pa bi držalo do nekje 3. leta. Odločila pa sem se izključno zato, ker je šel z 11m v vrtec in ker sem slišala zelo slabe izkušnje tistih malčkov, ki so ga prebolevali  res miceni. Je pa dejansko tako, da ni rečeno, da rota virusa otrok ne bo dobil, ampak če se že pokaže, naj bi bil v precej blažji obliki. Bom potrkala, ampak naš bo zdej zdej star 3 leta in do sedaj smo se mu uspešno izogibali.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.1.2010 19:11:30   
tejči28
mi smo ga dali cepit,ker fantek od sestre,takrat še to ni bilo ta reklamirano kot zdaj,je zbolel za rotavirusom in je bil par dni v bolnici na infuziji,ker je samo bruhal in mel drisko.Jaz tega nočem in sem ga dala cepit,čeprav cepivo je zelo drago.Itak pa ga dobi po žlički.

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.1.2010 19:13:15   
Kika99
  Jaz sem Anjo danes na pregledu kar naročila, prvi odmerek (za tekočino za popiti dobi že 1.3), stara pa je dober mesec.

(odgovor članu t4sa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.1.2010 19:31:34   
t4sa
Nevem kaj naj storim res ne, moja pikica sicer nebo šla v vrtec, vendar vseeno nebi rada da bi dobila to in bi bila ful boga. Sem pa slišala tudi da baje tudi ni vredu, če daš otroka cepit, ker se potem to v njem kuha in potem ko je starejši tolko bolj udari katera druga bolezen.user posted image Zdaj pa nevem kaj naj. Pregled imamo 3.2., tako da imam še malo časa da premislim, kako pa kaj.

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.1.2010 19:33:45   
rea27

IZVIRNO SPOROČILO: trobentic_@

Nisem za cepljenje.Ker ni niti enega dobrega razloga za

se podpišem :)user posted image user posted image user posted image

rea27

Neposredna povezava do sporočila: 11
29.1.2010 19:36:57   
majuška10
mi smo našega cepli, po tehtnem premisleku sva se oba odločla ZA, je pa res, da bo šel kmalu v vrtec... tako kot je napisala KATI...

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.1.2010 19:38:51   
štrumfek
Je nisem dala cepit.... 

(odgovor članu majuška10)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.1.2010 19:41:54   
Pat74
Nobenga od treh nisem dala in ne nameravamuser posted image

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.1.2010 19:46:53   
tassika
Jaz sem jo dala, sicer ne vem če bom dobila vrtec, pa tudi če ga ne imamo veliko prijateljev z majhnimi otroci in tudi nečake. Takole vam povem v čet smo bili pri svakinji na obisku v sob je pristalana infekcijski, ker je njen najmlajši dobil roto. V čet je bil še čisto ok in sem se potem tresla, da mogoče ni še mala kaj staknila. Zato sva bila oba za da jodava, ker ni nujno da ga dobi samo v vrtcu, tudi drugje se da, je pa res da je bolj razširjen v večjih kolektivih.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.1.2010 19:51:59   
glugluglu
Prva dva se nista cepila, ker tega cepiva očitno še ni bilo, tretjega smo pa dali cepit in mi ni žal. Bi priporočala,vsem , ki so že kot majhni bolj v stiku z drugimi otroci.

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.1.2010 20:11:19   
Anonimen
torej, če kdo trdi, da ni enega dobrega razloga za, še ni videl, kako odraslaega, da o otrocih in dojenčkih ne govorim, zdela rotavirusna infekcija...res je lahko hudo, tako, da jaz sem za...

(odgovor članu glugluglu)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
29.1.2010 20:44:45   
ksenija12
Cepljenje ti toplo priporočam, ne glede na relativno visoko ceno cepljenja..dvakrat spije sirup in to je to...
Rotavirus je katastrofa..še če je cepljen, ga lahko dobi, vendar praviloma v milejši obliki zaradi česar ne rabi bit hospitaliziran.

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.1.2010 20:46:47   
dolenjka
zdaj je v SLO na voljo tudi cepivo Rotateq, ki pokriva 5 sevov (Rotarix samo 3), cena pa je enaka, le da so 3 odmerki. Jaz sem se odločila za tega novejšega user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.1.2010 20:49:07   
Urska09
Pri prvem otroku to še ni obstajalo. Fasal rota virus pri 2 letih in po parih dneh pristal na infekcijski na infuziji. To je bila ena mojih najhujših izkušenj. Od tedaj dalje sem se panično bala vsake viroze z bruhanjem in drisko. Lahko mi verjameš, da pri drugem otroku nisem niti za sekundo pomislila, da ga ne bi cepila.

(odgovor članu t4sa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.1.2010 20:52:49   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: ursikam

torej, če kdo trdi, da ni enega dobrega razloga za, še ni videl, kako odraslaega, da o otrocih in dojenčkih ne govorim, zdela rotavirusna infekcija...res je lahko hudo, tako, da jaz sem za...

Se povsem strinjam.

Jah, eni so pa itak ful pametni za vse user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.1.2010 21:23:07   
TuBoLina_86
pozdravljene!

vas prebiram, in sem bila tudi sama v dilemi.... sedaj sem se odločila, da ga dam cepit, vendar se bojim, da sem prepozna... user posted image user posted image user posted image user posted image

v sredo smo bili drugič cepljeni, pa sem vprašala, pa mi je rekla, ka naj se odločim, pa pozovem, pa mi pol povejo, če sem prepozna ali ne...

upam, da nisem, glede denarja, pa bo že nekak.... ko se gre za zdravje, ne gledam na ceno in denar....

17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina

ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm
1 leto : 10,5 kg, 77 cm

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.1.2010 10:05:57   
trobentic_@
ursikam povej a otrok ni ubog ko dobi navadno drisko,virozo z bruhanjemuser posted image user posted image
In lahko tako kot pri rotavirusu pristane na infuziji!
Tako kot pri vseh driskah je pomembna samo tekočina,da otrok ne dehidrira
In še enkrat ne me ne prepriča ker sem videla da otroka lahko zdela tudi navadna driska in viroza z bruhanjem!
če pa ti misliš da lahko samo zaradi rotavirusa pristane na infuziji in da otroka zdela,draga moja nisi še vsega videla
Saj itak nekaj pa mora biti,da zaslužijouser posted image user posted image   vsaka čast jim.

(odgovor članu TuBoLina_86)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.1.2010 10:13:52   
Čebel@
jaz sem našo dala cepit

Neposredna povezava do sporočila: 24
30.1.2010 11:02:01   
Anonimen
trobentic@:odgovor na tvoje prvo vprašanje-seveda je ubog, tega nikoli nisem trdila...
videla sem take in drugačne driske in viroze, ker s tem delam vsak dan in menim, da tiste, ki lahko preprečimo, sploh pri najmlajših, dajmo. cepljenje še vedno velja za eno od revolucij v medicini, le ga ne bi bilo, bi bili tvoji in moji otroci še vedno ogroženi za npr.črnimi kozami. in čisto vse na tem svetu le ni zarota farmacevtske industrije...
draga moja, zapleti rotavirusne in ostalih drisk so lahko še hujši od dehidracije in je potrebno še kaj invazivnejšega od infuzije, da jih pozdravi...

(odgovor članu Čebel@)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.