|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009 2.del
26.1.2010 18:07:48   
mita21
IZVIRNO SPOROČILO: MONY25

a ve dajete vašim malčkom že kej čokolade za polizat? al je treba s čokolado kej počakat? sj ne vem...user posted image

Jaz ne, jo bo mel še celo življenje dost za jest... sem bolj proti, da se daje sladkarije dojenčkom, ima še celo življ. pred seboj in bo tega več kot preveč ..moje mnenje.user posted image

Drugače pa, mislim da bomo tudi mi postali prehlajeni, Matija danes kiha, tko de prićakujem ... ma sej ni čudno, če je tako vreme, komi čakam pomlad in poletje, vidim da se o morju pogovarjate, komi čakam!!!! Dragi bi šel v hotel, ja pa ne, ker ne maram tiste gužve med obroki gledat, pa še čist po otroku se bomo lahko ravnal...mi smo tud lani starša sabo uzel in je blo tko kot v hotelu, razmišljam če bi letos podobnouser posted image , se pa neki menmo da bi šli vsi bratranci pa sestrične z majhnimi otroki skupaj na morje - ja, res bi jih bilo za cel vrtecuser posted image  Aprila bomo šli v toplice - verjetno v Čatežke. Matija ma full rad vodo in po mojem bo zelo užival.
Neki me kliče

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2776
26.1.2010 18:19:01   
manna
IZVIRNO SPOROČILO: mita21

a ve dajete vašim malčkom že kej čokolade za polizat? al je treba s čokolado kej počakat? sj ne vem...user posted image

Jaz ne, jo bo mel še celo življenje dost za jest... sem bolj proti, da se daje sladkarije dojenčkom, ima še celo življ. pred seboj in bo tega več kot preveč ..moje mnenje.user posted image

Se strinjam glede čokolade. Čim kasneje sladkarije!

(odgovor članu mita21)
Neposredna povezava do sporočila: 2777
26.1.2010 18:21:02   
manna
mita21, kaj pa je z vašim Gašperjem? Upam da ne vprašam preveč. Ima kakšno bolezen, sindrom... ?

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2778
26.1.2010 20:00:52   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: manna

mita21, kaj pa je z vašim Gašperjem? Upam da ne vprašam preveč. Ima kakšno bolezen, sindrom... ?

Ravno to sem hotela tudi jaz vprašat. Drugače pa zanimivo, da imamo isti urnik hranjenja. Kot četrto obrok bom pa jaz uvedla jogurte in skute za popoldanski obrok.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2779
26.1.2010 20:15:09   
Naty*Taja

naty-taja: a tvoj že kr tkole stoji, al kaj? naš se še nč tkole na nogice ne postavlja...sam tko k je v naročju, se z nogicam odriva ful! a bi se mogu že tkole na nogice postavljat???

Aja, Meti ne! Ni treba, da se na nogice postavla pri sedmih mescih, kje pa! Sam naši so vsi mal bolj hitri - verjetno je to tudi malo v genih, glede na to, da smo se me s sestrama hitro postavle na noge in shodle, pa tudi naš otroci. Nečakinja je pri 8 mesecih čisto samostojno hodla in tudi past je lepo znala na rito. Tak da ne! Tam pri kakih 9 se ponavadi začno vzpenjat. Pa tale stajica je tudi našga privedla do tega. Zdej se že ob sedežni, pručki, stolu..povsod dviga... Večina jih shodi tam pri dobrem letu dni.

Mony -počak še. Pač še ni pripravljen. Poskusi spet čez nekaj časa. Naš zdej že tudi pretlačeno poje, še vedno ima pa najraje zmiksano. Kaj čem, pa nisem onimadvema nikol miksala. 
Glede prenosne postlce - jaz imam tako gobo pet centimetrov debelo za not položit, ker ja je kr trdo tisto za spat.

Bačko - korenčkov sok zapira male. So moje tadrugi pri starosti par dni dali korenčkov sok, ko je kr naprej kakala - halo budale, ne morem druga rečt - mala je kr naprej zizala in veliko kakala, pa je enkrat eno zdravnico, ki je šla jo preoblačt brez predpasnika pokakala dvakrat v eni uri! user posted image Sem prvo misla, da se hecajo, potem pa res drug dan na polici pri mali vidim tisto flašo celo oranžno obarvano od korenčkovega soka!! user posted image No ja. Lahko pa zdej vam pomagam...user posted image
Aha - sem vidla, da ima tudi tavečja drisko in se zadeva kr ponavlja - pri nas je bilo isto, ko je bila Maruša mala...ta hudič od virusa se tudi v igračah zadržuje!! Jaz sem potem enkrat vse prebrisala, igrače vrgla v bano vode z razkužilom, oprala posteljnino, prezračla...in je bilo ok. Prej pa kr naprej se je ponavljalo. Mogoče bi bilo dobro, da sama to nardiš. Pa striktno si roke umivat in razkužvat, ko greš od ene do druge. Res je sranje s temi virusi driske.

Tira - da ti ne bo treba piškotkov drobit in raztapljat -plasma ima ene v prahu. Če mogoče še nisi vedla...user posted image

Lino - hvala za pohvale! Ampak tale konoplja pa to...user posted image (se mal hecam, sam se res hecno sliši in priznam, da prvič čujem za to olje.)
Na zdejle se je pa men čika zaluštalo...pa sploh ne kadim...včas med študijem smo pa pržgal kirga za foro...

Mita - kaj pa je s tvojim prvim sončkom? (če ni skrivnost) Sicer pa vidim, da nas je več firbcev. Pa ti kr pojamri tule, če ti je potem lažje. Meni osebno se zdi, da je forum ravno za take zadeve fajn. ko ne moreš nikomur drugemu potožit, potožiš tule in nekdo že prebere...

E punce uživajmo s svojimi sončki - vedno bolj luštno bo...

MONTIGNAC

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2780
26.1.2010 20:27:21   
lino
hihihi, ja, konopljino olje je zeloooooo zdravo, vendar se lahko uporablja le hladno (za solate, zmešat k jedem,...) moram pa dodat, da tukaj ni zraven THC-ja, to je stvar, ki povzroča halucinacije,...gre za industrijsko konopljo in ne za mamilo (da ne bo katera mislila, da hašiš dajem otroku)user posted image

In pa nisem hotla komu lušte s cigareti naredit,...men je fulll žal, da sem spt začela kadit (pokadim sicer tam do 5 cigaret dnevno, ampak sem nesrečna, ker ne bi bilo treba, gre sam za odvisnost, da ne morš rečt NE!)

vse najboljše vsem!!!

Alarm...

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 2781
26.1.2010 22:35:04   
Goldy
Mala_princeska - vidiš na Salomonov oglasnik, se še pa nisem spomnila. Bom še tam malo pobrskala.

lenika - jaz sem danes uvedla 4 obrok GH. No, bila sem na enem sestanku in je naša namesto zize popoldna dobila sadno kašico.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 2782
27.1.2010 7:19:13   
Hanuši
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

user posted image user posted image user posted image mi pa dobivamo zgornje enice in smo tako bogi. sicer je dons že bolš,sam  še niso nč pokukal vn, tko da bo še akcija. je P imela vročino 3 dni in hudo drisko, da se mi je ful smilila.

nč, grem nazaj k njej se mal igrat.

Jutro,

evo do tukaj sem prebrala in moram takoj nekaj vprašat. Mi smo se danes zbudili ob 4h, najpraj stokanje pol pa jok, ful sem se ustrašila, ker je tako milo jokal kot takrat, ko je imel vnetje ušeska, no čez 20min je zaspal, ampak samo do 6h. Sedaj je pa sitko, pa jokavček, pa nič ni uredu.
Kaminek kako veš, da je od zobk, ker jaz sem že tudi na zg. enkici pomislila ima kar zatečeno zgoraj, tko ful napeto. Pa mislim, da je Naty-Taya tut rekla, da niso spal zaradi zobkov. Kako to veste, ker jaz sem zapaničarla ob 4h zjutraj, da ne bi spet kaj zbolel. Ker pri Hani sploh nismo vedli, da zobki rastejo. Spodnji enici sta sovpadali z vnetjem ušes, tako, da je bil tako ali tako bogi. Kake nasvete proooosim ali izkušnje.

bačko user posted image user posted image user posted image  za Loro. Daj poskusi čaj iz suhih borovnic, res preverjeno deluje. Ker jaz sem bolj zagovornik naravnih stvari in se moj lubi heca, da so Ašičeve tri knjžice moja biblijauser posted image .

Vas preberem še naprej in se slišimo oz. beremo

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 2783
27.1.2010 7:35:37   
Hanuši
MONY, čimprej se pozdravi, pa naj te dragi malo razvaja

IZVIRNO SPOROČILO: lino

In pa nisem hotla komu lušte s cigareti naredit,...men je fulll žal, da sem spt začela kadit (pokadim sicer tam do 5 cigaret dnevno, ampak sem nesrečna, ker ne bi bilo treba, gre sam za odvisnost, da ne morš rečt NE!)

Lej men je tut žal, da sem spet začela, jih sicer kakih 10-15 pokadim, se tolažim, ker kadim slim, da je za pol normalne, samo pokadim pa s takim UŽITKOM. Mene moj lubi vedno heca, da se po meni pretaka francoska kri, ker to so njegove besede, da me je užitek gledati pri hrani, pitju vina in kajenju, ker se mi menda na obrazu vidi, da 100% uživam. Ko sem bila na dieti je po moje bolj on trpel, kot jaz. Je rekel, da je tisti mali nasmešek izginil, ki je drugače pri obroku vedno prisotenuser posted image

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 2784
27.1.2010 10:37:44   
MONY25
kje pa ste dons vse?

no, js zdle vsaj vročine nimam, mam pa poln nosek itd.-sva mela namen jit z decom dons mal v shoping, pa zgleda nau nč...user posted image

se je pa vrjetn tud tamau nalezu-mu ful teče z noska...ajoj...

Za dežjem vedno posije sonček....:)

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 2785
27.1.2010 11:12:38   
Hanuši
Res punce, kje ste? Saj res, da je sonce, sam pr ns kaže -6,9.

Pa še vročino je ravnokar fasaluser posted image user posted image user posted image . Mu je še nisem merila, ker sem ga položila v posteljco in je brez dude v stotinki zaspal. A mislite, da je loh od zobkov. Tok mi je grozen, ker se mi zdi, da je non-stop nekaj bolanuser posted image .
Nima nobenih znakov bolezni, popolnoma nič, samo vročina je. Pa sej pri ušesku tut ni bilo nič drugega kot samo vročina. Upaaaaaam, da ni spet ušesek

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2786
27.1.2010 12:03:41   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši

IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

user posted image user posted image user posted image mi pa dobivamo zgornje enice in smo tako bogi. sicer je dons že bolš,sam  še niso nč pokukal vn, tko da bo še akcija. je P imela vročino 3 dni in hudo drisko, da se mi je ful smilila.

nč, grem nazaj k njej se mal igrat.

Jutro,

evo do tukaj sem prebrala in moram takoj nekaj vprašat. Mi smo se danes zbudili ob 4h, najpraj stokanje pol pa jok, ful sem se ustrašila, ker je tako milo jokal kot takrat, ko je imel vnetje ušeska, no čez 20min je zaspal, ampak samo do 6h. Sedaj je pa sitko, pa jokavček, pa nič ni uredu.
Kaminek kako veš, da je od zobk, ker jaz sem že tudi na zg. enkici pomislila ima kar zatečeno zgoraj, tko ful napeto. Pa mislim, da je Naty-Taya tut rekla, da niso spal zaradi zobkov. Kako to veste, ker jaz sem zapaničarla ob 4h zjutraj, da ne bi spet kaj zbolel. Ker pri Hani sploh nismo vedli, da zobki rastejo. Spodnji enici sta sovpadali z vnetjem ušes, tako, da je bil tako ali tako bogi. Kake nasvete proooosim ali izkušnje.

smo ravnokar od zdravnika, ima virozo, za povrh pa ji lahko rastejo zobki-tko je rekla. hmmm, najbrž ima res vse skupi, ker jo je ponoč tolk zavijal, da nismo skor nč spal, smo bli spet tolk bogiuser posted image user posted image user posted image .sicer zdejle panča, ker je čist fertig, jst se bom probala pa tud mal uležt, ker mi tud spanca primanjkuje. ampak ne vemo, od koga je dobila virozo, aml sumim njeno teto, ker dela v vrtcu in je lohk kej domov prnesla. ah, sej ne mormo otročke čist zavarovat in izolirat. žal morjo it tud čez take grde stvari, da jih matra. bo že bolš. aja, pa izpuščaje je včeraj dobila, ampak to je vse posledica viroze. tko, da bomo bol ajčkal

grem se spočit

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 2787
27.1.2010 12:19:41   
tecka
IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši

Res punce, kje ste? Saj res, da je sonce, sam pr ns kaže -6,9.

Pa še vročino je ravnokar fasaluser posted image user posted image user posted image . Mu je še nisem merila, ker sem ga položila v posteljco in je brez dude v stotinki zaspal. A mislite, da je loh od zobkov. Tok mi je grozen, ker se mi zdi, da je non-stop nekaj bolanuser posted image .
Nima nobenih znakov bolezni, popolnoma nič, samo vročina je. Pa sej pri ušesku tut ni bilo nič drugega kot samo vročina. Upaaaaaam, da ni spet ušesek

Hanuši in ostali bolančki: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Jaz sicer nimam izkušenj, ampak po mojem ne moreš prej vedeti ali bodo zobki ali pa kakšna bolj resna bolezen. Za zobke lahko rečeš samo za nazaj. Ne vem, no, naj napiše še katera, ki ima več izkušenj.

Jaz pa moram sporočit, da smo od alergologa in da pri Srečku niso ugotovili alergijeuser posted image Imel naj bi samo zelo občutljivo kožo. Se vidi že po tem, da na koži ostane kar malo rdeč "odtis", če ga bolj grobo primeš. Uf, se mi je kar oddahnilo.
Zdaj moram pa še malo preštudirat kreme, ki mi jih je priporočila - itak moramo pa sami poiskati tisto, ki mu bo najbolj odgovarjala.
Bili smo pa na Debelem rtiču in v načrtu sem imela še sprehod ob morju, pa je taka burja, da je v končni fazi bolj mrzlo kot pri nas. No, sonček nas je vsaj čez šipo avta malo pogrel.

Sladkarije in otročki: ne vidim nobene potrebe. Sploh, ker jih bo itak preveč dobil kasneje v življenju.

Morje: bomo šli predvidoma vsaj v predsezoni (maja). Za kasneje bomo pa videli, kako bo z vrtcem. Jaz na morju v sezoni že ene 10 let nisem bila, ker imam tudi jaz alergijo "na morje". Je tudi meni mimogrede zdravnica predlagala eno kremo za sončenje poletiuser posted image

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 2788
27.1.2010 12:48:42   
mita21
Hoj, tud mi smo zboleliuser posted image user posted image . Tisto kihanje včeraj se je zgleda sprevrglo v prehlad ali virozo. Nekaj malega mu teče iz noska, ponoči pa je zakuhal na 38. Sedaj mu vročina niha med 37,5 in 38, ponoči je celo prvič po flaški pil. Je ves čas na zizi visel, pa itak ni nič not, če ponoč sam ene dvakrat mal potegne, tko de se je zadovoljil s flaško. Apetit ima normalen, le pije več, pa tudi kaka bolj pogosto, vendar ne redko. Jaz tud upam, da niso spet ušesa, sem poskusila na pritisk pa ni nič cviknil (takrat, ko je imel vneta, je). Upam, da gre res samo za en mini prehlad. Jaz se namreč zelo bojim kakšnih prikritih uroinfektov. Mi je namreč kar mal čudno, da bi imel vročino, ker mu malo iz noska tečeuser posted image  Z zdravnikom bom še počakala, če ne bo do petka nič boljše, pa greva.

Lenika, ti boš nadomestila popoldanski obrok? Mi namreč hodmo popoldne z zizo spat, takrat se najbolj z veseljem doji (glede na jutra in noči), tko de jaz bom verjetno nadomestila zajtrk, pol se bodo pa verjetno ure mal prestavleuser posted image  no ne vem, imam pa v planu tud jaz (kadar bomo) popoldanski obrok zamenjati z jogurtom ali skuto. user posted image

Drgac pa mi ni težko povedat kaj je s prvim sončkom, v fazi prebolevanja nisem želela govoriti o tem, sem mislila, da smo to čist preboleli, ampak sedaj ko imamo Matijo, se mi zdi, da se jeza, žalost pogosteje vrneta. Kajti sta si živo nasprotje. Matija se veliko sam zamosti z razni mi predmeti, igro, "sodeluje" pri igri ..., skratka spada bolj med nezahtevne dojenčke. Gašper . diagnoza - jo nima, razen splošno diagnozo splošen razvojni zaostanek na vseh področjih razvoja in posamzene komponente avtističnega sindroma. Vzrok: neznan. Nosečnost, porod, vse BP. Po preiskavih sodeč je bila to igra narave. Opažala sama, zdravnike sama opozarjala. Pišem drugič kaj več, kliče ...

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 2789
27.1.2010 12:51:28   
MONY25
upam, da se vaši malčki čimprej pozdravjo...oz. naši user posted image

alex pa na veliko zdj ene par dni čeblja...prej sploh ni-to je zdj začel! se skos pogovarja user posted image user posted image user posted image

Za dežjem vedno posije sonček....:)

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 2790
27.1.2010 14:47:48   
Mala_princeska
Zgleda, da bi rabli čelado(a veste une za malčke) je Manca nabrita in navita, da pleza glih ravno tam kjer ni potrebe, pa danes mi je s postelje dol padla vem, da se s tem ni za hvalit - sem se presekirala 100 na uro in se še zdej , ker sem samo pulover hotla z omare dobit, da bi jo oblekla za ven in sem jo z roko sicer za ritko držala, pa se je na hitrco obrnila in štrbunknila , sem se malo pomirila na vozičkanju po snegu,  mala je malo spala (kar tud vem da po padcu ravno ni dobr), jst pa kosilo do konca pacam (pazi to sama kuham, ker je to najboljš za vse; edino če bo tašča kdaj kako večjo količino kakšne posebne hrane kuhala - recimo sarm bo še za nas).

Uživajte pa upam da tud v vaših koncih sije sonce.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vse bolančkane user posted image in mamice, bratce, sestrice,...

Sem pa malo jezna, ker sem kupila Milupino riževo kašico in nisem prebrala da se pripravlja z mlekom user posted image - no bom pa Novalac uporabla za pripravo, imam raje take ki se z vodo pripravjo.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2791
27.1.2010 15:04:48   
Tira
Mita21 user posted image user posted image  za tvojega velikega sončka... Me je kar groza, ko pomislim, da ne narediš nič narobe, vse gre BP, potem te pa doleti... user posted image  

Naty-Taja res nisem vedela, da obstajajo tudi piškotki v prahu. Ampak sej se mora itak navadit gristi in sam držati piškote oz pribor.

Tecka naš M. ima tudi tako kožo, da ko ga primem za kopat, ko je nagec, se mu takoj poznajo odtisi mojih prstov. Imam pa tudi sama tako občutljivo kožo, tko da je to dobil po meni user posted image .

Hanuši ti si pa taka kot jz user posted image  Meni tudi user posted image  govori, da kadar jem sem v svojem svetu. Kadim tudi sama in z užitkom, pa vem da bi bilo bolje da ne bi. Ampak kot sta že rekli, kadim slim in najlažje kar obstaja... pa tudi ne pokadim velik (max 8 cigaret na dan).

Naš sonček je bil tko priden, danes ko sva šla pa k mami se je pa takoj zbudil. Je spal samo pol ure. Očitno že dobr ve, da ni doma v svoji posteljici.

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2792
27.1.2010 16:08:42   
mita21
Tudi jaz posiljam user posted image user posted image user posted image user posted image  za vse bolančkane. ja, tud mi smo med njimi. Ampak me pa "veseli" da je med boleznijo sprejel flaško za čaj. Upam, da jo bo imel tudi naprej, ne samo zdej, ko ima vročino.
Zdej spi, vročino ima ves čas okrog 37,6. Upam, da ponoči ne bo narasla. Je bolj sitko, ampak nič posebnega. Starejšega sta moja starša odpeljala na popoldanske počitnice. Full uživa na snegu pr naših dveh - imata hišo na samem, ne more nikamor pobegnit in se celo zaigra.
Da še hitro do konca napišem: Dali smo cel kup preiskav čez, vse BP, samo on ni BP. Imamo pa v našem koncu res smolo s pediatri, takrat ko je bil majhen, je bila njegova ravno na specializaciji in vedno, ko sva bila bolna, sistematski ga je gledal zdravnik "ki je imel 5 min časa". To pomeni, da so se ves čas menjali in sva čez "sito" padla. Nobene fizioterapije .... na Soči pa v šoli pa ne morejo vrjet kako to ... tko de tolk o teh natančnih sistematskih. Vedno je bilo vse BP.  Kot dojenček je ogromno neutolažljivo jokal, z nobeno stvarjo se ni zamotil, ni prijemal, v usta dajal ...vse smo pripisovali groznim krčem. Sama sem pr 8 mesecih prvič pojamrala (opažat nekak začela pri 3 m, vendar si lažež, da je OK), da nekaj ni u redu (ni bilo majnih otrok okrog tko kot sedaj, da bi velik primerjala, neta ni bilo, ...pa pol še enkrat, pa sem izpadla kot ena prsrana učitelca, ki bi rada da bi bil njen otrok suprioren. Šele pri 14 mesecih sva prišla do nevrologa, no potem pa veliko bolezni (refluks na ledvicah, srčna napaka - HB majhna.ni moteča, jajčka spuščat, fimoza, žrelnica, ... pa še cel kup preiskav, sedaj pa HB je to za nami, mamo še kako terapijo, al pa hodimo okrog zaradi kakšnih redkih stvari (napr. po obrazu so se mu pojavile bradavice ...). Tko je to. Kej velik z njim ni okrog za hodit (vem, se grdo slisši), ampak on napr. v gužvi postane grozn nervozen, zato  napr nakupovalni centri za nas odpadejo z njim, pa kake fešte, morm za take stvari varstvo iskat. HB imamo zlate starše pa prababice, ki so nam v veliko pomoč in Gašer jih obožuje. No, to je blo čist na hitro in skrčeno in vem da tud nametano. Zdej je simpatičen otrok, dobrosrčen (ni agresiven, malega obožuje), je pa ljubosumen, kar kaže na svoj način in trenutno grozno trmast. Skratka res velja za take otroke: nima nobenih materialnih želja (z raznimi igračami, igrami smo ga dobesedno posiljevali, svakinja pravi, da je cel dan slabe volje, ko ne ve kaj bi mu za RD kupila, tolk redko si kej želi), potrebuje res veliko mero ljubezni, potrpežljivosti in časa, ki je namenjen samo njemu.
mal sem se spihala ....

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 2793
27.1.2010 16:24:27   
mita21
Kaj ve dajete svojim otrokom za grist? Napr. jaz sem kupila od Plasmona piškotke, se krasno raztopijo, vendar me blazno moti, ker so tako sladki, še mene peče po grlu, ko ga pojem. Potem sem kupila od Holle, niso tako sladki, vendar so pa trdi in ni šans, da bi se v ustih stopili, sem mu včeri cele kose ven iz ust vlekla in je zarenčal kot kužauser posted image . A že dajete kruh, napr skorijco? Baje priporočajo kruh okrog 10 mesecauser posted image
A se tisti razni prepečenci (napr od hippa) stopijo v ustih??
Mala princeska, verjetno si se full prestrasila, vsaj jaz bi se. Ampak ponavadi imajo otroci tako srečo kot mačkeuser posted image . Največkrat se takšni padci srečno končajo.
Jok....

(odgovor članu mita21)
Neposredna povezava do sporočila: 2794
27.1.2010 16:59:48   
lino
Dan.

Najprej vsem pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , pa čim prej ozdravite!!!! Se mi zdi, da ste skoraj vsi nekaj bolančkiuser posted image

Jst se ravno bašem z rižem (rjav riž+brokoli+korenček), ker ga tudi Maksi je in pol skupaj jeva..., no jst mam še polno skledo paradižnikove solate zraven... Moram rečt, da sem zadnjič skušala mal hrano omejit, sem jedla 1dan samo kosmiče, pa se mi je potem pričelo vrtet...je kr treba jest!

Jst dam Maksiju velikokrat suhe jabolke za "cuzit", so zdrave in se še najmanj lomijo, mislim kekse tut jst pol kr iz ust vlečem, al pa jih psu sfotrauser posted image

A ste že vse oddale za dohodnino (sončke v olajšavo)??? Jst grem v petek nest...sem spet med bolj zadnjimiuser posted image

(odgovor članu mita21)
Neposredna povezava do sporočila: 2795
27.1.2010 17:19:48   
manna
IZVIRNO SPOROČILO: mita21

Kaj ve dajete svojim otrokom za grist? Napr. jaz sem kupila od Plasmona piškotke, se krasno raztopijo, vendar me blazno moti, ker so tako sladki, še mene peče po grlu, ko ga pojem. Potem sem kupila od Holle, niso tako sladki, vendar so pa trdi in ni šans, da bi se v ustih stopili, sem mu včeri cele kose ven iz ust vlekla in je zarenčal kot kužauser posted image . A že dajete kruh, napr skorijco? Baje priporočajo kruh okrog 10 mesecauser posted image
A se tisti razni prepečenci (napr od hippa) stopijo v ustih??

Se strinjam - plasmon piškotki so fajn, ampak presladki. Od Holle sem jih tudi jaz probala, pa so pretrdi. Prepečenci od Hipp se ne stopijo, poleg tega so sladkani. Jaz ji dam skorjo kruha. Pa vsak dan dobi en piškotek Plasmon, naj ji bo, saj je itak še predrobna, poleg tega ga zmeraj samo pol poje, potem jo pa ne zanima več in ga vrže na tla. 

(odgovor članu mita21)
Neposredna povezava do sporočila: 2796
27.1.2010 17:22:34   
mini86
js sm tud kupla od plasmona piškote in so res sladki in se takoj stipijo..zjd mam pa plasma piškote in so mn sladki in bolj debeli in rabi več časa da ga pojeuser posted image
ja prepečenc od hippa mamo in se tud stopi samo še vseen ne tok hitr kokr plasmon..je pa tud rahlo sladkast..
sm mu dala skorico in je celo scuzal in pol pojedu..nš tud rad krhlje cuza..je prou smešn..

tud js še nism oddala za dohodnino tko da lino nisi tazadnjauser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 2797
27.1.2010 17:24:48   
manna
mita21,  Pri nas imamo dva fantka v žlahti ki sta otroka s PP (pa ne od iste familje), eden ima Downov sindrom, eden pa hudo obiko cerebralne paralize. In me kar srček boli ko sta tako boga. Oba sta še majhna (1 in 3 leta). Dobro da ste dali ta hudo čez. user posted image user posted image user posted image
Je pa celo pri Downovem sindromu tako, da ga lahko menda tudi kasneje ugotovijo. Pri tem v žlahti so ga odkrili šele pri starosti 6 mesecev. 

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2798
27.1.2010 19:03:37   
Naty*Taja
Ja, Mita - takole pacarko imamo tudi mi za pediatrinjo. Sorry ampak tile sistematski do enega leta bi mogli res bit natančni. Če bi blo z mojim prvim kej narobe ženska ziher nebi ugotovila, ker vse kar je bilo je bilo to, da so ga zvagali in zmerli, potem pa me je vprašala, če je kej posebnega (kok bi le naj vedla pri prvem??) pa lulčka je pogledla, če gre kožica čez. Pa za rokce ga je gor potegnla, da je vidla če glavo nese... No razliko poznam pa zato, ker sem bila z Marušo zaradi policitemije napotena v razvojno in sem vidla, kako točno naj bi zgledal pregled pri recimo 6m. Zdej tamalga lahko kr sama preverim in jo bi pač opozorila na kaj če bi se mi zdelo narobe.

Pa Gašper hodi v šolo?
Drži se in jaz pravim da so ti otročki naši sončki, ker nam razsvetlijo obzorja...ja, šele ko vidiš drugačnega otročka veš, da ko ti tvoji živčke kravžljajo nii to nič hudga. Tudi mi imamo v žlahti punčko s hudo otroško paralizo - je pa posledica preklampsije. Grozno, ampak jaz malo tako rada stisnem k sebi in ji dam nekaj svoje pozitivne energije. Res pa so starši takih otročkov vredni vsega občudovanja, da zdržite vse te napore, strese, konec koncev tudi finančne izdatke.

Naš pa niti nima nekega interesa glodat kekse in razne druge grizkote za pojest. user posted image

MONTIGNAC

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2799
27.1.2010 20:09:02   
*alina*
Mita21, res smola s tole P. Tudi mi hodimo v razvojno ambulanto in prav dobro vidim kakšna je razlike med to in "navadno" pediatrinjo. Pri naši P zgleda pregled nekako tako kot je napisala Naty Taja, v razvojni pa se otroku res posvetijo...vsake toliko pride zraven še fizioterapevtka in skupaj opazujeta in ugotavljata kakšno je stanjeuser posted image .

Tecka: super da ni alergij. Kot sem že enkrat pisala ima tudi naša občutljivo kožo. Prejšnji teden mi je zdravnica predpisala Elidel+eno kremico so mi zmešali v lekarni in od takrat je koža povsem gladka, brez lišajev, skratka res lepa... Elidel mi je priporočila že naša fizioterapevtka, ker ima tudi sinčka s podobnimi problemi. Sicer je pa res od otroka do otroka odvisno kaj mu bo odgovarjalo.

V petek imamo pregled v razvojni ambulanti in me prav zanima kako bo...ponavadi me malo opozori, da kg prehitro naraščajo, ampak sploh ne vem kaj naj, ko pa tako rada je. Povsem obratna situacija kot pri Manni. No pa vseeno, meni se ne zdi nič kritičnega...

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 2800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?