mita21
|
Tudi jaz posiljam za vse bolančkane. ja, tud mi smo med njimi. Ampak me pa "veseli" da je med boleznijo sprejel flaško za čaj. Upam, da jo bo imel tudi naprej, ne samo zdej, ko ima vročino. Zdej spi, vročino ima ves čas okrog 37,6. Upam, da ponoči ne bo narasla. Je bolj sitko, ampak nič posebnega. Starejšega sta moja starša odpeljala na popoldanske počitnice. Full uživa na snegu pr naših dveh - imata hišo na samem, ne more nikamor pobegnit in se celo zaigra. Da še hitro do konca napišem: Dali smo cel kup preiskav čez, vse BP, samo on ni BP. Imamo pa v našem koncu res smolo s pediatri, takrat ko je bil majhen, je bila njegova ravno na specializaciji in vedno, ko sva bila bolna, sistematski ga je gledal zdravnik "ki je imel 5 min časa". To pomeni, da so se ves čas menjali in sva čez "sito" padla. Nobene fizioterapije .... na Soči pa v šoli pa ne morejo vrjet kako to ... tko de tolk o teh natančnih sistematskih. Vedno je bilo vse BP. Kot dojenček je ogromno neutolažljivo jokal, z nobeno stvarjo se ni zamotil, ni prijemal, v usta dajal ...vse smo pripisovali groznim krčem. Sama sem pr 8 mesecih prvič pojamrala (opažat nekak začela pri 3 m, vendar si lažež, da je OK), da nekaj ni u redu (ni bilo majnih otrok okrog tko kot sedaj, da bi velik primerjala, neta ni bilo, ...pa pol še enkrat, pa sem izpadla kot ena prsrana učitelca, ki bi rada da bi bil njen otrok suprioren. Šele pri 14 mesecih sva prišla do nevrologa, no potem pa veliko bolezni (refluks na ledvicah, srčna napaka - HB majhna.ni moteča, jajčka spuščat, fimoza, žrelnica, ... pa še cel kup preiskav, sedaj pa HB je to za nami, mamo še kako terapijo, al pa hodimo okrog zaradi kakšnih redkih stvari (napr. po obrazu so se mu pojavile bradavice ...). Tko je to. Kej velik z njim ni okrog za hodit (vem, se grdo slisši), ampak on napr. v gužvi postane grozn nervozen, zato napr nakupovalni centri za nas odpadejo z njim, pa kake fešte, morm za take stvari varstvo iskat. HB imamo zlate starše pa prababice, ki so nam v veliko pomoč in Gašer jih obožuje. No, to je blo čist na hitro in skrčeno in vem da tud nametano. Zdej je simpatičen otrok, dobrosrčen (ni agresiven, malega obožuje), je pa ljubosumen, kar kaže na svoj način in trenutno grozno trmast. Skratka res velja za take otroke: nima nobenih materialnih želja (z raznimi igračami, igrami smo ga dobesedno posiljevali, svakinja pravi, da je cel dan slabe volje, ko ne ve kaj bi mu za RD kupila, tolk redko si kej želi), potrebuje res veliko mero ljubezni, potrpežljivosti in časa, ki je namenjen samo njemu. mal sem se spihala ....
|