grahek85
|
Živjo! Evo danes smo se prvič kopali Ker špas je bil, zelo mu je všeč v vodi Vse kar je pred tem in takoj po tem pa ne Pa stehtali smo se in mamo 3850g, tako da smo v slabih treh tednih dobili 820g Drugače je pa danes naš oči spet nazaj v službi in sva s pikolinotom sama doma Ni mi čisto lušno, sam kaj čmo, se bomo že navadili. IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 IZVIRNO SPOROČILO: Zala01 Ima pa mišek še vedno žurke ponoči, do prvega hranjenja, ob 2h, lepo spi, pol bi pa on bil zbujen do jutra in histerično joče, če ga položiva v posteljico. Pri nas podobno. Do prvega dojenja ponoči spi kot polhec, to je nekje do 1., 2. ure, potem pa...bi se on ˝pogovarjal˝ in če ne dobi odziva pa postane glasen, tako da ni nič s spanjem do jutra. Vendar frajerček potem čez dan to nič ne nadoknadi. Zaspi za kakšno uro, potem pa...tako da se tudi jaz ne morem naspati niti ponoči, še manj pa podnevi. Nam so na MŠ in v P razložili, da so novorojenčki večinoma vsi zvečer in ponoči bolj aktivni, ker jih moti vsa tišina in ko rata bolj mir. Da so pač še iz trebuha navajeni na ropot in šum, tako da jih nočna tišina moti. Zdaj ne vem, koliko je to res, samo sliši se pa logično. Mogoče bi pomagale šušpavanke? To se dobi nek CD, ki ima posnete razne šume, ki naj bi bili čim bolj podobni tistim iz maternice in otroka pomirijo oz. uspavajo. Tukaj je link: http://suspavanke.com/ IZVIRNO SPOROČILO: marijaa Ja in me je 1 zelo urejena babica, za katero mi potem nekdo izmed čakajočih povedal, da je to upokojena socialna delavka iz ene OŠ nadrla kot : Kaj si pa vi mislite, da tu dojite, okrog pa toliko otrok, da vas ni sram, na wc se umaknite ali pa mu flaško dajte. Ko sem si opomogla od prvotnega šoka, sem ji mirno odvrnila: Gospa jaz ne jem na stranišču, verjetno tudi vi ne, zato tudi moj otrok ne bo. Tudi dvojčke mislim kdaj v javnosti podojit, ampak če bosta hotela oba hkrati bo pa res kriza. Tian ima pa po čelu čedalje več mozolčkov kot, da bi bil že vpuberteti . Ne vem a naj s čem namažem, saj verjetno srbi ga ne. Ima pa tudi ogromno temenc in zelo trdovratne bolj kot Alina. A jih imajo vaši dosti Ha, super si ji povedala!!! Točno tako tudi jaz razmišljam. WC je zadnje mesto, kjer bi dala otroku jest. Ni mi jasno, zakaj je to dojenje nekaterim ljudem tako moteče... Se jim gravža, jim je sramotno ali kaj... Pa je res čisto naravna stvar, tako kot če jaz pojem sendvič na klopci, mali pa pač ne je sendviča ampak ziza Mislim, da take reakcije še najbolj govorijo o tem, da imajo nekateri ljudje čisto preveč problemov Naš pikec ima tudi mozoljčke, ampak po ličkih. Je rekla patronažna da ni to nič takega, da se jim pač koža čisti. Da naj jih ignoriram, bodo že izginili (bog ne daj stiskat ). Temenc pa nimamo, tako da tukaj ti pa ne morem pomagat. IZVIRNO SPOROČILO: somic sicer sem pa od nekje, ne vem kako fasala virozo in sem cela zabasana. nos poln, glavo imam pa kot lonec. sem šla včeraj k dežurnemu, da vidim, če lahko kaj vzamem in predvsem, če lahko dojim, da patrik dobi vsaj tisto malo mleka kar ga imam. pa sem ostala brez odgovora... povedala je samo, da imam virozo, da ne morem vzet nič, kar se pa dojenja tiče, da ona ne ve, če lahko dojim... groza. No, to je pa naš Nou mest... V P smo dobili knjigico "Kaj mora vsaka mamica vedeti v prvih mesecih o svojem otroku" in je notri vprašanje, ali lahko dojimo med prehladom in odgovor je tak: Vsekakor, saj pri dojenju dojenček in otrok ni nič bolj izpostavljen infektu kot ob siceršnji negi. Da se možnost prenosa kapljičnega infekta zmanjša, pa svetujemo pogosto umivanje rok, ter uporabo maske preko ust in nosu. IZVIRNO SPOROČILO: Kika99 Včeraj sem doživela en mejčken tušek. Me je najina bejba polulala in to prav ornk. Sem ji snela pleničko in je ravno začela kakat in ko je revčka potisnila jo je še lulat zagrabil. Jaz sem jo gledala v obrazek pa sploh nisem vidla kaj počne tam spodaj. Naenkrat sem dobila porcijo lulanja po majci in laseh (kot bipadal deš, sem prav v strop pogledala ) . Oči je umiral od smeha meni pa ni bilo nič jasno Naš lumpek tudi skoraj vedno lula med previjanjem Sem že čisto pripravljena, tako da mam kar skos neko krpico zraven, da prestrežem. Recimo da mu v desetih previjanjih ene dvakrat ne uspe lulat, ko je brez plenice. Pa kaka tudi rad, ko je nagec Zadnjič je punkeca naredil, zraven se je pa še pokakal in je skoraj dva metra daleč drekita neslo po tleh Je pa takrat ravno očka previjal, tako da je bilo še toliko bolj zabavno
< Sporočilo je popravil grahek85 -- 25.1.2010 13:19:04 >