|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
24.1.2010 17:24:42   
Zala01
oJLA,

danes je pa kar zatišje tukaj gor, zaradi nedelje in obiskov verjetno. No, pri nama sta tudi pravkar bila tast in tašča, pa se nista mogla načudit kolk je mali že pridobil na kilaži. Ja, moram rečt, da mi res pridno papcamo. krčkov pa tudi skoraj nima več, ker se jaz po vašem nasvetu nalivam s čajem iz kuminih in komarčkovih zrncuser posted image . Res pomaga.

Ima pa mišek še vedno žurke ponoči, do prvega hranjenja, ob 2h, lepo spi, pol bi pa on bil zbujen do jutra in histerično joče, če ga položiva v posteljico. Ima še kdo take težave, saj mislim, da ima naš mišek zamenjan bioritem, ker podnevi bi pa večinoma prespal.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 351
24.1.2010 17:32:41   
polho3006
IZVIRNO SPOROČILO: Zala01

Ima pa mišek še vedno žurke ponoči, do prvega hranjenja, ob 2h, lepo spi, pol bi pa on bil zbujen do jutra in histerično joče, če ga položiva v posteljico.

Pri nas podobno. Do prvega dojenja ponoči spi kot polhec, to je nekje do 1., 2. ure, potem pa...bi se on ˝pogovarjal˝ in če ne dobi odziva pa postane glasen, tako da ni nič s spanjem do jutra. Vendar frajerček potem čez dan to nič ne nadoknadi. Zaspi za kakšno uro, potem pa...tako da se tudi jaz ne morem naspati niti ponoči, še manj pa podnevi.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 352
24.1.2010 19:50:56   
a.jrad1
Hojla!

Da se še jaz javim tule gor. Glede poroda, dne 09.01.2010, ne bom zgubljala besed, ker smo v treh urah opravili z odlično 5 - to so besede glavne babice in zdravnika, ki sta bila pri porodu. Imela svoje popadke zelo močne že na 5 min in odprta 4 cm, ko sem prišla v porodnišnico; dobila klizmo, se stuširala in ob 21.00 bila v porodni sobi in nato ob 00.10 minut rodila. Naš Jakob je tehtal kar 3700 g in bil velik 52 cm. Vse je bilo lepo in prav do drugega dne, ko je dobil močno zlatenico in posledica je bilo "sonćenje" pod lučko 3 x po 3 ure; in potem kar že domov....še ves rumen in z navodilom pediatra, da ga naj budimo na dve-maksimalno tri ure, da mora veliko jesti in kakati. Ampak posledično zaradi zlatenice naš sonček dobi sor v ustih in nima občutka za mojo dido, tako da si nekaj dni brizgamo mleko in mu dajamo po flaški; se zredi dovolj, nato dobi prve krče in gremo nazaj na dojenje, pa se zredi premalo, tako, da smo spet na brizganju mleka in dodajanju Aptamila, ker se mi od vseh teh skrbi mleko ne dela dovolj...in tako sem zdaj ob 19 spet dala na mojo dido in je lepo pil 15 min, tako da za dve uri ga je potreno spet buditi - upam, da se bo zbudil sam, in spet dojenje......Upam samo, da bo v torek, ko pride patronažna, tehtnica pokazala dovolj in da se naš mišek redi dovolj. Bi zelo rada samo sojila, ker naš mišek pije po šolsko - je rekla patronažna.

Imam vprašanje:
- A lahko ukinem Aptamil in spet samo dojim? Kako bom vedela, da se je sonček dovolj najedel? Saj namreč za otroke z zlatenico je značilno, da bi samo spali in zelo malo jedli!
- A mi poveste za tiste, ki pijete čaj proti krčem, kako si ga skuhate? Kumino in janež date v vrelo vodo in še kaj - ali se dobi že kupiti tak čaj? Naš sonček ma tudi krče, pa včeraj in danes zelo težko kaka, tako da bi mi vsak nasvet prišel prav.

Že vnaprej hvala, pa želim vam veliko zdravja in crkljanja z vašimi sončki

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 353
24.1.2010 20:13:50   
naja6
a.jrad1;podobna zgodba kot pri našem sončku tole z zlatenico,le da nas niso spustili prej domov,dokler ni bilo ok,se pa zdaj veselo sam zbuja in bi še preveč jedel ,je postal pravi požerušček tale našuser posted image ,no samo da je zdrav.
glede čaja,ja se da že kupit pripravljen,reče se mu KOMARČEK  in je primeren od 0 mesecev naprej.Lahko si pa ga sama pripraviš in sicer:celo kumino in janež daš v vodo ki že naj predhodno malo vre in še naj vre s tem vred kakih 5 min.pol pa daš filter vrečko kamilico v šalco in preliješ s tem prekuhanim čajem,ne imej kamilice predolgo noter da ne bo grenko,no saj poskusiš najprej sama.No tak jaz to delam in res pomaga

(odgovor članu a.jrad1)
Neposredna povezava do sporočila: 354
24.1.2010 20:14:26   
Zala01
a.jrad1, jaz si skuham ta čaj, ki ga spijem tudi 5-6 litrov na dan, si po nasvetu mamic s tega foruma, skuham tako, da v vrelo vodo vržem ščepec zrnc kumine in janeža, pustim da vre 5 min in precedim. Ko sem jaz začela piti ta čaj, miškota čisto nič več ne napenja.user posted image

(odgovor članu a.jrad1)
Neposredna povezava do sporočila: 355
24.1.2010 20:20:27   
alex17
ojla!
mi smo bili pa danes na prvem malo daljšem izletu-smo šli na Vransko na obisk in kosilo k prijateljem, mali je celo pot tja in nazaj lepo poančkal v lupinici (40 min v eno smer), tam sva se malo podojila in enkrat previla, pa ni blo večjih težav. smo pa kar 5 ur hodili vse skupaj, samo nič zunaj ker je pod 0.
včeraj sva ga pa zvečer za 3 ure pustila pri tašči, ko sva šla na stričevga abrahama, in ni bilo problemov, dve uri je spal, potem dobil flaško (rezerva), potem pa se je pestval in že sva bila doma in se podojila. lepo, ni kaj! user posted image

dojenje na javnih mestih-itak, zakaj pa ne?? in kaj naj drugače, doma ne mislim viset spomladi, bova večinoma zunaj z vozičkom in tudi v mestu in če bo mali lačen, bova jedla, kaj pa user posted image enako s previjanjem, mi je kolegica svetovala, naj ne kompliciram ampak pač previjem, kjer je ravna podlaga, pa magar v baru na klopi ali mizi...

čiščenje noska-mi z aspiratorjem še nismo, se mi ni zdelo da ima tolk zamašenga, samo enkrat s kapljico fiziološke, imam pa drugače aspirator iz lekarne na baterije, ker mi un na sesalec ne potegne, kaj pa vem...

naš tudi zelo dviguje glavico in se odriva z nogami, ko ga previjam-ali je to kaj narobe oz. kaj naj delam? patronažna mi ni nič rekla, kaj naj, da je pač močan fantek user posted image   ko podiramo kupček, ful dviguje glavico, pa mu jo tiščim dol, samo potem mu to ne paše in stoka. kak poseben handling pa ne izvajam, bi morala?? user posted image

(odgovor članu a.jrad1)
Neposredna povezava do sporočila: 356
24.1.2010 20:38:09   
alex17
a ja, glede čaja-jaz pijem od Hipp čaj za doječe mamice (vsebije kumino, janež in še nekaj zelišč, instant, samo zmešaš zrnca v vrelo vodo), in ga pijem ca 4 skodelice na dan. za malega pa imam Hipp komarčkov čaj, samo mu ga dam samo majhno žličko, kadar mu dam vetrovne kapljice-ali pomaga, če mali spije več tega čaja??

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 357
24.1.2010 20:41:44   
Zala01
alex 17, jaz dajem točno ta čaj od hippa našemu malem, spije ga cca.15-20 ml na dan. Pa še jaz pijem tistega, ki sem ga opisala v prejšnjem postu, pa mali je res brez krčkov.

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 358
24.1.2010 21:08:10   
marijaa
dojenje Ja saj jaz grahek tudi nikoli nisem vrgla cele zize ven, zmeraj sem imela modrček za dojenje gor čez pa nekaj na gumbe ali zadrgo, tako, da sem le malo odpela. Če je bila možnost sem se malce umaknila od množice ljudi, no sem dojila med drugim  2 krat tudi  v kar polni gostilni v kotu, a ni bilo komentarja, niti se nihče ni zmenil za me. Sem pa enkrat doživela zgraćanje pa v otroškem dispanzerju. Je mel Patrik okrog 3 mesce, je bil bolan in sva čakala že več kot uro v čakalnici, ker je bila vmes malca. O.k bila je gužva, poleg naju še kakih  7 ali 8 staršev z otroci, večina jih je res bila že nad 2 leti stara. Ja in me je 1 zelo urejena babica, za katero  mi potem nekdo izmed čakajočih povedal, da je to upokojena socialna delavka iz ene OŠuser posted image nadrla kot user posted image : Kaj si pa vi mislite, da tu dojite,  okrog pa toliko otrok, da vas ni sram, na wc se umaknite ali pa mu flaško dajte. Ko sem si opomogla od prvotnega šoka, sem ji mirno odvrnila: Gospa jaz ne jem na stranišču, verjetno tudi vi ne, zato tudi moj otrok ne bo. Tudi dvojčke mislim kdaj v javnosti podojit, ampak če bosta hotela oba hkrati bo pa res  kriza.
strije E začuda nimam nobene, čeprav sem se zredila za 30 kg in mi jih je 16 še ostalo.
Tian ima pa po čelu čedalje več mozolčkov kot, da bi bil že vpuberteti user posted image . Ne vem a naj s čem namažem, saj verjetno srbi ga ne. Ima pa tudi ogromno temenc in zelo trdovratne bolj kot Alina. A jih imajo vaši dosti

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 359
25.1.2010 8:29:04   
polho3006
IZVIRNO SPOROČILO: marijaa
Tian ima pa po čelu čedalje več mozolčkov kot, da bi bil že vpuberteti user posted image . Ne vem a naj s čem namažem, saj verjetno srbi ga ne. Ima pa tudi ogromno temenc in zelo trdovratne bolj kot Alina. A jih imajo vaši dosti

Midva sva ga umivala z kamiličnim čajem in je FULL pomagalo, tako da poskusi. Temenc pa mi še k sreči nimamo.

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 360
25.1.2010 8:32:44   
poopek
dobro jutro mamice!

da vam povem, da je na naši nosečke strani živa pustinja, nikjer nobene, mam občutek da sem sam še jz noseča.. user posted image tinncyka rodila, ananas neki ni, gwendolen že en lep čas ne, pajčevine pa tud dva dni ni bilo... ostale pa se nič ne javijo, nevem al so že rodile??? user posted image in seveda mi je dolgcajt, vsaj pri vas se kej dogaja, vas redno berem in vaše nasvete poslušam in si probam zapomnit user posted image . no sej, ko rodim se vam seveda pridružim boste že vse eksperti za bebike, dokler si bom še jaz lizala rane... user posted image me veseli, da imate čedalje manj problemčkov, otroci več spijo, tako da user posted image user posted image user posted image .

pozdravčki user posted image user posted image

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 361
25.1.2010 8:45:49   
somic
jutro!

včeraj ste imela debato o čajčkih. kaj vedno dajete te čajčke otročkom tople? je potem možno, da ne bi jedel mleka, če bo spil preveč čaja?

jaz mu dajem po žlički in nama uspeva, v stekleničko še nisem dala, ker se bojim da potem ne bo jedel, ker je na takšnem strogem opazovanju zaradi teže.

sicer sem pa od nekje, ne vem kako fasala virozo in sem cela zabasana. nos poln, glavo imam pa kot lonec. sem šla včeraj k dežurnemu, da vidim, če lahko kaj vzamem in predvsem, če lahko dojim, da patrik dobi vsaj tisto malo mleka kar ga imam. pa sem ostala brez odgovora... povedala je samo, da imam virozo, da ne morem vzet nič, kar se pa dojenja tiče, da ona ne ve, če lahko dojim... groza.

zdaj počasi pride patronažna pa jo bom vprašala, da vidim če ve kaj več ona.

je pa naš patrik tudi aktiven z diganjem glavice in z odrivanjem. tudi po posteljici ga je povsod user posted image user posted image .

mislim, da bo sedaj najbolj opazit kako napredujejo hitro. hitro bo šel čas...
meni nosečnost tudi ni pustila nobene strije, sem prav presenečena in vesela, sem pa ostala skoraj brez vseh kilogramov, ki so se nabrali v nosečnosti. ostali sta mi še 2 kg, tako, da bo ok, potem se pa spravim na shujševalno in na vozičkarsko akcijo, pa bo šlo še malo dol.

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 362
25.1.2010 9:07:37   
Zala01
somic, glede stekleničke in čajčka...jaz mu dam kar po steklenički, pazim pa, da spije naenkrat tam ok. 5 ml, tako, da od tega se ne more nasitit.

marijaa, meni je patronažna svetovala, naj mu tudi glavico fino zbrisačkam, takrat ko ga z brisačko zjutraj umivam. in je pomagalo. Sicer ni imel zelo veliko temenc, malo pa že, pa zdaj jih nima čisto nič več.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 363
25.1.2010 9:13:09   
nikita 33
Punce pozdravljene,
moram vas prebrat za nazaj, vidim da ste polne nasvetov.

Vse tiste, ki ste bile šivane, kdaj šivi začnejo odpadat? Jaz sem danes 11 dan po porodu in sem včeraj opazila na wc papirju par cm šiva.
In pa kdaj so vas nehali boleti??

Se gremo hranit, zato se vam še javim.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 364
25.1.2010 9:16:42   
Kika99
Jutro mamice

Naju je ravno klicala zdravnica,  da nama je prestavila pregled na petek. So imeli neki infekt pa morjo ornk razkužiti.

Čaj jaz ji dajem mlačnega ali ohlajenega. Dam ji ga največ 20ml pred obrokom, ker če ji dam več pol mlekija ne more ine ne dobi vseh pomembnih stvari za rasti in rediti ( zvedela od patronažne)

bebi mozoljčki Anja jih je dobila po lički prav tiste pubertetniške. Je rekla patronažna, da zdaj pupi izloča moje hormone in da bo minilo. Lahko pa je tudi od mlekija.

temence Anja jih hvala bogu še nima. Se da pa kupiti poseben glavniček za to.

Včeraj sem doživela en mejčken tušek. Me je najina bejba polulala user posted image user posted image user posted image in to prav ornk. Sem ji snela pleničko in je ravno začela kakat in ko je revčka potisnila jo je še lulat zagrabil. Jaz sem jo gledala v obrazek pa sploh nisem vidla kaj počne tam spodaj. Naenkrat sem dobila porcijo lulanja po majci in laseh (kot bipadal deš, sem prav v strop pogledala user posted image )user posted image user posted image user posted image user posted image . Oči je umiral od smeha meni pa ni bilo nič jasno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 365
25.1.2010 9:16:43   
Ksantipa77
Somic, tud jaz sem bila čisto nahodna, ko sem rodila, pa mi je zdravnik v P predpisal kapljice Operil in Lekadol. Ko sem prišla domov sem si kupila prašek Lekadol + C in sem bila v parih dneh OK. Aja, pa masko sem mogla imeti, ko sem dojila našo štruco, da se česa ne bi nalezel, drugače pa lahko mirne duše dojiš, saj skozi mleko ne bo nič dobil. Pa preventivno sem mu še mal noska pucala, ker se mu je že začelo mal nabirat ampak zdaj sva oba BP.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 366
25.1.2010 9:30:25   
marijaa
somic in polho Ja dajo se kupit čaji s komarčkom, janežom in kumino. Od hipa ga imaš istant, samo nekaj zrnc vržeš v toplo vodo, se takoj razstopijo. Jaz tega ne uporabljam še ker vsebuje sladkor. Obstaja tudi od hipa v filter vrečkah, tega imam jaz doma, vendar sem jima do sedaj , ko sta imela krče 2 nardila sama poparek iz kumine in janeža. Nič ne sladkam.  če nimajo krčev jaz čaja ne dam, ni potrebe vsaj do treh mesecev, saj dobi z hrano dovolj tekočine. Kapljice dam na žličko , čaj pa za splahnit, not kapljic ne dajem, ker otrok zmeraj vsega čaja ne popije. Jaz sem naštimala 40 ml čaja  pol ure po obroku, Tian je spil obakrat 20 ml, Alina sem dala 3 krat vendar ni spila nič, morda je par kapljic dobila v sebe, je flašo pljunila ven in se začela dret. Čaj dajem mlačen, v stekleničko ja, sem probala na žličko tudi, ampak ne zna tako lepo dol spiti še, pa vse teče ven iz usta
Jaz temence namažem zvečer z oljem in zjutraj , z glavnikom in krtačko odstranim. Sem jih Tianu v petek spravla dol, včeraj jih je že spet imel ogromno, no danes zjutraj sem mu jih spet odstranla.
A tiste, ki imate starejše otroke jih imate v vrtcu? Moj bo ta teden še doma, Patrika mislim, da bom pa že jutri v vrtec peljala, ker mu je doma takoo dolg čas. Me je že vprašal kdaj bo šel spet v vrtec, da bi se igral.

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 367
25.1.2010 9:35:04   
Ksantipa77
Marijaa, naš hodi v privat varstvo in smo ga danes že peljali tja. Tata ima opravke, pa še patronažna pride, tko, da je tako najboljš. Bo pa kakšen dan doma in kakšen dan v varstvu. Men se zdi najboljš, da se za njega ne spremeni kaj dosti. Pa tko al tko se tud on doma dolgočasi in se gre rad pazit, da gre mal v drušno.

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 368
25.1.2010 9:46:39   
somic
ksantipa, hvala za nasvet, nisem bila prepričana,. če lahko vzamem lekadol. bom takoj se šla poštimat, da bo čim prej ok, masko pa tako al tako nosim ko sem z malim, da ja ne bo kaj narobe.

opažam, pa da se mu v noseku nabira malček, pa si ne upam spucatuser posted image user posted image , bom danes patronažno prosila, da narediva to prvič skupaj.

kaj tole s čajčkom ene pravite, da je bolje pred hranjenjem, druge pa po hranjenju. se pravi da je vseeno?? moj namreč nima nekih hudih krčkov, mu je pa zelo všeč okus čaja, ko mu ga dam po žlički, je ves zadovoljen po njemu, tako, da bom kar probala malček da ga pocrkljam.

vas je pa kar nekaj, ki imastge težave s temenci. moj ima tudi malček po glavici, pa ga mažem in češem s krtačko. menda se bo izboljšalo.

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 369
25.1.2010 11:30:38   
Ksantipa77
opažam, pa da se mu v noseku nabira malček, pa si ne upam spucatuser posted image user posted image , bom danes patronažno prosila, da narediva to prvič skupaj.

Jaz sem mu dala v vsako nosnico par kapljic fiziološke in mu potem s pumpico na usta potegnila ven. In ne boš verjela, mali ni niti piskniluser posted image

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 370
25.1.2010 12:02:44   
TiSta
IZVIRNO SPOROČILO: alex17

naš tudi zelo dviguje glavico in se odriva z nogami, ko ga previjam-ali je to kaj narobe oz. kaj naj delam? patronažna mi ni nič rekla, kaj naj, da je pač močan fantek user posted image   ko podiramo kupček, ful dviguje glavico, pa mu jo tiščim dol, samo potem mu to ne paše in stoka. kak poseben handling pa ne izvajam, bi morala?? user posted image

Tudi meni so rekli da je močan fant, ker tako zelo daje glavo nazaj, tudi ko je v naročju, zato so mi predlagali handling, da mu s tem preprečujem to početje. Ni enostavno, ker nisi navajen, ampak če bo pomagalo, zakaj ne! Je pa to od povečanega mišičnega tonusa. Pri podiranju kupčka pa pazi da ga ne dviguješ naravnost, probaj le v položaju hranjenja ampak dvignjeno, da ima glavo višje od želodčka. Drugače pa je tole ful dobr posnetek handlinga iz Kranjske porodnišnice: http://www.youtube.com/watch?v=WfZDWtXDewA

< Sporočilo je popravil TiSta -- 25.1.2010 12:04:44 >

Moja škratka Nace 3.12.07 in Bine 7.1.2010

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 371
25.1.2010 12:13:26   
somic

IZVIRNO SPOROČILO: Ksantipa77

Jaz sem mu dala v vsako nosnico par kapljic fiziološke in mu potem s pumpico na usta potegnila ven. In ne boš verjela, mali ni niti piskniluser posted image

točno to sva naredile s patronažno danes. ja, super je bilo, mali pa res ni spustil glasu user posted image

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 372
25.1.2010 12:22:14   
somic
zala, sem opazila, da imaste pri vas tudi zamenjan bioritem.

tudi jaz imam te težave. čez dan je ves priden, lepo poje, podre kupčka in potem gre spat. cel dan brez problema. ponoči pa je zbujen in ne pomaga nič. njegova ura se začne tam ob 1.00 in traja tam do 4.00, včasih tudi dlje.

danes sva z mojim prakticirala že tretjo noč, da ga okoli 18.00 oz 19.00 zbudiva, tudi na silo če je potreba in ga probava držat pokonci kakšni dve tri urici, potem se naje skoraj do onemoglosti in potem zaspi in je čez noč veliko lažje. danes ponoči je bilo najboljše. jaz sem ga nahranila ob 22.00, potem sva šla oba skupaj spat, se je potem zbudil ob 2.00, je za njega poskrbel moj dragi in potem ponovno šele ob 7.00. tako da sva imela kar dober spanec po dolgem času.

kako pa bo danes pa ne vem.

je bila patronažna in sva ga ponovno kopali in že vidim da bo cel dan spal, ponoči pa bo buden.

mi je dala nasvet, da naj ga zvečer, pred zadnjim obrokom- tam med 20.00 in 23.00, dam za kratek čas v banjico, ker očitno ga to zelo umiri in potem spi kot top. danes tega ne bom izvajala, bomo že nekako poštimali zadeve. v naprej pa če bo potrebno, sicer pa je ta najina metoda kar uspešna do sedaj.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 373
25.1.2010 13:18:27   
grahek85
Živjo!

Evo danes smo se prvič kopali user posted image user posted image user posted image Ker špas je bil, zelo mu je všeč v vodi user posted image Vse kar je pred tem in takoj po tem pa ne user posted image Pa stehtali smo se in mamo 3850g, tako da smo v slabih treh tednih dobili 820g user posted image Drugače je pa danes naš oči spet nazaj v službi in sva s pikolinotom sama doma user posted image Ni mi čisto lušno, sam kaj čmo, se bomo že navadili.

IZVIRNO SPOROČILO: polho3006
IZVIRNO SPOROČILO: Zala01
Ima pa mišek še vedno žurke ponoči, do prvega hranjenja, ob 2h, lepo spi, pol bi pa on bil zbujen do jutra in histerično joče, če ga položiva v posteljico.

Pri nas podobno. Do prvega dojenja ponoči spi kot polhec, to je nekje do 1., 2. ure, potem pa...bi se on ˝pogovarjal˝ in če ne dobi odziva pa postane glasen, tako da ni nič s spanjem do jutra. Vendar frajerček potem čez dan to nič ne nadoknadi. Zaspi za kakšno uro, potem pa...tako da se tudi jaz ne morem naspati niti ponoči, še manj pa podnevi.

Nam so na MŠ in v P razložili, da so novorojenčki večinoma vsi zvečer in ponoči bolj aktivni, ker jih moti vsa tišina in ko rata bolj mir. Da so pač še iz trebuha navajeni na ropot in šum, tako da jih nočna tišina moti. Zdaj ne vem, koliko je to res, samo sliši se pa logično. Mogoče bi pomagale šušpavanke? To se dobi nek CD, ki ima posnete razne šume, ki naj bi bili čim bolj podobni tistim iz maternice in otroka pomirijo oz. uspavajo. Tukaj je link:
http://suspavanke.com/

IZVIRNO SPOROČILO: marijaa
Ja in me je 1 zelo urejena babica, za katero  mi potem nekdo izmed čakajočih povedal, da je to upokojena socialna delavka iz ene OŠuser posted image nadrla kot user posted image : Kaj si pa vi mislite, da tu dojite,  okrog pa toliko otrok, da vas ni sram, na wc se umaknite ali pa mu flaško dajte. Ko sem si opomogla od prvotnega šoka, sem ji mirno odvrnila: Gospa jaz ne jem na stranišču, verjetno tudi vi ne, zato tudi moj otrok ne bo. Tudi dvojčke mislim kdaj v javnosti podojit, ampak če bosta hotela oba hkrati bo pa res  kriza.

Tian ima pa po čelu čedalje več mozolčkov kot, da bi bil že vpuberteti user posted image . Ne vem a naj s čem namažem, saj verjetno srbi ga ne. Ima pa tudi ogromno temenc in zelo trdovratne bolj kot Alina. A jih imajo vaši dosti

Ha, super si ji povedala!!! user posted image user posted image user posted image Točno tako tudi jaz razmišljam. WC je zadnje mesto, kjer bi dala otroku jest. Ni mi jasno, zakaj je to dojenje nekaterim ljudem tako moteče... Se jim gravža, jim je sramotno ali kaj... Pa je res čisto naravna stvar, tako kot če jaz pojem sendvič na klopci, mali pa pač ne je sendviča ampak ziza user posted image Mislim, da take reakcije še najbolj govorijo o tem, da imajo nekateri ljudje čisto preveč problemov user posted image

Naš pikec ima tudi mozoljčke, ampak po ličkih. Je rekla patronažna da ni to nič takega, da se jim pač koža čisti. Da naj jih ignoriram, bodo že izginili (bog ne daj stiskat user posted image ). Temenc pa nimamo, tako da tukaj ti pa ne morem pomagat.

IZVIRNO SPOROČILO: somic
sicer sem pa od nekje, ne vem kako fasala virozo in sem cela zabasana. nos poln, glavo imam pa kot lonec. sem šla včeraj k dežurnemu, da vidim, če lahko kaj vzamem in predvsem, če lahko dojim, da patrik dobi vsaj tisto malo mleka kar ga imam. pa sem ostala brez odgovora... povedala je samo, da imam virozo, da ne morem vzet nič, kar se pa dojenja tiče, da ona ne ve, če lahko dojim... groza.

No, to je pa naš Nou mest... V P smo dobili knjigico "Kaj mora vsaka mamica vedeti v prvih mesecih o svojem otroku" in je notri vprašanje, ali lahko dojimo med prehladom in odgovor je tak:
Vsekakor, saj pri dojenju dojenček in otrok ni nič bolj izpostavljen infektu kot ob siceršnji negi. Da se možnost prenosa kapljičnega infekta zmanjša, pa svetujemo pogosto umivanje rok, ter uporabo maske preko ust in nosu.

IZVIRNO SPOROČILO: Kika99
Včeraj sem doživela en mejčken tušek. Me je najina bejba polulala user posted image  user posted image  user posted image in to prav ornk. Sem ji snela pleničko in je ravno začela kakat in ko je revčka potisnila jo je še lulat zagrabil. Jaz sem jo gledala v obrazek pa sploh nisem vidla kaj počne tam spodaj. Naenkrat sem dobila porcijo lulanja po majci in laseh (kot bipadal deš, sem prav v strop pogledala user posted image )user posted image  user posted image  user posted image  user posted image . Oči je umiral od smeha meni pa ni bilo nič jasno user posted image  user posted image  user posted image

Naš lumpek tudi skoraj vedno lula med previjanjem user posted image Sem že čisto pripravljena, tako da mam kar skos neko krpico zraven, da prestrežem. Recimo da mu v desetih previjanjih ene dvakrat ne uspe lulat, ko je brez plenice. Pa kaka tudi rad, ko je nagec user posted image Zadnjič je punkeca naredil, zraven se je pa še pokakal in je skoraj dva metra daleč drekita neslo po tleh user posted image user posted image user posted image Je pa takrat ravno očka previjal, tako da je bilo še toliko bolj zabavno user posted image user posted image user posted image  

< Sporočilo je popravil grahek85 -- 25.1.2010 13:19:04 >

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 374
25.1.2010 13:31:17   
Zala01
Somic, jA,danes ponoči je bil spet mir do 2h, pol pa akcija do 6h zjutrajuser posted image . Ga bom tudi jaz držala pokonci od 18h naprej za kakšno urico. Sam pri njemu je to tako težko, ko je zaspan.

Marijaa, Midva normalno voziva prvega sinčka v vrtec. Glede infekcij se niti ne bojim preveč, prvi falotek je  zdaj kar zdrav, pa še ta mali je zaščiten z mojim mlekom. So mi pa vsi rekli, da je za prvega otroka zelo pomembna rutina in mi se je kar držimo. Pa res nimamo nobenih problemov z ljubosumnostjo.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Strah ob uvajanju v vrtec.
Admin

Česa vas je pri uvajanju v vrtec najbolj strah?

Da se otrok v vrtcu ne bo dobro počutil. (0%)

Da bodo vzgojiteljice do otroka grobe. (50%)

Da se mu vzgojiteljice ne bodo dovolj posvetile. (0%)

Da se bo otrok poškodoval. (0%)

Da me bo otrok strašno pogrešal. (0%)

Da bo otrok jokal in ga vzgojiteljice ne bodo potolažile. (50%)

Število vseh glasov: 2

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!