|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
22.1.2010 12:12:28   
nincrli
IZVIRNO SPOROČILO: Žaži

nincrli, eno posebno polagaje rok, dvigovanje kolen k trebuščku, koliko ponovitev zaporedoma, eno posebno kroženje z dlanmi, saj še jaz ne znam čisto pravilno, ampak recimo da se trudim v to smeruser posted image . Ima pa v LJ to, če si kje blizu ti lahko dam kontakt, ker res preverjeno deluje. No, ona itak zna celo telo zmasirati dojenčku, tudi terapevtske masaže.

Ja lahko mi daš kontakt, ko bomo v Lj, če bom slučajno mela čas, v katerem predelu Lj pa je?

IZVIRNO SPOROČILO: suzy_n

a se oleovit D3 lahko tudi kupi brez recepta v lekarni???

danes spet dobimo patronažno na obisk, da stehta Lauro... v torek je imela 3270g...bomo videli koliko jih bo imela danes:))

koliko pa imajo vaši sončki?

Moj ima 3500g, no danes še več, sem ga vagala 2 dni nazaj, včeraj pa je patronažna odnesla tehnico. No malo še pa bo mel cel kilogram več kot pa sma šla iz P (2640je mel), drugače pa mi  poliva po vsakem obroku, samo ne ogromno, pa krči ga še kr matrajo...

Jaz zdaj še ne vem a bom dala mojega mogoče v jaslice, da se lahko učim za faks pa ga bom vseen dala cepit proti rota virusu, je rekla patronažna, da taki mali so res fuuul bogi, če ga fašejo.

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 301
22.1.2010 12:57:20   
Žaži
nincrli, najdeš jo na strani www.mamindotik.si.

Sina nisem dala cepiti proti rota virusu in na srečo ga ni nikoli fasal, sedaj je pa že čez dve leti, ko ni več tako nevarno da dehidrira, Živo bom pa dala cepiti na prvem pregledu. No, nisem pa če čisto prepričana, me je kar malo strah teh živih vakcin pri tako majhnih otrocih.

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 302
22.1.2010 13:15:52   
suzy_n
ja cepivo traja oz. je otrok odporen do 2 leta, naš ni dobil je pa baje full razsajalo po vrtcu...

no našo pa je danes patronažna spet tehtala in ima že 3500g...s punco ne bom imela problemov s težo, sam pa komi dohajam z mlekom ker toliko poje...

kaj pa vi dojite ali dodajate adaptirano mleko...

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 303
22.1.2010 13:47:02   
marijaa
Jaz bom dala oba cepit proti rota virusu, ker bo tastarejši, ko gre možek nazaj v službo spet hodil v vrtec. Patrika nisem dala in ga je 3  krat staknil. Prvič pri 8 mescih  in sva bila 10 dni v bolnici, drugič pri 11 mescih, ni bilo hudo, je samo 1 dan bruhal, nazadnje okrog leta in pol in je spet pristal v bolnici za 4 dni na infuziji.
Jaz zaenkrat  oba polno dojim, upam, da čim dlje tudi tako ostane.

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu suzy_n)
Neposredna povezava do sporočila: 304
22.1.2010 13:49:46   
sassy0
Da se še mi malo javimo po parih dneh-če imam tavečjega gor, mi sploh ne znese niti za 5min pogledat na računalnik. Danes je pa na obisku pri noni, tako, da  sva s tamalim sama. Joj včasih kar pozabim, kako se sliši tišina user posted image user posted image

ad3 kapljice: če imajo otročki že tako ali tako krčke, vam priporočam uporabo oleovit d3 kapljice. Imela sem jih pri prvem (pa ni imel krčev, niti jih ni dobil), uporabljam tudi sedaj, pa imamo krče, ampak ni zaradi kapljic nič slabše. Ni pa možno dobit teh kapljic na recept, ker so iz Avstrije, pri nas se dobijo Plivit d3, ampak po slišanem, imajo lahko tudi po njih krče.

spanje: naš je tudi bedel par noči, ko je bil star tam med 14-20dni. Potem, pa ko je začel ostajt buden čez dan, sem ga pa za večerni obrok ful dolgo vlekla pokonci. Ko mi že skoraj zaspi, se gremo pa kopat, ali pa ga imam razvitega, to ga pa čisto zbudi in brca, ko nor, pa še za bušija je dobro. In sedaj ponoči spi. Zdaj mi že dva dni zapored prvo rundo spi po 6 ur, potem 4 ure, se pa ob 7ih zjutraj zbudi z jokom, kot budilka. Pa ni važno, če je pred pol ure jedel ali pa pred štirimi. Očitno ga takrat začne zvijat. Jaz pa samo upam, da bo ta prva runda trajala in da bo počasi začel vlečt čedalje dlje. Se občutno pozna, če spim 4 ali 5 ur v kosu.

cepljenje: mi tudi prvega nismo cepili proti rota virusu, ampak se čuva doma, pa tudi tega najbrž ne bomo. Ker ko bosta šla v vrtec, bosta stara 3,5 let pa 2 leti, tako, da mislim, da bosta iz tahudega ven. Če bi ju pa takoj mogla dat, bi pa najbrž kar cepila, čeprav je mene tudi ful strah teh cepiv. Še ta obvezna cepljenja so mi bolj tako, tako, ampak tu ne mislim komplicirat.

Sem pa imela zadnjič pregled pri svoji g in je vse ok. Sem se pa zanimala za mireno kot zaščito, pa me zanima, če ima kera kaj izkušenj ali pa pozna kakšno, ki jo ima. Ker v kratkem sigurno ne mislimo imet še enega, če sploh in je tole najboljše od vsega kar je na razpolago. Pri prvem nismo imeli nič, samo sva kar hito planirala drugega, tako, da ni bilo niti smiselno kar koli. Sedaj se pa ne misli igrat user posted image

Imamo morskega dečka, ter zimskega princa, ki je prehitel 1 mesec.

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 305
22.1.2010 14:14:37   
ugi
AD3: Tastarejši jih je začel dobivat pri enem mesecu, po prvi posvetovalnici, pa tudi ni imel nobenih krčev. Tako, da bo zdaj pri Lari verjetno isto.

Cepljenje: Jaz jo bom dala cepit proti rota virusu, ker bo Luka zdaj, ko gre moj v službo začel hodit v vrtec. Luka ni bil cepljen, je pa imel rota virus ko je bil star 3 leta, pa ni bilo kaj hudega - en dan je bruhal. Luka je šel v vrtec z 2,5 leti, Lara bo šla pa z 1 letom. Če bo sprejeta, seveda. Smo že dali vlogo.

Naša ima 3650 g.

Če imajo otroci doma zapik, ne bodo bežali drugam.

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 306
22.1.2010 14:31:25   
suzy_n
kje pa se da kupiti oleovit d3 kapljice in koliko stanejo če katera ve??

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 307
22.1.2010 14:42:44   
poopek
suzy_n oboje kapljice ad3 ali pa d3 dobiš na recept pri izbranem pediatru. s tem da dajo vedno najprej ad3 in šele nato če povzroča krčke, pa d3.

(odgovor članu suzy_n)
Neposredna povezava do sporočila: 308
22.1.2010 15:25:24   
Zala01
Živijo,

spet imam vprašanje za tiste, ki dojite...namreč na desni dojki imam na bradavici zelo globoko razpoko, ki tud krvavi. Ko  se mali doji na tej dojki, vidim skoraj zvezde, saj boli kot hudič. Zdaj sem vztrajala 1 teden, saj sem mislila, da se bo bradavica z dojenjem utrdila in razpoka izginila, ampak me vsaki dan bolj boliuser posted image . Kaj naj zdaj naredim, poleg tega da si jo itak redno mažem z Bepanthenom in lanolinom, pa vse skupaj nič ne pomaga. Naj si na tej dojki črpam s prsno črpalko 1 teden, tolk da se pozdravi, kaj ve svetujeteuser posted image

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 309
22.1.2010 15:35:44   
suzy_n
lahko poskusiš tudi s ščitnikom za bradavice če bo kaj pomagalo....

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 310
22.1.2010 16:25:21   
Žaži
IZVIRNO SPOROČILO: Zala01

Živijo,

spet imam vprašanje za tiste, ki dojite...namreč na desni dojki imam na bradavici zelo globoko razpoko, ki tud krvavi. Ko  se mali doji na tej dojki, vidim skoraj zvezde, saj boli kot hudič. Zdaj sem vztrajala 1 teden, saj sem mislila, da se bo bradavica z dojenjem utrdila in razpoka izginila, ampak me vsaki dan bolj boliuser posted image . Kaj naj zdaj naredim, poleg tega da si jo itak redno mažem z Bepanthenom in lanolinom, pa vse skupaj nič ne pomaga. Naj si na tej dojki črpam s prsno črpalko 1 teden, tolk da se pozdravi, kaj ve svetujeteuser posted image

Dojenje z nastavkom ali pa črpaj, samo potem itak veš da je možno da se na dojko ne vrne več če boš to predolgo delala, in imej bradavičko čim več na zraku da se rana posuši, ker če jo imaš ves čas namazano, torej v vlažnem okolju se ne more dovolj hitro celiti, še sploh če imaš potem čez še blazinico za dojenje, ki je ponavadi vedno malo vlažna od mleka.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 311
22.1.2010 16:39:58   
marijaa
Zala01Tudi meni se je na levi bradavici naredila drobna razpokaže zadnji dan v bolnici, mažem si za lanolinom, uporabljam pa pri dojenju Aline vakumski nastavek od aventa se prisesa na dojko ima drobno luknjico  in pije preko njega. Ker ona res zelo močno vleče živo nasprotje Tiana res.  Se mi je zdaj bradavica zelo popravila, jo pa dojim izmenično na levi in desni dojki, vsakega imam zato enkrat na eni naslednjič pa na drugi.

(odgovor članu suzy_n)
Neposredna povezava do sporočila: 312
22.1.2010 16:44:39   
Ksantipa77
Sem se pa zanimala za mireno kot zaščito, pa me zanima, če ima kera kaj izkušenj ali pa pozna kakšno, ki jo ima.
IZVIRNO SPOROČILO: sassy0

Sassy, jaz sem po prvem imela Mireno in se mi je zdelo super. Nobenih težav, bolečin, tudi menstruacije nisem imela, kar je pa sploh najboljše. Lani konec januarja sem jo dala ven, počakala še en mesec, en mesec potem še mojega ni bilo in potem , ko sva se lotila delati na dojenčku takoj spet zanosila. Jaz jo bom vsekakor še enkrat vstavila, ker je stokrat bolj praktično od kakšnih tablet, pa nobenih stranskih učinkov nisem čutila.

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 313
22.1.2010 17:48:35   
Zala01
Hvala vsem za nasvete glede bolečin pri bradavicah pri dojenju. Zdaj sem si iz te dojke izčrpala in mu dala po steklenički, jaz mislim, da bi se moralo pozdravit v 4 dneh, če ga ne bom pristavljala.

Marijaa, kje se pa da kupit te vakumske nastavke? Jaz sem sicer poskusila dojiti z enimi nastavki že pri prvem otroku, pa kar ni šlo, skoz so se premikali, pa mleko se je skoz nabiralo med nastavkom in bradavico. Kaj ti vakumski so kaj boljši?

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 314
22.1.2010 20:21:22   
marijaa
zala01 Jaz sem jih naročila preko nemškega e baya že avgusta, jih imajo pa tudi v baby centru.  Ja čisto tanki in rahlo lepljivi so in se zato oprimejo  joške.
sasy Jaz sem jo imela 14 mescev po prvem porodu, sem jo zelo fajn prenašala, le prvi dan po vstavitvi sem imela bolečine  v trebuhu pol pa nič več. Tudi nobenih krvavitev nisem imela. Si jo bom dala tokrat tudi vstavit in to kar kmalu, ker otroci pa pri nas res niso več v planu. Ja nekaterim kar težave povzroča,veliko jih je pa zadovoljnih, ena prijateljica je imela več kot pol leta krvave izcedke in bolečine v trbuhu, eni znanki pa so nitke zlezle in se ji je zataknila, da so jo mogli odstranit.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 315
22.1.2010 20:42:38   
grahek85
Zala, jaz sem tudi mela tako razpokani obe bradavici, ko je mali polival je vse rozasto bruhnil od krvi, res ni blo lepo za videt. Meni je zelo pomagala Aventova krema za bradavice, po enem tednu se mi je zacelilo. Zdaj me nič več ne boli in mali počne vse mogoče z bradavicami, pa me nič ne gane user posted image Sem pa vmes pač stisnila zobe in dojila, čeprav sem vmes vse zvezde videla. So mi pa svetovali tudi nastavke za bradavice, baje je bolš, ker bradavica ni čisto na udaru, ampak je v unem prostorčku obdana z mlekom. Aha pa ne uporabljat kupljenih blazinic, ker ne dihajo, raje si kako tetro razreži na kose. Pa čim več bodi nagec, da je vse skupaj lepo na zraku. 

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 316
23.1.2010 9:32:22   
polho3006
Jaz uporabljam aventove nastavke za dojenje, že od vsega začetka. Prva dni v P. sem dojila brez in so me NORO bolele bradavice in leva mi je tudi počila do krvi tako da sem začela dojiti z nastavki. Z nastavki sem dojila do začetka tega tedna, ker sem mislila da je dojenje z nastavki vzrok za krče pri user posted image . No in so se spet pojavile težave pri mojih bradavicah. Sedaj me niso bolele samo bradavice ampak cele joške. Sem bila kar panična, ker so bradavice bolele, skele...kot user posted image . Sem šla k zdravniku in dobila daktarin gel, ker bi lahko bile glivice. No danes je malenkost bolje, samo dojenje z nastavki ostane. Če so zaradi tega krči...bolje da je malo krčkov kot pa da obupam nad dojenjem.

Alarm!!!

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 317
23.1.2010 9:33:00   
Zala01
dobro jutro vsem skupaj,

še enkrat hvala za nasvete, zdaj sem si izčrpala iz desne dojke že 3X, na to stran ga nisem pristavljala in je že boljš, po moje se bo do pojutrišnjem že čisto pozdravilo.user posted image

Kako ste kaj preživele noč? Naš mišek je lepo spal do pol treh zjutraj, pol pa žurka do jutra. Zdaj pa spet spančka. Pa sva ga zvečer poskusila držat budnega, samo ni tolk enostavno. Zdaj čakam pošiljko iz koroških lekaren, upam da ga pol po tistih kapljicah ne bo več tolk zvijalo.

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 318
23.1.2010 10:15:49   
polho3006

iz koroških lekaren, upam da ga pol po tistih kapljicah ne bo več tolk zvijalo.

Midva sva mu tudi dajala oz. mu še dajeva te kapljice, vendar...ne bi mogla rečti da je bilo po njih full boljše. Sva mu pa že sedaj 3x dala kapljice Bio gaja in se mi zdi da je krčev bistveno manj. Tako da zjutraj mu dava 5 kapljic Bio gaja, potem čez dan pa koroške in...upam da tako ostane.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 319
23.1.2010 10:27:01   
Žaži
Živa je prehlajena, ful se ji smrkelj nabira nekje zadaj, HB da imam doma baby vac, da ji ga čistim, ker spati ne more ker dihat ne zna in potem se reva skoz zbuja in jočeuser posted image . Upam da ga hitro posušimo.

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 320
23.1.2010 10:53:06   
ALEXI M.
no pa se tudi jaz pridružujem tej strani... zanima me kako ste ve napredovale pri dojenju... mi imamo kar nekaj težavic... Naš Marcel je zelo priden in sesa kot user posted image a na ultrazvoku še v bolnici ugotovijo da ima rahlo izsušene ledvičke..kar pomeni premalo hrane. Niso mi niti iztisnili le podojila sem na obe dojki in je bil težji za 20 so rekli da je to dovolj in me pošljejo domov a imamo v ponedeljek kontrolo. Nakar pride včeraj patronažna-seveda brez vage,ker jo je baje za prvič brezveze imet s seboj in jaz nimam pojma ali je mleka dovolj nakar me še prestraši,ker je lulal nazadnje ob 7 zjutraj. Ker do večera še ni lulal sva ga peljala v porodnišnico(po navodilih patronažne) tam sem v 15 minutah podojila iz 1 dojke le 10. Jaz pa v jok... tko da sva šla kupit pumpico in sem iz obeh napumpala le 10 in mu potem dodala še aptamil-solze nesreče pa so kar lile iz oči.Danes zjutraj sem si pa že spumpala 40ml ampak ali ga naj še pumpam ali zdaj kar dojim...sicer je pa tak dobrovoljček in zadovoljen otročiček.... 

"It's impossible!" said pride. "It's risky!" said experience. "It's pointless!" said reason. "Give it a try!" whispered the heart.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 321
23.1.2010 11:47:56   
Žaži
Mleka boš imela sedaj vsak dan več, jaz bi na tvojem mestu morda probala samo dojiti in vzeti za merilo da je otrok sit, če zdrži 3 ure do naslednjega obroka, pa morda spet jutri probaj enkrat sčrpati da vidič koliko je, boš videla da bo vsak dan več mleka, ker velja več pristavljaš več se ga dela. Če pa vseeno ne bo dovolj mleka se pa res ne obremenjuj in joči, jaz tokrat ne dojim in se čisto nič več ne obremenjujem, če nekaj ne gre pač ne gre. Ampak sem sigurna da je pri tebi vse ok, na začetku je itak 20ml čisto dovolj, zato so te tudi iz P poslali domov in če je sedaj že 40ml bo drug teden že 100mluser posted image

(odgovor članu ALEXI M.)
Neposredna povezava do sporočila: 322
23.1.2010 12:15:46   
emica2008

Živijo,

jaz sem mela tud eno čist fertik pa sem si ven izbrizgala pa po flaški dala. pa hladilne obkladke od multi mam sem mela skoz gor pa je blo v treh dneh dobr.

za krče kaj pomaga: te kapljice proti krčem, pa topel termoforček na trebušček.
nekje sem brala da če mamica pije veliko čaja janež+komarček, to veliko pripomore da ni krčkov.
no mi bomo v sredo stari 4 tedne in do sedaj še ni bilo nič krčev (toktok na les), res pa da popijem cca. 5 litrov tega čajčka.

< Sporočilo je popravil emica2008 -- 23.1.2010 12:21:46 >

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 323
23.1.2010 12:40:52   
Žaži
Hodite kaj ven na sprehode sedaj ko je minus zunajuser posted image Meni je prava beda notri, pa sin pol tudi ne more ven če ne moremo vsi trije in napoved je itak taka, da bo mraz še do marcauser posted image

(odgovor članu emica2008)
Neposredna povezava do sporočila: 324
23.1.2010 12:41:49   
polho3006
IZVIRNO SPOROČILO: emica2008

nekje sem brala da če mamica pije veliko čaja janež+komarček, to veliko pripomore da ni krčkov.
no mi bomo v sredo stari 4 tedne in do sedaj še ni bilo nič krčev (toktok na les), res pa da popijem cca. 5 litrov tega čajčka.

Jaz tudi pijem čaj iz kumine, janeža in...smo imeli fine krče...sedaj pa prda kot kakšen veliki, vendar ob tem ni nobenega trpljenja...samo da tako ostane

(odgovor članu emica2008)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?