tintin
|
flaška za mleko - flaška za čaj, malo manjša - črpalka za nos - brisačka za umivat - nepremočljiva podloga za posteljo - škarjice za nohte - termovka za stekleničko - duda to je verjetno najbolje kupiti v baby centru ali podobni trgovini, ne? - najmanjše plenice(koliko jih potrebujem?) - vata - palčke - kozmetika(krema za ritko, gel za tuširanje,...) - robčke za ritko - podloge za prsi to planiram kupit v dm-u -mleko v prahu, verjetno lekarna, ne? veliko je že govora o tem, da hodijo v avstrijo po to, sestrična hodi za tamalo pa bi mi lahko prinesla, samo pojma nimam koliko in kakšno, mi lahko katera svetuje? ali rabim: - grelnik za stekleničke? - sterilizator? - vodni termometer? - čaj za dojenje? nisem neki ljubitelj čajev, ampak če pomaga kaj glede dojenja in mleka ga bom pila. - čaj proti trebušnim krčem? No, da pokomentiram...se strinjam z Natašo35... stekleničko kupi eno samo za rezervo, jaz sem imela še enojno pakiranje Aptamila 1 (en obrok), ki se kupi v DM...a nikoli rabla...prav tako nisem imela sterilizatorja, grelnika stekleničk, termovke za stekleničke... Je pa fajn imet nepr. podlogo, če otroček kaj poliva, čaj za dojenje je super Hipp ali pa Mullerjev, pleničk kupi za začetek 2 pakla 2-5 kg, nato pa dokupiš...mogoče že 3-6 kg, čaj za otročke je fajn Bebe ali komarček, jaz sem kupila tudi kapljice proti krčem (kar naše, Gorenjskih lekarn....fajn so vetrovne iz Koroških lekarn...oboje so na bazi zelišč), dudo kupiš v Baby C, Dm, Mullerju...pač eno male velikosti. Alkohol je fajn kupit kar tiste z alkoholom prepojene blazinice (v lekarni), gazice kupiš navadne zložence. Mr. hlačke dobiš v Mullerju (pri vložkih), vložki so fajn Vir Natura ali Vir 80....Prsne blazinice so fajn DM, Mullerjeve...nekaterim zelo pašejo Chicco, ker so tanke in velike...a meni so vedno povzročile soor na bradavicah (glivice). Priporočam nastavke za dojenje, ker zna prve dni boleti, ko se bradavice navajajo na obremenitve:), zelo zelo so fajn Multimam lanolin komprese - v lekarni (take prepojene gazice z lanolinom in še nečem, ki ZELO pomagajo pri vnetih, ranjenih bradavicah....veliko bolj kot kak Bepanthen ali lanolin sam). Kar se tiče praškov, mehčalcev....jaz uporabljam zelo različne praške...največkrat pa Ariel, Persil, Dash. Otrok ni imel težav nikoli, likam skoraj nič (sušilec), mehčalec uporabljam poleti, ko več sušim zunaj - takrat je to največkrat Frosch. Za dojenčka sem prala barvasto na 40, belo na 60 ali 95, isto kot počnem vseskozi, cunj nikoli nisem prala ločeno.
|