|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rojstni list
29.6.2005 9:11:58   
rinka
Živjo punce

prijateljica razmišlja da ne bi vpisala očeta v rojsni list ko se bo otrok rodil, da bosta dobila višje doklade in cenejši vrtec. meni pa se zdi tako kot bi prodal svojega otoka za par tisoč tolarjev na mesec. kaj mislite ve?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   rojstni list
29.6.2005 9:22:20   
Sara3
Ma kaj to je tudi možno.......a ni tako samo če oče ni "znan":zmeden::zmeden::zmeden:

Vsekakor se s tem absolutno ne strinjam:hudicek::hudicek::hudicek:!!!

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   rojstni list
29.6.2005 9:28:31   
tinkatonka
ima meno vprašanje....ali bo ta oče prisoten v otrokovem življenju ali ne?

Samo zarad tega, da bo ženska imela višje doklade in cenejši vrtec, haloooo, to je pa res skor tko, kot da bi otroka prodal za tiste finčke več na mesec. Otrokov oče bo za zmeraj otrokov oče, ne glede na to, ali sta z mamo skupaj ali ne. In prav je da je vpisan v rojstnem listu.

So pa tud drugi slučaji....ko oče otroka ni znan....to je pa druga zgodba

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   rojstni list
29.6.2005 9:32:01   
rinka
ne, z otrokovim očetom živita skupaj, vendar sta prijavljena na različnih naslovih, in naj še povem da ne gre za to da ne bi imela denarja, on je privatnik ona pa ima tudi dobro službo. a ni to obupno da taki ljudje dobesedno odžirajo denar tistim ki ga res potrebujejo.:grrr:
lp

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   rojstni list
29.6.2005 9:38:26   
Sara3
če je pa tako, absolutno PROTI!!!! Kako bo otroku, ko bo moral rojstni list v šolo nest, ali pa v službo?????
Naj ta "starša" malo pomislita kaj delata.....

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   rojstni list
29.6.2005 9:55:33   
CatJa
Ojoj, ze kar vidim, da bo spet vroca debata. Spet se bodo oglasile tiste, ki imajo po tihem "slabo vest", tukaj bodo pa vpile, kako nam kradejo poslanci, .....
in zakaj se spet nekdo vtika v njihova zivljenja :zmeden2:

Ja in meni se zdi to ful glupo, da se gre nekdo take finte za tistih par tolarckov vec. Ampak, ..... njihov problem.
Midva nisva porocena, zivimo skupaj (prijavljeni na istem naslovu) in bi mi blo izpod casti, da bi se sla prijavljat kot mati samohranilka - ker to nisem (in upam, da tudi nikoli ne bom).

Pa lep soncen pozdravcek vsem! :rozica:

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   rojstni list
29.6.2005 10:21:18   
ma-ja
Mene tudi to jezi. Midva sva poročena in prijavljena na istem naslovu, pa tudi če ne bi bila poročena, ne bi niti pomislila, da ga ne bi vpisala kot očeta. Saj sem navsezadnje hotela imeti njegovega otroka. Pri tem denar pa res ni bil pomemben. Sploh pa bi mi bilo izpod časti nekaj prositi in zahtevati od sociale, če tega res ne bi nujno rabila.
Ne morem verjet, kaj vse si ljudje izmislijo, da bi izvabili nekaj tolarjev!
To me jezi tudi pri plačilu vrtcev. Ker imava vse dokumentirano kar dobiva, plačujeva vrtca ogromno in vsak mesec so te položnice res velik zalogaj. Potem pa vidiš kako neki očka pripelje otroke v nekem hudem avtu, doma na dvorišču pa je pospravljena ena velika jahta. Vrtca pa plačujejo minimalno in dobivajo tudi socialne dodatke in še otroške doklade, ker imajo prikazano, da komaj shajajo.
Večkrat se vprašam ali jih nič vest ne peče :zmeden:?

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   rojstni list
29.6.2005 10:26:05   
viv_
ma-ja in ostale:

dostikrat se omenja, kako ima nekdo super avto, pa jahto, pa hišo, pa plačuje manj vrtca... velikokrat gre za "nategancijo" včasih pa tudi ne.

Pri nas so zaenkrat potni stroški in dnevnice neobdavčeni - in če nekdo veliko potuje se tega nabere res ogromno, pa je povsem "legalno" prislužen denar, ampak pač ne gre v dohodnino... Plačo imaš pa potem ponavadi minimalno - s tem pa so minimalno plačani tudi prispevki in tako naprej...

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   rojstni list
29.6.2005 11:07:51   
morskadeklica
Spet bo vroče.

Kakor komu paše. Jaz osebno tega ne bi naredila, je več vredno da ima očeta, kot pa tiste fičnike. Najbolj pa se mi smilijo tiste mame, ki so RES z otrokom same, pa zaradi takih prejemajo toliko nižje dodatke.

lp:muca:

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   rojstni list
29.6.2005 11:23:00   
eva1
Kja vse se ljudem ne mota po glavi:zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2: mislim nimam besed!

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   rojstni list
29.6.2005 13:25:57   
maruškaD
Sramota, kaj vse so ljudje pripravljeni storiti za tak majhen denar :(
Midva na začetku niti na istem naslovu nisva bila prijavljena, pa sem na CSD po pravici rekla, da živiva pa skupaj in tako naju je tudi upoštevala!
Saj so me drugi spraševali zakaj ?!?! Pa sem rekla, da imam raje čisto vest.

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   rojstni list
29.6.2005 14:36:48   
ma-ja
Viv, vem da so potni nalogi in podobne stvari neobdavčeni - zaenkrat. Nisem nameravala pljuvati po tistih, ki to dobijo upravičeno in če imajo zato manjši fiksni dohodek, je to samo za njih slabo (manj penzije). Vem pa, da ogromno ljudi to izkorišča. Sama sem navedla primer, ki ga osebno poznam in se mi to ne zdi prav. Ne bom navajala podrobnosti, vendar pa če imaš dovolj denarja za življenje (celo zelo dobro življenje), zakaj potem odvzemati od tistih ki to nujno potrebujejo? Ne vem,jaz ne bi imela vesti kaj takega narediti.

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   rojstni list
29.6.2005 18:16:16   
Abby
Nikoli nisem govorila s svojim očetom, pa je vpisan v rojstni list, pa bi raje videla, da ne bi bil. Ne zaradi finančnih zadev, pač pa zaradi principa. On ni, nikoli ni bil in nikoli ne bo moj oče. Če me kdo vpraša po očetu, povem, da je moj oče umrl pred letom in pol, kajti moj zaresen oče - človek, ki me je učil voziti kolo, mi stal ob strani v hudih časih, in vseskozi skrbel zame, je bil moj stric. Pri imenu moškega, ki je zapisan v roj. listu, bi mirno lahko pisalo "donator sperme", ker naziva "oče" si tisti beden možic ne zasluži.
O teh rečeh sem govorila tudi z materjo - pravi, da če bi se danes znašla v takem položaju, ne bi urejala očetovstva. Tudi jaz ga ne bi, če s tipom ne bi nameravala ostati skupaj. Ampak dobro, jaz sem pač taka, kot sem.
Se pa zdi mal "over the top", da ne boš urejal očetovstva sam za par cekinov več. Še najboljše, da dobi enega prastarega dedka, da podpiše očetovstvo, da bo otrok dobil penzijo, ko stari umre.

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   rojstni list
29.6.2005 18:46:06   
polona2
No, ja, reci prijateljici, da pretiravati pa tudi ni treba, jaz se za to varianto ne bi nikoli odločila.

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   rojstni list
29.6.2005 19:54:39   
viv_
Abby - tole z dedkom si jim pa dala idejo :)-:)-:)-

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   rojstni list
29.6.2005 21:46:01   
lenika
Meni se to zdi absurd. Mene bi bilo sram po mestu hodit, ko bi me vsi ogovarjali in o meni govorili in o tem kaj počnem. To ni vredno nobenega denarja, sem pač poštena in tako mi je všeč.
Matreialisti, ki samo gledajo kje bi več denarja nagrabili, čeprav ga imajo dovolj se mi zdijo patetični. Sploh pa ne vem, kakšen očka je to, ki bi to dovolil.
Vsak očka, ki si želi svojega otroka je ponosen, če se lahko vpiše v rojstni list.

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   rojstni list
29.6.2005 22:32:41   
Gina
Rinka, ta tema je vsakotedensko na sporedu tukaj na rr. Eni se ves čas držimo za glavo, pa gruntamo, kaj imajo ti ljudje v možganih, pa kako obupne potrebe po kraji imajo, da zato zatajijo partnerja, drugi pa vseskozi trdijo, da itak vsi izkoriščajo državo in da je to prav, ker država nič ne naredi za družino.

To resnično vsak teden vsaj ena vpraša, kaj se ji bolj splača, zatajiti ali ne, iti na sodišče ali ne. Nobena se ne vpraša, kako bo otrok itak razložil v vrtcu vse o mamici in očku in podobno, da bodo itak vsi vedeli, da sta skupaj, pa da jih bo slej ko prej kdo prijavil. Pa da bo potem, ko bosta imela še enega otroka, stvar še težja. A bo rekla, da ima še enega otroka z neznanim. Pa saj na csd-ju niso z neba padli. No, jaz rečem, da itak za vsako rit palica raste. Ko se jima bo na kakšnem drugem področju kaj hudega dogajalo, naj se spomnita, da imata pač nekje davek za plačat zaradi takih kraj in laganj. Vedno tako pride. Vsakemu. Nič skrbet.

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   rojstni list
29.6.2005 22:40:28   
tinatona
Abby a je to z dedkom name letelo?

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   rojstni list
30.6.2005 4:28:43   
Margareta
Meni bi bilo pa najbolj grozno to, da bi pri "ime očeta": pisalo NEZNANO (tako namreč napišejo):(

Pa si res potem predstavljam enega smrkavčka s takim papirjem. Za tistih par tisoč tolarjev mi je pa itak vseeno, če jih državi vzamejo.

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   rojstni list
30.6.2005 6:51:30   
dory
Vsak normalen ocka je ponosen na svojga otrocka in temu primerno se s ponosom v pise v rojstni list...no nas ni,ker nocem niti tolarja od njega niti to,da se tak osebek vpise na rojstni list...mogoce se kruto slisi, ampak ce ni bil sposoben vzljubiti svojega otroka,se ga celo poskusal znebiti,potem to zame ni noben ocka ampak samo darovalec sperme...za tistih par ficnikov prezivnine me pa ne bo konec...

Ce so pa odnosi normalni,vsaj kolikor toliko,pa se mi zdi fer do ocka,da je vpisan in sodeuje kolikor toliko pri vzgoji in ima normalne stike...vcasih je le treba v prid otroka pozret ..

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   rojstni list
30.6.2005 13:37:11   
mojamura
ko bo otrok odrasel bo slej ko prej rabil rojstni list, da si uredi kako upravno zadevo...me zanima kako bosta ''ponosna starša'' takrat reagirala ko bo vprašal...poslušajta kateri pa je potem moj oče???:hudicek:

da bi zaradi finančnih razlogov oče zatajil otroka mati pa da se še strinja s tem se mi ne zdi fer v prvi vrsti do otroka!!:zmeden2:

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   rojstni list
30.6.2005 13:41:24   
dory
a ves da pride do tega,da vztrajas,da ni oceta v rojstnem listu je predvsem pogojeno s preteklostjo..nikakor ne gre za mascevanje..

Jaz osebno zelim le mir,ki ga v nasprotnem primeru ne bi mela...pri 18-ih pa loh tamal sam uredi kar hoce a ni tko..ga bo pa pol dobil se v pisni varianti pa je ce se bosta tko zmenila...

tistih par ficnikov zarad kerih mam jest mir,pa tamalmu sama z veseljem dam pa je :)

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   rojstni list
30.6.2005 13:46:27   
mojamura
teja&maj...tvoj primer je čisto nekaj drugega...za svojega prvega sina bi bila tudi najraje, da njegovega očeta ne bi bilo na roj. listu....zato ker pač ni vreden da mu kdo reče oče!

Govorim o primerih ko ljudje to delajo iz koristoljublja...s tem se pa nikakor ne morem strinjati

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   rojstni list
30.6.2005 13:50:29   
dory
Sej zato pa pravim,ce so fotri kolk tolk normalni,da bi mogl it cez dolocene ovire in pozret kej v korist otroka...ker otrok si zasluzi imet oceta...kar sta mela oce in mama njega ne zanima..

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   rojstni list
30.6.2005 13:53:18   
mojamura
točno tako kot si rekla.:bravo:

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Kam z otrokom na sankanje?
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?