Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 12:39:01
|
|
|
|
baguSka
|
In ja, naše babice, ki so imele toliko otrok, so imele veliiiko manjše prihodke kot me zdaj. Sam je blo tud zivljenje bl simpl. Sej ne da sem takrat zivela, ampak tud one samo tko pravjo...
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 12:39:14
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lilita IZVIRNO SPOROČILO: pety78 IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor ma se mi ne da gledat 7 minutnega "predavanja" imam v tem času glih 7 majic speglanih - grem nazaj peglat. Če smo pa pri številu otrok pred 50 leti in zdaj - da imam zdaj 10 otrok in 10x več cunj za speglat...ou maj gad!!...že grem, že grem dol s teme Če maš 7 otrok en pegla, drug zlaga, tretji nosi v omaro...še na ostale 4 lahko kako delo preneseš. Ena kolegica jih ma res sedem, ali ni nič od njih. En je pr sosedu, drugi na fusbalu, tretji ... Druga ma dva, pa ni treba reči, kaj je za postoriti, ker je že narejeno. Ja ker danes niti več nebi smel odpret ust kaj šele mu naložit kakšno delo...ja marsikaj se spreminja ne samo tole... In ja nekoč smo na črnobelih tv-ih gledali Ameriko pa mobitele pa računalnike...no zdaj smo tam kjer so oni bili pred nevem kolkimi leti.Ampak nič kaj lepo jim ni bilo zgleda kot nam ne zdaj.No ja enim še pa saj ne rečem,da mi manjka kaj zaenkrat je v redu kot je ampak nekaterim pa še gre huje.Ja in dosti več smo se družili vrstniki pa meli sestanke mladinske se nasmejali,naplesali pa veselice....zdaj?ma po mojem eni sploh ne vejo kaj je veselica.Računalnik je BOG dandanes.
|
|
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 12:39:49
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: pety78 Včasih, ko pomislim, mi je pa kar malo žal, da se je vse tako spremenilo. Meni pa ne. Po pripovedovanju mojih staršev, bolj očeta, je bilo slbaše življenje. Ljudje so ravnotako bili pod stresom, ampak zaradi golega preživetja. Lepo je bilo življenje z naravo, to je edina stvar. Ampak včasih se je obrnila proti njim in jim ni nudila tega kar so potrebovali. In oče je rekel, da je vesel da sta z mamo tako uspela(čeprav sta imela grozen začetek), da se njima ni treba na tak način boriti in živeti, ko se je bilo dedku in babici.
|
|
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 12:40:41
|
|
|
|
baguSka
|
Ena kolegica jih ma res sedem, ali ni nič od njih. En je pr sosedu, drugi na fusbalu, tretji ... Druga ma dva, pa ni treba reči, kaj je za postoriti, ker je že narejeno. jah to so pa starsi 'krivi'... ce eni nocejo in ne marajo pomoci, potem so otroci seveda pri sosedih...
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 12:41:20
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka In ja, naše babice, ki so imele toliko otrok, so imele veliiiko manjše prihodke kot me zdaj. Sam je blo tud zivljenje bl simpl. Sej ne da sem takrat zivela, ampak tud one samo tko pravjo... Mogoče, če si živel v mestu. Pa še to ne, po pripovedovanju tasta, ki je mestni otrok. Na vasi je bilo pa res teško
< Sporočilo je popravil mika -- 14.1.2010 12:42:08 >
|
|
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 12:42:30
|
|
|
|
pety78
|
In oče je rekel, da je vesel da sta z mamo tako uspela(čeprav sta imela grozen začetek), da se njima ni treba na tak način boriti in živeti, ko se je bilo dedku in babici. To se ni nič spremenilo. Očitno sta se tvoja dedek in babica borila za preživetje, tako kot se DANES še mnogo družin. In tudi včasih so bili bogati, ki so si lahko marsikaj privoščili.
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 12:43:42
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: pety78 In oče je rekel, da je vesel da sta z mamo tako uspela(čeprav sta imela grozen začetek), da se njima ni treba na tak način boriti in živeti, ko se je bilo dedku in babici. To se ni nič spremenilo. Očitno sta se tvoja dedek in babica borila za preživetje, tako kot se DANES še mnogo družin. In tudi včasih so bili bogati, ki so si lahko marsikaj privoščili. Maš prav.Bogati in revn kot dandanes mislim,da je malo srednjega sloja.
|
|
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 12:44:14
|
|
|
|
baguSka
|
Po pripovedovanju mojih staršev, bolj očeta, je bilo slbaše življenje. zanimiv tole... kolk razlicnih zgodb... vcasih so VSI meli sluzbo, ko je bil Tito se z nami... no, danes ga ni vec in smo VSI sami... tako sem slisala jaz in tako se se spominjam... ni blo takih razlik, kot so danes! res smo ziveli bolj skromno, ampak vsaj smo! nekak je slo - vsem! danes se pa dela po cele dneve in niti ni casa za dopust in druzino...
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 12:44:52
|
|
|
|
baguSka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika IZVIRNO SPOROČILO: baguSka In ja, naše babice, ki so imele toliko otrok, so imele veliiiko manjše prihodke kot me zdaj. Sam je blo tud zivljenje bl simpl. Sej ne da sem takrat zivela, ampak tud one samo tko pravjo... Mogoče, če si živel v mestu. Pa še to ne, po pripovedovanju tasta, ki je mestni otrok. Na vasi je bilo pa res teško hm. zanimiv. moji so namrec s kmetov doma..
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 12:45:26
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka Po pripovedovanju mojih staršev, bolj očeta, je bilo slbaše življenje. zanimiv tole... kolk razlicnih zgodb... vcasih so VSI meli sluzbo, ko je bil Tito se z nami... no, danes ga ni vec in smo VSI sami... tako sem slisala jaz in tako se se spominjam... ni blo takih razlik, kot so danes! res smo ziveli bolj skromno, ampak vsaj smo! nekak je slo - vsem! danes se pa dela po cele dneve in niti ni casa za dopust in druzino... Ja baguska maš prav nekoč si lahko menjval službo kot spodnje gate tega se sama spomnim...danes si delal tu jutri že drugje.
|
|
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 12:48:14
|
|
|
|
emina83
|
IZVIRNO SPOROČILO: Florina IZVIRNO SPOROČILO: baguSka Po pripovedovanju mojih staršev, bolj očeta, je bilo slbaše življenje. zanimiv tole... kolk razlicnih zgodb... vcasih so VSI meli sluzbo, ko je bil Tito se z nami... no, danes ga ni vec in smo VSI sami... tako sem slisala jaz in tako se se spominjam... ni blo takih razlik, kot so danes! res smo ziveli bolj skromno, ampak vsaj smo! nekak je slo - vsem! danes se pa dela po cele dneve in niti ni casa za dopust in druzino... Ja baguska maš prav nekoč si lahko menjval službo kot spodnje gate tega se sama spomnim...danes si delal tu jutri že drugje. Podpis!
|
|
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 13:00:42
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka hm. zanimiv. moji so namrec s kmetov doma.. Spet odvisno s katerega konca... najbrž so pa različni pogledi tudi zato, ker je šla živet v Nemčijo in je tam šele videla kaj je življenje.
|
|
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 13:04:16
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Florina Ja baguska maš prav nekoč si lahko menjval službo kot spodnje gate tega se sama spomnim...danes si delal tu jutri že drugje. Ženske, jaz govorim o času naših babic, okrog 50ega leta. Industrija se je razmahnila kasneje v 70ih.
|
|
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 13:04:16
|
|
|
|
baguSka
|
najbrž so pa različni pogledi tudi zato, ker je šla živet v Nemčijo in je tam šele videla kaj je življenje. ooo to je pa res cist druga pesem!
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 13:06:37
|
|
|
|
baguSka
|
Ženske, jaz govorim o času naših babic, okrog 50ega leta. Jah tud takrat... no, res moja babica je mela 10 bratov in sester. 11 jih je blo! S tem da jim je oce umrl ze v rani mladosti in so sami ostali z mamo, ki ni mela sluzbe... tko da so otroci morali delat in sluzit denar ze zelo zelo zgodaj, ampak se je dalo! Si predstavljate da bi otroci delali danes
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 13:07:33
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika IZVIRNO SPOROČILO: Florina Ja baguska maš prav nekoč si lahko menjval službo kot spodnje gate tega se sama spomnim...danes si delal tu jutri že drugje. Ženske, jaz govorim o času naših babic, okrog 50ega leta. Industrija se je razmahnila kasneje v 70ih. Ja ok ampak tudi od 70-ga se je zelo vse spremenilo.
|
|
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 13:12:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa saj kaj sploh pišemo,če je naslov,da ni potrebno komentirat.
|
|
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 13:13:32
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Florina IZVIRNO SPOROČILO: mika IZVIRNO SPOROČILO: Florina Ja baguska maš prav nekoč si lahko menjval službo kot spodnje gate tega se sama spomnim...danes si delal tu jutri že drugje. Ženske, jaz govorim o času naših babic, okrog 50ega leta. Industrija se je razmahnila kasneje v 70ih. Ja ok ampak tudi od 70-ga se je zelo vse spremenilo. takrat je bilo otrok veliko manj, ravno zaradi tega, ker se po prihajali iz številčnih družin in si niso želeli takšnega življenja za svoje otroke. moja generacija (jaz sem letnik 78), poznam mogoče enega ali pa dva, ki prihajajo iz družine s tremi otroki, ostali smo bili iz družin, z dvema ali enim. danes je pa otrok v družinah vseeno več. Mi smo redki (v moji okolici)samo z enim-zaenkrat
|
|
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 13:15:41
|
|
|
|
pety78
|
jaz sem letnik 78 Jaz tudi, pa smo 4.
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 13:17:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Nas je pet otrok.Ena baba(jaz)hehe in štirje bratje.Pri mami je pa bilo glih obratno štiri sestre in en brat. Pri očetu pa pet bratov pa nobene babe. A ni zanimivo vseh je po pet.
< Sporočilo je popravil Florina -- 14.1.2010 13:18:53 >
|
|
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 13:19:58
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka Ženske, jaz govorim o času naših babic, okrog 50ega leta. Jah tud takrat... no, res moja babica je mela 10 bratov in sester. 11 jih je blo! S tem da jim je oce umrl ze v rani mladosti in so sami ostali z mamo, ki ni mela sluzbe... tko da so otroci morali delat in sluzit denar ze zelo zelo zgodaj, ampak se je dalo! Si predstavljate da bi otroci delali danes Pa sej to, je to. Tudi ob dveh službah, bi danes bilo teško npr. šolat vseh 10 otrok. Men je pač cilj svojega otroka , mogoče dva ali tri spravit do šole in jim pomagat prit do strehe nad glavo. Nekaterim to ni in razmišljajo drugače vem, da je ena mamic tu gor (če še je). Najbrž ona ne gleda nato tako kot jaz
|
|
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 13:21:46
|
|
|
|
Lenny
|
Oba sva iz 70. Oboji starši so iz družin s tremi otroci, in nihče ni imel več kot enega otroka. Mi imamo sedaj vsi vsaj dva. Pa če se šole spomnim, smo edinci v naši generaciji vodili. Vedno sem po malem zavidala sošolcem in sošolkam, ki so imeli brate ali sestre.
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 13:23:05
|
|
|
|
mika
|
Pety in Florina, ste eni izmed redkih. Verjamem, da se bo še katera javila, ziher nista edine iz večje družine
|
|
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 13:24:16
|
|
|
|
baguSka
|
moja generacija (jaz sem letnik 78), poznam mogoče enega ali pa dva, ki prihajajo iz družine s tremi otroki, ostali smo bili iz družin, z dvema ali enim. jaz sem ista generacija, pa sem iz druzine s tremi otroci..
|
|
RE: Ni potrebno komentirat 14.1.2010 13:29:06
|
|
|
|
baguSka
|
Pa sej to, je to. Tudi ob dveh službah, bi danes bilo teško npr. šolat vseh 10 otrok. Men je pač cilj svojega otroka , mogoče dva ali tri spravit do šole in jim pomagat prit do strehe nad glavo. Nekaterim to ni in razmišljajo drugače vem, da je ena mamic tu gor (če še je). Najbrž ona ne gleda nato tako kot jaz ja, vcasih se s tem pac niso obremenjevali... je vseh 10 spalo v eni postelji in so meli le po en kpl oblek po celo leto... kopali (umivali) so se le enkrat na mesec mogoce... mogoce nekje celo 1x tedensko... pa se niso sekirali! tako je pac takrat bilo zivljenje... je pa res bila baje kar precejsnja lakota, sploh v casu vojne... po vojni pa so se stvari nekako zacele izboljsevat. vsaj tko so men moji povedal... (ta mestni!) uni k so bli z vasi pa se teh problemov niso mel, ker so se samo doma prezivljal...
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?