twetka
|
Nalina PCOS se vidi pri ultrazvoku ko so na jajčnikih vidne mahne ciste se pravi folikli ki se niso razpočili, če dolgo nimaš mentruacije in pol se nabirajo. mag3 glede hujšanja nič posebnega nisem počela, samo pet obrokov na dan pa po malo, tut sladkarije sem si privoščla ampak košček čokolade je bil en moj obrok, pa mičkeno telovadbe sem si omislila dvakrat ali trikrat na teden, če ste slišale za ZUMBO že, no evo in to deluje. Zumba je zakon, je vadba v kombinaciji plesa in aerobike in je res ful fajn, vkljlučen je tut belly dancing in brala sem da je belly dancing ful koristen za ženske, ki želijo zanosit, ker si razmigaš medenico in pripraviš na otroka. Menda je dobro za ženska rodila. Kaj pa veš mogoče pa res Tako da glede hujšanja bi js rekla, nobenih diet punce, ker si po domače rečeno samo zjebeš ritem prehranjevanja, telo mora biti navajeno na vse tudi sladkarije, maščobo in ostale škodljive reči in v končni fazi v omejenih količinah te stvari niso škodljive. Sem že ful diet probala pa sem se vedno za duplo zredila, zdej pa mogoče kdaj pol kile gor, ena dol, ena gor pol dol, odvisno kaj jem, če imam kdaj kak bolj močen obrok nabit z malo več kalorijami, drugač pa kar gre na tak način, ker na začetku nisem najbolj verjela da se da glede na to da nimaš extra nobenega odpovedovanja ampak samo razporejanje vnosa hrane čez dan. Malo gledam kalorije na embalalažah, včasih kaj tudi stehtam, sej ponavadi piše kolk je vrednost kalorij na 100g in probam to pazit da pojem približno 1200 kalorij na dan. To seštevanje kalorij mi je blo vedno ful grozljiva reč, pa na koncu niti ni, sej ni treba strogo, pač približno da jih je tolk na cel dan. Mela sem na začetku 115 kg zdej sem pa to spravla na 101 približno v pol leta malo več, dol pa grem približno pol kg na teden in to je menda čist zadovoljivo je rekla zdravnica in tako bi se naj menda teža obdržala ker gre počasi dol, bomo videli upam da me nebo kaj zmešalo pa bom spet začela na veliko jest, čeprav se mi zdi da se mi je telo kar navadilo tega ritma. Tako da čaka me še izgubljanje kilogramov, razen če nas kaj preseneti.
|