|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj je pravi čas
26.10.2009 12:45:02   
muhica2
živjo!

Jaz mam eno vprašanje glede otroka in starosti!
stara sem 20 let in z fantom si želima otroka on je starejši od mene 8let
je primerno meti otroka pri tej starosti ali naj še počakam?Drugače sem resna odgovorna
oseba!februaja bom končala tudi šolo in delam preko študenta fant pa ima redno zaposlitev!mi lahko kera svetuje
da bi se prav odločla da nebi naredla napake

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj je pravi čas
26.10.2009 12:51:01   
lilip
Takrat, ko imata s partnerjem urejen odnos, se razumeta, imata kar nekaj skupnih življenjskih izkušenj (kar je zelo relativno, vem), imata urejeno stanovanjsko vprašanje, dovolj stalnih finančnih sredstev in seveda skupno željo po družini. Obenem se morata zavedat, da vsak dojenček zraste, kot pravijo - mali otroci, majhne skrbi, veliki otroci, večje skrbi; da otrok pomeni za partnerski odnos veliko spremembo, potrebno bo prilagajanje, iskanje kompromisov, vajine želje ne bodo več na prvem mestu. Potrebovala bosta veliko energije za otroka in seveda tudi za vzdrževanje partenerskega odnosa.

Vse lepo!

(odgovor članu muhica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.10.2009 12:57:18   
muhica2
živjo
stanovanski prostor nama ni problem ,ker sma predkratkim kupila hišo!koliko sma računala nama gre finančno stanje tudi skozi!
vem da je obveznost in obveznosti se ne branim ampak sam moj pomislek glede let da sem premlada!

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.10.2009 13:07:11   
Anonimen
Torej nisi še prepričana
POčakaj še
ko boš bila ne boš rabila potrditev drugih ali si premlada ali pa prestara

napake boš delala tako kot vsi,saj smo vsi ljudje

(odgovor članu muhica2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
26.10.2009 13:07:34   
lilip
Glede let pa takole: Ena mamica bo že pri 20 odgovorna in skrbna, druga pa še pri 35 ne. Tukaj ni pravila. Mislim, da imajo leta napram zgoraj napisanim stvarem zanemarljivo vlogo. Ti pa bo po mojem mnenju tukaj večina mamic reklo, da si premlada, da moraš še uživat mladost, da se še nisi dovolj "zdivjala"... Odločitev za otroka ne pade čez noč, če sta oba trdno odločena, da si otročka želita, potem se ne ozirajta na druge.

Lp

(odgovor članu muhica2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.10.2009 13:08:44   
Anonimen
To, ali si dovolj stara ali ne, ti ne bo znal nihče povedat! To boš morala ugotovit sama. Razmisli, kaj si v življenju želiš - ali bi rada šla na faks, ali bi rada še kaj potovala... Če boš šla na faks, potem ti jaz svetujem, da ornk premisli, ker je oboje skupaj najbrž težko delat. Glede financ - ko boš noseča je čisto možno, da boš cel čas v bolniški in bo en dohodek manj. Potrebno bo tudi marsikaj kupit za otroka... Bo šlo?

Sicer pa, težko je karkoli svetovat. Predvsem se boš morala sama odločit ali ja ali ne.user posted image

(odgovor članu muhica2)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
26.10.2009 13:14:55   
muhica2
v šolo več ne nameravam it za en čas svojo stopnjo ki sem jo hotela dosečt jo bom febuarja!
Potovanje nevem na drgi konec sveta si ne želim na moreje za en tedn al pa dva pa lahko greš z otrokom
in je pomojem še lepše ko pa da greš z kolegi in se samo popiva kateri pijejo!otroka si želim in fant si ga tudi in o otroku se nena odločujema čez noč ampak že pol leta
hvala vsem mislim da moja leta niso nevem kaka uvira pri otroku!hvala vam

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.10.2009 13:27:46   
Anonimen
saj ni point o popivanju in ne vem še kaj
Point je v tem,da tudi za tako mlade okrog 20 let- izguboš skoraj vse prijatelje,marsikam z otrokom ne moreš ,posvečat se mu moraš 24 ur na dan plus še partner  itd
Tukaj se ne gre o potovanjih ,popivanju...
Dejstvo je da mama pomeni odrekanje 10000000 na uro ,neprespane noči itd
zanosila sem z 19 leti-nenačrtovano ,pa če bi se še enkrat odločala bi še počakala par let definitivno
otrok ne bo pobegnil nikamor-moj nasvet še počakajte

(odgovor članu muhica2)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
26.10.2009 13:31:11   
Felicita
muhica, če sprašuješ, če je pravi čas, potem vsekakor ni. ko bo pravi čas, ne boš spraševala. ni ti treba pa zdej na vrat na nos met otrok da bo vse po 'jusu' - fant, hiška, šola,... otrok? počaki še malo, ko bo čas boš že vedla.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.10.2009 13:33:52   
muhica2
glede prijatelj se ne bojim ker so vse starejše in imajo otroke! bomo vidli kaj bo čas prineso !hvala vsem dale ste mi mislit

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.10.2009 13:41:03   
Anonimen
mislim, da boš res v sebi najbolj vedela, kdaj je pravi čas. IN če o tem razmišljaš in tehtaš, to že nekaj pomeni, da najbrž nisi "na vrat na nos akcija" punca. Vzemi si še malo časa, naj želja dozori, in ko bo, res ne bo treba spraševati, ker boš vedela, da je to edino, kar si želiš, ne glede na vse.

(odgovor članu muhica2)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
26.10.2009 13:43:22   
Urshy78
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

muhica, če sprašuješ, če je pravi čas, potem vsekakor ni. ko bo pravi čas, ne boš spraševala. ni ti treba pa zdej na vrat na nos met otrok da bo vse po 'jusu' - fant, hiška, šola,... otrok? počaki še malo, ko bo čas boš že vedla.

se podpišem pod to

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.10.2009 14:42:38   
ajataja
Jaz sem pri 20 zanosila ni bilo ravno načrtno ampak sva se velik pogovarjala da bova začela počasi delat na otročku in evo naenkrat je prišlo,sva bila oba zelo vesela in danes pri 30-ih imam tri .Nikoli mi ni bilo žal da sem tako hitro imela otroka in bi vse ponovila.Ja imela sva pa vse pogoje da imava otroka-denar stanovanje  in seveda velik ljubezni.Tako da leta nikakor niso pogoj ali imet otroka ali ne.

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.10.2009 14:47:24   
muhica2
kolko vidim ima vsaka svoje menje ene ste za druge proti !jaz pa sem se odločla da nebom gledala
na leta in upam da nama bo uspelo in boma vredu starša ko bo napočo ta čas!hvala vsem

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.10.2009 15:13:59   
valerija77
Muhica, mislim da si si že odgovorila na svoje vprašanje 3 poste nazaj. Res si mlada, ampak nisi pa edina. Prijatelj, če so pravi pa tudi ne bodo kr ušli. Če si z fantom res želita otročka in če si se zanj pripravljena odreči nekaterim stvarem v življenju, potem otrok ne bi smel biti ovira. Lahko pa z otročkom potem hodite tja, kamor sama ne bi šla. Saj se življenje z otročkom ne ustavi, ampak polepša. Res pa morata biti oba za to, res pa je eno reči drugo pa je potem, ko pride nov član. Ritem življenja se vsekakor spremeni. Razmislita in pogovorita se in skupaj odločita kako in kaj. Pa veliko sreče naprej.

(odgovor članu muhica2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.10.2009 22:49:30   
petrovakarmenca
Če sprašuješ potem verjetno nisi povsem prepričana, kaj?

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.11.2009 9:30:18   
Natalija28
ti oz. vi2 sama določata kdaj je pravi čas. če si želita otroka pol je sedaj. :-)

(odgovor članu petrovakarmenca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.11.2009 11:02:58   
Anonimen
Pozdravljena!

Ze samo razmisljanje o tem kdaj je pravi cas za otrocka lahko namiguje k temu da partnerja resno razmislajat o otroku,zato se je pomembno pogovoriti s partnerjem in priceti delat na teh stvareh neglede na to ali si star 20 ali 30...Tudi pri meni je podobna situacija pa vendar sem se odlocila za otroka in delamo na tem...To bi bilo moje mnjenje odlocitev pa je samo tvoja...

Lp

(odgovor članu Natalija28)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
23.11.2009 11:13:39   
Anonimen
Če imaš željo po otroku, potem je to to.
Ne poslušaj starih kok, ki ti rečejo da si premlada.
In ti pametujejo, da nisi še pripravljena nanj.... bla bla bla
Prej ti povem, da so tiste, ki imajo prvega otroka po 30. - prestare.
Nič nisi premlada. Jaz sem imela prvega otroka pri
24-ih pa mi je žal ker ga nisem imela prej.
Z otrokom se boš bolje razumela, kot pa tiste pri 30-ih.
In ja - ponosna boš, ker boš mlada mama - dobra mama.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
23.11.2009 12:31:06   
muhica2
Havala Tedy za spodbudne besede!Delamo pa že na temuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.11.2009 13:47:24   
mojamura
jaz sem prvega sina rodila malo pred 21-im rojstnim dnevom. zdaj je star 12 let in za to, da sem takrat postala mamica mi ni žal. takih prijateljev, ki se oddaljijo od tebe ko postaneš starš, pa ne rabiš oz., jih ne moreš smatrati za prijatelje

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu muhica2)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.12.2009 14:55:33   
Anonimen
glej jaz sem stara 30 pa sem se do pred kratkim obadala z enakim vprašanjem, tako da vrjemi niso leta pogoj. Te pa čist razumem da rabiš potrditev, ker je to dolgoročna odločitev.
Jaz ti lahko povem samo to, da če se imata rada in lahko skrbita za otroka tako čustveno kot finančno in si ga resnično oba želita potem nikar ne čakajta. Še nobeni punci kar sem se jaz z njimi pogovarjala jim ni bilo žal ko so dobileuser posted image  .

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
4.1.2010 15:04:05   
Gdč 5ra
Pozdravljene drage dame,

Tudi sama sem v podobni situaciji kot Muhica2.

Bliža se moj 25. rojstni dan, v zvezi sem že skoraj 6 let, s fantom se razumeva in sva v svojem stanovanju že eno leto. Oba sva absolventa pred diplomo, on malce bližje koncu študija kot jaz. Oba delava, plačujeva položnice- edina razlika med nama je v tem da jaz že kaki 2 leti sanjam o otroku, on pa se boji samo da ga omenim.

Prijateljice so noseče, zaročene, kakšna celo poročena in veliko jih že sanjari o otrocih. Ravno v nedeljo sva obiskala še eno kolegico, ki je pred kratkim rodila in izgleda čudovito. Mali je sladek cuker, jaz bi ga kar pojela :) Na poti z obiska me je zopet popadla žalost, ker tudi jaz ne morem imet takega cukra.

Moj dragi pravi, da naj bova še malo sama, malo uživava, potujeva in da na otroke sedaj še ni pripravljen čeprav me zelo ljubi. Jaz pa nekje globoko v sebi trpim, ker si že tako dolgo želim otroka. Prej, ko sva živela pri njegovih, nisem želela zanosit, ker sem želela biti samostojna in ne pod taščinim nadzorom. Sedaj pa ne vidim ovir, žalostno je le to, da vedno dobim enak odziv. "Še je čas, se ne mudi. Nisem še pripravljen. Ne morem biti starš, saj sem še mulec." itd

Jaz se pa sprehajam iz službe domov in vidim same vozičke in mamice z otroki. Tudi jaz ne vem kaj naredit. Obljubila sem si, da bom imela otroka, ko si ga bo tudi on želel in ko bo on nanj pripravljen. Sedaj ugotavljam, da bom čakala še dolgo. Ko omenim otroke se mi smeji in reče, da sva še sama otroka. Vendar ko po službi perem cunje, likam, kuham, plačujem položnice in pospravljam stanovanje se počutim vse kaj drugega kot otrok.

Kdaj bo pripravljen? Ali res tako hitim kot mi pravi? Prvi otrok pri 26. se mi vseeno ne zdi tako prekmalu.....Česa ga je tako strah???Res ne razumem moških.

Prosim za kako mnenje, nasvet, karkoli....

LP iz primorske regije

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.1.2010 15:34:06   
BabyKitty
Moje mnenje... Otroka si morata želeti oba, to je prvo.... potem pa pride finančno stanje, stanovanje ipd... Tudi sama sem stara 20 let, trudiva se že 11 mesecev in naslednji mesec bom stara 21 in nisem bila sama pobudnica za otroka... Me je prosil in prepričeval moj takrat 23 letni fant in sedaj si ga tudi sama želim bolj kot vse na svetu, ker sem prepričana vase in v svojega fanta... Sedaj ko se trudiva že kar nekaj časa in se bom počasi naročila na neplodnostno ambulanto, se sprašujem, kaj če je kaj narobe z mano in kakšno srečo v nesreči imam lahko, da to izvem pri 21 letih in ne pri 35...
Moje mnenje je torej, da morata biti pripravljena oba, leta so samo številka, ne povejo zrelosti, ne merijo odraslosti, niti finančnega stanja... Sama se od 12 leta ne počutim več otrok, moje enako stare sošolke pa kričijo na mame ker ji niso pripravile sendviča za na pot...
Če tvoj dragi ni pripravljen, ga ne sili v to, že če se ne zna odraslo pogovorit o stvari je to pokazatelj nečesa...

(odgovor članu Gdč 5ra)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.1.2010 20:49:04   
Anonimen
tudi jaz sem vpodobni situaciji...mogoče celo en korak nazaj. stara sem 22 let in me zelo daje tale želja po otroku.  vendar pa si te želje ne upam naravnost izraziti partnerju. večkrat sem jo že poskušala omeniti, vendar stvar vedno obrne "na štos" in nikoli ne prideva do resnega pogovora o tej temi. preveč si pa tudi ne upam "gnjavit", da ga ne bi prestrašila s to idejo ali kaj podobnega. oba sva še študenta, delava preko štud.servisa, imava pa svoje stanovanje in vse...
na momente dvomim celo v to, če sem jaz 100% za to idejo...vendar vedno pridem do zaključka, da si otroka res želim...muči me samo to, kako naj na to idejo napeljem tudi partnerja...

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BabyKitty)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.