Tekica
|
Drage sotrudnice, do sedaj enostavno nisem zares utegnila spremljati foruma ... ste prezgovorne, da bi lahko sproti spremljala ... čestitke vsem novim mamicam najprej!!! Vse naj pa tudi njihovim sončkom. Tiste, ki še čakate, pa kar pogumno. To je moja druga , imamo že skoraj 3-letnega Klemena, tokrat pa naj bi rodila 20. 1. 2010. Ker moram 12. januarja na še nek zelo nujen opravek, res upam, da še malo počaka, popoldne 12. pa že lahko gremo. Klemen se je rodil ravno toliko prezgodaj, sa bi morala roditi danes. Tudi meni so prvič dali umetne popradke, ampak ni tako strašno, kot opisujejo nekatere, sama sem bila na pregledu v P, odprta sem bila 4 cm, zato so me poslali v porodno, predrli mehur, takrat je hkrati z mano rojevalo 13 punc, tako da nisem imela ves čas babičarja zraven (aja, upam, da bom imela tudi tokrat moškega - take nežnosti nisem bila deležna od nikogar drugega - mislim od zdravstvenih delavcev). Zares boli tistih zadnjih nekaj popadkov in potem se res po treh potiskih otrok rodi, prej so samo malo daljše ali krajše uverture - morda so vsaj za prvič boljše kako uro dlje, ker se psihično bolje pripraviš na konec in porod sam. Mene so prerezali, ko se je glavica okronala - sem čutila, ampak ni bolelo - dokler nisem dobila otroka na trebuh, sem bila čisto super, ko sem morala roditi še posteljico, sem se pa zavedla, da sem izčrpana in da se mi tresejo noge, ampak ja, res vse pozabiš v trenutku in ostane samo še lepo. Tako da moj glavni nasvet - zaupajte tistim, ki bodo z vami. Zato so tam - imajo izkušnje, imajo znanje, so pa ljudje - če smo same tečne, ko nas naderejo, res težko pričakujemo, da bodo drugi pa super prijazni, ko jih mi natulimo ... vsem hormonom in razumevanju bolečine navkljub. Super je, če imate koga zraven, že zato, da delite posebne občutke, ki jih je polno potem, tako da ... komaj čakam, da se nam pridruži naš najmlajši ali najmlajša. Morda pa dobimo punčko. Aha in še slončkanje - kolikor vam paše - in meni zelo paše - je pa res, da so položaji zreducirani na nekaj najosnovnejših . Srečno vsem!