ivanamdb
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A Večerja z-majčic 15-ega januarja: uf kolk ste ga napisale dons!! ne morem vse prebrat... se ni sigurno ce se vrnemo do 15. ... tako da sem jst fifty-fifty...drugac za lokejshon - men je vse ok - ali pa recimo Pr' Kopac, tam proti Vrhniki, ali pa Pod Roznikom v Lj, al pa V. Lasce (ne spomnem se ime, tam v centru je ena super gostilna), ce ne Spajza v Postojni... (a se vidi da mi je ful vsec papat.... ) drugac - leela - ja, ja, uf, jaz ko zacnem pisat... potem pa ni konca... men je tud ena prijateljica ki je doktorica rekla da apsolutno ne masla, in tud druzga ki je ing. biokemije (pa tud jaz ne bi smela...umpf), in enako je rekla patronazna. holesterol pa se tud dobi iz olja, in tud boljse, ker dobi ta "dober" holesterol... ne spomnem se celo stvar - oziroma to med "saturated fats" in vse to. pa se, moja babi je bla s hvara, tak da kuham bolj mediteransko in ne jemo veliko masla...u bistvu skoraj nc. moja P je dr. Grmek, a tvoja? mama11 - jaz sem ji poskusila dat frutek, ampak ji ni vsec. nc ne poje... hehe.. gospodicna ze ve kaj ji je vsec. mleko pa bi res odsvetovala, vse do 1. leta ker zelo lahko povzroci resne intolerance - boljs bi blo kozje mleko - ga dobis v merkatorju, al pa na trznici v Ljubljani - vem da ga tisti iz kmetije Pustotnik sigurno imajo, pa tud ful dobre sire imajo! ne mislit da sam nekaksen fanatik bio-zdravlje (jaz bi prva morala it na velko hujsanje) - edin je problem v tem da je dans v hrani tolk stvari ki povzrocijo alergije, intolerance, pa tud niso zdravi za majhne otroke (ne vem - cips, coke, i pd.) - in zarad tega hocem da danice je cimbolj zdravo hrano. pa se tud spomnem, 4-5 let nazaj je bil cel skandal s otrosko hrano v italiji, angliji, franciji in ne vem vec kje - je pisalo bio-hrana, bla bla, in potem je bilo tolk hormona v tem da so dojenckom zecele tud joske rast! ni hec! a ja , dons je tasca huhala telecjo zupco, in smo je popoldan dali v steklenicke, pa tud zmiksali meso. naredila sem fotke, pa bom uploadala tako da se vidi, je res ful malo dela. v bistvu sedaj ima zupce, kasice, mesa za cel mesec...
|