gita10
|
IZVIRNO SPOROČILO: Repka IZVIRNO SPOROČILO: gita10 in kakšni bodo vaši otroci, ko odrastejo. Pa prosim ne odgovorov kao sam da bojo zdravi in srečni- to itak vse želimo svojim otrokom. danes smo se pri kosilu pogovarjali o tem in je moj sin rekel, da bo imel ženo, dve ljubici ( je že vse določil z imenom katera bo katera) in, da bo smučar in tenisač in bo imel veliko denarja ter bo mamici kupil vse kar bo hotela. Dejstvo je, da moj sin ne bo nikoli profesionalni smučar niti tenisač, ker enostavno nima prirojene discipline za vrhunskega športnika -pa tudi midva sva prevelika antitalenta ampak pustimo mu veselje in plačujemo treninge zaradi njegovega zdravja. Bolj si ga predstavljam kot kakšnega arhitekta ali pa mizarja,gradbenika... da bo nekaj gradil - ustvarjal. In takšen se mi zdi od 2 leta naprej. Ter seveda upam, na veliko vnukov, ki mu jih bom čuvala in na eno ženo brez ljubic. Lahko, da se motim ampak sedaj pri 8 letih mi pa izgleda nekako tako. Pa vi si upate napovedati kaj bo vaš otrok... Dejstvo je, da z vpodbudo, kjer človek dobi še več volje in motivacije, človek lahko doseže tudi tisto, kar si nekdo nikdar ne bi mislil. Veš koliko je primerov, pa so rekli, iz tega pa ne bo nič - na koncu je pa šišal vse. Danes, pri 36 letih, obujam svoje sanje kot otrok, ki sem jih želela doseči in ki so me veselile - balet, ples, veterina, tud frizeraj, čeprav druga in tretja varianta sta tisti, v katerih se vidim danes, pa sem bila čisto mičkeno starejša od tvojega sina - v roku pol leta sem sprejela odločitev in pristala v pisarni, kar mi ni v veselje glede birokracije. Sprašuješ nekaj drugega, bi želela samo toliko povedati, da če se vidi tam že dolgo časa (če ni modna muha), ga vzpodbujajta, da le to postane in sledi svojim sanjam. Ampak, vse se lahko obrne na glavo zelo hitro, kot pri meni. Glede ljubic, pa mu poskušajta vceptiti vrednote, katerima sta in bosta vzor glede družinskega življenja, kajti očitno je modno muho glede ljubic nekje pobral - nisem rekla pri vaju, ima verjetno okolje, v katerem je in tudi gluh ni verjentno. Še dovolj je mlad, da se mu vredote lahko vcepijo kot "samoumevne", za katere se je potrebno truditi. Če niste ravno bogati, morda želi, nadoknaditi neko ponmanjkanje, kaj vem, morda je kdaj slišal nehote ali hote, da vam kaj primankuje in tisti "ni denarja", je pa verjetno spoznal ob poslušanju vseh dogodivščin v svetu, kako lagodno je, če imaš ženo, pa še en kup Varanja oz. ljubic, kjer se z denarjem vse pogliha. Vcepi mu, da je denar pomemben, ni pa tista vredota, da zaradi njega vse izgubiš na kocu. Tako sem prebrala, kar si napisala, zgolj mnenje, kako vidim tvojega otroka. Otrok ne bom imela. Imam svoje razloge. Bi jih takrat, pa mi ni bilo namenjeno. Ostala bi samohranilka po tragediji, tako je poskrbela naravna selekcija, kar si moj otrok ne zasluži. Raje jih nimam. In sem v fazi, če se ne bom dala sterilizirati. Meni ogromno pomeni družina - mama, oče, otroci, sem pa žalostna, ko berem toliko enih zgodb in ko spoznavam moške (pa niso vsi za v en koš), enostavno pri teh letih premišljeno ugotavljam, da se raje odpovem kot da ostanem samohranilka. Mene bi ubilo. Se opravičujem, mal me je zaneslo. Skratka, vlivajta mu pogum glede športa, samo če je razlog tisti, da bo mamici lahko vse kupil z dvemaljubicama, mu malo "naravnajta" obzorja. Midva mu vlivava veselje do športa , posebej ko pozimi ob 6 zjutraj vstajam in ga vodim na planino, da lahko smuča.-to sem sposobna samo za njega narediti in mu nikoli ne bi kvarila veselja, čeprav me včasih prav stisne, ko pomislim koliko ti športi stanejo in če se zgodi, da recesija slučajno katero od najinihg plač odnese - si sigurno takšnega športa ne bi mogli privoščit. Dejstvo je, da si je izbral najdražja možna športa ( aja no manjka še golf) Kar se pa ljubic tiče je pa zadeva takšna. V šoli su mu všeč tri sošolke in se ne more revež odločit katero bi izbral- iz tega je prešla ideja o ženi i dveh ljubicah. Denar je pa nekaj okoli čega se današnji svet vrti pa mi želeli ali ne. Otroci so enostavno obkroženi z materialnimi dobrinami. In ideja da bo on imel dovolj denarja je iz tega, ker se jaz namesto gore gormitov ali transformerjev odločim plačat celoletno smučarsko karto, ker je njemu karta le kos papirja in se mu sanja ne koliko stvarim se tudi jaz odrečem, da mu to lahko privoščim on meni kot pravi politik vrača, da on bo pa meni kupil kar bom jaz želela. Je pa dejstvo, da je biti starš en zelo težek poklic, ki ga nikoli ne moreš narediti napol oziroma površno- zelo hitro se ti vsaka stvar vrne in napake je zelo teško popravit. Jaz določene stvari ki sem jih naredila pri njegovih treh letih še do dan danes nisem uspela popraviti. Tudi jaz sem razmišljala, da ne bo nikoli starš niti sem imela kdaj prevelike želje za tem. Vendar se je zgodilo in sedaj imam svoje največje bogastvo prav v mojem sinu. In seveda tudi jaz upam in si želim, da bo hodil po pravi poti, če pa ne bo pa bom vsaj vedela, da sem naredila vse kar je v moji moči.
|