|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009 2.del
22.12.2009 8:09:24   
lenika
Manna jaz dam rižolino od Milupe ali Babylova, ki že vseboje adaptirano mleko.

Kaminek resnično kapo dol. Si prava mojstrica v peki tort.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
22.12.2009 8:27:22   
manna
Dobro jutro
lenika, a ne greste danes plavat v toplice? Uživajte pa poročaj kako je bilo!!
kaminek, suuuuuper torta!!! Pa tud ful dobre oblike je - a to imaš tak model? Patricija je pa cela punca! user posted image user posted image user posted image
ČESTITKE vsem ki ste praznovali!! user posted image user posted image
Punce, a ve kar posedete svoje otročke na stolčkek s pravokotnim naslonom - torej 90 stopinj, tudi če še ne sedijo sami? (mislim predvsem tiste ki vam ne sedijo še sami brez opore) Mislim ko jih hranite. Jaz naše še ne posedem tako pravokotno...

Danes moram pa darila zavit.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
22.12.2009 8:36:50   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši

samo to sem hotela rečt, da kaminek kapo dol. user posted image user posted image user posted image  čist profi tortica. Tudi sama blazno rada pečem. Ponavadi, ko sprašujem slavljenca za darilo, mi vsak reče, ti samo tvojo torto speci, ali pa tiramisu. A v okraševanju ti pa ne sežem do gležnjevuser posted image .
A si to iz tičine mase delala. Pa, če si, a jo kupiš, ali jo delaš sama? Pa, če jo delaš sama, prooooosim za recept.

ja, to je iz tičine mase-ponarejene, ker je doma narejenauser posted image . kupim jo ne, ker je samo v večjih pakungah-7kg, to mi je pa preveč. evo recept, k ga dobiš na kulinarični slo:
200g sladkorja v prahu, 200g mleka v prahu (jst sm kr AM-apatamil dala), 1 čajna žlička belega olja-jedilno, malo hladne vode (cca. 2 jedilni člici). in gneteš, dokler ne dobiš eno gmoto. nč se ne vstrašit, če bo trda kot kamen. jo dej malo v mikrovalovko, pa boš lohk razvaljala. jst sm kr na koščke narezala, vsacga pognetla in delala naprej.

drugače pa sm prvič nardila s tičine mase in sm prau uživala pri izdelavi vrtnic in mašnice. tko, da dons bom še kupla več brave in se bom lotla pingvinčkov. imam namen nardit za v petek tako ledeno goro, k bojo pingvinčki gor.

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
22.12.2009 8:38:01   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: manna

kaminek, suuuuuper torta!!! Pa tud ful dobre oblike je - a to imaš tak model? Patricija je pa cela punca! user posted image user posted image user posted image

nimam modela, sm kr navaden protvanj spekla, pol pa napol dala, ker nism hotla nekaj komplicirat.
pa hvala za komplimentuser posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
22.12.2009 8:41:21   
Hanuši
manna, jaz imam filing, da je ravno zaradi tega začel samostojno sedet. Pri nas ga je tut še zanašalo levo pa desno, potem sem mu pa jedilni stolček dala čist v pravi kot, pa v vozičku je tut že čisto dvignjen, ker drugače znori, če nima pregleda nad vsemuser posted image .

Da vas malo pomirim z vsemi temi pravili. Meni je lažje, ker imam tako veliko razliko in se je pri Hani čisto drugače rokovalo, pa je ravno tako super punca. Hotela sem pa to povedati, da je naša teta pediatrinja že 27 let in je sama priznala, da se doktrine spreminjajo na cca 3-4 leta in, da so dostikrat šli nazaj na staro varianto-doktrino in, da tisto kar sem delala pri Hani ni čisto nič narobe, vendar imajo sedaj to doktrino in jo pač morajo posredovat mamicam.

Tako, da manna, ti kar daj svojo princesko lepo pokonci sedet. Kako se bodo pa naučili, če so pa v polležečem položaju.

Za info. naša Hana je samostojno in stabilno sedela že pri 5. mesecih, takrat je bilo normalno, da smo pri 2. mesecu otročkom dvigovali naslone, pa tudi ob opori je ves čas trenirala, je bila vedno obložena, evo pri 5. je pa že imela natrenirane mišice in ravnotežje in je sedela samostojno.

Sedaj ti pa v P pri petih rečejo ne še posedat, pri 6. pa, ja a še ne sedi samuser posted image . Haloooooo

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
22.12.2009 8:54:39   
bačko
Hanuši tudi meni moja mama govori kako je zdaj vse drugače.Jaz dajem Loro kar pokončno v stolček sedeti in lepo sama sedi.Kdaj pa kdaj se še prekucne nazaj.Meni osebno je grozno ker so ta neka pravila vsakič drugačna.Jaz delam po svojem občutku in kar deluje.Danes ji bom dala rumenjak in bomo videli kako bo prenesla.Jutri pa jogurt.

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 1406
22.12.2009 8:55:23   
Hanuši
aja, to je ravno tako kot z lupinicami, najprej so bile pač kot avtosedeži, potem so jih na fertik priporočal, celo v razvojni, da naj bodo čim dlje notri, no sedaj so pa ugotovil, da jim do 4. meseca pada kisik v telesu in jih ne priporočajo. Pa saj vsak s kmečko pametjo lahko ugotovi, da štručki pri 1. mesecu in dojenčku pri 6. mesecih ne more ista vdolbina odgovarjat.

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
22.12.2009 9:00:20   
Hanuši
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Meni osebno je grozno ker so ta neka pravila vsakič drugačna.Jaz delam po svojem občutku in kar deluje.Danes ji bom dala rumenjak in bomo videli kako bo prenesla.Jutri pa jogurt.

Točno tako bačko. Kako so pa 100 let nazaj mame delale, ko ni bilo nobenih pediatrov, pa večina otrok ni bila invalidna, je bila motorično čisto lepo razvita.
No to sem napisala zato, ker mame same opazujemo svoje otročke in po občutku pač vemo česa so že zmožni. Je pa res, da ob poplavi nasvetov in zapovedi, ta občutek izginja, ker se mame kmalu na bodo več upale zanest nase.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1408
22.12.2009 9:02:08   
bačko
Ja jaz sem Loro lepo dala že v sedež in ji full sede.Je bila tako navdušena.Samo smejala se je.Bom potem slikico dala gor.

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 1409
22.12.2009 9:07:01   
bačko
Evo našo Loro v sedežu:
user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1410
22.12.2009 9:20:14   
manna
bačko uu super zgleda ta sedež!! Ful bolj udobno zgleda kot lupinica ! A se tko smeje ker je mislila da nekam greste? user posted image Naša ko jo dam v lupinico rata ful mirna, ker misli da bomo kam šli z avtom...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1411
22.12.2009 9:28:42   
tecka
Kaminek zelo lepa tortica.Ja punce niimam kaj reči ste zelo pridne pri peki tort.user posted image user posted image user posted image user posted image
No Lora je včeraj zvečer spila okoli210 ml. mleka in ponoči 190 ml mleka.user posted image user posted image user posted image Sem kar jokala od sreče.

Kaminek, res lepa torica!! Se pridružujem ostalim mnenjem. Tudi jaz sem si shranila recept za tičino, ga bom poskušala kdaj udejanjit. Čeprav tičino je šele začetek, potem moraš imeti pa še malo ustvarjalne žilice (ki je pri meni bolj švoh). Mleko v prahu je pa verjetno cenejše če kupiš navadno. Imajo ga celo pri nas, kar v polici z otroško hrano (delajo pa ga pomurske mlekarne)

Bačko: tudi pri nas je podobno. Zvečer pred spanjem spije normalno (150 ml), ponoči 150 ali 180 (če se zbudi pred polnočjo dobi večjo dozo, če po polnoči pa manjšo - se sproti odločam), čez dan je pa katastrofa. Naš je jedel ob 1h ponoči, potem pa ob 7h samo 60 ml, ob 9h pred spanjem pa 100. Pa se sprašujem, ali mu zjutraj ponujam prehitro oz. ali bi mu ponoči dala manj mleka? Itak zaspi nazaj med sesanjem in če ga bom navadila na prevelik obrok ponoči, bo težko odvadit od flaškeuser posted image Sicer pa zdaj, ko ne dojim več, zadošča en nočni obrok.

Smo imeli pa danes idealno noč. Do 1h sem vstala samo 1x za dudo, po hranjenju je pa spal do 5.30, potem sem ga pa še malo k sebi v posteljo vzela.

Muser posted image : Evo, punce 8 dni po prenehanju dojenja sem dobila M. Včeraj zvečer sem ob 8h ratala tako zmatrana, da sem bila že prepričana, da sem bolna - bolelo me je celo telo. No, potem sem pa kmalu videla, da je prišla. Mi je kar malo čudno po tolikem času, verjetno bo pa še trajalo, da se ciklus uredi. Evo, vsaka stvar je za nekaj dobra in še dobro, da nismo šli v topliceuser posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
22.12.2009 10:56:18   
mini86
js pa našga že kr zlo douk posedam..in v stolček za hranjenje in ko je v naročju sedi..js sm se ravnala po občutku ker tamauga da slučajno ne daš ležat al pa kak drgač..je cel halo..prvo te čukast gleda kao kaj pa teb ni jasn pol pa krokodilji jok..tko da mu očitno tko paše..aja pa ne sedi še sam..drugače pa se ful postavla na noge..in doskrat ko joka ga sam podstavš na noge in utihne..tud k rečmo leži in ga povlečš za rokice gor on kr ustane..pa ga ne misl dol tišat-samo zato ker so nam v P rekl da nogic ne sme poznati do 9 meseca..user posted image js pravm je šu pač v razvoju mal naprej in zakaj bi ga js zavirala..aja glede razvoja..user posted image stojimo že ful lepo in tud dolgo, smejimo na glas se pa še ne..no včasih kej izpusti ampak ne tist smeg+hc..ampak bo že

joj mislm da ste ene falile poklic k mate tok lepe tortice..js jo delam v četrtek da bo za v petk-sam mam torto v mislih k bo daleč od vaših mojstrovin

a zdj tud prodajajo pleničke za v vodo-verjetno ja, ane..to se verjetno zamena vsakič ko pride iz vode in jih rabiš kar nekaj ane

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
22.12.2009 11:09:44   
bačko
Punce rabim vaš nasvet.
Od moževega brata punca in on imata punčko zojo ki bo stara 3 mesece.Ona pravi da se kar naprej joka.Najbolj jo zanima zakaj joka ko se zbudi.Samo oči odpre in joka.Kaj ve mislite?

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
22.12.2009 11:35:01   
tecka
IZVIRNO SPOROČILO: mini86
a zdj tud prodajajo pleničke za v vodo-verjetno ja, ane..to se verjetno zamena vsakič ko pride iz vode in jih rabiš kar nekaj ane

Točno tako.
Jaz sem jih kupila v Muller Rudnik, drugje ne poznam ponudbe. Tam imajo samo njihovo blagovno znamko. 11 plenic v paketu, 7 - 13 kg (manjših nimajo) stane 4 eur.

Punce rabim vaš nasvet.
Od moževega brata punca in on imata punčko zojo ki bo stara 3 mesece.Ona pravi da se kar naprej joka.Najbolj jo zanima zakaj joka ko se zbudi.Samo oči odpre in joka.Kaj ve mislite?

Po mojem mnenju imajo pač takega otroka. Naj poskušajo sprejeti takega kot je, bo že minilo. Je pa to zagotovo težje kot sprejeti dobrovoljčka. Jaz npr. poznam eno družino, kjer so imeli prvega otroka dobrovoljčka, drugega pa jokavčka. Nimaš kaj. Seveda, ko izločiš ostale faktorje - da je sit, previt, mu ni prevroče/premrzlo.
Naš je sicer dobrovoljček, ampak ker je prvorojenec itak dostikrat ne vem kaj mu je. Zelooo mi je bila v pomoč knjiga od Penelope Lyinch (nekaj takega) Otrok od rojstva do šole. V njej kar lepo opisuje tako čustva staršev (ki niso vedno pozitivna) kot tudi čustva otrok. Pa tudi če ni vse res - pa kaj potem. Me knjiga pomirja in predaja glavno sporočilo: sprejmi in ljubi takšnega kot je.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
22.12.2009 11:44:11   
mk8
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

Jaz sem jih kupila v DM-ju. Mislim da so bile 4-7 kg, pa se ne spomnim več, lahko da se motim. Vglavnem, najmanjše možne. V paketu jih je bilo 12, ostali sta nam dve plenički. Prvi pa zadnji dan smo bili 1x v vodi, vse druge dni 3x. Mi smo jih imeli dovolj. Mislim pa da tudi stanejo taam okoli 4 evre.

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
22.12.2009 11:47:35   
mk8

Kje ste vse?
mk8, naša se tudi noče previjat več, se obrne na trebuh in potem jo moram obračat nazaj na hrbet, ona pa spet na trebuh...itd. Pa dvakrat se je že zgodilo da je vzela tisto plastično posodo kjer imam toplo vodo noter (doma jo kar z vodo in vato umivam, ne z robčki) in se polila po glavi z njo user posted image

Tu naša je to enkrat naredila, pa sem raj umaknila posodico, ker polivanje po glavi ji pa ni bilo všeč in se je jokala user posted image . Drugače jo pa jaz tudi še vedno umivam samo z vodo in krpicami od tosame, robčki pa pridejo v poštev, če kam gremo.

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1417
22.12.2009 11:49:22   
mk8
Kaminek super, odlična torta. Kaj pa je to tična masa? Jaz ne vem... user posted image

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 1418
22.12.2009 11:54:25   
mk8

Punce rabim vaš nasvet.

Meni se je tudi zdelo, da non stop joka. Saj moram priznat, da je kar veliko jokala, pa nisem vedela zakaj. Ampak ko zdaj pogledam nazaj na tisti čas, ko realno ocenim, vidim da ni bilo tako hudo, kot sem jaz mislila. Takrat, ko sem bila pa v tistem obdobju, se mi je pa zdelo grozno. Še posebej za to, ker nisem vedela zakaj. Če poskrbijo za vse osnovne stvari (hrana, previjanje, da ji je udobno), kaj več niti pomoje ne morejo naredit. Drugače je pa itak vsak otroček drugačen. Lahko tudi, da je kaj narobe, pa ne pogruntajo. Jaz sem enkrat, ko sem bila že čist na koncu skoraj, kar patronažno poklicala, da je prišla in pogledala, če je z Veroniko vse OK. Me je takrat pomirila in je bilo malce lažje.

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
22.12.2009 12:05:34   
mini86
kakšno igračo nj rečm da bi tamaučeku dubu od babice in dedija za dedka mraza..a mate kšno idejo..pojočo kjigico, govorečega kužka, poganjalček..to že mamo..user posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
22.12.2009 12:08:18   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: mk8

Kaminek super, odlična torta. Kaj pa je to tična masa? Jaz ne vem... user posted image

tičina ali oblikovalna masa je masa, s katero lahko npr. prekriješ torte, oblikuješ figurce, lahko jo obarvaš itd. če imaš ideje, je vse možno.

pa še to: recimo figurce se ponavadi lepijo z masleno kremo, jst sm pa probala s šnopcom, pa ful držal in lepše zgleda. sm pa to vidla na eni angleški strani, tko da je super. alkohol pa tko al tko izpari, tko da ni panike.

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 1421
22.12.2009 12:11:22   
mk8
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

pa še to: recimo figurce se ponavadi lepijo z masleno kremo, jst sm pa probala s šnopcom, pa ful držal in lepše zgleda. sm pa to vidla na eni angleški strani, tko da je super. alkohol pa tko al tko izpari, tko da ni panike.

Zanimivo!!! Enkrat moram tud jaz tole s tično maso probat. Pol leta sem že zamudila, bom pa naredila za eno leto user posted image

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
22.12.2009 13:18:50   
MONY25

Evo našo Loro v sedežu:
user posted image

od kdaj naprej pa se lahko daje user posted image v sedež??? k una lupinca mi zgleda zloooo neudobna že...

Za dežjem vedno posije sonček....:)

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1423
22.12.2009 13:22:51   
MONY25

Kje ste vse?
mk8, naša se tudi noče previjat več, se obrne na trebuh in potem jo moram obračat nazaj na hrbet, ona pa spet na trebuh...itd. Pa dvakrat se je že zgodilo da je vzela tisto plastično posodo kjer imam toplo vodo noter (doma jo kar z vodo in vato umivam, ne z robčki) in se polila po glavi z njo user posted image

pr Alexu je ista štorija... morš bit že prov profi, da ga previješ...skos se obrača, pa na tla meče, kar mu pride pod rokeuser posted image pa noge skp tišči, pa jih v usta daje...tko da ga je res že težko previjat...user posted image user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
22.12.2009 13:24:42   
MONY25
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

naša patricija je včeraj dopolnila pol leta in sm se potrudila ter ji spekla okusno, čokoladno tortico. nism mela časa dela skutine. ta pride na vrsto v čet.

fuuuul huda tortica...js pa na žalost nimam žilce za kej tazga, tko da loh prideš še k men kej skp spravt user posted image user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.