Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 19:43:14
|
|
|
|
khurde
|
čer, ful lep dan je bil danes! in ravno prav mrzlo sem šla domov po smučarske hlače in ekstra bundo, da bova lah z gospodično začeli po snegu rovarit uf, zvezdica, vi imate pa skos nekaj članka nisem prebrala, mi na bibaleze ful noče odpirat oz. ful počasi običajno, pol pa kr neha drugače je pa moj verjetno na pod povprečjem s pomočjo nea, pri nas je smreka ful aktualna... vsi okraski na višini, ki jo doseže, so šli dol tko da je sam vrh kičast sonček, malica... uf... to pa ta moj čižo tok neki malega poje ... npr. en kolut banane, mogoče dva - vsega skupaj max. cm banane, polovico mandarine, zadnjič je pojedla eno celo in pol (sam nič drugega zraven, sam to), pa kako polovico krhlja jabolka. in to je to. običajno je zraven še skuta, tiste pa pomoje kak 3x3 cm košček, debeline pol centimetra sam verjetno zato bolj malo je, k za zajtrk poje kar veliko kosmičev - toliko kot jaz - zajemalko, pa namočeni so v malih jogurtih od lidla (125 g), zraven pa še (vsega skupaj) tri suhe slive in marelice. in tut jaz do kosila nisem ne vem kaj posebno lačna. za popoldansko malico pa poje malenkost več, sam se mal nazaj drži, ker pomoje na dojenje misli grem razmišljat kaj bom jutri kuhala
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 20:28:52
|
|
|
|
Ploha
|
količina hrane: poje celo jabolko ali celo banano....ne skupaj, samo ne vem mogoč bi tudi vse če bi ji dala oboje.... zjutraj ima mleko, čez 2 uri malco in potem zaspi, po počitku kosilo potem okoli 5 malica in zvečer ob pol 8 večerja.... sam ne vem, kaj je meti zadnji mesec,...skos bolj je sitna, jokava, skos bolj se jezi, če ni po njeno...spi vedno manj...še čez dan komaj zaspi, ponoči ga serje.... madona skos bolj je starejša slabi je očka: ponoči ne vstaja,...no jst jo prestavim v najino postlo, kjer en čas skače po njemu in ga seveda zbudi en čas po meni....sam on res trdno spi in jo res ne sliši,...šele čez čas, ko pa se zbudi pa jo tudi mal ogovori, pod kovtr vzame, mal miri...druzga pa tko sredi noči ne delamo...ker ko pride k nama, je tišina, skoraj v sede spi,...če jo poležem pa noče spat in se joka...tako da jo pustim, da postane omotična pol jo pa poležem, na trebuh seveda.... mraz je ko svinja tole ni zame...
< Sporočilo je popravil Ploha -- 20.12.2009 20:30:51 >
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 20:35:18
|
|
|
|
sonček33
|
Sem ga nehala forsirat s hrano, ce ne poje predvidene kolicine, jo prisparam za kasneje. Pa se mu ne pozna na hujsanju . Bolj mu recimo dolocim, zdej bo pa pol ure malical, pa kolikor poje v tem casu, poje. Vcasih bi vec, vcasih manj, nikoli pa ni potem lacen. Najki, silim ga jaz nikoli in jaz vedno naredim preveč hrane...tko da ponavadi potem jaz pojem...ni merilo, da poje tisto, kar je v šalci oz. na krožniku.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 20:37:07
|
|
|
|
sonček33
|
sonček, pri nas je zelo različno, npr. včeraj je res malo pojedel, danes pa non stop nekaj melje. Sadna malica je banana s pestjo borovnic in nekaj jogurta in skute. Nič ne merim. Meni se zdi fajn, če otrok rad je. tudi jaz ne merim... sprašujem le, ker se mi zdi, da naš veliko pomje, pa ni debelniko... nekatere pa omenjajo, da mali pojedo veliko manj...ula je celo rekla zadnjič, da neo komaj kaj konkretnega je....
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 20:38:59
|
|
|
|
sonček33
|
sonček, malica... uf... to pa ta moj čižo tok neki malega poje ... npr. en kolut banane, mogoče dva - vsega skupaj max. cm banane, polovico mandarine, zadnjič je pojedla eno celo in pol (sam nič drugega zraven, sam to), pa kako polovico krhlja jabolka. in to je to. običajno je zraven še skuta, tiste pa pomoje kak 3x3 cm košček, debeline pol centimetra sam verjetno zato bolj malo je, k za zajtrk poje kar veliko kosmičev - toliko kot jaz - zajemalko, pa namočeni so v malih jogurtih od lidla (125 g), zraven pa še (vsega skupaj) tri suhe slive in marelice. in tut jaz do kosila nisem ne vem kaj posebno lačna. za popoldansko malico pa poje malenkost več, sam se mal nazaj drži, ker pomoje na dojenje misli khurde, no sej zajtrk ima pa res konkreten ...ja vedve sta bolj na zdravo..mislim, obilen zajtrk, malica je res malica ....
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 20:40:06
|
|
|
|
sonček33
|
grem razmišljat kaj bom jutri kuhala razmišljaj na glas, da še jaz dobim idejo....pa če je kaj nenavadnega - dodaj še recept
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 20:40:48
|
|
|
|
sonček33
|
sam ne vem, kaj je meti zadnji mesec,...skos bolj je sitna, jokava, skos bolj se jezi, če ni po njeno...spi vedno manj...še čez dan komaj zaspi, ponoči ga serje.... to je obdobje... pride in mine
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 20:41:55
|
|
|
|
sonček33
|
ploha, kaj ste kupili prijatelju? krtekxx mislim na vas ulla, skrbi me..kako je neo?
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 20:42:35
|
|
|
|
Ploha
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 sam ne vem, kaj je meti zadnji mesec,...skos bolj je sitna, jokava, skos bolj se jezi, če ni po njeno...spi vedno manj...še čez dan komaj zaspi, ponoči ga serje.... to je obdobje... pride in mine upam, da res... a pri vas ste že šli čez to???
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 20:44:04
|
|
|
|
sonček33
|
Naš Lovro je pa dobil v zadnjem tednu 4 zobke. Vse zgoraj. Enki sta dobro vidni in se ju zelo čuti, ena dvoja tudi, druga je še malo zakrita, a dobro vidna. Bogi malček, pa tako priden je. Je pa včeraj padel na obraz, z dudo v ustih ..in mu je tekla kri kar močno iz dlesni... sam ni kaj hudo jokal...edino danes se je spet nekaj dreznil v rano in je spet tekla kri in mal joka je bilo
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 20:44:07
|
|
|
|
Najki
|
Ja Soncek, prej sm mu nardila tolk, kolikor je obicajno pojedel. Potem, ko je parkrat pustil, sem mu pac manj nardila in je bilo zadosti. Sam se je potem zacel afnat pa pojedel samo pol obicajne porcije. Ponavadi se je hotu igrat, pa pozabil jesti. Zdej pa bi sploh rad zlicko vzel pa packal po skledici, tako da vcasih zlo mal potuje do ust. Je pa tko tudi pri nas zadnje case Ploha - konstantno testiranje mej in sitnarjenje. Kolikor uspevam, ignoriram provokacijo, pa v vecini primerov neha izsiljevat pri meni. Zato pa pri ociju ne, ker hitro dobi svoje... Edino res nikakor ne pali NE, kadar po racunalniku klofa, pa tud mu dam dol roko 15x, pa se zmeri bo probal tolct. Za druge stvari pa se kar drzi, mal zajoce za par sekund, pa gre kaj drugega iskat za mamico zivcirat Nas si je danes malo prebil ustnico, ni tekla kri, sam razpackala se je okoli ust, pa vceraj mi je moj povedal da tudi. Ocitno ni bilo hudo, da nisem opazila... Niti jokal ni vec kot pol minute.
< Sporočilo je popravil Najki -- 20.12.2009 20:47:49 >
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 20:47:42
|
|
|
|
Nea
|
sonček - rekla si da Lovro ni debelinko, ampak kolko se spomnim je zelo dolg (cm)? Enostavno tolko rabi. Erik je npr. danes za malico pojedel zmiksane 3 marelice, celo jabolko (iz kompota) in žlico mlete plazme. Za večerjo je pojedel celi jogurt s koščki kruha. Včasih je malica cela banana in recimo polovica mandarine. Na dan ima 5 obrokov + vmesno in nočno dojenje. Meni se to zdi dovolj. Je pa res da poje veliko več kot je recimo v tem času jedla Lara. Za njo je en mali Fruhtzwerge včasih bil preveč
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 20:50:33
|
|
|
|
Najki
|
Jan ze spi ! Ob osmih je zaspal, ponavadi ga ne spraviva pred enajsto, ceprav je ob osmih ze porihtan. Danes pa sva mu pomagala preskocit popoldanski dremez in je delovalo!! Cist vesela =]. Sam upam, da se ne misli ob enajstih zbudit pa skakat...
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 20:50:41
|
|
|
|
Nea
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 sam ne vem, kaj je meti zadnji mesec,...skos bolj je sitna, jokava, skos bolj se jezi, če ni po njeno...spi vedno manj...še čez dan komaj zaspi, ponoči ga serje.... to je obdobje... pride in mine upam, da res... a pri vas ste že šli čez to??? nič se ne sekiraj... tako kot je sonček napisala to so samo obdobja ki prihajajo v valovih... Tam pri 2-3eh letih znajo še bolj trmarit. Takrat so pravi mali
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 20:53:42
|
|
|
|
sonček33
|
[/quote] upam, da res... a pri vas ste že šli čez to??? [/quote] je bilo ene 2 tedna nazaj in je trajal ene 5 dni
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 21:01:09
|
|
|
|
khurde
|
ploha, sej mine... če ne, ti je pa račun za nazaj izstavila ... mi smo imel že par takih obdobij, k je treba z njo kot v rokavicah delat. sonček, jaz do enega dvajsetega leta sploh nisem zajtrkovala oz. zelo redko, zdej se mi pa zdi, da se dan čist drugač zastavi, če ga začnem z zajtrkom pa če zraven dobim še lepo jutro, sprehod in kako kavo na poti, je pa sploh super sem si sposodla par kuharskih knjig za ideje in mal iščem...
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 21:05:29
|
|
|
|
Ploha
|
IZVIRNO SPOROČILO: khurde ploha, sej mine... če ne, ti je pa račun za nazaj izstavila ... mi smo imel že par takih obdobij, k je treba z njo kot v rokavicah delat. mrbit pa res pol je pa kull evo zdele ji ati daje za jest pol gre pa spat.... jest jem čokolado z lešniki in ta hudič je tolk sladek, da sem že liter vode spila...matr pol pa bo ponoč akcija do wc...ko pa ne upam ponoč okol hodt, si bom kr kahlo naštimala.... jest raj zadržim kt da grem do wc...ja vem grozn, sam ne upam...
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 21:07:57
|
|
|
|
Nea
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha IZVIRNO SPOROČILO: khurde ploha, sej mine... če ne, ti je pa račun za nazaj izstavila ... mi smo imel že par takih obdobij, k je treba z njo kot v rokavicah delat. mrbit pa res pol je pa kull evo zdele ji ati daje za jest pol gre pa spat.... jest jem čokolado z lešniki in ta hudič je tolk sladek, da sem že liter vode spila...matr pol pa bo ponoč akcija do wc...ko pa ne upam ponoč okol hodt, si bom kr kahlo naštimala.... jest raj zadržim kt da grem do wc...ja vem grozn, sam ne upam... Zakaj pa ne?
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 21:11:16
|
|
|
|
Ploha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nea IZVIRNO SPOROČILO: Ploha IZVIRNO SPOROČILO: khurde ploha, sej mine... če ne, ti je pa račun za nazaj izstavila ... mi smo imel že par takih obdobij, k je treba z njo kot v rokavicah delat. mrbit pa res pol je pa kull evo zdele ji ati daje za jest pol gre pa spat.... jest jem čokolado z lešniki in ta hudič je tolk sladek, da sem že liter vode spila...matr pol pa bo ponoč akcija do wc...ko pa ne upam ponoč okol hodt, si bom kr kahlo naštimala.... jest raj zadržim kt da grem do wc...ja vem grozn, sam ne upam... Zakaj pa ne? joj ne sprašuj, je smešno sicer...sam skos mam občutek, da je en za menoj, duhci pa to...pa še wc ni ogret pri vhodnih vratih je, se pravi je mraz notr, da skor zmrzneš...
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 21:13:07
|
|
|
|
Nea
|
V tem primeru (mislim zaradi mraza ) bi tudi jaz do jutra počakala
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 21:13:41
|
|
|
|
sonček33
|
jaz pa lulala v kahlo
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 21:14:15
|
|
|
|
Zvezdica
|
dobr večer Niia, mi smo bli včeraj v mestu, ma men je tolk dobr šetat po LJ . greva z laimom še enkrat ta teden. Plohca, nč tiščat, vendo takoj na wc, ni dobro za mehur. Kar se tečnobe tiče, ja naš jo je imel, zdaj ma pa spet foro k se zbuja ob petih Naš mali res malo je, mislim zajtrk je vedno bolj konkreten, žitna kašica s sadjem, potem malica banana, pa ne cela, vedno vsega pol poje. Sej je že kdaj tud kakšno kašico pojedel sadno, te 190 g, samo res redko, vedno poje samo dobro polovico. Pol pa kosilo za ptičke , malica in večerja. Je pa res da ponoč je flaško, tudi 2x. Tam cca 180 ml popije. Ampak jast mu je ne mislim jemat, ker sem probala, pa se je tako cmeral tri noči, da ga potem nismo mogli umirit vsaj še uro ne. In jo kar popije in je mir. Take prehranjevalne navade je imel liam, pa nima slabih zob, ker smo jih pač podrgnili po hranjenju. Grem , jutri imam miljon opravkov, pa se grem poštimat pa likala sem, pa je treba vse v omare zloži, ma dela še pa še. Nočka
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 21:24:30
|
|
|
|
khurde
|
sonček, zdej na približno vem, kaj bom kuhala... od danes mi je ostal kus kus, pa sem ga zamešala s parmezanom, malo vode in žlico čičerikine moke, da je ratalo gosto. in zdej sem s tem obložila modele za mafine, pa bom dala pečt za ene 15 minut na 180°. pol bom pa namočila čičeriko, jo skuhala in naredila a la humus, pa to naložila v te "skodelice". v ene, še nepečene, bom pa dala por, prepražen na olivnem olju, zraven skuhano lečo, malo nasekljanih (namočenih) suhih marelic + curry. in pol bom to maso naložila v skodelice, gor naribala sir in dala pečt isto 180° 15'. tko, sem mal skombinirala par receptov zdej grem pa te skodelice pečt, da vidim, kako rata (original recept je vezivo beljak). če se mi sploh splača kej velik s tem hecat ploha, men je bilo tut scary na wc hodit, ko sem imela sobo v zgornjem štuku, wc pa dol... tko da te čist razumem
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 21:26:59
|
|
|
|
marta82
|
Ati se pridno vstaja. Zjutraj ga ima on in lahko jaz še kakšno urico spim ali pa vsaj ležim, čez noč pa zdaj itak spi (prej sva pa imela zmenjeno, da se jaz vstajam do treh, on pa od treh naprej). Hrana... za zajtrk ima kos kruha z namazom, maslom, marmelado, sirčkom ipd. in 2 dcl mleka, za malico eno jabolko in banano ali pa kaj drugega v tej količini, za kosilo včasih poje malo, včasih precej (odvisno kaj imamo), popoldanska malica je jogurt, skuta, včasih banana, puding ipd., za večerjo mlečno žitna kašica (dobrih 250ml).
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 20.12.2009 21:29:39
|
|
|
|
sonček33
|
Utrinki današnjega dne. Šobec.
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?