|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IVF - debelost
23.6.2005 7:49:04   
anadejka
Jutrčka:rozica::rozica::rozica:

Dons pa spet rabm vaše mnenje.Mal sm tko no...:zmeden:

Učer sem imela še zadnjo stvar za opravit - ultrazvok in sedaj so najine vse izvide poslali na konzilij za IVF,sept.ali okt.pa gremo v postopek.
Naj povem da je pri meni vse O.K.in štima 100/uro.(problem je pri fantu),ampakkkkk......jest sem res full debela.Sej zdravnik je bil full prjazn in je reku da smo vsesort ljudje,eni taki in eni drugačni,da bi blo pa dobr mal merkat,pa ne zato da bi nosila manjše cunje,ampak ker so baje statistični podatki taki,da se dostikrat zgodi,da zdravila ki jih jemlješ pri močnejših ženskah ne delujejo tako kot bi morala in potem ni tapravega učinka.
Vem.....moram shujšat zdaj v dveh mesecih vsaj za 10 kil,ampak me je full strah da ne bom.Zdaj sem pod pritiskom in to ni dobr,k pol sem še bolj "lačna".
Zdej boste nekatere rekle da sm grda,pa da je "otrok" že ena velika motivacija.....sej je ja,ampak vseeno......jest se nobenih diet ne grem več,ker so zahrbtne in je pol vedno še slabše - slej ko prej se vse in še več vrne.Kar se pa miganja tiče,pa sej veste da zidamo in sem že tko cele popolneve zunaj in pomagam pri vseh fizičnih delih ko zidamo.
Uglavnem dobr bi blo shujšat ja,ampak v celem mesecu mi je uspelo izgubiti le bogih 3.

Zdaj pa me zanima,če je katera punca,ki je tudi bolj debelušne sorte in kako se je pri njej obnesel IVF?

Pa kakšna zdravila bom morala jemati in zakaj nimajo učinka,če sem bol bajsika?

Izkušnje in mnenja dobrodošla.:rozica::rozica::rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   IVF - debelost
23.6.2005 7:51:24   
nenni
Jaz sicer nisem bila na IVF, ampak me je tudi G opozoril na kilažo.

Predvsem je kritičen ravno trebuh. Jaz zdaj hujšam po dieti SOUTH BEACH, kjer je pet obrokov, tako da lahkote ne čutim. V bistvu se samo hidratov izogibam in pijem veliko vode.

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   IVF - debelost
23.6.2005 7:56:27   
pika74
A dej no anadejka - ti si pa ja fejst punca :love::love::love:.

Najprej en nasvet: IMEJ SE RADA:love:. Najprej ljubi svoje telo bolj kot vse na svetu, potem pa vse ostalo.

Mogoče je imel zdravnik prav glede statistike. Sam, pri tabletah je tko: pr men je klomifen ful zakompliciral vse hormone pa to (pa men se zdi, da pr manji11 tud:zmeden2:, pa še kšna bi se najdla). Pa sm pomoje tm nek : ne predebela ne presuha. Pa ne vem, kje bi se pol v statistiki najdla:zmeden2:. Težko je rečt.

Sam jest nism dohtar. Jest bi tko rekla. Probi zvečer spustit večerjo, pa vse ostalo normalno jej. Ne se obremenjevat s kakšnimi hudimi dietami pa ne vem kaj še. Pa naj ti to ne bo breme. Fizično boš sigurn velik delala, zato ni potrebe, da bi hodila še na kšn jogging al pa kšno telovadbo - pomoje.

Sploh pa ni rečen, da zarad tega ne bo ratal. Bodi optimist in vesela:metulj:. Vse bo v redu:miska: in sam še mal, pa boš :nosecka:.

Lp
:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   IVF - debelost
23.6.2005 8:10:57   
anadejka
:rozica:Thanks Pika:rozica::rozica::rozica:

Sej jest se čist fajn in normaln počutm,tut zdrava sm in nč me ne mot.Kar se pa klomifena tiče,sem pa čist normaln reagirala nanj.Učinka pač ni blo ker fant nima dovolj spermijev.Pika maš pa prau:ups:,ker sva oba tok zaposlena imava skor usak dan kosilo za večerjo,ker prej ni cajta.Učer sva jedla kosilo ob 10.00 zvečer,žal.

Jest tut mislm da ni tko hudo,sploh k se čist fanj počutm.Do sept.pa upam da zgubim še kšno kilco,pa bo še lažje;).

Lepe pozdravčke:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   IVF - debelost
23.6.2005 8:13:48   
anadejka
Nenni dej mi plis povej kaka je to dieta - prvič slišim.Jest sm res zasvojena z ogljikovimi hidrati,skos bi jedla makarone,krompir in riž.Če tega ni na jedilniku,sem še zmer lačna.Če jem sam solato,sem čez pol ure spet sestradana.

Drgač je pa pr men špehec povsod lepo razporejen,ne samo v vampek;)

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   IVF - debelost
23.6.2005 8:30:18   
emaa
jaz sem ful shujšala, ko sva midva dve leti nazaj tkole zidala, pa je bilo kosilo kdaj tudi ob polnoči, ker prej ni blo časa. Tko, da bo zaradi dela, stresa, zaradi poroke ( mi je bil korzet prevelik, so ga zadnji teden trikrat noter vzel), šlo pr kilah dol, da sploh vedla ne boš. Ne se sekirat, sicer pa tko močna tud nisi kot govoriš, prav fletna si.

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   IVF - debelost
23.6.2005 8:32:47   
Špelka
Andrejka, dej no! Jest se čist strinjam s Piko74. Po mojem je ključ do uspeha - :love: v prvi vrsti to da se maš rada. Bolj kot jest prebiram tele forume, pa še una anketa zadnjič, sej veš, za nosčke, bolj sem prepričana da psiha vpliva na zanositev. Tko da ne, no, zarad kil zdej oteževat stvari. Mnogo je močnejših žensk, pa koliko jih zanosi čisto normalno! Pa tud - če si uspela v enem mecu izgubit 3 kilce, pa še dva mesca maš, to pomen 2x3kg=6kg, ne??? Kar je pa tud nekaj. :bravo::bravo::bravo: Res, po mojem je brez veze. Mal več sadja si privošči zdej v poletnih mescih, probaj če ne spustit večerjo vsaj kaj manj kaloričnega jest, pa bo!!! Tko al pa tko pa kot pravjo pr telesni aktivnosti se učinki začnejo poznat šele čez neki tednov, vi pa kot vem intenzivno zidate kakšen mesec, ne? Tko da - pusti se presenetit!!!! Pa veliiiikoooooo vode - ne soka, ampak vode!!!!

Pozdravček, objemček od Špelke!

P.S.: Pa sej veš, kva pravjo, da so mopčnejši ljudje bolj veseli, in TI SI TAKE SORTE - VESELA, DOBRODUŠNA PUNCA, in prosiiiiim, ne zdej tega zarad sekirancije zarad kil uničt!!!!!

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   IVF - debelost
23.6.2005 8:34:35   
klarisa
Na tvojem mestu pred potopkom IVF ne bi preiskušala kakršnihkoli diet, ker se ti lahko poruši cel sistem. Telo je med hormonsko terapijo že tako ali tako pod takim stresom..Iz lastnih izkušenj ti rečem, da je najboljš da probaš ukinit večerjo ali pa naredit optično prevaro pa jest vedno iz ta mejhnega krožnika, pa veliko vodeeeeeeeee.Pa priporoča se veliko svežega sadja, in gibanja na svežem zraku. zdej grem tud jst v akcijo mal kilc dol dat ampak bom to zrihtala z več športa in kontrolirano prehrano-lani sem začela z neko dieto kakšna 2 meseca pred postopom in rezultat je bil, da se mi je cel hormonski sitem podrl in sva imela zelo slab rezultat pri punkciji.Če med postopkom paziš, da se ravno ne bašeš in ne ješ ne vem kolk kalorične hrane mislim da ni problema s kilami.edino kar je imaš napihnjen trebušček,kar pa kasneje zgine.

pa pa

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   IVF - debelost
23.6.2005 8:38:02   
Anonimen
Anadejka--imam doma enak problem,sicer je dekle mlajše od tebe,je bila celo tri tedne v Stični,da so jo naučili pravilno jest...:((po prihodu domov je vse opustila pa se spet borimo z kilami.
Bila sem na predavanjih o hranjenju.
Petkrat na dan jest,majnše količine hrane.
Popazit,da ni sladkega pa mastnega.
Pravijo da mi jemo z možgani ne pa zato ker želodec potrebuje:zmeden:
Zjutraj za zajtrk:jabolko in tanka šnita črnega kruha(bel je strup)ali pa polnozrnatega
Za malico jogurt
za kosilo naprimer zajemalko pašte z golažem
pa spet malica:pomaranča,ali banana-manjša
pa večerja naj ne bo po 18 uri.
Uživanje vode vode..če začutiš lakoto spi dva kozarca vode,da se napolni želodec in prežene občutek lakote.
Najprej kar je najbolj važno je treba,da se pogovoriš sama s seboj in se prepričaš,da je ta žrtev potrebna.
Pri miji šestnajstletnici to še ne usševa:((
Dej se v roke,pa potrudi se:)-Saj ni treba,da si priboriš manekensko postavo,samo tiste kile odpravi,ki so škodljive za tvoje zdravje.;)

L p Neva:rozica:

(odgovor članu anadejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   IVF - debelost
23.6.2005 8:43:30   
anadejka
Joooj punce zdej ste me pa full lepo presenetle.Full hvala za te lepe besede :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:.

Klarisa vidiš na to pa tut pomislila nisem!!!!To je res ja,če pretiravaš,se ti lahko čist poruši,to je pa verjetn še slabš.Hvala da si mi povedala.Zato bom res upoštevala vaš nasvet in bom večerje odstrigla in si vzela 15 min.časa za normaln kosil,pa če se vsi na glavo postavjo.Pa veliiiiiiko vode!!!Sej zdej kr teče ja,k je tok vroče,pa k tok švicam tm za bajto.Sadje.....hm,še dobr da lohk robutam jagode na vrtičku;)

Hvala vam:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   IVF - debelost
23.6.2005 8:44:01   
nenni
Anadejka, tkole to izgleda:

V glavnem prvih 14 dni ne ješ nobenih ogljikovih hidratov - nič sladkarij :((, nič kruha, nič makaronov, nič riža, celo sadja ne.

Moj jedilnik je izgledal približno takole:

Z: dve rezini puste šunke, rezina sira
M: košček sira ali skuta
K1: solata s tunino ali sirom, ali salamo ali grška solata
K2: opečeno meso, zelenjavna priloga, solata
V: tunina

V teh 14 dneh izgubiš lahko do 6 kg, odvisno koliko imaš viška.

No, po 14 dneh začneš postopoma užitvati hidrate, lahko začneš jesti sadje, pa maksimalno kos kruha na dan in pa testenine in riž naj bosta polnozrnata.
Tak jedilnik naj bo dokler ne prideš do željene teže, je pa res, da začne tukaj teža počasneje padati.
Jaz pazim tako, da jem hidrate enkrat na dan, s tem, če jem za zajtrk kruh, potem cel dan ne jem nobenih hidratov.
Privoščiš si lahko celo kakšno sladico (ne vsak dan), jaz sem npr. jedla, vanilijev jogurt z jagodami ali kepico sladoleda (ne 3, samo 1).
Jaz sem zelo zadovoljna s to dieto, ker res nisem nič lačna, čeprav je prve 3 dni ful kriza ko ti hodi po glavi bela štruca kruha.......

Imam tudi knjigo o tem.

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   IVF - debelost
23.6.2005 9:24:19   
majamo
Hojla tut jaz sem ena izmed bolj okroglih oz. moj pravi elegantno izpopolnjenih. Kak je to pri 20 kilah preveč vam ne znam razložit.

Tut meni je G rekla naj shujšam. Po splavu,... Pa sem od feb. bila malo pridna pa sem že shujšala 9 kil. Sicer gre počasi ampak gre pa in to je pomembno. Že ko sem zgubila 3 kile sem se bolje počutila. Hodila sem celo pomlad na ene delavnice preko zdravniškega varstva za zdravo prehranjevanje in hujšanje in sem marsikaj pametnega zvedela, ne samo o hrani ampak o naših oz. mojih bednih prehrambenih navadah.
Naj povzamem da jem čisto vse ampak pametno. Ne žrem povprek kot prej ampak počasi in najbolj je pomembno da si za hrano vzameš čas! Tudi če ga nimaš. Jaz sem to naredila in so se tudi druge stvari obrnile na bolje.
Ne zadaj si prevelikih ciljev. Pri meni je bil velik dosežek to da sem en dan zdržala brez sladkarij in pohanega mesa. Ko pa zdržiš en dan poskusiš še drugega,... Pol ti pa je žal da bi porušila vse kaj si dosegla z eno bedno čokoladico. Držim pesti zate, ker te popolnoma razumem.

Majamo

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   IVF - debelost
23.6.2005 9:40:02   
anadejka
Hvala majamo.Tut pr men je že visok napredek če zdržim en dan brez čokolade;).Sem pa tut jest razmišljala o tem da mogoče ne bi blo slab da bi šla do svoje os.zdravnice in jo prosila za kšno zdravniško zdravljenje,ker jest sem pa že taka bajsika da spadam v 2.skupino debelosti.To je pa že bolezen.Mogoče bi se pa obnesl da bi imela eno kontrolo,potem bi mogoče imela še več volje.
Tut jest ti držim pestke majamo:miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska:in ti želim veliko volje in uspehov še za naprej:miska::miska::miska::miska::miska::miska:

:rozica::angel::rozica::angel::rozica::angel::rozica::angel::rozica::angel::rozica:

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   IVF - debelost
23.6.2005 9:46:01   
KIRA
anadejka to je čista bedarija. debelost s tem nima nič. sama sem bolj okogle sorte, pa mož tudi in če je tako kot so ti rekli, midva slpoh ne bi prišla v poštev. jaz ima pri moji višini 34 kg preveč. ampak je to pogjeno z ščitnico in drugimi zadevami(zato sem se tudi zredila), pa se ne sekiram preveč. pač pazim na prehrano in se probam čim bolj zdravo prehranjevat.

rezultat pa poznate:je že 10 mesecev stara in zdrava ko riba. ta duga je pa na poti..

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   IVF - debelost
23.6.2005 10:39:11   
Darja*
Pozdravljene punce!

tudi jaz sem tista nesrečnica ki se nenehno borim s kg. sicer mi je uspelo shujšati za 10 kg, a kaj ko je to premalo. Pravijo, da si moraš najprej razčistit v glavi potem pa veliko volje in gre.
Tudi jaz sem na seznamu za IVF od meseca aprila in bom nekje oktobra na vrsti. Upam da bom takrat.
Anadejka v katero ambulanto pa hodiš? Katerega zdravnika imaš?

LP Darja

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   IVF - debelost
23.6.2005 11:00:02   
anadejka
Čau Darja :rozica::rozica::rozica:,no me veseli da je še ena taka in nisem sama;).Jaz hodim v Leonišče,Lj.moj osebni G pa je dr.Drobnič - full fajn dečko;).Pa ti???

Kako pa to da že od aprila čakaš,pa boš na vrsti šele oktobra?Najine papirje so včeraj poslali na konzilij,pa bova mogoče že sept.ali pa okt.na vrsti.

LPA:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   IVF - debelost
23.6.2005 11:06:25   
Darja*
Oj!

Jaz hodim v MB k Dr. Gavrič-Lorenc, ja v MB je 6 mesecev čakalna doba. Res je dolgo za čakat. Midva sma pa samo kri dala, sedaj pa čakama, da naju pokličejo na prvi razgovor. Bomo videli kako bo.

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   IVF - debelost
23.6.2005 11:16:09   
Gea1
Anadejka jaz sicer nimam problemov s kilažo, ampak ko sem lani hodila na anticelulitno terapijo v nek salon, ki se prav posebej ukvarja z ženskami, ki želijo shujšati in tam so bile nekatere z res preveliko težo, so jim svetovali, da najprej gibanje, vsakodnevno ena ura aktivno preživetega prostega časa, tek, hoja, kolo... nato pa prehrana, ampak ne hujšanje v smislu odrekanja, ampak pazljivosti pri tem, kaj in kdaj daš kaj v usta.
Za zajtrk so priporočali sadje, kar tudi sama prakticiram, malica navadni jogurt, ker tisti sadni imajo skrite kalorije, pa čeprav na njih piše 0 kalorij, nato kosilo, čim manj mastnega in ne preveč ogljikovih hidratov(jih lahko, ampak manjša porcija), pa veliko zelenjave , nato po 15.00 uri nič, razen kakšnega sadja ali navadnega jogurta. Pa seveda nič sladkarij, nič sokov, ker sok ima ogromno skritih kalorij, nič čipsa in takih bedarij, pa nič sladkanih čajev, kave itd.
Pa veliko tekočine (1,5 l dnevno), vendar vode ali nesladkanih čajev, ker tekočina oddvaja strupe iz telesa. Včasih lahko pred kakršno koli aktivnostjo spiješ tudi skodelico zelenega čaja, ker je dokazano, da se s tem maščobe hitreje topijo.
Seveda se lahko kdaj pregrešiš s kakšno tortico za rojstni dan, da ne bodo vsi vedeli, da hujšaš, ampak res le tu in tam, pa ne preveč.
In če se boš tega dosledno držala, bodo brez pretiranega hujšanja, kilce kar same od sebe izginjale. Sploh na začetku.

Pa veliko uspeha, ker vse je samo stvar volje in želje! :sloncek:

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   IVF - debelost
23.6.2005 11:39:43   
anadejka
Vauuu Gea tole si full lepo napisala in zgleda tko simpel.Upam da se bom vsaj pol tega uspela držat.Blo bi super ja.Ko le ne bi bla zvečer toooooojk lačna;)

Hvala:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   IVF - debelost
23.6.2005 11:54:41   
Gea1
Pol pa zvečer en jogurt in kakšno sadje pojej, pa kozarec čaja ali vode šlukn, pa bo.
Ne se dat, saj ti bo hitro navada prišla v kri in se bo počutje izboljšalo. :sloncek:
Baje so od sadja najboljše hruške, jagode, kivi... ker imajo velik vode v sebi, od zelenjave pa paradižnik. Jabolka pa ima baje isto kalorij kot rezina kruha, tako da :zmeden2:

In sedaj je poletje, ko je sadja na pretek in ko se zaradi vročine že tako ali tako bolj potimo. Tako da ti je vse tole na kožo pisano! :pujs:

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   IVF - debelost
23.6.2005 12:11:09   
anadejka
Oooooo Gea,to je pa tko kot da bi mi misli brala:bravo::bravo::bravo::bravo:

Obožujem hruške in jagode,pa še hruške so tko full nasitne k me kr napihnejo.Ne maram pa jabolk.
Komi pa čakam da bom lahlko hodila na vrtičk robutat paradajz,mljask:bravo::bravo::bravo:pa kumare,pa papriko,njamnjamnjam:bravo::bravo::bravo: ni je čez to solato:bravo::bravo::bravo:

Švicam pa vsak dan ko :pujs: ja ;):sloncek:;):sloncek:;)

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   IVF - debelost
23.6.2005 13:22:39   
klarisa
kva pa lubenica Gea? naj bi vsebovala 90 % vode...sam kolk je kalorična pa ne vem točn..

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   IVF - debelost
23.6.2005 14:37:43   
dolenjka
Lubenica in melona sta obe priporočljivi za hujšanje, pa še nasitita, sčistita ledvice...
Baje pa so tudi jagode zelo priporočljive in nikar ne pozabite na ananas, ki je baje edino živilo, ki vsebuje neko snov (ne vem kako se ji reče), ki topi maščobe! Preverjeno!

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   IVF - debelost
23.6.2005 15:37:25   
rija
anadejka, jaz pa ti ne bom dala nobene potuhe kot druge, ker ti kaj takega tudi ne pomaga.
Sama sem bila v ivf postopku, tako, da ti lahko iz prve roke povem kako je.
Definitivno je pomembno koliko tehtaš. Ker sama "zgledam" suha, so se pred terapijo posvetovali ali mi naj dajo dve ali tri enote. Tudi od teže je namreč zelo pomembno, kako ti bo telo reagiralo na hormone. Vsekakor je pa škoda časa, truda, bolečin, trpljenja in v končni fazi tudi postopka, če ti zdravila ne primejo kot bi bilo treba.
Seveda je zdaj malo prepozno, da bi delala neke stroge diete, kajti tudi prehrana v zelo veliki meri vpliva na ravnovesje hormonov v telesu.
Na tvojem mestu bi res pazila, da ne ješ nekontrolirano, preveč, nezdravo. Predvsem pa je zdaj čas, ko se lahko zelo veliko ukvarjaš s športom. Plavaj, kolesari, teci in ni vrag, da ti v dveh mescih ne bi na zdrav način uspelo shujšati vsaj 5 kg. Ne delaj pa NOBENIH diet. Vsaka dieta je velik šok za razvajeno telo. Tvoje ga bo itak doživelo, ko se boš začela špikati s hormoni. Verjemi, da je to res velik šok.
Pa še nekaj, zdravnik je že vedel o čem govori, kajti tudi hormoni lahko ob normanlni prehrani in gibanju, ki pa ni vedno možno, lahko dodajo kar nekaj kilogramov. Potem zanosiš, med nosečnostjo itak ne smeš hujšati, in potem se lahko pojavijo resni zdravstveni problemi. Saj ne da bi morali ljudje malo bolj paziti na svojo težo zaradi tega kako zgledajo, morajo predvsem zaradi zdravja.
Pa imaš še mnenje vesele, zdrave in ne predebele nosečke po ivf!
Obilo sreče v postopku.

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   IVF - debelost
23.6.2005 18:52:28   
neni
Bom tule še jaz dodala svoje mnenje.
Že dvakrat sem bila v postopku, imam pa tako ene 10 kg preveč.:ups:
Prvič so mi dali dve enoti hormona in sem imela 4 celice, drugič pa tri in sem imela 6 celic (ampak samo 4 polne). In me je Reš že na UZ vprašal če sem se kaj zredila. Sicer se nisem (mogoče kako kilco med ciklusom, ampak nič konkretnega), ampak ugotovila sem, da JE pomembno koliko tehtaš in zato sedaj pazim na prehrano. Ni to neka stroga dieta, samo trudim se ločevat živila. :miska:
Upam, da mi bo do postopka uspelo zgubit enih 5 kg, ravno okrog pasu, ker ravno tisto najbolj škodi.
Po moje ti vsak kilogramček manj lahko pomaga in zato se potrudi, pa še bolje se boš počutila.:sloncek:
Lepo se imej
Neni :rozica:

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Ime za punčko
tinči3

Katero ime je najlepše?

Viktorija (9%)

Lia (27%)

Ema (29%)

Julija (35%)

Število vseh glasov: 246

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!