Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Imena z (lepim) pomenom 1.12.2009 21:22:59
|
|
|
|
M84M
|
Imena imajo takšen in drugačen pomen, nekatera so celo brez pomena. Koliko vam pomeni, da ima ime, ki ste ga/ga boste dali svojim otrokom pozitiven pomen? Katera imena vse imajo lep pomen? Npr. David - priljubljen, ljubljenec Klemen - milostljiv oz. nežen Klara - glasna, jasna, zvonka, svetla, čista, bistra, slavna Katarina - čista
|
|
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 2.12.2009 8:26:54
|
|
|
|
bskrle
|
Lucija - luč Nadja - upanje
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 2.12.2009 8:47:06
|
|
|
|
nadka30
|
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle Lucija - luč Nadja - upanje jaz imam nadjo - upanje
|
|
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 2.12.2009 9:01:02
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: M84M Imena imajo takšen in drugačen pomen, nekatera so celo brez pomena. Koliko vam pomeni, da ima ime, ki ste ga/ga boste dali svojim otrokom pozitiven pomen? Katera imena vse imajo lep pomen? Za popolnoma vsako ime lahko najdeš pomen....pa tud če je samo Bu, ga boš v kakšem eksotičnem jeziku našla . Drugače pa smo mi ime najprej izbrali, šele potem ko sem rodila, sem se spomnila da bi lahko poiskala pomen. čeprav sem nekaj že vedela, kot je bskrle napisala Lucija -luč, je pa tudi zaveznica slepih in slabovidnih, v eni knjigici sem pa prebrala, da so deklice s tem imenom.....navihane deklice s svetlimi očmi. In naša je res
|
|
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 2.12.2009 9:49:44
|
|
|
|
mateyka
|
nama je bilo tudi pomembno, da ima ime lep pomen . ni pa čisto res, da lahko za vsako ime najdeš pomen v nekem jeziku. Vanessa recimo nima pomena in je izmišljeno ime iz romana pisatelja Jonathana Swifta, Ronja tudi (od Lindgrenove). tako da ja - da se dat ime brez pomena. zdaj, zakaj bi sploh dali tako ime - dostikrat se veže na junaka zgodbe ali na zven imena (lepo zveni).
< Sporočilo je popravil mateyka -- 2.12.2009 9:51:24 >
|
|
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 2.12.2009 10:37:21
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka nama je bilo tudi pomembno, da ima ime lep pomen . ni pa čisto res, da lahko za vsako ime najdeš pomen v nekem jeziku. Vanessa recimo nima pomena in je izmišljeno ime iz romana pisatelja Jonathana Swifta, Ronja tudi (od Lindgrenove). tako da ja - da se dat ime brez pomena. zdaj, zakaj bi sploh dali tako ime - dostikrat se veže na junaka zgodbe ali na zven imena (lepo zveni). Mogoče Vanessa nima pomena kot sopomenke, je pa vanessa ime rodu lepih metuljev... tko da tut to neki 'pomeni' no in kot že napisano, vsako ime izhaja iz nečesa oz. ima v nekem jeziku pomen... meni je všeč že omenjena Klara...
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 2.12.2009 11:05:42
|
|
|
|
mateyka
|
Mogoče Vanessa nima pomena kot sopomenke, je pa vanessa ime rodu lepih metuljev... tko da tut to neki 'pomeni' no rod metuljev je bil poimenovan po Vanessi iz romana, ne obratno. kakor sem rekla - ljudje poimenujejo s temi imeni, če jih povežejo z junaki ali kakšnimi lepimi stvarmi, ki so povezane z njimi. pomena pa ta imena nimajo "per se".
|
|
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 2.12.2009 11:07:37
|
|
|
|
Karmy25
|
Moja Lana- harmonija, skladnost :)
|
|
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 2.12.2009 11:13:54
|
|
|
|
**Tinkara78**
|
Živa- živahna, vitalna, polna življenja- južnoslovansko ime
< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 2.12.2009 11:23:04 >
|
|
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 2.12.2009 11:16:01
|
|
|
|
Felicita
|
u, evo, sm se spomnila - Vita je preprosto življenje; lahko pa kot izpeljanka Viktorije, ki je zmaga...
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 2.12.2009 11:19:21
|
|
|
|
nadka30
|
mateyka kaj je tvoji hčerki ime Inara, je zanimivo ime, ali mogoče veš iz katerega imena izhaja. Se opavičujem če sem se kar malo prislonila temu sporočilu
|
|
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 2.12.2009 11:20:15
|
|
|
|
Serendipity
|
Zarja - ime govori samo zase, mar ne?
|
|
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 2.12.2009 17:41:41
|
|
|
|
slovenka
|
Naša je Sofija - modrost. Za drugega pa zdaj iščemo kaj podobnega. Bi dala hčeri takoj ime Vita, samo je v bližnjem sorodstvu ena.
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 2.12.2009 17:46:32
|
|
|
|
botrca
|
Jan (mi imamo Jana ): Vsekakor se danes rodi več Janov kot Janezov, Jan pač zveni bolj sodobno. Ime Jan je k nam prišlo iz češkega govornega območja in tako kot Janez, angleški John, nemški Johann, italijanski Giovanni in še marsikatero drugo ime izhaja iz hebrejščine, pomeni pa "Jehova je bil milosten".
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 2.12.2009 17:52:14
|
|
|
|
zvesta
|
Izak - tisti, ki se smeje
|
|
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 2.12.2009 19:20:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Neža - čista, nedolžna ... priznam pa, da sem pomen poiskala šele, ko smo tamali že dali tako ime
|
|
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 2.12.2009 19:46:07
|
|
|
|
Enkica
|
Naša bo pa Lara, ki pomeni vesel in brezskrben kot škrjanček
|
|
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 11.12.2009 13:38:58
|
|
|
|
Raho
|
Iraja - hči vetra pa še zmotili se nismo - res je hitra ko veter
|
|
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 11.12.2009 13:43:23
|
|
|
|
krtkova
|
živa - ni nujno, da pomeni živahna. To je bila slovanska boginja lepote, plodnosti, setve in žetve.
|
|
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 11.12.2009 21:20:59
|
|
|
|
slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: botrca Jan (mi imamo Jana ): Vsekakor se danes rodi več Janov kot Janezov, Jan pač zveni bolj sodobno. Ime Jan je k nam prišlo iz češkega govornega območja in tako kot Janez, angleški John, nemški Johann, italijanski Giovanni in še marsikatero drugo ime izhaja iz hebrejščine, pomeni pa "Jehova je bil milosten". Moj prijatelj Jan je Čeh in pravi, da je bilo v njegovem razredu v šoli od 11 fantov kar 9 Janov. Si mislite? Drugače mi je ime všeč, samo na Češkem ga sinu ne bi dala. Ne bi se pa odločila za to ime zaradi pomena, ker se mi ne zdi kak poseben pomen...
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 11.12.2009 21:31:47
|
|
|
|
Onasiss
|
Vito.....staro slovansko ime, pomeni življenje.
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 17.12.2009 15:21:59
|
|
|
|
crvicek
|
Kaj pa Aida in Gaia? Meni se zdita dokaj normalni in kljub temu tudi internacionalni, saj se piše z ''i'', izgovarja pa z ''j'', pa še pomena sta mi všeč. AIDA:Ime je postalo priljubljeno po premieri Verdijeve opere, kjer je Aida etiopska princesa, ki se žrtvuje za svoje ljudstvo. V francoščini pomeni »pomoč«, v arabščini pa »nagrada«. GAIA: v antični mitologiji je bila boginja zemlje. Je pa en kup različic še kot so Gaja, Geja in, ki pa meni kot izpeljanke niso všeč.
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 17.12.2009 15:23:09
|
|
|
|
ZARA
|
ZARA - carica
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 17.12.2009 15:28:16
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika IZVIRNO SPOROČILO: M84M Imena imajo takšen in drugačen pomen, nekatera so celo brez pomena. Koliko vam pomeni, da ima ime, ki ste ga/ga boste dali svojim otrokom pozitiven pomen? Katera imena vse imajo lep pomen? Za popolnoma vsako ime lahko najdeš pomen....pa tud če je samo Bu, ga boš v kakšem eksotičnem jeziku našla . Drugače pa smo mi ime najprej izbrali, šele potem ko sem rodila, sem se spomnila da bi lahko poiskala pomen. čeprav sem nekaj že vedela, kot je bskrle napisala Lucija -luč, je pa tudi zaveznica slepih in slabovidnih, v eni knjigici sem pa prebrala, da so deklice s tem imenom.....navihane deklice s svetlimi očmi. In naša je res nimam svetlih.
|
|
|
|
RE: Imena z (lepim) pomenom 17.12.2009 15:45:48
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga nimam svetlih. Si pa zato blazno iluminirana.
< Sporočilo je popravil ZARA -- 17.12.2009 15:46:09 >
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?