barni
|
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle Seveda otrok v vrtcu napreduje, napreduje tudi v domačem varstvu, če se z njim kdo ukvarja. Seveda napreduje, jaz imam izkusnje tako s svojim varstvom (podaljsana porodniska), kot z babi varstvom in vrtcem. In je vrtec dalec najboljsa varianta. Babi se je res ful ukvarjala z njo, tut dedi ko je bil doma, hodili so okoli, peli, plesali, se pogovarjali, brali, se vozili s kolesom, si v gozd, na obisk, skratka ful stvari. Samo ko je sla v vrtec, je postala samostojna, samoiniciativna, samozavestnejsa. Ne vem ocitno to da stik z drugimi otroci, prilagajanje kolektivu, zavedanje, da ni on eden in edini, da si je treba deliti, da nisi vedno v prvem planu, da se moras znati znajti v skupini ljudi, da imajo tudi drugi potrebe...nekaj vec je, kar da vrtec oziroma druzenje z vrstniki se mi zdi. Zato mi je toliko bolj cudno, da pravijo, da otrok do 3. leta nima nic od vrtca. Nasa je od septembra tako napredovala, da je to res ocitno. In ja seveda je zdravje pomembno, samo sem rekla, da naj bo tokrat to izzvzeto, da se posvetimo razvojnemu vidiku. Nasa ima sicer dokazano oslabljen imunski sistem in je bolj ogrozena kot drugi otroci, samo jo imamo vseeno v vrtcu. Upam, da bo slo. Zdaj gre res rada v vrtec, ceprav je na zacetku kazalo cisto drugace .
|