Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 11:42:59
|
|
|
|
Zvezdica
|
Kakšen brezvezen lajf, če tako pogledaš. Delamo zato da živimo. Kok je to drugače v vzhodnem svetu in v bolj revnih državah. Zato jest tok rada potujem... tam so starši sicer brez denarja, jim ne morejo privoščiti materialnega sveta, so pa s svojimi otroki in to je veliko boljše. Tok srečnih otrok kot sem jih videla npr. v neki Indoneziji pri nas že zelooooo dolgo nisem videla. .... ma dej mal bluzim.... user posted image full si dobr povedala, me je tko stisnilo pri srcu, ker nas ta kapitalizem tera v nenormalne urnike, pa če pomisliš sam enkrat so tolk majhni
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 12:38:56
|
|
|
|
Hijacinta
|
Živjo punce, Jst sem tud tok slabe volje zaradi vrtca. Erika smo ta teden začeli uvajat, pa kljub temu da sem se pripravljala in si govorila da je vse ok, mi je bilo grozno. Sem včeraj celo popldne jokala, dons je pa moj šel zraven da vidi kaj je tok groznega. Je rekel da je prou lušno, men je šlo pa spet na jok Sej verjetno se bo mel ko bo malo starejši res lušno, samo zdej je star samo 10 mesecev in pol in je še res tok majhen. Sej se trudim ostat pozitivna samo kar ne gre. Mi je res ful težko. Je treba mami poštimat Tko da ga bo verjetno sedaj moj uvajal, bo vsem lažje. Jancci se pa strinjam s tabo, sem jst mojmu predlagala da gremo kar na Tajsko živet, pa bomo odprli eno pralnico pa bo Nič ne vem kaj se kej dogaja, sem čisto malo preletela, želim pa vsem en lep dan, ter naj vam sonček sije povsod
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 12:43:03
|
|
|
|
farfala
|
Ekola, sva se vrnila od P in Samo skoraj zagotovo preboleva pandemsko g. . Dobil jo je od brata, ki je 2 dni ful kašljal.Pluča so v redu, grlo tud edino ušesi ima malo vneti, greva jutri se še enkrat pokazat in se bo potem odločila za antibiotike. Upam, da ostali ne zbolimo. Lahko pa traja 3 dni lahko 3 dni, malo prekinitve pa spet nekaj dni, je imela pa tud primer, ko je vročina trajala 8 dni. V ponedeljek jih je imela 60 takih bolnikov!!!! jancci tako tud jaz razmišljam, kak čuden sistem smo si zmislili, pa toliko nesrečnih, depresivnih in bolanih ljudi... najki, pomoje imata vidva isto zadevo, dopoldan malo vročine, popoldan zakuha, malo nahoden, kašelj, vročina, trebušni krči ali malo driske, slab apetit Zdaj pa spi revše mojo malo Bedno vreme, joj sem neke slabe volje in čudna, dovolj bo...
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 12:51:45
|
|
|
|
sonček33
|
kakšen dan! wau!
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 13:11:25
|
|
|
|
Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha 1 vpr: kako čistite uno obrobo okoli postlce?? nism zdele pogledala na listek kaj kaže ampak predvidevam, da je ročno pranje, pol pa loh dam na ročno pranje v pralni stroj, me je strah, da ne bo kej zamučkala, ker je notri pena, to se u lajfe ne pogliha več, pa še draga je bla k žafran prejle sem naštimvala za pranje, pa ločvala po barvi cunje, in dam metino postelnino in ninico, ki je imela res že tak omamen vonj, da ni čudn, da je takoj zaspala , in jo vržem na kup, ampak mi jo je ene 33x s kupa dol potegnila pa k seb stiskala, ful mi je bla kjutek Obrobo imamo od Ikee in je bela s pisanimi zivalcami pa jo lahko cist lepo prekuhamo. Janu se nobena ninica ni prijela. Se rajs drzi za resetke od zibke. Joj Farfala js upam da ne... Apetit ima, ne bruha, ni driske, zakaslja 2x na dan, nosek ni zabasan, je zivahen, ce ni visoka vrocina... Je pa danes precej bolje, ceprav ima povisano temp se vedno.a Zato imam pa jaz angino in oci gripo, pa se vsi stiskamo na najini postelji in prebolevamo, zunaj pa soncek sije =$. Hijacinta prej ko slej morata oba skozi to locitev, saj bo hitro, ko ti bo povedal, kako lepo se je imel v vrtcu =].
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 13:17:47
|
|
|
|
Zvezdica
|
Jst sem tud tok slabe volje zaradi vrtca. Erika smo ta teden začeli uvajat, pa kljub temu da sem se pripravljala in si govorila da je vse ok, mi je bilo grozno. Sem včeraj celo popldne jokala, dons je pa moj šel zraven da vidi kaj je tok groznega. Je rekel da je prou lušno, men je šlo pa spet na jok user posted image Sej verjetno se bo mel ko bo malo starejši res lušno, samo zdej je star samo 10 mesecev in pol in je še res tok majhen. Sej se trudim ostat pozitivna samo kar ne gre. Mi je res ful težko. Je treba mami poštimat user posted image Tko da ga bo verjetno sedaj moj uvajal, bo vsem lažje. hijacinta te popolnoma razumem. Vendar ko bo ta ločitev skozi bo kdaj pasalo da boš imela trenutek zase. pa vendar je zdaj res težko. A prideš tudi ti 16.12. na srečanje?
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 13:17:50
|
|
|
|
Zvezdica
|
kola, sva se vrnila od P in Samo skoraj zagotovo preboleva pandemsko g.user posted image . samo sončece malo farfalca zate pa ena za boljše počutje.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 13:34:11
|
|
|
|
symona
|
Oj, kak je pa danes dosaden dan, pa še vreme je tako čudno. Dajte mi povedat, tiste ki imate parket, s čim ga čistite?
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 13:35:27
|
|
|
|
Najki
|
h2o
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 14:30:05
|
|
|
|
Zvezdica
|
IZVIRNO SPOROČILO: symona Oj, kak je pa danes dosaden dan, pa še vreme je tako čudno. Dajte mi povedat, tiste ki imate parket, s čim ga čistite? viledina krpa na teleskopskem držalu pa H2O Dan ej pa res čuden, čeprav sonček sije, me nekam glava boli, pa taka hecna sem, utrujena....
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 14:30:38
|
|
|
|
Zvezdica
|
Kavo si grem nardit, morda bo dan potem lepši
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 14:31:50
|
|
|
|
symona
|
Zvezdica, kaj se s H20 ne poškoduje parketa?
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 14:59:48
|
|
|
|
Zvezdica
|
IZVIRNO SPOROČILO: symona Zvezdica, kaj se s H20 ne poškoduje parketa? ma niti ne, mi imamo starejši parket, lakiran s šajni lakom. Krpa mora biti fejst namočena, vendar pa jast najraj parket pomije s tisto viledino krpo. K je takoj suh. Imam pa veliko ploščic in je tam H2O res zakon.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 15:00:05
|
|
|
|
*x*y*z*
|
Ojla, se nahitro javim, sem utrujena, verjetno kaj prebolevam na nogah, nos imam zabasan, glava boli za znoret. Spanje: pri našem ni problem da ne zaspi, ampak da se zbuja na pol ure ali eno in tudi ko smo ukinili te dni večino dojenja, je ratavalo vedno slabše, vedno pogosteje se je zbujal in dalj časa rabil za zaspat, včeraj sem obupala pa ga nazaj dajala dojit in sva precej bolj spala. Itak nisem več pametna. Sva bla danes v razvojni, vse OK, razen da mu moram popravljat noge dol, da ne hodi po prstih, pa refleks mu ni še zginil, pa na fizioterapijo bova šla, pa cicibanke mu bo treba kupit!!!! Mah, ne da se mi več s temi doktorji, pa tud o tej gripi nimam besed več. Ker gripa je zame gripa in ne vsak k je zdej bolan, ne glede na simptome pa že ma gripo, pole je to neki drugega kar so zvarili v laboratorijih... ah bluzim... no, že tam se mi je mali zdel topel, pole smo šli k našim na kosilo in mu zmerim vročino prav na hitrco, je imel 38, tko da zdej ne vem kaj nas čaka. Parket čistim z viledo ter občasno H2O. Jannci - evo, ravno to se sprašujem in padam v neko depresijo kdo za vraga bo vzgajal mojega otroka!!!! Bodte fajn vsi, pa zdravi ostante. Če bomo zdravi pa polni energije pridemo tudi mi na srečanje!
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 15:20:42
|
|
|
|
snikolina
|
HALO Mimi ob 14.15 mi je ratalo prit v belega konja, pa vaju že ni bilo več... Škoda. Nisem mogla prej. Moram bit bolj pozorna tukej gor, hehe Kako ste se meli? Marta? Sta bla otročka kul? Se je Špela hmal zbudila? Zdej pa grem špagete kuhat
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 18:11:39
|
|
|
|
Jancci
|
Moj pakira ker gre ju3 za 4 dni na opening - smučat! Misica mu pomaga. **** upam, da ne bo hujšega!!! za vaju oba!! KAr se pa zbujanja tiče pa nisem dost pametna. Če ni prevelikega joka ga mogoče malo ignoriraj, če bo sam od sebe zaspal nazaj. Pri nas včasih rata. Saj slišiš kda je res kriza in ne bo ratalo. Farfala za vaju tut en velik . Pozdravite se!!! Ulla kak je šlo??
< Sporočilo je popravil Jancci -- 9.12.2009 18:12:16 >
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 18:42:02
|
|
|
|
*x*y*z*
|
Ma on je prej vedno takoj zaspal, zdej pa zvečer lepo zaspi takoj kot je vedno prej, pol pa se čez uro zbudi, ga uspavam, se čez 5min zbudi, joka par minut, pol zaspi, čez 5 min je nazaj zbujen, pol zaspi,...in to traja po 1 uro, pol se naslednjič zbudi čez uro, uro in pol itd. celo noč, to prakticiram že zadnjih 5,6 dni, se je dojil cca. 3x na noč, samo se je vseeno non stop zbujal, pa buden je ostajal več časa, posledično jst nisem takoj zaspala nazaj. Mah, jst mislim da še ni pripravljen, tko da bom še neki časa upoštevala njegov ritem, ga podojila oz.pocrtala, pač dokler bom zmogla. Mali je sicer kar OK, vročina je mal nad 37, sumim pa spodnjo trojko blj kot pa da je kaj bolan, ker nič ne kašlja, nos čist.
< Sporočilo je popravil *x*y*z* -- 9.12.2009 18:43:00 >
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 19:02:57
|
|
|
|
Nea
|
O krtekxx - to pa je sranje. da se čimprej pozdravi!!!! Ema je bila pri prijateljici. Z Laro sem od 4 do 5 bila na telovadbi. Z Erikom seveda. Ob pol 6 sem EMo pobrala. Pridemo iz hiše ven, Ema zraven mene, Erik v naročju Lara za mano... se obrnem in je ni več. Pogledam pred sebe... Lara stoji na sredi najbolj prometne ulice v našem mestu. En avto se je ustavil tik pred njo. Hitro sem jo ptegnila za jakno in spokala v avto. Prišla domov in se Še vedno sem v šoku
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 19:14:00
|
|
|
|
khurde
|
uf, nea, to pa ni bilo fajn... hb, da ni bilo kaj hujšega krtekxx, to je mel pa moj, ko je v tretji razred hodil. je imel kar ene bule po stegnih, pa ponovil se mu je. in ne vem, mogoče takrat še to ni bilo tok poznano, ker je bil dvakrat v bolnici - enkrat so ga tam zadržali tri mesece, drugič pa malo manj, dokler ni tok jokat začel, da so se ga usmilili in ga domov poslali.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 19:25:17
|
|
|
|
krtekxx
|
Khurde, mi smo že doma, v petek kontrola. Ima pa samo te fleke po stegnih in nekaj pik na obrazu. Notranji organi (lednvice) niso povečani, krvna slika, urin in blato kar OK (ni krvi v blatu ali urinu). Kako se je pa pri vas odvilo na koncu? Kake posledice?
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 19:38:55
|
|
|
|
khurde
|
nobenih posledic sva se lih pogovarjala, je rekel, da sploh niso vedeli kaj mu je in da je bil zato tok tam. na začetku so rekli, da so garje in šele kasneje prišli do vaskulitisa. bom ju3 mal taščo izprašala, ker on se vsega ne spomni, je bil šele tretji razred takrat. se pa spomni, da je mogel imeti noge skos stegnjene, ker so ga kolena bolela. je imel pa prav bule po stegnih, kao za jajce velike. za malega
< Sporočilo je popravil khurde -- 9.12.2009 19:40:11 >
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 19:51:05
|
|
|
|
Jancci
|
Nea vrjamem, da te je tole malo ruknilo!!! SREČA, da je bilo vse OK!!!! Krtekxx upam, da ga ne boli?! Pa da ni nalezljivo.. nisem zasledila o tem?!
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 20:09:43
|
|
|
|
krtekxx
|
Khurde, hvala. Jancci, ni nalezljivo in ga ne boli. Začelo se je pa v nedeljo z zelo otečenim gležnjem in smo pol dneva tuhtali, kje si ga je zvil in zakaj nima modrice, V ponedeljek popoldan so se pojavili na stegnih fleki in smo ga na vrat na nos peljali k P (Paternoster), ki je rekel, da se mu sanja ne kaj bi to bilo. Poslali so nas na Jesenice, tam so ga včeraj testirali na vse živo alergij, celikalijo (al kukr se že napiše) in prišli do zaključka da je to ta bolezen. Sedaj so fleki splahneli in obledeli, ima pa otečeno koleno in pravijo, da bo verjetno spet prišlo do izbruha flekov, ki pa naj bi bili blažji. Menda pa bolezen traja skupaj ene 5-6 tednov. Mora bolj mirovati.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 9.12.2009 20:14:09
|
|
|
|
*x*y*z*
|
Krtekxx
|
|
|
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?