puncica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada Opremiti moram dve sobi. Eno, ki bo kombinacija dnevne sobe in spalnice (večja soba) ter eno otroško sobo za dva fanta (manjša soba). Moja pričakovanja (za večjo sobo): - namesto nepremične zakonske postelje je zame sprejemljiva raztegljiva sedežna garnitura - obvezno dve delovni površini (ni nujno, da sta dve ločeni pisalni mizi) - omare kot dnevni regali, a kljub temu dovolj prostora za moje in moževe obleke. Moževa pričakovanja (za večjo sobo): - obvezno zakonska postelja (pravi, da ima kavčev do vrha glave) - garderobne omare (torej omara za TV in ostalo posebej) - od delovnih površin ga zanima samo pol m2 za računalnik. Moja pričakovanja (za otroško sobo): - dve ločeni enojni postelji (vsaka na svoji strani sobe, vmes nočni omarici) - dve enojni garderobni omari - ena pisalna miza (mlajši sin svoje še ne potrebuje) Moževa pričakovanja (za otroško sobo): - pograd (da se pridobi igralni prostor na tleh) - ena omara, ampak tridelna - ena pisalna miza (tukaj se strinjava). A smem prositi za vaše predloge oz. ideje okrog tega? Pa še ena dilema je. Ker bomo v tem stanovanju, kakorkoli se že obrne, dalj časa (vsaj nekaj let, če bo vse po sreči, pa za vedno), ne želim nekega pohištva, ki je 99%-no sestavljeno iz iverke (čim ga premakneš, takorekoč razpade), ampak nekaj bolj kvalitetnega oz. stalnega. Trenutno improviziramo s starim pohištvom, ampak v kratkem sledi novo. Če bi kupili tisto pohištvo, v katerega sem se jaz zagledala, potem to ne bo izvedljivo že zdaj, v decembru, ampak šele polovica v januarju in polovica v februarju (do takrat pa še improviziramo s tem, kar imamo). Možu pa je to že po nekaj dnevih dopi*dilo in hoče že ta mesec, ob plači, po pohištvo (denarja ne bo dovolj za tisto, kar želim, ampak za novo pa pač bo). Kaj bi ve naredile? Mimogrede... če ima katera za oddat ali prodat kakšno kvalitetno pohištvo (če je res dobro, mi ni tako pomembno, da je novo), bom vesela, če se mi javi. čak a ti še zdej nisi in Amerika?