nokes
|
hojla, berem, da delate spiske!!! hja, mene je porod prehitel (itak) in ker sem čakala do zadnjega, je šla nabava za las, lupinice, posteljica (to je kupljeno v paketu)... vse ostalo lahko nabavite, ko se pojavi potreba, nič prej. trgovine so danes odprte vsak dan do devetih zvečer, pa še ne veš dobro, kaj bo tamalim všeč in kaj ne... mislim, da je povsem brez veze imeti vso kramo doma in potem nerabljeno prodajati dalje. no, moje skromno mnenje glede dileme lupinice / avtosedež: lupinica je primerna za dojenčka od rojstva dalje, kar se tiče njegovega razvoja in predvsem glede varnosti. v sedežu dojenček ne more sedeti, ker nima dovolj močnih mišic, razvitega skeleta, ravnotežja, stabilnosti glave ... predvsem pa ni varen, če pride do nesreče. ker lahko pričakujete, da bodo vaši dvojčki rojeni nekaj prezgodaj, je pravilna drža oz. lega v lupinici še toliko bolj pomembna. skoraj vse mamice dvojčkov obiskujemo fizioterapije, saj so otroci hipertoni oz. zategnjeni. zato mislim, da je upoštevanje navodil fizioterapevtov in medicinskega osebja v naših primerih še toliko nujneje. sicer pa,... vsaka po svoje. aja, seveda je vse napisano reklama za prodajo 2 avtosedežev maxicosi cabriofix (temno modre barve), kupljenih letos januarja in rabljenih 9 mesecev. sedeža sta kot nova, nepoškodovana. (upam, da me admini ne bodo brisali, samo najprej bi rada tukaj sporočila, če želi katera dvojna kupit, potem grem z oglasom na ostale portale). oddam pa še: Oblačila št. 50 (bodiji z dolgim, kratkim rokavom, pižamice, pajacka, primerno za parček ali punčki) 2 x mobili ikea / ribe in živalice, ki pa jih ne najdem na njihovem sajtu http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/40094695 2 x prevleka za ležišče, nerabljena, samo odpakirana in oprana http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/90140548 čebriček za kopanje ležalnik lemi, svetlo moder weleda mazilo za presredek (original zaprto) aha, še to: imam tudi stekleničke, ki so bile rabljene samo enkrat, ker sem poskušala, katera bi ustrezala moji hčeri (no, izkazalo se je, da gre za alergijo na mleko in ne za problem v steklenički), tomi tepee, avent, chicco, nuk (te uporabljam skozi). nukovih je kar veliko, najprej tamalih, nato še velike. če katera želi, je resnično rabljeno samo enkrat. no, vse kontakte na zs. samo oseben prevzem v lj. božajte trebuščke in počivajte!