|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  211 212 [213] 214 215   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
4.12.2009 11:35:15   
blanč
IZVIRNO SPOROČILO: gapii27

jes bom za črpalko vidla po porodi, steilizator pa bomo vrjetno nabali ... dudice ma za vsakega po 3user posted image

Če lahko malo svetujemuser posted image
sterilizator je nujen, mi steriliziramo flaške vsakič ko jih pomijem jih vržem not in ko rabim jemljem iz sterilizatorja. Dudik ni nikoli preveč. Mi še veliko uporabljamo stolčke-gugalnike tam jih imam kadar jemo ali, če je kdo zaspan jih malo pogugam in ponavadi kar zaspita. Imamo tudi veliko leseno stajico, kjer zaenkrat čez dan spita. Zelo prav pride tudi igralna podloga, kjer visijo dol igračke in, če ju dam notri včasih tudi uro ali več sploh ne vem, da ju imam, tako grabita tiste igračke in jih vlačita v ustauser posted image

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 5301
4.12.2009 11:42:11   
blanč
user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: crvicek

Evo me, tudi jaz čakam kakšno čvekico user posted image user posted image !

Jaz sem v 26t in sem se zredila 7,5 kg.

Punce kako ste kaj z nakupi in pripravami za user posted image user posted image ?
Imate že vse doma?

Jaz upam da bom imela ta mesec že vse doma, no tavečji kosi so vsi naročeni, oblekice so že kupljene....tako da moj bo šel še po previjalno v Ikejo in ko končava materinsko še po kozmetiko, dudice in flaške ...

Koliko dudic in flašk pa boste kupile in katere?  Jaz sem nekako nagnjena, da bi vzela Tomee T. in sicer zaenkrat 2 dudici, pa dve flaški.
Kaj pa prsno črpalko in sterilizator?

Črviček, če boš dojila potem sta dve flaški dovolj drugače pa.... mi imamo 12 flašk TT in še jih zmanjkujeuser posted image user posted image user posted image Mala poliva in ji gostim mleko z rižkotom, ki ga pripravim za en dan naprej 6 flašk, potem če kam gremo še dve vzamem seboj pa vedno mora bit še kakšna na zalogi za kak čaj oz. če so prejšnje v koritu, kar je kar pogostouser posted image zmanjkuje časa za pomivanjeuser posted image ...
Nujna je še termovka, da vodo prevreješ in jo ohladiš na 50 stopinj in jo vanjo shraniš , ker sprotno prekuhavanje vode je skoraj nemogoče.

Še avtosedeži, mi smo zdaj nabavli concord ultimax, res so super sedeži smo jih pa kupli preko e-baya iz Anglije in dali za dva stolčka skupaj z poštnino 292 evrov.

< Sporočilo je popravil blanč -- 4.12.2009 11:46:14 >

(Mark Twain)

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 5302
4.12.2009 12:10:04   
gapii27
ležalničke in igralne podloge že imamo user posted image  flaške še nimamo, pa sterilizator tud ne...bomo še zdaj decembra nabavli...

hvala babike

(odgovor članu Žaka)
Neposredna povezava do sporočila: 5303
4.12.2009 13:52:04   
crvicek
O blanč hvala!!!!!!!!! user posted image Saj vas berem tudi na dvojčkih 2009, ker imate res full koristnih nasvetov in ste že tako utečene, da vas kar občudujem!

Ja jaz upam da bom dojila, kot verjetno vse bodoče mamice, pol pa bomo vidli kaj bo iz tega. user posted image

Kolk flašk pa si nabavila pred porodom, vseh 12, al si samo enih par in potem po potrebi? Saj nevem, potem bi kar ene 4  od 125ml?
Kaj pa duduc? Če jih nabavim več, potem je verjetno pametno da vzamem različne, ne?

Sterilizator pa bom sigurno nabavila že zdaj, ker tudi če bom dojila, bo verjetno treba prej al slej kaj dodajati. Črpalko pa sem si mislila izbrat in če bom rabila, bi mož tekel iskat.

Igralno podlogo tudi že imamo, tako veliko, da bosta lahko oba gor. Za ležalnike pa se ne znam odločit, ker ko sem šla maro prebirat, so me različa mnenja kar malo zmedla user posted image .

Cena Ultimaxov v Sloveniji pa je res too much!user posted image    Tudi midva sva jih nabavila v tujini po full nižji ceni.

Najini princeski raseta...

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 5304
4.12.2009 13:53:06   
crvicek
Aja gapii, blanč ...katere ležalnike imete?

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 5305
4.12.2009 13:55:17   
crvicek
IZVIRNO SPOROČILO: blanč

Nujna je še termovka, da vodo prevreješ in jo ohladiš na 50 stopinj in jo vanjo shraniš , ker sprotno prekuhavanje vode je skoraj nemogoče.

Kako veliko termovko pa imaš in s kakšnim termometrom meriš temp?

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 5306
4.12.2009 13:57:30   
Zoja Lara
Jaz pa še o takih "malenkostih" (dude, flaške...) ne razmišljam. Cotik mam zaenkrat dovolj.

Najbolj me muči previjalna, ker bi rada mela malo večjo- je bolj kamot, samo so te komode ful drage.

Postlce, jogije in posteljnino pa bom vzela kr v e-paketu.

Lupinice pa bom naročla preko interneta.

Jaz sem tak hudo optimistična, da bom samo dojila in da bo mleka dovolj. Če ne, pa bomo naknadno nabavli flaške.

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 5307
4.12.2009 14:06:28   
Njačo
 Pozdravljene user posted image

Kako smo?? Ljupka tudi jest mam podobne probleme kot ti, samo da jest tam do ene treh ne spim, poj mi pa nekako rata zaspati, pa tam do ene osmih spim, s tem da vmes ene 4x vstanem za wc, ampak sem se zdj že kr malo navadila na ta tempo, pa nekako gre. Drgač pa men ne pomaga ne kamilica ne mleko z medom, probaj mogoče pa tebi bo user posted image  Najhuj je pa to, da poj tudi popoldne ne morm spati, mogoče za kakšne 15 - 20 min in je to to user posted image

Žaka jaz sem v 34. tednu in sem se zredila 14-15 kg, se mi zdi, da grejo zadnje tedne kile kar gor...no čeprav mi ostali pravijo, da ni hudo in da mam samo fuuuuuul velik trebuh, da ne govorim o tem, da me trgovke v trgovini ustavljajo in sprašujejo, če imam čez kakšen teden rok, jest mam pa do konca še mesec in pol user posted image

Crviček in ostale nam so pa v materinski in tudi v Baby centru rekli, da naj še ne kupujemo dudik tako da jih jest ne bom kupovala, če bo pa poj potrebno bo šel pa že mož iskat, za flaške so pa tudi rekli, da naj ne pretiravamo, da naj vzamemo kakšno glih tok da jo imamo za vsak slučaj, da naj to vse potem kupujemo, ko bomo vidli kako in kaj bo vse skupaj potekalo.

A ležalnike pa ste tudi že kupovale?? Mi smo v materinski dobili en spisek, katere stvari naj bi novorojenček nujno potreboval v prvem mesecu in jest sm šla kr po tem seznamu. Če hočete vam napišem ta seznamček še sem gor??

Drgač pa sem bila jest tudi za avtosedež Ultimax concord in me je trgovka v Pikapolonici prepričala, da je lupinica na začetku boljša, samo sedaj pa ko berem vaše komentarje sm pa spet v dvomih, samo zdj že mamo lupinice user posted image  joj sem ful neodločna user posted image  

nič punce, uživejte še 3 v 1 user posted image  jest grem pa kosilo delat...

papa

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 5308
4.12.2009 15:17:09   
blanč
IZVIRNO SPOROČILO: crvicek

Aja gapii, blanč ...katere ležalnike imete?

EVO, MI IZ SPREHODA PA ŠE TOLE NAHITRO. Mi imamo chicotove tavelke ležalnike imajo jih v pikapolonici za 115 evrov samo jaz sem jih seveda naročila iz e-baya.
Ne, pred porodom pa ne 12 flašk. Sem kupila začetne pakete od aventa, samo so cuclji bili pretrdi pa smo pol šli na tomme tippe. Kupi pa večje, ne 125, ker so že po kakšnem mesecu premale.
Termovko imam navadno, termometer smo pa kupili v lekarni.
Dudike pa po želji. Naša tamala je noče, mislim da zaradi refluksa, fantek pa ne vem kako bi brez nje, ga potolaži, če ima krčke mu kanem kako kapljico koroških lekarn nanjo in takoj mu je lažje.
Probali smo vse tipe dudik in najbolj mu ustreza od MuM una rjava tamehka iz latexa.

(Mark Twain)

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 5309
4.12.2009 15:18:51   
ljupka
Živjo punce!
Hvala vam za nasvete!
No saj dva otroka že imam in sem nekako navajena vstajanja in nespanja!Pa tudi popoldan ne morem veliko počivat ,ker otročka prideta domov ,en iz šole in en iz vrtca!Saj sta ful prijazna in merkata po mamici,ful sta vesela za dojenčka!Njuna največja želja za miklavža je da bi bila otročka zdrava!
Sam ko vidim kako moj mož slatko spi ,sem mu kr mal fauš!

Kaj se tiče dojenja sem oba dojila na polno do 6 meseca pol sem začela dajat gosto hrano ,pri 8-9 mesecih sta pa jedla vse kakor mi,razen svinjine in kravjega mleka,tako da pri meni nista marala več!Upam,da bo tokrat isto!Sem si pa kupila fotelj,da bom imela oporo in bom lahko dojila oba na enkrat,da bi moglo bit za oba mleka dovolj,vsaj upam!

Jaz sem imela flaške za čaj ,in dve za moje mleko!Če smo šli k zdravniku ,ali kam v javnost sem si mleko vedno izčrpala,čeprav se je zdravnica jezila,da pol pri meni ne bosta hotla,pa nisem imela problemov,jedla sta tudi pri meni!Sam sem sramežljiva,in bi me pobralo,se slačit v čakalnici,in pred vsemi joške kazat,zdaj ko sta pa dva ,si pa predstavljajte,obe dojki ven vrčt pa dojit,ne vem mi  ne sede!Tako da črpalka pri meni obvezno,vedno sem jo uporabljala in jo tudi bom!
Čaj je obvezen,čeprav v porodnišnici odsvetujejo!Prvič sem rodila tistega peklenskega leta 2003,ko je bilo hudo vroče!Prvi teden ko sva bila doma je bil ful siten in jokav nisem vedela kaj naj,me je babica vprašala,če mu dam kaj pit,sem rekla da ne!J a gospa če ste vi žejni je tudi on!Mojga sem takoj poslala po flaške in hipov čaj od komarčka in kamilic!Pit sem mu pa dala po hranjenju nikoli prej,ker potem nebi maral jest1Od takraz naprej je bil umirjen in vesel dojenček,tako,da jim je treba dati pit,čeprav rečejo,da ne!

To je moj nasvet!Takrat sem imela samo po enga in je bilo super!Kako bo pa imeti dva naenkrat si pa ne predstavljam!Najbolj me je strah prezgodnjega poroda,že prvega sem rodila en mesec prej,punco pa tri tedne prej,kako bo sedaj si tudi G ne upa povedat,obljubila je samo to ,da me bo pazila!

Lep dan še naprej!
Jaz grem po svojo pikico v vrtec,ta večjega sem pa pustila doma,ker je bil mal hripav,ne bi rada da zboli!

(odgovor članu Njačo)
Neposredna povezava do sporočila: 5310
4.12.2009 15:22:51   
gapii27
pojma nimam kira firma  so, kupil jih je brat v pikapoki...pa se mi zdi da sta bla za okol 80 eur vsak.... nisem sigurna...bom preverla

men je brat komodo-previjalno naredil... je mizar... in sem izbrala belo oranžno kombinacijo... vse vskup je bil material okol 280 euruser posted image   dolga je 170, visoka 110 in široka 75... nimam pa še sestavljene :)

drug tedn bo

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 5311
4.12.2009 15:31:47   
mlinčka

...sterilizator je nujen, mi steriliziramo flaške vsakič ko jih pomijem jih vržem not in ko rabim jemljem iz sterilizatorja. Dudik ni nikoli preveč. Mi še veliko uporabljamo stolčke-gugalnike tam jih imam kadar jemo ali, če je kdo zaspan jih malo pogugam in ponavadi kar zaspita. Imamo tudi veliko leseno stajico, kjer zaenkrat čez dan spita. Zelo prav pride tudi igralna podloga, kjer visijo dol igračke in, če ju dam notri včasih tudi uro ali več sploh ne vem, da ju imam, tako grabita tiste igračke in jih vlačita v ustauser posted image

U, ti mater, blanči! Ti pa si za slabo vest vzbujat user posted image ! Steriliziraš po vsakem obroku? Še vedno? Težka faca user posted image . Zdej mi je pa kar nerodno napisat, da jaz že od prvega mesca ni steriliziram, spljoh. Pa še takrat nisem baš glih čisto vsakič user posted image . Takoj po uporabi fejst z vročo vodo splaknem in to je to.
Aja, takrat, ko pa sem sterilizirala, sem pa raje prekuhala v vodi kot uporabla sterilizator. Sva mela enga sposojenga pa je prec eno dudo stopil in se mi zasral user posted image .

Pridem še kaj napisat, zdejle moram pa na kosilce letet - je moj eno zelenjavno rižotko zamesil user posted image ...

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 5312
4.12.2009 15:37:22   
blanč
IZVIRNO SPOROČILO: mlinčka

...sterilizator je nujen, mi steriliziramo flaške vsakič ko jih pomijem jih vržem not in ko rabim jemljem iz sterilizatorja. Dudik ni nikoli preveč. Mi še veliko uporabljamo stolčke-gugalnike tam jih imam kadar jemo ali, če je kdo zaspan jih malo pogugam in ponavadi kar zaspita. Imamo tudi veliko leseno stajico, kjer zaenkrat čez dan spita. Zelo prav pride tudi igralna podloga, kjer visijo dol igračke in, če ju dam notri včasih tudi uro ali več sploh ne vem, da ju imam, tako grabita tiste igračke in jih vlačita v ustauser posted image

U, ti mater, blanči! Ti pa si za slabo vest vzbujat user posted image ! Steriliziraš po vsakem obroku? Še vedno? Težka faca user posted image . Zdej mi je pa kar nerodno napisat, da jaz že od prvega mesca ni steriliziram, spljoh. Pa še takrat nisem baš glih čisto vsakič user posted image . Takoj po uporabi fejst z vročo vodo splaknem in to je to.
Aja, takrat, ko pa sem sterilizirala, sem pa raje prekuhala v vodi kot uporabla sterilizator. Sva mela enga sposojenga pa je prec eno dudo stopil in se mi zasral user posted image .

Pridem še kaj napisat, zdejle moram pa na kosilce letet - je moj eno zelenjavno rižotko zamesil user posted image ...

Mlinč pa ti si mela gašperčka ne pa sterilizatoruser posted image user posted image user posted image user posted image  Pa kako dudo stopiluser posted image user posted image Če bi imela voljo bi v LJ uletela, da mi je to čudo videtuser posted image user posted image user posted image user posted image Jaz sem probala prekuhavat pa so ble takoj take grde bele flaše in če že flaške operem jih pa še v sterilizator vržem.

(Mark Twain)

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 5313
4.12.2009 15:51:54   
nokes
hojla, berem, da delate spiske!!! user posted image  hja, mene je porod prehitel (itak) in ker sem čakala do zadnjega, je šla nabava za las, lupinice, posteljica (to je kupljeno v paketu)... vse ostalo lahko nabavite, ko se pojavi potreba, nič prej. trgovine so danes odprte vsak dan do devetih zvečer, pa še ne veš dobro, kaj bo tamalim všeč in kaj ne... mislim, da je povsem brez veze imeti vso kramo doma in potem nerabljeno prodajati dalje. no, moje skromno mnenje user posted image

glede dileme lupinice / avtosedež: lupinica je primerna za dojenčka od rojstva dalje, kar se tiče njegovega razvoja in predvsem glede varnosti. v sedežu dojenček ne more sedeti, ker nima dovolj močnih mišic, razvitega skeleta, ravnotežja, stabilnosti glave ... predvsem pa ni varen, če pride do nesreče. ker lahko pričakujete, da bodo vaši dvojčki rojeni nekaj prezgodaj, je pravilna drža oz. lega v lupinici še toliko bolj pomembna. skoraj vse mamice dvojčkov obiskujemo fizioterapije, saj so otroci hipertoni oz. zategnjeni. zato mislim, da je upoštevanje navodil fizioterapevtov in medicinskega osebja v naših primerih še toliko nujneje. sicer pa,... vsaka po svoje.

aja, seveda je vse napisano reklama za prodajo 2 avtosedežev maxicosi cabriofix (temno modre barve), kupljenih letos januarja in rabljenih 9 mesecev. sedeža sta kot nova, nepoškodovana. (upam, da me admini ne bodo brisali, samo najprej bi rada tukaj sporočila, če želi katera dvojna kupit, potem grem z oglasom na ostale portale).

user posted image

oddam pa še:

Oblačila št. 50 (bodiji z dolgim, kratkim rokavom, pižamice, pajacka, primerno za parček ali punčki)

2 x mobili ikea / ribe in živalice, ki pa jih ne najdem na njihovem sajtu
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/40094695

2 x prevleka za ležišče, nerabljena, samo odpakirana in oprana
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/90140548

čebriček za kopanje

ležalnik lemi, svetlo moder

weleda mazilo za presredek (original zaprto)

aha, še to: imam tudi stekleničke, ki so bile rabljene samo enkrat, ker sem poskušala, katera bi ustrezala moji hčeri (no, izkazalo se je, da gre za alergijo na mleko in ne za problem v steklenički), tomi tepee, avent, chicco, nuk (te uporabljam skozi). nukovih je kar veliko, najprej tamalih, nato še velike. če katera želi, je resnično rabljeno samo enkrat.

no, vse kontakte na zs. samo oseben prevzem v lj.

božajte trebuščke in počivajte!user posted image

nokes

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 5314
4.12.2009 21:17:11   
gapii27
nočko babike

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 5315
5.12.2009 7:57:47   
gapii27
no pa jutro babikeuser posted image

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 5316
5.12.2009 8:04:30   
mlinčka
Dobro jutro!

Ena kavica za lepši začetek dneva:

user posted image

Včeri sem nameravala še par zadev napisat pa ni zneslo.

Mi mamo lupinice in se mi za začetek zdijo boljša izbira, kot kombinirani sedeži. Je že lepo noki razložila (pustmo, da je reklamo delala user posted image ). Za naprej se mi zdijo pa kombinirani čist ok, če so kolkr tolk kvalitetni in dobro ocenjeni, seveda.

Ležalnika sem kupila dva rabljena (20€ za oba user posted image ). Ko sta bli manjši, sta mi občasno not zaspali pa za hranit sta fajn. Če je kdaj naneslo, da je blo treba nahranit obe naenkrat, sem mela eno v lažalniku, drugo pa v naročju (lahko bi mela pa seveda tudi obe v ležalniku). Pa zdaj, ko začenjamo z GH sta fajn prehod do stolčkov, ker še ne sedita čist stabilno. Skratka, fajn met, če dobiš kaj ugodnega, ni pa potrebno, da je neko čudo tehnike z zvončkljanjem, tresenjem in podobno. To je seveda zgolj in samo moje mnenje in izkušnje. Drugače pa seveda vsak po svoje.

Previjalno komodo imamo tisto iz Recinkota. To je firma, ki dobavlja robo za pakete za novorojenčke. Midva sva namesto paketov vzela kar denar in potem prek njihove spletne strani naročila kar nekaj stvari (enaka cena kot v paketih). Če želiš sam sestavit tist e-paket, si kar omejen s tisto vsoto, ko moraš do evra natančno naročiti. Da ne bluzim, tule je link: http://www.recinko.si/dojencka-otroke-c-791.php
Midva sva tu vzela lupinici, posteljici, previjalno komodo in 2 prenosni posteljici (za k mojim staršem, kjer kar velikokrat preživimo vikend). Aja, z vsem sem seveda zelo zadovoljna!

Flaške, dude in podobne drobnarije bi jaz za začetek res minimalno. To se kadarkoli lahko skoči kupit, če sploh rabiš. Pri nas recimo Anja ima dudo, Taja jo pa tud pogleda ne. Lahko je pa nobena ne bi hotla. Flašk mam tud bolj malo, čeprav sta že praktično od začetka samo na njih. Itak takoj pomijem oz. splaknem in sta pripravljeni za naslednji obrok. Poleg dveh za hranjenje, je torej fajn met še kako za vodo oz. čaj.

Termovko imam jaz čist običajno, termometer pa sem dobila v Sanolaborju.

Kaj še? Če se še kej spomnim, priletim še kaj naokoli! Držte se!

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 5317
5.12.2009 9:56:38   
Shadow
No, da še jaz svoje velecenjeno mnenje pristavim!user posted image

Mlinčka, glede steriliziranja sem pa jaz tvoj klon... še od začetka tega nisem počenjala po glih vsakem obroku, zdaj pa mogoče enkrat na teden. Pa tudi nimamo sterilizatorja, vržem vse skupaj v velik lonec, pa čisto malo kisa noter, da ni sledov vodnega kamna, potem pa orenk splahnem in to je to. Blanč, s tabo se pa ne menimo več, ker si tak pridna! user posted image

Lupinice so obvezne, po moje tu ni debate. Najboljše so MAxi Cosi, kolegice, ki imajo razne Peg Peregote od kompleta vozička, z njimi niso najbolj happy, ker baje niso tako komot, pa še bolj težke za prenašati.

Ležalniki so pri nas obvezna oprema - ko sem sama doma in oba hkrati tulita za hrano, ju kar noter posadim, pa vsakemu svojo flašo v usta, pa je konec kričanja. Sem tudi nabavila rabljene, od kolegice z dvojčki.

Posteljici, jogija in previjalno smo tudi mi vzeli preko recinkota, vse b.p. Posteljnino pa je 'častila' Ikea. user posted image

Flaške imamo mi štiri - dve veliki za mleko in dve mali za čaj, vse od Nuka. Dudice imata oba rada, sploh v kombinaciji s kapljico koroških lekarn. user posted image Nam najbolj ustrezajo Nukove, jih pa po enih petih tednih vržem proč, pa nove nabavim, ker imamo one iz lateksa in se vidi, da postanejo malo lepljive.

No, bodoče dvojne mamice, lepo božajte trebuščke, potem pa brž k nam na dvojčke! user posted image

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 5318
5.12.2009 10:07:33   
gapii27
no smo danes še dobli posteljnino za kinderpetauser posted image   kupli še malo igračk... in dobili 2 kompleta flašk-MAM sicer ne vem če so vredi rekli so da se full prodajajo....so proti hlajenju, duda kot braadavica... 3 flaše so not, duda in verigica za dudico... naročla sem še lupinci maxi cosi

(odgovor članu Shadow)
Neposredna povezava do sporočila: 5319
5.12.2009 11:04:09   
mlinčka
IZVIRNO SPOROČILO: Shadow

No, da še jaz svoje velecenjeno mnenje pristavim!user posted image

Mlinčka, glede steriliziranja sem pa jaz tvoj klon... še od začetka tega nisem počenjala po glih vsakem obroku, zdaj pa mogoče enkrat na teden. Pa tudi nimamo sterilizatorja, vržem vse skupaj v velik lonec, pa čisto malo kisa noter, da ni sledov vodnega kamna, potem pa orenk splahnem in to je to.  user posted image   Pametno tole s kisom. Midva mava pa Britta filter (še od prej) in pri prekuhavanju niti sledu o kakem apnencu. Blanč, s tabo se pa ne menimo več, ker si tak pridna! Itak!

Lupinice so obvezne, po moje tu ni debate. Najboljše so MAxi Cosi, kolegice, ki imajo razne Peg Peregote od kompleta vozička, z njimi niso najbolj happy, ker baje niso tako komot, pa še bolj težke za prenašati. Jp, Maxi Cosi so zakon.

Posteljici, jogija in previjalno smo tudi mi vzeli preko recinkota, vse b.p. Posteljnino pa je 'častila' Ikea. user posted image   Sej res! Jogije mamo tud od Recinkota.

Flaške imamo mi štiri - dve veliki za mleko in dve mali za čaj, vse od Nuka. Dudice imata oba rada, sploh v kombinaciji s kapljico koroških lekarn. user posted image Nam najbolj ustrezajo Nukove, jih pa po enih petih tednih vržem proč, pa nove nabavim, ker imamo one iz lateksa in se vidi, da postanejo malo lepljive. Mi furamo Avent. Sta takoj brez problema zapopadli user posted image . Lahko pa seveda ne bi in takrat moraš pač iskat in probavat različno. Zato je vnaprej res nesmiselno neki na veliko zaloge delat.

No, bodoče dvojne mamice, lepo božajte trebuščke, potem pa brž k nam na dvojčke! user posted image   Se pridružujem!

(odgovor članu Shadow)
Neposredna povezava do sporočila: 5320
5.12.2009 11:25:01   
mlinčka
Mlinč pa ti si mela gašperčka ne pa sterilizatoruser posted image user posted image user posted image user posted image  Pa kako dudo stopiluser posted image user posted image Če bi imela voljo bi v LJ uletela, da mi je to čudo videtuser posted image user posted image user posted image user posted image Jaz sem probala prekuhavat pa so ble takoj take grde bele flaše in če že flaške operem jih pa še v sterilizator vržem.

A ne verjameš, a ne verjameš user posted image ??!! Stopil, stopil. No...delno stopil. Evo, dokazni material, da ti ne bo treba zarad tega v LJ hodit user posted image :

user posted image

Je mela Anja, srotek, prvo dudico deformirano user posted image . Gre pa za un sterilizator za v mikrovalovko. Sej nočem rečt, da niso v redu. Se pač nisva prov trudla razvozlat, kaj je šlo narobe. Pa še ena flaška je šla takrat v maloro, sem se zdaj spomnila. Je pa res, da je to počel ata Mlinček, ko smo ble me 3 še v porodnišnici in zna bit, da v tem grmu tiči zajec user posted image user posted image ...

Glede prekuhavanja in belih oblog sta bli pa že omenjeni dve simpl rešitvi - kis ali filter za vodo.

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 5321
5.12.2009 12:07:10   
blanč

A ne verjameš, a ne verjameš user posted image ??!! Stopil, stopil. No...delno stopil. Evo, dokazni material, da ti ne bo treba zarad tega v LJ hodit user posted image :

user posted image

Je mela Anja, srotek, prvo dudico deformirano user posted image . Gre pa za un sterilizator za v mikrovalovko. Sej nočem rečt, da niso v redu. Se pač nisva prov trudla razvozlat, kaj je šlo narobe. Pa še ena flaška je šla takrat v maloro, sem se zdaj spomnila. Je pa res, da je to počel ata Mlinček, ko smo ble me 3 še v porodnišnici in zna bit, da v tem grmu tiči zajec user posted image user posted image ...

Glede prekuhavanja in belih oblog sta bli pa že omenjeni dve simpl rešitvi - kis ali filter za vodo.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image EVO ZDEJ PA VERJAMEMuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bogi ata mlinček, tolk truda pol pa toleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Jaz vas pa občudujem, da shajate z dvema flašama. Kapo doluser posted image . Si pa ne morem zamislt, da bi naredila hrano v nesterilizirano flašouser posted image evo, zdej me mate pa menda res na IGNOR.

(Mark Twain)

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 5322
5.12.2009 14:28:42   
Belen

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image EVO ZDEJ PA VERJAMEMuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bogi ata mlinček, tolk truda pol pa toleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Jaz vas pa občudujem, da shajate z dvema flašama. Kapo doluser posted image . Si pa ne morem zamislt, da bi naredila hrano v nesterilizirano flašouser posted image evo, zdej me mate pa menda res na IGNOR.

hehe Blanč...js sm ista kot ti....imamo enih 10 flaš....moj me k.u.r.c.a kaj tolk flas po kuhinji....in si ne predtawljam da flaš ne bi sterilizirala saj 2-3X na dan...mam pa od aventa ster.na paro-wodo ne za w mikro..... in uporablaljamo flaše od aventa...sej s 4 bužami + culji za GH...zato so mi boljše,kot od NUK-a ki ni teh cucljew... user posted image user posted image user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 5323
5.12.2009 17:56:22   
dafi
user posted image punce bravo - upam da bom tudi jaz tako "fajna"mamica "dvojčkica". Blanč, shadow, mlinčka dajte kakšen nasvet glede številk za oblekice, pri vas kdaj so nosili številke 56 in pa 62? Kaj ste nesle za oblečt v porodnišnico? Da ne bom mojemu naštimala na koncu največji kufr, ki ga premoremo doma...A je treba nest sabo kakšno črpalko za mleko, a dobiš v porodnišnici? Hvala za nasvete, pozdravček

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 5324
5.12.2009 18:30:40   
blanč
Ja seveda boste vse fajne mamice, saj dvojčke dobijo le posebni staršiuser posted image
Dafi evo odgovor iz prve rokeuser posted image
Črpalko imajo v P. Meni jo je moj prinesel, ko sem dobila otročke iz intenzivne, da mi ni bilo treba iz sobe hodit. Tam ti posodijo tudi sterilizator.
Cotke pa mislim da št. 50, ampak ne preveč cotk kupovat. Mi smo začeli z št. 42 punčka in 46 fantek, zdaj pri 6 mesecih pa ima fantek 68-74 punčka pa 62-68 tako da... jaz perem enkrat tedensko in sta tako vsako stvar oblekla 4x največkrat 5xuser posted image user posted image user posted image Mi smo vse cotke hvalabogu dobili, ker drugače bi itak samo po štarcunah cotke lovila. Sem pa za tamalo iskala te 42 pa mi je v BC rekla, da naj kar od baby borna kupim, me je skor kap ampak hvalabogu za KIK, ker edino tam premorejo te male številke, no pa nekaj še v C&A.

< Sporočilo je popravil blanč -- 5.12.2009 18:32:36 >

(Mark Twain)

(odgovor članu dafi)
Neposredna povezava do sporočila: 5325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  211 212 [213] 214 215   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  211 212 [213] 214 215   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?