ronja
|
se podpišem pod zmajoz. Če vidiš, da ne kaže popolnoma nobenega interesa za lulanje pol ga ne sili. A se ti zdi, da ga ne kaže? Če pove lulat, kakat, ko ga da na wc, pa proba nekaj naredit (prdi)? meni se zdi, da se nekaj pa že trudi. Za ven bi dala gor plenico, za doma je lahko brez, mojih ni to nikoli zmedlo. Lejla se je malo upirala, ko je zunaj nisem več dajala lulat, ker je bilo mrzlo, ampak je kmalu skapirala, da je zdaj zunaj pač ne dajem več, pa konec. če smo nekje, kjer je dostopen relativno čist javni wc, jo nesem tja, kadar pove, da mora it. Tudi zdaj bo Lejla v vrtcu v plenicah, doma pa brez - isto kot je pri babi v plenici, kadar grem recimo k zobozdraniku, pri sosedi pa je brez, ker ve, da jo bo ona tudi dala lulat. Otroci hitro skapirajo, se mi zdi. Tudi mi gremo za več ur ven. Pri Ronji itak ni problem, ona zdrži, če mora it, pa itak toliko prej pove, da lahko najdemo nek wc nekje - samo ona je že velika - ma že 2 leti in ne lula več na pol ure. Lejla je pač zdaj, ko je mraz tačas v plenici. Poleti je bila pa tudi ona brez, ker sem jo lahko dala zunaj lulat, zdaj je pa za moje pojme premraz. če te skrbi, da bi ga zmedla, mu pa daj za ven tetra plenico, pa nepremočljive hlačke čez. Kahlico pa lahko daš na mizo v dnevni, recimo, da je ne more dosešt. Spodaj daš prtiček ali tetra plenico, da ni nikoli mokro ali umazano. Tako mam jaz - Lejla je ne doseže, Ronja pa - in jo lahko vzame in gre gor, kadar hoče, Lejla pa je ne more dat na glavo .
|