|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009 2.del
22.11.2009 22:44:45   
MIŠEL09
Dober večer,
tudi mi smo začeli z uvajanjem goste hrane- za seznam 5. mesec-GH
ima pa vsak dan v času kosilo malo belega piščančjega ali pa puranjega mesa z različno zelenjavo in mu zelo tekne, popoldan pa mu ponavadi dam sadje s keksom, ostalo se dojiva.
Drugače tempo še imava kar naporen, še vedno je tak zahteven oz. večino dneva na rokah, tak da vsa hišna opravila delam v nočni smeni.
Me je pa začela počasi že panika glede odhoda v službo, ker novoletni prazniki so že skoraj tu in potem se še parkrat obrnem pa že bo maj in ne vem kaj naj z malim naredim.
V vrtec mi ga ni za dajat(ker v začetku maja še sigurno ne bo shodil in bo revček nekje v kotu v vrtecu), da mi pa ga babica čuva pa mi tudi ne leži(saj vem da bi ona najbolje poskrbela za njega), ampak potem imam skozi občutek da sem ji nekaj dolžna , pa tisto jamranje, ko po službi bom prišla po njega, da kako ni mogla nič narediti zraven njega( tako je bilo pri prvem in sem potem med vikendi delala pri njej, ali v vrtu ali sem ji pospravljala namesto da bi z otrokom uživala). Najraje bi si našla eno žensko, kateri bi plačala da mi čuva malega , samo to je skoraj MISIJA NEMOGOČE.
Kako boste ve naredile, a večina jih boste dale v vrtec?

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 501
22.11.2009 23:08:44   
10ka
lenika - hvala za opis glede noric. mi smo se cepili ravno dan, preden je starejša dobila norice. sem zagnala celo paniko in povsod dobila odgovore, da ne more biti nič narobe. baje imajo otroci po noricah še par tednov oslabljen imunski sitem, zato vas verjetno niso pustili na drugo cepljenje. katja se na srečo zaenkrat počuti ok, cepljenje je prenesla super, za norice bomo pa še izvedeli ko (če) pridejo do nje.

mišel09 - jaz jo bom dala v vrtec septembra. porodniška mi poteče začetek junija, potem imam še star dopust, pa nov dopust, pa mož bo imel poletu fu frej, pa dedki in babice bodo takrat končno že v penziji. nam se kar ok izteče, mogoče bomo kako uro z varuškami poflikali. zato že zdej poskušam "uvajat" eno punco, ki bi mi lahko pomagala.

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 502
23.11.2009 6:59:34   
bačko
Jutro!
Manna zaenkrat nisem dobila emaila.Bom danes še enkrat poskusila.A mi lahko na ZS napišeš katere številke moram napisati za varnostno kodo?
Smrketa čestitke za hišo in hvala ze lepo novico o Novalacu.Jaz sem ravno zadnjič na email od uvoznika zakaj pri nas ni novalaca 800 g.In so mi odgovorili da zaradi tega ker ga rok porabe ko ga odpremo majhen (3 tedne).No zdaj pa le imamo tudi pri nas novalac 800 g.Jupi!user posted image user posted image
10ka upam da čim prej minejo norice in čim manj težav z njimi.Jaz tudi čakam kdaj mi jih bo Žana prinesla iz vrtca.
Jaz bom tudi Loro dala v vrtec septembra do takrat pa se bo čuvala pri tašči in tastu.
No naša Lora je zdrava in vam moram povedati da je pravi polh ratala.Spi nekje do 8.30 zjutraj.Čez dan tudi neki veliko spi.Mi pa je danes ponoči malo nagajala in sem se odločila da bo čez dan manj spala.Včeraj je ene 2 minuti že sama sedela.
Fragola kje si?user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 503
23.11.2009 8:14:37   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

Bjondi - zeleno kakanje je verjetno od GH, mogoče ga po kaki hrani zvija user posted image user posted image

Bjondi sorryyyyy sm te s Hanuši po moje zamenjala user posted image .

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 504
23.11.2009 8:15:09   
princ_princeska
jutro...user posted image

smrketa24- user posted image user posted image user posted image user posted image za hiško...super...

bjondi- upam, da se vneta ritka čimprej pozdravi...user posted image

10ka-teleuser posted image user posted image user posted image user posted image pa so za tvoje kozice

Goldy- če sem te prav razumela je mela tvoja tamala v ritki 37,4, kar pomeni - 0,5 = 36,9...to je pa čist okej...

se tipkamo....

Tukaj je, mamicina in atijeva princeska...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 505
23.11.2009 8:18:47   
Mala_princeska
Jutrooooo.

No, da se pohvalim angleščina je z 8.ko odfuranaaaaaa.

Danes pa greva z Manco na potep -

v štacuno po kruh, avto malo natankat, pa k sestri (Mančini botrici) na obisk

Vsem želim prijeten ponedeljek kljub dežju.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu princ_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 506
23.11.2009 8:21:09   
bačko
Punce ali katera ve ali ima Fragola tudi spletno stran za trgovino?

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 507
23.11.2009 8:44:26   
Hanuši
Jutro,

mala-princeska user posted image user posted image user posted image  za ang.

bačko, daj poglej pod Andrejin kotiček, www.andrejinkoticek.si

vrtec- mi bomo uporabili babi servis. Je moja mami šla v pokoj in se takoj javila. Javila se je pa tudi moja babi, je že Hano pazila do 3. leta, samo sem rekla, da pri 80. letih bo pa verjetno prevelik napor, ona pa ne, da, če bo tako priden kot Hana ni nobenega problema. Faca je naša babi, res je, da po obnašanju in načinu življenja ji ne bi dal več kot 70, je totalno skulirana in nič mamasta.
No v glavnem do 3. leta ga imam namen imeti doma, potem pa vrtec

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 508
23.11.2009 8:48:01   
Hanuši
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi

Naš Žiga ima tudi prvič vneto ritkouser posted image  ,planice so popolnoma iste...je pa res da že par dni zeleno kaka user posted image in to celo ponoči že tri dni,tako da ga previjamo sredi noči-do sedaj je imel lepo naštudirano da je kakal zjutraj in pred spanjem...ampak je pa priden drugače ,nič se ne pritožuje tko da ne vem zakaj je to tako...mislim da zobki še ne bodo,glede na to kok jih je imela karin pozno...

bjondi maži z Bepanthenom. Preverjeno takoj pomaga. Jaz sem mazala z Sudocrem, pa se širilo ni, zdravilo pa tudi ne. Bepanthen je pa učinkoval takoj

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 509
23.11.2009 10:03:31   
bjondi
Sem imela en vzorček sudocrema in mazala in se res ni širilo,pa manj vneto je blo kot iz hladilnim mazilom...tko da recimo da smo rešli ritko...ga je pa pomoje res zvijalo-no kazal ni tega...ker smo jedli fižolovo juho z cvetačo in pa segedin sem tudi prvič jedla...mogoče je zarad moje hrane,kaj pa vem...danes je že lepše kakal...

SEZNAM-urejala ga bom zvečer,da se tolikokrat ne ponavlja čez poste,važi?...

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 510
23.11.2009 10:27:55   
manna
Dober dan,
bačko, imaš ZS. S temi ZS ga nekej serje - sem mogla trikrat pisat ? Upam da ti bo šlo kupovanje, drugače pa še vprašaj!
Mala princeska. ČESTITAM za izpit!! user posted image user posted image

Mišel09, mi se šele pogovarjamo kaj bomo z Manco ko bo konec porodniške - je taka situacija: v vrtec jo ne bi še dala, ker se mi zdi da je še premala. Bi jo dala rajši s 3 leti. Moja mama jo ne more pazit, ker še dela. Od lubija mama bi jo lahko pazila, ampak živi cca. 110km proč. Tako da - nevem kaj bomo. Zaenkrat se pogovarjamo, če bi morda jaz delala samo polovični čas, pa da bi delal moj dragi več popoldne. Vmes bi kakšno urico pokrpala kakšna teta, sestra... user posted image    Je pa res, da bo potem manj dohodka pri hiši.

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 511
23.11.2009 10:43:13   
lenika
Mala princeska user posted image  za angleščino.

10ka v roku 14 dni boš videla, če se je okužila.

Manna kaj pa je narobe z vrtcem?

Jaz sem absolutno za vrtec. Full se naučijo, postanejo bolj samostojni, naučijo se, da niso edini in da se ne vrti svet samo okoli njih, naučijo se delit, skratka socializirajo se. Pa tudi družbo vrstnikov imajo.

Matic je šel v vrtec s 16 meseci in sem full vesela, da sem se tako odločila. Edina slaba stran vrtca so bolezni, a če ni hujšega je pač tako, da se enkrat morajo prekužit.

Jaz bom šla maja v službo in bo Dašo pazila tašča, septembra gre pa definitivno v vrtec.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 512
23.11.2009 10:47:28   
lenika
Manna pa še to.  Če bi ti delala polovični delovni čas dopoldne in mož večinoma popoldne, potem kot družina ne bi bili praktično nič skupaj.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 513
23.11.2009 11:20:25   
Ovnica78
Ojla!

Nimam časa brat vse za nazaj, je preveč. Sem pa preletela zadnje tri strani. Vidim, da je kar nekaj junijčkov že bilo bolanih.

Iva je danes prvič dobila vročino in sem čist zgubljena. Kot, da bi bil to moj prvi otrok. Tin je bil prejšji teden bolan, je imel 2 dni vročino, potem pa mu je padla, tako, da ga niti k zdravniku nisem peljala.

Me pa zanima kako vi merite temperaturo? Jaz sem jo Ivi prej v ritki, je imela 38,9, se pravi -0,5 je to 38, 4. Svečke ji še nisem dala.

Ste jih vi takoj peljale k zdravniku, jaz malo oklevam s tem saj se mi zdi, da tam v čakalnici lahk še prej kaj stakne (kako gripo). Mislim, da bom ša kak dan počakala, da vidimo kaj bo. Če ima isto kot je imel bratec ji bo itak vročina sama padla.user posted image

6.1.2006 Prijokal na dan naš korenjak Tin.
15.6.2009 Prijokala na dan naša princeska Iva.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 514
23.11.2009 12:14:07   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Jaz sem absolutno za vrtec. Full se naučijo, postanejo bolj samostojni, naučijo se, da niso edini in da se ne vrti svet samo okoli njih, naučijo se delit, skratka socializirajo se. Pa tudi družbo vrstnikov imajo.

Matic je šel v vrtec s 16 meseci in sem full vesela, da sem se tako odločila. Edina slaba stran vrtca so bolezni, a če ni hujšega je pač tako, da se enkrat morajo prekužit.

mi imamo podoben primer, kot je mišel napisala. maja bo komaj stara 11 mesecev, pa še to ne 15. maja. v pravilniku od vrtca je zapisano, da mora imet otroček vsaj 11mesecev za vstop v vrtec. potem pa če še ne hodi tako dobro, je res bolj samo zase. in še nekaj je: pridejo potem kmalu poletne počitnice in ponavadi skupinice združijo in niso samo soletniki skupaj,ampak tudi starejši. tko,da je boljš, da se da otroka-vsaj naše junijčke, v septembru v vrtec, ker bodo začeli v svoji skupini.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 515
23.11.2009 12:15:11   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: Ovnica78

Ste jih vi takoj peljale k zdravniku, jaz malo oklevam s tem saj se mi zdi, da tam v čakalnici lahk še prej kaj stakne (kako gripo). Mislim, da bom ša kak dan počakala, da vidimo kaj bo. Če ima isto kot je imel bratec ji bo itak vročina sama padla.user posted image

sicer pri nas še ni bilo vročine, ampak jst bi še malo počakala. v kolikor bi ji pa T rasla, bi jo pa peljala na pregled.

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 516
23.11.2009 12:29:55   
bačko
Hanuši hvala!
Bomo počasi imeli krst za Loro.Smo mislili da bi imeli skupaj mi in od moža brat pa sta one dva rekla da bosta imela šele pomladi.Do takrat pa jaz ne mislim čakati.Kar naj potem si sama rihtata.
Ovnica jaz sem samo poklicala in so mi povedali kaj naj naredim.Pri nas je tako da moraš najprej poklicati in če ni kaj resnejšega ti kar preko telefona povejo.Če pa je kaj bolj resnega ali če ima naprimer vročino že 3 dni potem pa te naroči.Jaz pri Lori zdaj zadnjo rundo nisem šla k zdravniku.Čim prejšne okrevanje.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 517
23.11.2009 12:34:42   
kaminek
če katero zanima, sm dala v album slikce od poročnega potovanja 2008 iz dominkanske republike

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 518
23.11.2009 13:06:44   
princ_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Ovnica78

Iva je danes prvič dobila vročino in sem čist zgubljena. Kot, da bi bil to moj prvi otrok. Tin je bil prejšji teden bolan, je imel 2 dni vročino, potem pa mu je padla, tako, da ga niti k zdravniku nisem peljala.

Me pa zanima kako vi merite temperaturo? Jaz sem jo Ivi prej v ritki, je imela 38,9, se pravi -0,5 je to 38, 4. Svečke ji še nisem dala.

sama merim vročino enako in js ji nisem zbijala vročino, dokler ni imela več kot 38,5....kar se tiče merjenja v ritki imaš prav...
js jo zdravniku nisem peljala, sem pa klicala P in ji povedala kako in kaj in mi je svetovala, da če vročina ne bo padla v 3 dneh, se morva prit pokazat, drugače pa veliko pit...(na srečo je nima več, tako da ne misliva nikamor..., ker tam res lahko še kaj zraven stakneuser posted image )

< Sporočilo je popravil princ_princeska -- 23.11.2009 13:15:53 >

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 519
23.11.2009 13:17:22   
princ_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

če katero zanima, sm dala v album slikce od poročnega potovanja 2008 iz dominkanske republike

mmmmmmmm plaža morje palme...pa kakšen fleten parček...lepo lepo...

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 520
23.11.2009 14:01:45   
manna
kaminek, fletno fletno..kok bi jaz zdejle tam malo plavala v tisti vodiki modri...Midva pa nisva poročena pa nisva mela nobenga potovanja. Mogoče enkrat.
lenika, nič ni narobe z vrtcem. Saj to temo smo enkrat že imele a ne? Moje mnenje je pač da je otroček do vsaj dveh let starosti čist komot pri kom v varstvu in ne rabi družbe vrstnikov po cel dan. Itak tako mali otroci se ne igrajo še skupaj, ker se ne znajo (to niso moje besede, tako pravijo strokovnjaki po knjigah...), igrajo se le drug poleg drugega, ne pa skupaj, poleg tega je pri večini tako da ful zbolevajo, kar pomeni da je potem mamica itak pogosto doma na bolniški, dopustu... Saj vem da otrok lahko pač tudi pri treh, štirih letih potem vse viruse faše, ampak pri treh letih jih lažje preboli, pa tudi lažje pove kaj ga boli in podobno.
Pa to je pač samo moje mnenje.

(odgovor članu princ_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 521
23.11.2009 14:27:08   
Tira
Najprej user posted image user posted image user posted image  za vse bolančkane.

Pri nas smo zdravi. Ponoči smo sedaj spet dve noči prespali do 4.20, kar je za zadnje tedne zakon! Edino čez dan mi ga malo serje... leži v posteljici za popoldansko spanje, zaspan v nulo, miži in joka... včasih tudi z dudo v ustih. Ne potolaži ga skoraj nič, razen kapljice. Pa jih ful nočem več uporabljat, ker imamo že dva zobka. Samo ne vem, kaj drugega naj naredim, da bi se umiril user posted image

Glede vrtca - prvo leto bo pri moji mami. V vrtec pa bo šel z 2 ali pa z 3. leti. Se še nisem čisto odločila. Definitivno se pa strinjam z leniko.... v vrtec mora in to čim prej. Prvo leto sicer sigurno ne, ker res nimajo veliko od tega... razen en kup bolezni. V skupini 2-3 leta se pa že fino pozna napredek in razlika med vrtčevskimi otroci in tistimi, ki niso vključeni v vrtec.

Ovnica jz sem poklicala v ZD in vprašala, kako in kaj. Tja pa nisem hodila, ker nam je vročina v dveh dneh padla in se čisto strinjam, da bi tam še prej kaj staknil.

Smrketa user posted image user posted image user posted image  za novo hiško.... jz bi tud user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 522
23.11.2009 14:34:47   
manna
Tira, saj se jaz tudi strinjam da mora v vrtec, ampak ne z 1 letom, temveč s 2-3 leti.

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 523
23.11.2009 14:35:30   
Hanuši
manna se popolnoma strinjam s tabo. Ja otrok mora definitivno v vrtec-socializacija, del. navade, skupina,... a z 12 meseci si pa jaz žal ne predstavljam. Nekateri še ne hodijo, kaj so potem 9 ur notri, ne verjamem, da 2 vzgojiteljici lahko 14 otrok peljeta ven, od tega polovica v vozičkihuser posted image , pa hranjenje, pa...

Seveda, če ni druge možnosti pač, samo, če je pa kak babi servis ali kaj podobnega, sem pa absolutno za to.

Sama sem dala Hano z 2 leti in 8 meseci pa mi ni žal, pa tudi manjkalo ji ni nič, ker je bila v mešani skupini, so mi in vzgojiteljice in psihologinja svetovali naj jo dam 1 leto prej v šolo, je znala brati, pisati, seštevati

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 524
23.11.2009 15:23:31   
tecka
Živjo, punce.
Vrtec - naš Srečko bo šel v vrtec junija, če ga bomo dobili, drugače septembra. Ne bo šlo drugače, babici pa ga ne bi pustila, tudi če bi bila že v penziji. Zdaj bo vsaj manjša zamera.

Mene pa zanima, ali ima katera kruhomat? Kako je zadovoljna z njim in seveda model me zanima. Mogoče ga bo nam prinesel Miklavž, pa nimam časa iskat info po netu, kar nekaj pa ne bi rada kupila. No, test zveze potrošnikov in malo tudi na kulinarkika.net sem že prebrala, problem je pa v tem, da gre svet hitro naprej in da bi rabila kakšno bolj svežo info.

Smrketa, hvala za novico o novalacu. Sem dobila reklamo tudi na dom (ker v lekarni zbiram jabučka), ampak v reklami je napisano, da je znižana samo dvojka?

No, pa ko smo že pri tem - kako se naredi prehod pri AM? Verjetno ne prešaltaš kar naekrat, ampak enkico in dvojkico malo mešaš? Koliko dni?

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?