Zvezdica
|
mah, ja, to z železom je polno enih trikov, pa meni je najbolj zanimiv, k ti v bistvu noben ne pove sam od sebe oz. zelo redko... vsaj tko, k se jaz s kakim folkom, ki mi jamra zarad krvi, pogovarjam, ma to jim nič ne razložijo user posted image tko k je ulla napisala, kombiniranje s C vitaminom v obliki sadja ali zelenjave ali začimb in vsaj ura in pol pred in po obroku nič mlečnega, jaz običajno "čakam" kar ene dve uri... pa kombinacije stročnice + žito ful izboljšajo absorbcijo, npr. leča in riž, to je super kombinacija, ko jaz kaj iz leče delam, je obvezno riž zraven - kot priloga, zgostitev... bilokaj user posted image in npr. kvinoja + grah je tud super kombinacija, grah vsebuje tut C vitamin, oba precej železa, sam tok se je treba nazaj držat, da se ne doda kak sir user posted image k pol gre pa vse v maloro user posted image pa začimbe imajo velik železa, npr. timijan in peteršilj, peteršilj tudi C vitamin in ga jaz skor vedno za "dekoracijo" uporabljam, čeprav ima še dodatno vrednost user posted image v bistvu je to to, ni ne vem kaka znanost, sam se morš pa vseen pozanimat za info user posted image za odrasle je pa edin še to, da se omeji ne samo mlečne izdelke, ampak tudi kavo in (pravi) čaj, ker kofein in tein zavirata absorbcijo Ja, res nikjer nič ne povejo. Jast sem vse sama preštudirala ker liam tudi ni hotel mesa. Zdaj ga itak je. HB z železom ni imel težav in je vedno imel perfect krvno sliko. Aja. še to seh otla povedat;, sem povedala P zadnjič da patrik ne je mesa, pa dva dala kri in je vse super.