|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010
17.11.2009 10:46:27   
Cappy96
Ojla!

Pri nas pa še ni sončka, ampak ker smo notri je skoraj vseeno. Od včeraj sem na Hiconcilu zaradi vnetih sinusov.

Črto sem jaz v prvi user posted image dobila in sicer precej pozno, je pa tudi kamlu po porodu izginila. Strij nisem dobila. Jih pa imam po stegnih za spomin na eno noro poletje, ko smo bili skoz na morju in smo samo jedli in jedli. Zredila sem se iz 50 na 55 kil in dobila strije.

Varuško mi imamo, samo smo v hiši in je fajn zadeva. Pa na dopust smo jo vzeli s sabo, da smo lahko v miru sedeli na terasi. Angel care pa sva kupila in ker ga prvič ni pravilno naštimal, je non-stop piskal in pol je moj znorel in smo ga dali nazaj v škatlo. Itak je pa Lana spala v najini sobi. In se strinjam z Rožico- da ti zdravniki povejo, če jo otroček res potrebuje Poznam dve kolegici, katerih malčki so živi, ker so uporabljali to blazino user posted image .

Ste pa tolk velik napisale, da sem pozabila kaj sem še hotla pokomentirat...pa drugič user posted image .

Grem mal risanke gledat z našo malo. Jo imam kar doma, ker sem glih na bolniški.

Pa, pa

LANA, najina sreča...........26.05.2007
ANŽE, naš mali sonček.....10.02.2010

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 4676
17.11.2009 10:49:09   
Cappy96
Rožica, kako misliš da so imeli težave z vodnimi posteljami- a glede uporabe angel care-a? To bi rekla, ker drugače je pa naša tamala kar veliko prespala v vodni postelji, pa je v RA niso odsvetovali.

LANA, najina sreča...........26.05.2007
ANŽE, naš mali sonček.....10.02.2010

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 4677
17.11.2009 11:03:03   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: Cappy96

Rožica, kako misliš da so imeli težave z vodnimi posteljami- a glede uporabe angel care-a? To bi rekla, ker drugače je pa naša tamala kar veliko prespala v vodni postelji, pa je v RA niso odsvetovali.

Ja, si pravilno razmišljala. Angel care slabše zaznava, če je vodna posteljca in pol ti to non stop piska user posted image

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 4678
17.11.2009 11:28:22   
protina
Pozdravček!

Sem vas malo prebrala in moram povedati, da sem črto pod popkom v 1user posted image  dobila nekje v 8.mesecu. Ja kile pa so 5,5kg do zdaj.

Kako ste kaj z vozički ? Jaz samo še gledam, ker bomo kupovali čez kakšne 4 tedne komaj. Ampak se ne znam odločit.
Kaj predlagate? Ta implast bolder se mi fejst dopade. Ja prvič sem rodila v poletnih mesecih in ni bilo potrebno kupovat košare, zdaj pa bo kar malce hladno brez košare.
V 1user posted image  smo imeli peg perrego športni in smo bili zadovoljni, zdaj me pa kar vleče ta implast.

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 4679
17.11.2009 13:10:40   
mucica2

če katero zanima, po moje bolj prvorodke, ostale že znate kako je baby handlingom, naj si tole pogleda (baby handling iz porodnišnice Kranj) 

http://www.youtube.com/watch?v=WfZDWtXDewA

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 4680
17.11.2009 13:22:45   
ninček1
hmmmm, upam, da bom znala jaz touser posted image user posted image user posted image .tako mičkeni so, da te je kar strah da bi mu kaj naredil....

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4681
17.11.2009 13:42:26   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: ninček1

hmmmm, upam, da bom znala jaz touser posted image user posted image user posted image .tako mičkeni so, da te je kar strah da bi mu kaj naredil....

js se čist enako sprašujem in me je tako strah tega, poroda sploh ne, tega pa ful...k si do zdej nobenga dojenčka nisem upala nič kaj prijet, sm ful bojazljiva, kar se tiče tega

še včeri v materinski me je blo strah k smo mel unga dojenčka v rokah (nepravega) user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 4682
17.11.2009 13:53:04   
ninček1
hahaha,pupe.... ja to pa nas še čaka naslednji teden. Jaz tudi nekak ne dvigujem drugih dojenčkov, ker nekak niti nisem taki tip(zaenkrat), po drugi strani, pa me je strah kako prijet.Eh bo že.Ma moj kar prakso, ker ma 2 mlajši sestri in je obe previjal, tako, da vsaj en obvladauser posted image user posted image user posted image .

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4683
17.11.2009 14:10:48   
slomak
dan user posted image ,

morm povedat da sm šla mal firbcat u novo odprto trgovino Mothercare...uauu kakšne cene, no saj men se zdi ful dražje kot drugje. Pršla sm tud do vozičkov pa mi je bil en všeč trikolesnik kombiniran, samo brez lupinice 219 eur...Kaj pravte za te vozičke, a ga je kera sploh mela že...?? lupinca pa stane dodatnih 120 eur...user posted image  aja je pa od maxi cosi...

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 4684
17.11.2009 14:18:04   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

če katero zanima, po moje bolj prvorodke, ostale že znate kako je baby handlingom, naj si tole pogleda (baby handling iz porodnišnice Kranj) 

Moje mnenje - kot mamica nedonošenčka. Rokovanje ni ravno pravilno, je vse bolj po domače (polaganje, dvigovanje ...)
jest sm se ga mogla naučit oz. so me tam naučili fizioterapevti. Sedaj ko hodiva v posvetovalnico pa Vidova dr. dela enako kot jest in ostali fizioterapevti iz Lj. P.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4685
17.11.2009 14:25:52   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: rožca26

Moje mnenje - kot mamica nedonošenčka. Rokovanje ni ravno pravilno, je vse bolj po domače (polaganje, dvigovanje ...)
jest sm se ga mogla naučit oz. so me tam naučili fizioterapevti. Sedaj ko hodiva v posvetovalnico pa Vidova dr. dela enako kot jest in ostali fizioterapevti iz Lj. P.

ja kako pa je potem prav?

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 4686
17.11.2009 14:32:01   
zvesta
Pisala mi je naša Twixy:

Hej Zvesta! Neskončno hvala za vse pikepoke in pestke.. Vsak dan upam, da bodo pomagale. jaz sme drugače zelo slabo, samo jočem in se sekiram. In občutek imam, da bo kmalu vsega konec. Danes ima tudi naša biba slab utrip in zdaj samo čakam. Objem vsem februarkam, Twixy

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4687
17.11.2009 14:35:26   
MATEJKA_
ah, s tem handlingom je pač tak, vsepovsod ga kažejo malo drugače... če je otrok nedonošen ali pač potrebuje poseben handling, ti ga tak pokažejo v porodnišnici, drugače pa se tak al tak vklopi instinkt in ne boste imele težav... kar pa se previajanja in držanja in vseh teh zadev tiče - že v tistem času v porodnišnici boste ratale prave strokovnjakinje, vaši dragi pa par dni kasneje. ko boste morale otroka po 8x na dan previt, se boste hitro navadle user posted image . jaz sem se tud bala, ker pred tem še v življenju nisem dojenčka držala v rokah, pa se hitro navadiš, še posebej, ker si 24h/dan z njim skupaj in ti druga ne preostane...

aja, že katera dela keglove vaje? jaz se ravno 1x na teen spomnim... pa je že skrajni čas... user posted image  eh, bom že...

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 4688
17.11.2009 14:35:48   
slomak
user posted image user posted image user posted image  za twixy še naprej....drži se!

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4689
17.11.2009 14:36:59   
julieb
No pa smo s pregleda.

Naš fant je težek že 1200g in to v 27(po izračunu) oz 28(po UZ) tednu.
Ni kaj ded pa pol user posted image .

Raste kot mora, posteljca ok, plodovnica BP, organčki se vsi razvijajo dobro.

V glavnem sta mami in ati pomirjena in zadovoljna kljub predpisanemu mirovanju se naš korenjak razvija v svetlobni hitrosti.

No ja saj je obseg trebuha v enem tednu večji za cel centimeter, pohvalim se lahko, da se redim samo toliko kot to zahteva naš user posted image . Itak pa me je sam trebuhuser posted image .

Črte še nimam, strije po riti so stare in upam, da vse tako tudi ostane.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4690
17.11.2009 14:39:48   
mucica2

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za twixy

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 4691
17.11.2009 14:41:34   
ninček1
Uuu, to pa je res pravi ded, julieb!user posted image user posted image
Twixyuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 4692
17.11.2009 14:43:44   
lana08
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Pisala mi je naša Twixy:

Hej Zvesta! Neskončno hvala za vse pikepoke in pestke.. Vsak dan upam, da bodo pomagale. jaz sme drugače zelo slabo, samo jočem in se sekiram. In občutek imam, da bo kmalu vsega konec. Danes ima tudi naša biba slab utrip in zdaj samo čakam. Objem vsem februarkam, Twixy

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4693
17.11.2009 14:47:03   
julieb
IZVIRNO SPOROČILO: lana08

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Pisala mi je naša Twixy:

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

twixy 3 krat 7 pikapok za tvojo malo bibo in njene starše.

(odgovor članu lana08)
Neposredna povezava do sporočila: 4694
17.11.2009 15:01:01   
mucica2

julieb user posted image za takega deda ( res ded in pol)

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 4695
17.11.2009 15:39:23   
rožca26

IZVIRNO SPOROČILO: rožca26

ja kako pa je potem prav?

Mejčkeno drugače. Bi ti mogla prov pokazat, ker ne moraš to razlagat. Drgač pa okvirno - če želiš user posted image  položiti tako, da je z glavico obrnjen proti L strani, ga primeš z L roko med nogami, mimo lica in zadaj glavico. Dvigneš najprej glavo nato ritko. Polaganje je pa najprej ritka, nato glava (kar je bilo prikazan) S tem, da si pomagaš še z D roko (zaradi tvojega boljšega občutka) in ko moraš spustiti glavico na podlago, jo primeš z D roko in položiš.
Tukaj se sliši zlo čudno, ker je zlo težko to razlagat. Je praksa boljša kot teorija. user posted image
Drgač pa je ena omenila, da je to bolj pomembno pri nedonošenih in da bomo itak hitr dobile grif - ima prov.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4696
17.11.2009 15:40:37   
rožca26
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za Twixy

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 4697
17.11.2009 16:28:13   
dskubin
miljon user posted image za twixy tudi od nas. Zvesta, če ji boš kaj pisala naj bo pogumna in optimistična, ker otroček tudi čuti njen strah. Sicer pa je lahko nam govorit, ko nismo v njeni koži. V glavnem, držimo pesti, da zdržita skupaj s pikico čimdlje 2 v 1 in da se na koncu izteče vse, kot se mora!

handling - meni je pa malo mimo, da moraš na poseben tečaj, če se ga hočeš naučit. Moje mnenje je, da bi bil pravilen handlig pomemben za vsakega novorojenčka, ne samo za nedonošenčke in bi se ga mogli naučit, no, vsaj pokazat na materinski bolj podrobno, ne pa da imaš tam predavanja o zobeh. Jaz sem v materinski pogrešala bolj koristne informacije o porodu in takoj poporodnem obdobju, vse je bilo tako bolj na splošno, se mi zdi, da še uni listki z oblačilci so bolj tko tko. Ampak to itak ugotoviš šele kasneje, ko je vse mimo.

prsna črpalka - jaz sem jo prvič uporabljala celih 6 mesecev (ker sem drugače stalno krvavela iz bradavic kljub nastavkom za dojenje), drugič pa samo parkrat, pa mi niti to ne bi rablo. Moje mnenje je, da se gre v nabavo ko/če ugotoviš potrebo po tem. V porodnišnicah pa jih imajo, če bi slučajno rabile, ampak mleko itak pride šele po par dneh - mislim prav tisti naval. Aja, pa da ne rečem, da me je blo v prvo neznansko strah, da bo 1 dan mleko kar pošlo in sem si črpala in črpala in črpala in delala zaloge v srinji, pol skrinje mesa smo izpraznili in deponirali litre mleka. na koncu sem vse vrgla stran user posted image

angelcare - nimamo in verjetno ne bomo niti sedaj nabavljali, ker imam novorojenčka par mesecev v najini sobi in slišiš vse. Sem pa tudi jaz že slišala za slabe izkušnje ampak ne zato, ker ne bi delala, ampak zato, ker je otrok se skobacal dol z blazinice v kak kot in pol panika sredi noči, otrok pa lepo zgužvan spal v kakem kotku. Kupla bi samo, če bi imel otroček kake zdravstvene težave pogojene z dihanjem ali kaj podobnega.pogojene

varuška - to pa imamo. Nam je uporabno, ker smo v hiši, še sedaj če grem k svakinji ali tašči v zgornji 2 nadstropji k sosedi na čvek. Pa tudi sedaj, ko smo bili zjutraj sami in sem jaz odhaljala v službo za 5to, se mi je zdelo nesmiselno, da bi mogu nekdo vstajat takrat in prit k našim mulčkom, sem samo jaz vklopila varuško pri nas v hodniku in potem za vrati pri tašči in šla v službo - tako sta lahko tast in tašča potegnila še dobri 2 uri.

dieta pri diabetesu
- zdravo prehranjevanje 5x dnevno. Npr. zjutraj kos kruha najboljš kak ržen al črn al polnozrnat) z nemastno salamo (kaka piščančja) ali na tanko tanko mlečnim namazom + mleko ali jogurt + majhen sadež (banana ali pomaranča ali jabolko), čez 2,5 ure malica (polovična porcija kruha ali paketek polnozrnatih krekerjev ali 2 diabetična piškota + polovična porcija nečesa mlečnega (sem že pozabila, če spet sadje), čez 2,5 ure kosilo: za eno dlan velik kos mesa (nekaj nemastnega brez maščob narejenega če se da), ravno toliko kuhanega krompirja ali riža ali testenin + toliko kuhane zelenjave + 200 g presne zelenjave, čez 2,5 ure spet malica, tokrat brez mlečnega, čez 2,5 ure večerja (ista stvar, kot kosilo). Meni se je zdelo, da se stalno nažiram, pa sem se zredila pol manj, kot pri prvi nosečnosti. Ampak postane kar precej enolično, nič sladkorja, nič maščob (1 majhno žličko če jo porabiš za meso napravit odpade pri solati), pa vsa ta zelenjava mi je skozi ušesa že lezla ipd. Aja, moram pa priznat, da sem v velikem minusu, ker ne jem paradižnika (to lahko uporabiš pri solatah ali pa za testenine ipd. pa je pri meni odpadlo), pa hudo mi je blo, ker nisem mogla jest sira, ki ga obožujem - to je substitut za meso in ali eno ali drugo. Ni pa tko hudo, lačen sigurno nisi, samo sline se ti cedijo po določeni hrani. Recimo sadje je zdravo, ampak tle ni govora, da bi pojedu kilo mandarin, odpade, je čisto preveč cukra ;)

Aja, glede stvari za v porodnišnico, se strinjam z zirafo. Meni še kar nekaj časa sploh ni pasalo milo za intimno nego, mi je bilo prav odveč. Res so fajn tudi une mrežaste hlačke za 1xno uporabo.

strije - dedno pogojeno. Prvič sem jih pridelala ogromno, res, da sem se tudi zredila 27kg. Pa sem se mazala kot nora, ni pomagalo nič, mogoče me koža ni tolk srbela no. Imela sem tudi lineo negro, ne vem pa kdaj se je pojavila, izginila hitro po porodu. Stij na trebuhu se skoraj ne vidi, ostale so pa prav brazgotine na notranji strani stegen, ampak teh pa drugi tudi ne vidijo ;) V drugo se nisem tolk mazala, dobila nobene nove strije, pa tudi linee negre ni bilo user posted image

Ko smo že pri tem še o masaži presredka - v prvo mazala kot nora, pa ni nič pomagalo. Vse je odvisno od višine presredka in njegove elastičnosti, še največ pa od tega, kako ga babica pri porodu čuva. No, jaz sem imela obakrat isto user posted image babico, ki me je ne a ne mu prerezala, se ni nič trudla s kako masažo presredka, o ne, to bi blo delo user posted image

mucica2 - čist preveč nas crklaš s temi zajtrki, še pol dneva se mi sline cedijo ;)

Ste preveč načvekale, pozabla, o čem je blo še govora, pa že itak sem celo stran načvekala (ja, otroka spita) ;)

< Sporočilo je popravil dskubin -- 17.11.2009 16:30:14 >

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 4698
17.11.2009 17:35:09   
t*e*j*k*a
Linea negro sem jo prvič imela, izginila je kakšen mesec ali dva po porodu.
Strije nisem pridelala nobene, imam pa strije na notranji strani stegen ampak so od prej. Aja na prsih so se mi pa pojavile strije, je bilo veliko mleka in so se mogle kr fejst raztegnat.user posted image

Handling-mene je tudi bilo tega najbolj strah, da ne bom znala svojga otroka prijet., ker prej tud nisem še nobenga dojenčka nikoli držala. Pa se mi zdi da sem že prvi dan obvladala.

Angelcare smo ga imeli, zdej bomo še enega nabavili, se mi zdi super. Ni nikoli zatajil in smo super zadovoljni z njim. Zdej ga Janu ponoči ne vklopim več za dihanje, ga pa imamo podnevi za varuško ko spi. Se pa itak tok zadere, da ga slišiš tud brez njega. user posted image

Twixy zate pa velikouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 4699
17.11.2009 18:27:00   
niwci
twixy še naprej....drži se! user posted image

Keglove vaje...hmmm, tudi sama se redkokdaj spomnim, vendar pa se včasih potrudim in ne grem na WC takoj ko začutim, se takrat spomnim da bi morala mal trenirat... ne vem če to kaj pomaga. user posted image

Jaz sem pa že kak mesec nazaj opazila, da se mi je pojavilo par malih stij na prsih, pa ne vem zakaj, saj se niti niso neki povečale. Trebuh pa imam taki, kot da bi bila že v 8 mesecu in nobene strije user posted image (hvala bogu,no)

Handling... Upam, da se bomo tega res hitro naučile. Pred dvema tednoma sem v roke prijela 14 dni starega fantiča in me je blo kar neki strah. Nsem vedela kako naj ga primem, in pestujem... Ful hecen občutek. Verjamem pa da ko bomo same 24h z user posted image , bo tudi pri nas ratalo rutinsko in bo strah skopnel.

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 4700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?