dskubin
|
miljon za twixy tudi od nas. Zvesta, če ji boš kaj pisala naj bo pogumna in optimistična, ker otroček tudi čuti njen strah. Sicer pa je lahko nam govorit, ko nismo v njeni koži. V glavnem, držimo pesti, da zdržita skupaj s pikico čimdlje 2 v 1 in da se na koncu izteče vse, kot se mora! handling - meni je pa malo mimo, da moraš na poseben tečaj, če se ga hočeš naučit. Moje mnenje je, da bi bil pravilen handlig pomemben za vsakega novorojenčka, ne samo za nedonošenčke in bi se ga mogli naučit, no, vsaj pokazat na materinski bolj podrobno, ne pa da imaš tam predavanja o zobeh. Jaz sem v materinski pogrešala bolj koristne informacije o porodu in takoj poporodnem obdobju, vse je bilo tako bolj na splošno, se mi zdi, da še uni listki z oblačilci so bolj tko tko. Ampak to itak ugotoviš šele kasneje, ko je vse mimo. prsna črpalka - jaz sem jo prvič uporabljala celih 6 mesecev (ker sem drugače stalno krvavela iz bradavic kljub nastavkom za dojenje), drugič pa samo parkrat, pa mi niti to ne bi rablo. Moje mnenje je, da se gre v nabavo ko/če ugotoviš potrebo po tem. V porodnišnicah pa jih imajo, če bi slučajno rabile, ampak mleko itak pride šele po par dneh - mislim prav tisti naval. Aja, pa da ne rečem, da me je blo v prvo neznansko strah, da bo 1 dan mleko kar pošlo in sem si črpala in črpala in črpala in delala zaloge v srinji, pol skrinje mesa smo izpraznili in deponirali litre mleka. na koncu sem vse vrgla stran angelcare - nimamo in verjetno ne bomo niti sedaj nabavljali, ker imam novorojenčka par mesecev v najini sobi in slišiš vse. Sem pa tudi jaz že slišala za slabe izkušnje ampak ne zato, ker ne bi delala, ampak zato, ker je otrok se skobacal dol z blazinice v kak kot in pol panika sredi noči, otrok pa lepo zgužvan spal v kakem kotku. Kupla bi samo, če bi imel otroček kake zdravstvene težave pogojene z dihanjem ali kaj podobnega.pogojene varuška - to pa imamo. Nam je uporabno, ker smo v hiši, še sedaj če grem k svakinji ali tašči v zgornji 2 nadstropji k sosedi na čvek. Pa tudi sedaj, ko smo bili zjutraj sami in sem jaz odhaljala v službo za 5to, se mi je zdelo nesmiselno, da bi mogu nekdo vstajat takrat in prit k našim mulčkom, sem samo jaz vklopila varuško pri nas v hodniku in potem za vrati pri tašči in šla v službo - tako sta lahko tast in tašča potegnila še dobri 2 uri. dieta pri diabetesu - zdravo prehranjevanje 5x dnevno. Npr. zjutraj kos kruha najboljš kak ržen al črn al polnozrnat) z nemastno salamo (kaka piščančja) ali na tanko tanko mlečnim namazom + mleko ali jogurt + majhen sadež (banana ali pomaranča ali jabolko), čez 2,5 ure malica (polovična porcija kruha ali paketek polnozrnatih krekerjev ali 2 diabetična piškota + polovična porcija nečesa mlečnega (sem že pozabila, če spet sadje), čez 2,5 ure kosilo: za eno dlan velik kos mesa (nekaj nemastnega brez maščob narejenega če se da), ravno toliko kuhanega krompirja ali riža ali testenin + toliko kuhane zelenjave + 200 g presne zelenjave, čez 2,5 ure spet malica, tokrat brez mlečnega, čez 2,5 ure večerja (ista stvar, kot kosilo). Meni se je zdelo, da se stalno nažiram, pa sem se zredila pol manj, kot pri prvi nosečnosti. Ampak postane kar precej enolično, nič sladkorja, nič maščob (1 majhno žličko če jo porabiš za meso napravit odpade pri solati), pa vsa ta zelenjava mi je skozi ušesa že lezla ipd. Aja, moram pa priznat, da sem v velikem minusu, ker ne jem paradižnika (to lahko uporabiš pri solatah ali pa za testenine ipd. pa je pri meni odpadlo), pa hudo mi je blo, ker nisem mogla jest sira, ki ga obožujem - to je substitut za meso in ali eno ali drugo. Ni pa tko hudo, lačen sigurno nisi, samo sline se ti cedijo po določeni hrani. Recimo sadje je zdravo, ampak tle ni govora, da bi pojedu kilo mandarin, odpade, je čisto preveč cukra ;) Aja, glede stvari za v porodnišnico, se strinjam z zirafo. Meni še kar nekaj časa sploh ni pasalo milo za intimno nego, mi je bilo prav odveč. Res so fajn tudi une mrežaste hlačke za 1xno uporabo. strije - dedno pogojeno. Prvič sem jih pridelala ogromno, res, da sem se tudi zredila 27kg. Pa sem se mazala kot nora, ni pomagalo nič, mogoče me koža ni tolk srbela no. Imela sem tudi lineo negro, ne vem pa kdaj se je pojavila, izginila hitro po porodu. Stij na trebuhu se skoraj ne vidi, ostale so pa prav brazgotine na notranji strani stegen, ampak teh pa drugi tudi ne vidijo ;) V drugo se nisem tolk mazala, dobila nobene nove strije, pa tudi linee negre ni bilo Ko smo že pri tem še o masaži presredka - v prvo mazala kot nora, pa ni nič pomagalo. Vse je odvisno od višine presredka in njegove elastičnosti, še največ pa od tega, kako ga babica pri porodu čuva. No, jaz sem imela obakrat isto babico, ki me je ne a ne mu prerezala, se ni nič trudla s kako masažo presredka, o ne, to bi blo delo mucica2 - čist preveč nas crklaš s temi zajtrki, še pol dneva se mi sline cedijo ;) Ste preveč načvekale, pozabla, o čem je blo še govora, pa že itak sem celo stran načvekala (ja, otroka spita) ;)
< Sporočilo je popravil dskubin -- 17.11.2009 16:30:14 >