sontschica
|
Pozdravljene mamice po dolgem času se vam spet javljam, prebrat vas imam čas1x - 2x na teden, kej napisat pa nikakor ne uspem. ob pogledih na takšne luštkane septembrčke in septembrčice se človek kar razneži. en je bolj lušten od drugega. bravo septembrčki vidim da se še dodajate na FB, če me želi katera dodati, sem Nataša Pouh. veliko je bilo raznoraznih debat. kolki - moja Nikki je imela pri rojstvu en kolk 1B, drugega pa 2A. pri enem mesecu se ji je stanje poslabšalo, ker je imela oba kolka 2A. nato so mi pokazali kako jo naj povijam - navadno široko povijanje + ena zrolana plenička med nogami (mogla je imeti za eno dlan narazen noge). se mi je ful smilila naša punčka, ampak se je obrestovalo. prejšnji teden sva imeli ultrazvok in ima oba kolka 1A, tako da imamo le še pampersko.jupi jo je pa zdej bistveno manj skupaj za prijeti. polivanje - tudi naša punca skoraj vedno po vsakem obroku poliva, včasih ji dam slinček gor, včasih kakšno mini krpico , pa je. jo je pa treba res velikokrat spreoblečt. tudi pri moji Nikki sem opazila precejšen razvoj v teh dveh mesecih (mimogrede - kako čas beži). če ni lačna, zaspana ali pokakana se ne joka, ful veliko se smejo in spušča tako lepe glesove. še posebej ji je všeč, če ji piham v obraz. zelo rada opazuje vrtiljak nad posteljico in pa bojler nad previjalno (ker jo imam na pralnem stroju). spanje - odlično čez dan skoraj nič ne spi, oziroma po obrokih za 15 minut. čeprav sem opazila, da če jo zjutraj kopam, je potem tako fuč, da spi 2 uri skupaj, medtem, če jo kopam zvečer, sploh ne zaspi. torej ob 9h jo oblečem v pižamco, se naje, nato pa spi do 4h, pol 5h, nato pa spet do 7h. od takrat naprej pa spi v moji postelji in zaspimo še do kakšnih 8h, 9h. jaz se počutim prov naspano in imam posledično veliko energije. D3 kapljice tudi mi dajemo in sicer 4 kapljice na dan. mleka imam pa ogromno, zvečer preden grem spat, si moram spumpat, ker se bi mi enostavno zabilo vse skupaj. no zvečer si iz ene stisnem 2,2 dcl, pa še iz druge 2dcl, pa se moja punčka še naje prej. in potem zjutraj ob 4h spet napumpam enako količino. sem si rekla, da si bom pri naslednjem otroku kupla kar električno prsno črpalko sedaj nimam denarja. bravo za Gajo in Timoteja upam, da se bom uspela čimprej spet oglasit tukaj. uživajte v trenutkih s svojimi sončki in sončicami.
|