|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje brez staršev...prvič
14.11.2009 20:37:59   
Mayag
Živjo!
Imam sinčka starega 2 leti in do zdaj še ni brez naju spal. Imam pa željo, da se s partnerjem tudi kdaj posvetiva eden drugemu, to pa lahko tako, da bi sinča dala prespati k babici. Ima jo zelo rad, naju pa skrbi kako naj to izpeljeva, ker je (mislim da) zelo navezan na naju. Prosim za izkušnje!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje brez staršev...prvič
14.11.2009 20:39:53   
ledenaa
JIh še nimam ,ker moj mlajši sin ne bi mogel zaspati brez mene,tako da ga tudi v varstvo ne dam
kako to misliš posvetiva eden drugemu?
Saj če sta doma,se komot posvetitauser posted image

(odgovor članu Mayag)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.11.2009 20:41:02   
rija
odvisno od otroka in staršev.

moj se je enkrat spakiral k babici, pa je ob pol enajstih čakal s flaško pri vratih, da prideva ponjuser posted image

ne vem no....zdaj, ko hodi prej spat, se midva komot posvetiva eden drugemu....user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Mayag)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.11.2009 20:44:09   
glen
Prvo kar bom povedala je to, da ste že mal pozni,otroka je treba že ko je mali navadit na druge.
Mi smo našo 1. hčerko prvič in to čez dan pustili noni ko je mela 1 leto in je bla kriza,da ne govorimo ponoči,tako da smo pol prakticirali tako,da sem jo dala spat in je mama pršla k nam spat in jo je čuvala,ker je itak spala,midva pa sva šla sama ven.
Zdaj imava še 9 mes. sinčka in je že od 2-3 mes po kako uro sam z nono,najprej uro,pol dve pol dopoldan,pol ..........no vsakič mal več,tako da je tudi že prespal pri njej,je navajen nanjo,tako da ni panike če se ponoči zbudi.
Nevem probite,če bo huda kriza jo pejta iskat,pa postopoma dalje,....

(odgovor članu Mayag)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.11.2009 20:46:51   
ledenaa
glen nekateri ljudje ne dresiramo svojih otrok
Nimamo takšnih potreb da bi stari starši bili po 1 uro vsak dan z vnuki :)

Ko bo bil otrok pripravljen bo že

Veš gre tudi brez dresure

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.11.2009 20:49:36   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: rija

odvisno od otroka in staršev.

moj se je enkrat spakiral k babici, pa je ob pol enajstih čakal s flaško pri vratih, da prideva ponjuser posted image

Joj sem se nasmejalauser posted image . Bogi malček. Si ga kar predstavljam kak stoji pred vrati. ziher je full srčkano zgledalouser posted image

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.11.2009 20:50:30   
tasa_m
Najina hčerkica bo stara 9.mesecev in je že 2-krat prespala pri babici in dedku. Prvič ni bilo nobenega problema, se je zbudila samo enkrat, ko pa je drugič prespala pa so bili gor dobre pol urce, ker je jokala. Ampak so tudi to preživeli user posted image , tako da ne vem zakaj ga nebi dala, da prespi?

A ste dost km oddaljeni? Ker midva sva bila v pripravljenosti da če bo sila skočiva. Smo pa oddaljeni nekje 20. km.

Verjamem, pa da je manjšega lažje dat prespat, kot malo večjega otroka že.

Lp.

< Sporočilo je popravil tasa_m -- 14.11.2009 20:51:45 >

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.11.2009 21:32:34   
Anonimen
moj je prvič prespal drugje, brez mene in očka, malo pred tretjim rojstnim dnevom, ko je dobil bratca in sem za tri noči ostala v porodnišnici.
prespal je pri mojih in bil tam na "počitnicah" do mojega odhoda iz porodnišnice. ni bilo nobenih problemov, ker je k mojim že prej hodil "služit" v času moje službe,... kakšno soboto tudi ves dan.

nekako nima(m) potrebe, da bi prespal drugje.
ko je bil še dojenček, ga je kdaj pa kdaj popazila tašča (večinoma med 20. in 24. uro, ko je spal), drugače pa nisem imela želje, da bi bila dlje z doma.

se mi zdi, da je odvisno od posamezne družine, kako si uredijo. odvisno od potreb. nam odgovarja, da smo skupaj... se je pa izkazalo, da tudi "prespati drugje" ni kriza. otroku je potrebno samo razložiti (predvsem to, da mamica (in očka) prideta ponj in da ga imata rada).

(odgovor članu Mayag)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
14.11.2009 21:33:41   
vaney
Naš je 1. prespal pri starih starših pri, mislim da 5 mesecih, brez problema. Od takrat približno 1x na mesec do 1x na dva meseca prespi pri njih, pa se zaenkrat ne pritožuje. Je pa res, da živimo 3 km narazen, da se vidijo skoraj vsak dan, ga pogosto poberejo iz vrtca, čuvajo popoldne, če imava midva nujne opravke, skratka je navajen na njih. Tudi jaz sem mnenja, da če je možnost, se otroka že kmalu navadi prespat pri starih starših oz. drugi osebi, ki ji seveda otrok in starši brezpogojno zaupajo.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.11.2009 21:35:03   
Anonimen
se pa strinjam s taso_m, da je težje razložiti otroku, zakaj te ne bo kot pa dojenčkuuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
14.11.2009 21:36:19   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: glen

Prvo kar bom povedala je to, da ste že mal pozni,otroka je treba že ko je mali navadit na druge.

to pa sploh ni merilo.

moj je bil tudi po 6 ur na dan z babico in ni želel prespati pri njej. pa je to ena strašno velika ljubezen od rojstva naprej. obožujeta se. ampak noč je noč in takrat želi biti doma.

s tem, da pa sploh ni problema, da greva midva ven, pride babi k nam in zaspi čisto brez problema.

bolj kot ljudje, je pri našem vprašanje prostor. dom. varnost.

...vox populi...

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.11.2009 21:42:13   
Anonimen

in, če nimaš takih okoli sebe, ki bi mu lahko otroka pustil za celo noč user posted image

(odgovor članu glen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
14.11.2009 21:49:32   
Anonimen

to pa sploh ni merilo.

moj je bil tudi po 6 ur na dan z babico in ni želel prespati pri njej. pa je to ena strašno velika ljubezen od rojstva naprej. obožujeta se. ampak noč je noč in takrat želi biti doma.

s tem, da pa sploh ni problema, da greva midva ven, pride babi k nam in zaspi čisto brez problema.

bolj kot ljudje, je pri našem vprašanje prostor. dom. varnost.

se strinjam, da dom (prostor) otroci povsem drugače dojemajo kot mi.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
14.11.2009 21:57:55   
Mayag
hvala za odgovore user posted image
kar se tiče da bi se posvetila eden drugemu, sem mislila na to da bi kam odšla skupaj npr. žurat. drugače je sinček navajen obeh babic...tudi čez dan je lahko pri njih brez naju, sam za čez noč me je strah. Je pa res...treba je probat, mogoče so pa vsi strahovi odveč. Da bi pa babi prišla pazit otroka k nam domov, pa niti ni mogoče, ker imamo tako stanovanje, da ne bi imela kje spati ko bi midva ponoči prišla domov, neumno bi se mi pa zdelo da bi mogla takrat domov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.11.2009 6:59:02   
mika

ne vem no....zdaj, ko hodi prej spat, se midva komot posvetiva eden drugemu....user posted image

A ni to carskouser posted image ? Naša tudi že kakšno leto zaspi do 20ure, zadnje čase do 19e, pred tem do 23 ni blo šanse, da bi zaspala, tako da če sva z možem hotla imet malo časa zase, sva bila budna do enih zjutrajuser posted image user posted image .

Našo smo prvič peljali spat k mojim pri 3.5 letih in sem ob 2eh zjutraj šla po njo, ker ni in ni hotla spat. Drugič je z muko zaspala, tretjič je še malo cmihala, da bi šla k mamici, četrič pa brez problema. Res pa je, da jih zbudi okrog 6ih zjutraj, ob 7ih je perajt za domovuser posted image .

Majag, kar pogumno daj spat sinčka k babici. Če boš oklevala kot sem jaz, boš vse zmedla, vključno z babico. Jaz sem mojo mamo čist spalamudila, še dobro, da je sestra bila dovolj prizemljena in se ni pustilauser posted image .

Nič hudega ne bo, tud če bo malo pojokal. pred njim bodite vsi veseli, kako fino je spat pri babiciuser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.11.2009 9:09:40   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: mika

A ni to carskouser posted image ? Naša tudi že kakšno leto zaspi do 20ure, zadnje čase do 19e, pred tem do 23 ni blo šanse, da bi zaspala, tako da če sva z možem hotla imet malo časa zase, sva bila budna do enih zjutrajuser posted image user posted image .

uber carskouser posted image  

...vox populi...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
15.11.2009 9:29:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
15.11.2009 9:35:11   
**Tinkara78**
Hčerka je spala pri moji mami mislim, da še v času porodniške. Brez problema. Sem jaz bila bolj tečna user posted image . Je pa res,da je bila v stiku z babico vsak dan.

K tašči je šla spat prvič lani. Letos v počitnicah pa vsak drug teden - pa brez problema. Zdaj pa itak ima obdobje,da bi spala pri sosedovih, sestrični, babicah, .... ni da ni.

Probajte in boste videli. Pri babicah je itak takoooo lepouser posted image user posted image

(odgovor članu Mayag)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.11.2009 12:10:45   
muška

kdaj se pa zjutraj zbudi? Moja dva sta recimo včeraj med igro zaspala pred pol osmo zvečer, tak da sem ju samo prestavila v postlo user posted image  . No zjutraj, pa sta bila ob 5.00 oba že pokonci user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.11.2009 12:14:36   
vilpol
Potem je pa problem. Tako kot pri meniuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.11.2009 12:16:34   
vilpol

in, če nimaš takih okoli sebe, ki bi mu lahko otroka pustil za celo noč

Potem je pa problem. Tako kot pri meniuser posted image

< Sporočilo je popravil vilpol -- 15.11.2009 12:19:36 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
15.11.2009 16:07:11   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: muška

kdaj se pa zjutraj zbudi? Moja dva sta recimo včeraj med igro zaspala pred pol osmo zvečer, tak da sem ju samo prestavila v postlo user posted image  . No zjutraj, pa sta bila ob 5.00 oba že pokonci user posted image

med sedmo in osmo user posted image

...vox populi...

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.11.2009 17:34:24   
Dvoje src
Moja je bla ful problematična za spanje, sam jst sm jo lohk dala, niti očka ne. Enkrat, ko je bla stara 20 mescov pa jo je čuvala moja mami in nas je nekaj zadržalo, da nismo mogli ponjo pred uro za spanje, je pa kr sama vzela svojo dudo in punčko in povedala babici da hoče spat. In je takrat in še nekajkrat kasneje zaspala brez problema. Doma pa še vedno mora bit zraven mami.
Najbolje da poskusiš, če ne ne boš vedla. Bodi pa v pripravljenosti če bo treba it iskat.

Ni pomembno, kaj imaš v žepu, ampak kaj imaš v srcu.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.11.2009 17:35:48   
mika

med sedmo in osmo user posted image

Tudi naša po navadi tako. Ta vikend, pa ob 6ih. sam jaz tud takrat vstanem, ker sem jutranji tip.
se je pa enkrat zgodilo, da je ob 4ih zjutraj igrala z dedijem človek ne jezi se. Zbudila sem se malo za njo, na hodniku luč, v sp. nadstropju pa smeh.

Sedaj je že tako utrujena, da je resno nevarna sama sebi. Divja v eno in je prej za malo manjkalo, da bi zobe pustila na miziciuser posted image . Mene bo lepega dne kap....Čez 15min gre spat.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 24
15.11.2009 19:29:33   
blackcoffee
joj.. na kaj vse bo še treba misliti.. to bodo pravi projekti. user posted image

imam sinka, kmalu bo star leto dni. nekje od 5 meseca nosečnosti, do sedaj, nisem bila še nikjer - da bi šla zvečer tako mal ven žurat. kaj je že to??! user posted image včasih se mi meša. pa ne gre za to, da bi morala za vsako ceno žurat.. gre za to, da malo menjam okolje in da se dobim s staro klapo na kakem drinku, dveh.. pogledam kak koncert... domov bi itak prišla v roku treh - največ štirih ur, saj pred 22h od doma niti šla ne bi.

pa mi je že zdaj prolem, ko samo pomislim na to. sine ni prespal noči še nikjer drugje kot doma. na babico in dedija je zelo navezan, ga dnevno čuvata tudi po dve ure. in ene parx se je celo zgodilo, da je zaspal čez dan, ko je bil v varstvu pri njima za kakšno urco. brez mene, brez zize, brez nejgovega slončka, brez krave muke, skratka brez vsega!!
me pa skrbi predvsem to, če bi šla za cel večer nekam, saj sta moja starša že dokaj stara, on pa naspidiran, da kar šprica. oče ga sploh ne obvlada tudi reagira počasneje (ima preko 80let), mati (67) pa se izmuči do konca, ko je tamali na svojih obratih. user posted image
me je kar strah, kako bo tole izgledalo čez par let - ali se bo umiril ali bo še večja akcija? pa od kod takim malim toliko energije?!

kar zadeva intime... hudirja. tud to zna bit problem, ker otrok nima svoje sobice. in so zdaj pač bolj v rabi kuhinjski elementi, pa tla v dnevni, računalniška miza se je tud dobro obnesla, pa tuš...
samo poslušte, to ni to! postla je le postla.
v spalnici bog ne daj, da malo zavzdihnem. je koj auf in zahteva pozornosti. meni pa se ljubiii.
včasih sem prav jezna, ker ne morem ordinirat tako, kot sem bila tega prej navajena.
kako ve prenašate tole spremembo?

user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 15.11.2009 19:41:08 >

Komaj čakam, da bo vročina sekala! :P

CEPLJENJE DA ali NE?
ARGUMENTI proti: http://www.svood.org/

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?