|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
12.11.2009 12:20:54   
3Sonček3
lep buši user posted image . 6 uruser posted image ojoj dobra si js bi že popiuser posted image . Men se je pa prej kri ulila iz nosa, a kera ve a je to zarat nizkega pritiska al visokega?

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu meti.v)
Neposredna povezava do sporočila: 3626
12.11.2009 12:23:50   
ursa_p
Cau!

7lina7 ... posteljna obroba ... dobi se jo v Leclercu, ampak se mi zdi, da je samo v Ljubljani. Jaz sem Galovo prvo kupila v Rutarju, Ko bi se spomnila katero podjetje dela za Leclerc te odejice, blazine, rjuhe in obrobe ... mogoce ti bojo pa povedali, ce jih poklices. Imajo pa lepe stvari in ponavadi decembra precej ceneje.

Srecanje ... a ni zadnjic ena nova rekla, da bi tudi prisla na kaksno srecanje ... a se katera spomni nicka, da ne bom za nazaj iskala.

Brcike ... pri meni se vedno na polno brca vecino dneva ... bi mi pa malo miru kar pasalo. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 3627
12.11.2009 12:42:09   
lucika
drage moje, bodite srečne in hvaležne za take mame in tašče. moja zlata mamica za svojega edinega vnuka v treh letih ni spravila skupaj za 100 evrov daril. pa so bili 3 rojstni dnevi, božički, miklavži, godovi, krst... tak da bodite srečne, in verjemite, tole vam tud ne bi pasalo. Boljše malo viška kot tako...

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3628
12.11.2009 12:43:35   
lunka1
IZVIRNO SPOROČILO: 7lina7

.. včeraj sem nabavila barvo za spalnico in kuhinjo - če že barvam, bom kr oboje.. user posted image   posteljico sva kupila v soboto v ikei, pa se je user posted image javil, da jo bo sam prebarval!  .. hehe ni ravno za malarja.. pa naj, če želi! kar zadeva kitanje, šmirglanje in barvanje je bolj moj teren..user posted image

7lina7: mi poveš, katere barve imata. verjetno sta v Ikei kupila tisto rjavo posteljico in jo bosta prebarvala... midva nameravava isto, samo bova vzela celo sobico in jo prebarvala na belo.

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 3629
12.11.2009 12:47:57   
3Sonček3
Sej smo hvaležne za take mame, tašče,... sm je tko kukr pravš ko maš pouno rit usega ni prou, k nimaš nč ni prou, sej to smo pa me ... babe ...ane user posted image

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 3630
12.11.2009 12:48:10   
Pikapolonica80
ursa_p - Zvezdici je rekla da se nam bo pridružila, ampak je ne bo ker je zbolela.

vidim da imate že vse ogromno opreme, jaz pa še čisto ničuser posted image . sploh ne vem kako bo to, ker niti nimam nobenega seznama ali kaj, da bi točno vedela kaj so tiste nujne stvari kar se rabi za novorojenčka user posted image , a to obstaja kaj?? Ker drugače bom pol stvari pozabila....sicer sem kupila Veliko knjigo o dojenčku pa še nisem uspela odpret, verjetno tudi tam kaj piše. V glavnem čist sem zmedena user posted image user posted image .

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 3631
12.11.2009 12:58:14   
7lina7
3sonček3-  v bistvu mi je vseeno... sam da barve štimajo! user posted image   ne maram ful nekih barvnih kombinacij- ala mavrica - vse v enem. če je vzorček, pa le da ni načičkan1 tako da - ko vidim, vem.. user posted image . lahko je tud enobarvna - bež al pa zelenkasta, bela..hm?!?

lunka1- če je pohištvo nelakirano lahko uporabiš vsako lak barvo - mat al pa tud ne. najbolje, da je na vodni osnovi.  če pa imate pohistvo,ki je že lakirano - pa ga čist narahlo pošmorglajta, da je površina bolj hrapava in se barva lepo prime. barvajta pa z valjčkom - lepše izpade in ni tistih črtic od čopiča. če te kaj zanima pa kr vprašaj... sem mini sam svoj mojster..  če pa želiš vedet točno firmo barve - pa ti javim,ko pridem domov. samo firma niti ni tako pomembna.. 

Lin@

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 3632
12.11.2009 13:01:34   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: zoey

Rožca - Da nauš pod napačnim vpila in mi psa zmešala, rajš kr pozvon :D

joj, sm šele zdele pršla. Pa da se midva zrihtava tut traja. Upam, da ne čakaš zastonj na zvonec. Se raj dobmo nasl. teden. Kaj praviš? soriuser posted image  pa brez zamere.

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 3633
12.11.2009 13:06:05   
Anonimen
hey user posted image ,

danes je pa res en tak lep sončen dan, da sma ga z Živo kar izkoristile user posted image user posted image  Sedaj pa pridno spi ta prvo rundo pol pa kosilo.

glede obrob pa nimam pojma kje si bi se lohk še kaj dobilo. Meni je ful ušeč ena posteljnina v bušiju, je od lollipopa in je kar draga primerjavi z ikejo. Ne vem, mogoče si jo pa omislimuser posted image  

(odgovor članu 7lina7)
  Neposredna povezava do sporočila: 3634
12.11.2009 13:06:11   
3Sonček3
Ja pikapolonica80 tut js sm čist zmedena, glede tega kaj potrebujem, seznamov je velik sm so eni tko obširno napisani k pou stvari ne rabš. Js sm si enga na hitr spisala pa ga bom dopolnjevala še mal kr ne poznam še ush cunjic k jih bo treba kupt. Mam pa še enga za v porodnišnco kaj bom uzela sabo, mogoče se bo kateri zdelo preveč, tko kot večini k sm jim povedala kaj nameravam, ampak js bom nrdila tko kukr js hočm če je preveč bom pa za drugič vedla. Torej bom ti kr napisala seznamčk
- potrjena zdravstvena kartica
- vsa zdravstvena dokumentacija pridobljena med nosečnostjo
OBLAČILA
- mehka in udobna dnevna oblačila ( 2 trenirki, 2 pulovrčka, 2 kratki majci)
- pižamauser posted image to še nevem
- jutranja halja (js bom vzela kopalni plašč k ga uporabljam bl kot jutranjo haljo, pa še topel je)
- 3pare nogavic in 5 spodnjih hlačk (kr nevem kolk časa bom ostala not)
- copati z debelim podplatom (kroksi nap.)
- oblačila za domou (bojo vrjetno pršle v pošteu trenirke od zgorej napisanga, gor bom pa kako mikico pol pa itak bundico čez)
KOZMETIKA
- zobna pasta in krtačka
- tekoče milo za telo
- šampon za lase+balzam
- krema za obraz
- labelo
- higienski vložki (Vir 80 al kaj so že, sej vem da jih majo v P, sm zihr je zihr so ble tut pripombe že da jih je zmankalo)
- elastika za lase
ZA HRANJENJE
- modrčk za dojenje
- prsne blazinice
- krema za bradavičke Bepanthen (mislm da more bit un roza)
OBLAČILA ZA DOJENČKA
- žabice 1kom
- majčke 3kom
- nogavičke 3kom
- pajacek za domou
- kapica
- odejica
- rokavičke
- hlačke oz. pajkice 2 kom
- pleničke previjalne (tukej sm še v dvomih a jih v P dobiš al jih morš met sabo, če jih morš met sabo pol bi js za usak dan 5 pleničk uzela)
- tetra plenice 2 kom
pa avtosedež naj user posted image naštima v avto user posted image
Pol pa še luksuz ane - polnilc za telefon
                                - fotoaparat

To je zaenkrat to, k sm ga zdele prebrala se mi je zdelo kot da pišem seznam za na počitnce, mogoče sm res kakšno stvar preveč napisala ampak kukr sm že rekla bom pa za drugič vedla. Edino to z previjalnimi plenicami mi pa nebi blo logično da jih sabo prnesemo. Tut če jih majo tam bi js useen uzela ene 2 za rezervo, če bi bla pa nuja bi mi jih pa prnesli. Upam da te je seznamčk usaj mau olajšou.

Glede seznamčka kaj rabš pa pol doma ti pa lahko napišm samo kaj mam js trenutno doma, js tut še sama nevem kaj use bom rabla in pol stvari sigurno ne poznam, bo pa kera napisala k je dala to že 1x čez.

(odgovor članu Pikapolonica80)
Neposredna povezava do sporočila: 3635
12.11.2009 13:08:51   
zoey

Rožca - že pol ure sem sedela pred vrati in žalostno zrla v kljuko user posted image Ni panike. Zmenjeno za drug teden. Zdaj grem pa na hitr eno odspat. Vi2 pa brž na sonček user posted image

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 3636
12.11.2009 13:09:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rožca26

IZVIRNO SPOROČILO: lunka1

midva sva že vnaprej povedala staršem in prijateljem (in še ponavljava..), da daril ob rojstvu (raznih oblekic in igrač) ne potrebujeva, ker sama najbolj veva oz. bova vedela, kaj najin otrok rabi.. rekla sva, da bi raje za darilo vzela kakšen bon za otroško trgovino ali pa kar denar. mogoče se sliši ful neosebno, ampak tako pač je. mene so itak vsi navajeni, da povem direktno, tako da upam, da se bo prošnja upoštevala..

imava pa tudi že cel kup enih oblekic, ki sem jih kupila bodisi jaz bodisi moja mami, ki je čist "usekana" na cunjice user posted image

sm to tudi jest rekla našim babicam pa dedkom, pa moji starši in tast razumejo, moja tašča je pa neki extra user posted image  Bol k ji tupiš v glavo, da mamo cunj za izvoz, bolj kupuje user posted image  No, vsaj vemo po kom Vid ne sliši user posted image  Sam zdej sm se pa navadla, da če neki res ne rabmo, ji kr po mojmu pošljem nazaj user posted image  Nej ji bo jasno, da jest odločam kaj in kako.
Ok, ne rečem za njegovi teti - nimata lih denarja (sta obe še študentki) in če kej za Vida kupita z veseljem sprejmem, ker vem, da bi ta denar lahko zapravle za kakšne pomembnejše stvari. Sam tašča bi pa res lahko nehala pretiravat, pa tega nikakor ne razume. Sem se zdej odločila, da če bomo meli user posted image , bo to vedela šele po rojstvu, ker če ne bi mela že zdej 3 t oblekic user posted image  Neki bi pa tudi mami kupila svoji user posted image  za lušt.A ne??

JA se kar strinjam z vama. Jst sem bila pri Živi najbolj vesela plenic pa robčkov. Glede cot pa jst najraje sama kupujem kar je meni všeč. Pa glede igrač tudi. Sej je fajn, da se kdo spomni, samo včasih pa najrajše vidim da nič ne dobim, da ji jst kupimuser posted image user posted image

(odgovor članu rožca26)
  Neposredna povezava do sporočila: 3637
12.11.2009 13:14:52   
Anonimen
Jst pa ravno iz sprehoda. Sem se zamudila celi dve uri, ker mi je tolk pasalo bit na sončku, pa še toplo je, čeprav sem imela oblečen windstoper. Tko je z mano, ko vzamem s sabo fotkič in se lahko zavlečejo takšni sprehodi v nedogled. Sem pa rahlo utrujena zdaj, tako da je bilo za danes to-to.
3sonček3: Meni se je kri ulila do sedaj samo enkrat v cca. 15 tednu in to zjutraj. Je sploh nisem mogla ustavit več kot pol ure, lila je pa ful. Sem se kr fejst ustrašila in šla na net pogledat kaj naj bi to bilo, ker mi še v življenju ni kri iz nosa tekla, sploh pa ne tako zelo. No, je pa stric google našel, da je to pač v nosečnosti normalno, ker se volumen krvi poveča...neki takega, lahko je pa tudi zaradi visokega pritiska, samo jaz ga takrat nisem imela. No, to je bilo potem prvič in zadnjič zaenkrat.
Pikapolonica80: Jaz tudi nimam še skoraj nič, bolj ali manj bova "podedovala", zato bova bolj konkretno začela na kup nalagat po novem letu. Nič se ne sekirej, ker maš še čas.

(odgovor članu 3Sonček3)
  Neposredna povezava do sporočila: 3638
12.11.2009 13:15:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: meti.v

Ola punceuser posted image
Vidm da ste kr pridne z pisanjemuser posted image  jz sm pa včeraj ceu dan presedela v bolnici grozauser posted image  sm čakala 6ur na zdravnika v posvetovalnici za nosečnice pa ga nism dočakala ga kr ni blouser posted image  sestra mi je zutri še zmerla pritisk pa je biu okuser posted image   no pol so nam pa po 6 urah rekla nej pridemo čez dve uri na gink. odelk kjer nas je pregledau dežurn zdravnik. Sm bla hit pol fertik sm  mogla dat kri in vodo in drug tedn morm spet nazaj. Sm pa kr mal jezna na to čakanje k morš tok čakatuser posted image   Drgač pa si merm  pritisk doma pa je normalen, zgleda da mam povečanega sam k pridm zdravnikuuser posted image  se jih očitno bojimuser posted image  No jz upam pa da bojo izvidi okuser posted image

PS: Bom še jz prilimala slikco goruser posted image

Mislim noro, 6 ur čakat na en pregled. Za ****user posted image . še dobr pa pri mojmu g, ni treba tok dolg čakat, max.20 min da prideš na vrsto (ampak umes daš že vodo, pa pritisk ti izmeri pa stehta), če ne ne vem kaj bi naredila. Verjtn bi šla kr domovuser posted image

(odgovor članu meti.v)
  Neposredna povezava do sporočila: 3639
12.11.2009 13:15:32   
lucika
kar se tiče bolnice, je vsaj v mb bilo tako (06 leta), da smo imeli pižame, mrežaste hlačke, vložke...kot tudi pleničke za dojenčke, povijalne plenice, majčke, pajacke...vse njihovo.
rabil si samo zase, za osebno higieno, in za otroka cotke za domov.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 3640
12.11.2009 13:17:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lucika

kar se tiče bolnice, je vsaj v mb bilo tako (06 leta), da smo imeli pižame, mrežaste hlačke, vložke...kot tudi pleničke za dojenčke, povijalne plenice, majčke, pajacke...vse njihovo.
rabil si samo zase, za osebno higieno, in za otroka cotke za domov.

Isto je bilo na Ptuju 08, zraven sem edin vzela plenice pampers new born pa nogavičke za user posted image

< Sporočilo je popravil sara2007 -- 12.11.2009 13:18:41 >

(odgovor članu lucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3641
12.11.2009 13:18:23   
3Sonček3
No sej to sm še hotla napisat pa sm pozabila. Če maš kakšno kolegico k je pred kratkim rodila v tisti P kjer nameravaš ti pol je najbolš da se pri njej pozanimaš kako je tam z temi stvarmi pa boš vedla iz prve roke, nebo pa tut nč narobe, če pokličš v P pa prašaš, sej je itak po telefonu pa te noben ne vidi, spomnu se te pa tut noben nebo k boš šla rodit tko da use se da zrihtat

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 3642
12.11.2009 13:18:53   
lucika
meti.v, a to so ti samo enkrat pritisk zmerili?
ker jaz sem bila v dnevnem centru, v prvi nosečnosti, isto zaradi pritiska. imajo prav sobo za take, da lahko ležijo. no, ker zame ni bilo postelje, sem bila na hodniku, od 7-17, vmes so mi pa vsako uro merili pritisk, so mi pa tudi kri vzeli, pa pregled naredili...v glavnem, se spomnim, da sem skoraj ponorela.

sem privoščila dojenčku malo čokolade, zdaj pa ma žurko v trebuhu:)

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 3643
12.11.2009 13:25:58   
Anonimen
3sonček3 - mislim da rabiš v P oblačila samo za domov. Ker pižamo in haljo vse dobiš tam. Pa kakor sem vidla, ni nobena imela tam med bivanjem svoja oblačila ampak so vse imele od porodnišnice, ki jih dobiš tam.
Pa brez skrbi, pižamo oz.spalno srajco ti menjajo po dvakrat na dan - vsaj nam so jo.
Crosce so pa fajn, sem jih tudi jst imela.
Glede spodnjih hlačk, pa tam dobiš njihove mrežaste gatke (full sexy glih nisouser posted image user posted image  so pa za prve dni čist ok)
pa glede vložkov je bilo tako, da si jih dobil toliko kolikor s jih želel. Je pa res da je to od vsake P različn. V Postojni baje dobiš samo en paket, za vse ostalo si moraš pa sam priskrbet. Je pa pri meni šlo v prvih dneh ko sem bila v porodnišnici po 2 paketa na dan. No malo sem si še zalogo za domov delala.user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
  Neposredna povezava do sporočila: 3644
12.11.2009 13:26:28   
lunka1
evo, še "najina" slikica (sem dala eno od manjših...)
user posted image

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 3645
12.11.2009 13:27:54   
vekybel
lunka1: koliko pa stane kuhinja ki si jo gledala v Ikei pa kolk je dolga?
A se splača it v Ikeo, imajo ceneje kot pri nas? Pa če mi lahko poveš kako delajo med vikendi tudi.
Hvala ti.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 3646
12.11.2009 13:29:10   
3Sonček3
ja ja razumm. Sm js bi se bolš počutla v svojem, ma sej mi bo do takrat usega dovolj pa bom vrjetno pou doma pustila, to je sm tisto pričakovanje k mi je prvič in sm pol čist navdušena, ne mislm pa cele potovalke sabo nost, kr res negrem na počitnce. Je res tko kot si rekla odvisno je od P. Pa sej je še nekej časa do takrat, pa bom js tale seznam vrjetno še večkrat spremenila na koncu bom lahko use v mercatorjevo vrečko strpala user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3647
12.11.2009 13:34:52   
lunka1

IZVIRNO SPOROČILO: vekybel

A se splača it v Ikeo, imajo ceneje kot pri nas? Pa če mi lahko poveš kako delajo med vikendi tudi.
Hvala ti.

vekybel: glede kuhinje ne vem, midva sva jo kupila v dankuchen, tako da ti ne znam pomagat. sva šla gledat druge stvari, mogoče je katera druga pisala, da je gledala kuhinjo v ikei. drugače pa med tednom delajo od 9h do 21h, za vikend pa mislim do 18h.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 3648
12.11.2009 13:37:17   
lucika
JOJ, ko se samo spomnim teh prvih dni po porodu... sem vedno imela švoh menstruacije, pa na porodu ni bilo nič krvi....haaaa, potem ene tri dni, katastrofa. verjemi sonček, da si ne želiš svoje pižame, niti svojih gat. še svojih vložkov ne, ker lahko bankrotiraš. po tri skupaj smo nosile, pa še tist je vse premočilo. kaj si ti nor, če nisem pet litrov krvi zgubila... pojma nimam kako to bolnice vse preperejo, da gre dol...če bi imela svoje stvari, bi jih direkt v kanto nesla.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 3649
12.11.2009 13:39:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: vekybel

Hvala ti.

veybel - sej nisi jezna, da ti tudi jst delno odg na vprašanje.
Glede kuhinj ne vem, drugače se pa splača it v ikejo, Mi imamo celo Živino sobo iz ikeje, serija Mamut in smo dali za posteljico, komodo in omaro 400eur. Kar je kr ugodn, kokr sem brala za druge, ki so pisale kok so jim izračunal. Pa tudi posteljnino, kovtre imamo vse od Ikeje in je vse super.
V soboto pa mislim da je odprto od 8 zjutraj pa do 18 ure.

(odgovor članu vekybel)
  Neposredna povezava do sporočila: 3650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?