Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: A648 Petka09. ja problem je v tem da sem ostala brezposelna in si privat nebi mogla privosčit... ampak kot mi je rekla kolegica: glede na to da res plačas pol ti pol on ampak ti to stanovanje vzdržujes ti vse opravis bi bilo od njega lepo da prime stvari in popoka,,,, ampak on nebo soow ven niti podrazno jaz pa tudi nemislim it saj midva sva 2 in otroka nemorem prekladat sem ter tja... je njemu dosti lažje it,,, Ti povem en primer, kako pri nas funkcionirajo. Se je tip preselil v lastno stanovanje partnerke in je bil tam tudi prijavljen. Še danes mi ne gre v lajšto, kako je tip dosegel, da se je morala ona izseliti iz lastnega stanovanja in ne on, ki stanovanja sploh ni posedoval v lasti. Skratka, to so tiste luknje v zakonu, kjer si lahko nategnjen na suho v naši državi, da nekoga, ki si ga prijavil v stanovanje, ga brez njegovega privolenja v takem primeru ne moreš izseliti. Nekdo je pa meni rekel, kdaj si pa že videla, da bo dec kar tako šel, razen, če ga baba ne zapusti in gre iz gnezda in če mu je tam fajn, po moško. Če si najemnica oz. sta, kam nazaj se ne moreš vrniti? Ljudem pa trobim že vseskozi, kaj vas briga, kaj si bodo drugi mislili - to je vaš lajf, saj drugi ne živijo z vami, zato je vseen drek, če si kaj mislijo ali ne. Če teh ljudi, ki si kao nekaj mislijo, ni nikdar ob vas, kaj vas potem briga, kaj si mislijo? Sama sem svojevrsten deklič in ne kimam kot ovca ali zavoljo drugih, da bodo oni zadovoljni, sama pa ne. Ko jih potrebujem, jih pa nikdar ni. Zato mi je malo mar, kaj si kdo misli, če me samo takrat vidi, ko je v nasprotju s pričakovanji človeka. Torej, če praviš, da nimaš kam it, vabljeni pa so vsi sorodniki, ja no, kot pri poroki, v dobrem in zlu, pa naj te kdo od sorodnikov malce pocrklja. Če so pa vabljeni sorodniki, ki sploh morda nimajo pojma, kdo sploh si, ni nekih tesnejših stikov, pa je zgrešeno, da so sploh vabljeni na poroko. Na poroko sama nikdar (nok nok nok) ne bi vabila nekoga, ki mi ni blizu, pa čeprav pravi tko tradicija, da je žlahto vljudno povabiti. Zato ne razumem, da nimaš kam it, če imaš v končni fazi toliko sorodstva povabljenega in da ni enega, ki bi razumel tvojo situacijo? Zakaj takega vabiti na poroko, če mu v osnovi ni mar za tebe? Ok, odpoved poroke. Kako lahko nekdo planira za mesec dni naprej, če se zna zgoditi, da se ti lahko že plan letnega dopusta spremeni, kaj šele pri poroki, ki je planirana. Imaš določen datum še bolj pri banalnih stvareh, pa odpade, ker pride kaj vmes. Temu rečem ozkoglednost. Pa kaj pol, če so planirali frej termin. Saj se lahko vljudno napiše opravičilo, da je prišlo do določenih sprememb in bo dejstvo sporočeno ob pravem času. Če pa ne želiš sorodnikov razočarati, ker so si frej vzeli in jim želiš pustiti nepozaben dan, pridi do oltarja in pobegni ali pa reci Ne, ko bo spraševalec vprašal, če ga želiš do konca lajfa. Še prej pa poskrbi, da ne boš imela stroškov s tem, torej, da gre vse iz njegove denarnice. Hecam se. Skratka, življenje uči in zato se človek znajde na razpotjih in v situacijah. Nauči se, kaj ti ponujajo, ne oziraj se na druge, temveč le nase in svoje res drage in bližnje osebe. Za druge, kot da jih ni. Stori tisto, kar ti pravi tvoj prvi, prvi glasek. Ta je vedno pravi pri odločitvah, čeprav takoj ne zgleda tako.
|