Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 9:12:02
|
|
|
|
ly117
|
IZVIRNO SPOROČILO: rina22 Saraya in ly117, hvala vama Malo se mi zdi noro s sabo vlačit mleko in termovko, pa tam šejkat - no, to še gre, problem je ohladit vodo. No, saj mogoče ni tak problem, samo nikoli še nisem šla na kavo na tak način, pa se mi mogoče zato zdi to tak bav bav Glej midva se tudi nisma nikoli dojila in sma skoz tak na kavo hodila. In še zdaj kamorkoli grem nosim z sabo termovko in hrano s sabo. Naredim pa jaz tako da ko grem ven v flaško nalijem nekaj ohlajene vode in potem dodam samo vročo in ekola. Problem rešen.
|
|
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 9:17:26
|
|
|
|
marta82
|
Jutro. Včeraj sem predolgo klepetala z vami, danes pa kar na glavo letim. Rina, če ne dojiš je še lažje glede tega (vsaj meni, ko sem bila haklik in nisem v javnosti dojila - saj ne da mam kaj proti, samo se nisem dobro počutila). Ti bodo druge, ki to prakticirajo povedale kako so si vodo naštimajo. Glede kave, zaenkrat v čet. in pet. dopoldan nimam posebnih planov. Pridem, če bo park plac blizu.
|
|
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 9:18:02
|
|
|
|
rina22
|
Aja, Saraya, hvala za okusen zajtrk
|
|
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 9:26:02
|
|
|
|
vitabella
|
jutro čveke! se lahko kaj pridružim kdaj v vašem čveku, ste prav zabavne? drugač, vas bom pa kdaj pa kdaj samo prebrala . lp
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 9:30:50
|
|
|
|
ly117
|
Vitabela lahko, če poveš kaj o sebi.
|
|
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 9:32:12
|
|
|
|
marta82
|
Vitabella dobrodošla. Kot je že Ly napisala smo firbčne in bi rade vedele kaj o tebi.
|
|
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 9:35:39
|
|
|
|
vitabella
|
uf, kaj mi bote kr sprejemca naredle? kaj hudiča pa hočete vedet
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 9:42:02
|
|
|
|
ly117
|
IZVIRNO SPOROČILO: vitabella uf, kaj mi bote kr sprejemca naredle? kaj hudiča pa hočete vedet Vse, še do št. spodnjih hlač.
|
|
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 9:44:33
|
|
|
|
vitabella
|
no te številke zagotovo ne izdam, je prevelika, sem šele 3 mesece po porodu no vprašajte, vprašajte, ker drugače lahko cel roman napišem, pa stvari ki vas splooooh ne zanimajo pa ki jih mogoče sploh nočete vedet
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 9:47:24
|
|
|
|
ly117
|
IZVIRNO SPOROČILO: vitabella no te številke zagotovo ne izdam, je prevelika, sem šele 3 mesece po porodu no vprašajte, vprašajte, ker drugače lahko cel roman napišem, pa stvari ki vas splooooh ne zanimajo pa ki jih mogoče sploh nočete vedet Me hočemo vse vedet. Napiš kaj se tebi zdi vredu. Od kod si, kolko imaš itd.
|
|
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 9:53:12
|
|
|
|
vitabella
|
jah nastanjeni smo v šentilju, tako da nisem glih v mb, se malo švercam k vam, mariborčankam. mam hčerkico 3 mesece staro, rojenio avgusta, pridno glih kakor ji je - beri od dneva odvisno. trenutno sem na porodniški, brez službe, jo bo pa počasi treba iskat, saj se mi drugo leto julija izteče porodniška jaz bi bla kr ene 3 leta če bi blo možno!
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 9:54:31
|
|
|
|
rina22
|
IZVIRNO SPOROČILO: ly117 Glej midva se tudi nisma nikoli dojila in sma skoz tak na kavo hodila. In še zdaj kamorkoli grem nosim z sabo termovko in hrano s sabo. Naredim pa jaz tako da ko grem ven v flaško nalijem nekaj ohlajene vode in potem dodam samo vročo in ekola. Problem rešen. Hvala ti za nasvet. Zakaj se tega nisem sama nikoli spomnila? Res super. Hvala ti
|
|
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 9:55:37
|
|
|
|
rina22
|
vitabella, dobrodošla
|
|
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 10:00:10
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: vitabella jah nastanjeni smo v šentilju, tako da nisem glih v mb, se malo švercam k vam, mariborčankam. mam hčerkico 3 mesece staro, rojenio avgusta, pridno glih kakor ji je - beri od dneva odvisno. trenutno sem na porodniški, brez službe, jo bo pa počasi treba iskat, saj se mi drugo leto julija izteče porodniška jaz bi bla kr ene 3 leta če bi blo možno! Vitabella jaz se tudi švercam k Mariborčankam pa so me prijazno sprejele. Brez skrbi. Drugače pa nisi Šentiljčanka? Moj možek prihaja od tam, zato sprašujem.
|
|
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 10:01:42
|
|
|
|
vitabella
|
to se pa strinjam glede dojenja. to tudi pri nas ni steklo, sem mela sicer dovolj mleka, ampak naša frajlica ni hotla potegnit mleka, ma kaj niti pogledat ni hotla joške od blizu pač kaj češ. in smo začeli tudi mi z adaptiranim mlekom. nekaj čadsa sem si še pumpala s pumpico, pa je res zamudno in utrudljivo, ko je bila pa stara dva meseca, pa mi je bilo dovolj. sedaj pa vedno vodo prekuham in jo ohladim in jo nesem s sabo. vročo pa ponavadi nafehtam v kakem kafiču, jo vedno rade volje dajo, zmešam oboje z mlekom iin potem hop v mala ustka. pa smo vsi zadovoljni, pa nič ne kompliciramo, ker je problem biti vsake 3 ure doma - potem pa res nikamor ne moreš. tako da se otresi predsodkov in bo vse steklo - pri nas gre!
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 10:07:17
|
|
|
|
rina22
|
Zdaj bom pa jaz popenila Se razpišem, pol pa erorr!!!!!!! No, bom še 1x..... Imam eno vprašanje. Za tiste, ki mate svoje otroke že v vrtcu - kdaj ste jih dale (koliko so bli stari) in ali vam je žal, da ste jih dale pri tej starosti? In še za tiste, ki svojih otročkov nimate v vrtcu - kdaj jih nameravate dat? Jaz sem najprej študirala, da bi mela Timejo doma 3 leta (bi mi ravno tak nekak zneslo), ampak sem par tednov nazaj začela študirati, da bi jo dala septembra v vrtec. Takrat bo stara 13 m. Rada bi tale fax čimprej zgurala.... Po eni strani je tak - za otroka je najbolje, da gre v vrtec čimprej, da se navadi na druge otroke, da se zna vklopit v družbo,.... Po drugi strani pa otrok do 3 leta (baje) ne čuti potrebe po socializaciji. Vem, sem stvar fajn zakomplicirala. Zanima me, kaj ve mislite z obzirom na to, da ima npr. otrok možnost ostat doma? Je zanj bolje, da gre čimprej v vrtec ali tam s 3 leti?
|
|
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 10:09:52
|
|
|
|
vitabella
|
punce kaj vi ste vse iz mb?
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 10:11:43
|
|
|
|
vitabella
|
aja pa še odgovor: če dobim službo po porodniški, gre mala v vrtec, drugače bo z mano doma ostala, ker nimam nobenih obveznosti. pri tebi pa odvisno koliko fax od tebe zahteva. kaj pa študiraš?
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 10:12:12
|
|
|
|
rina22
|
IZVIRNO SPOROČILO: vitabella to se pa strinjam glede dojenja. to tudi pri nas ni steklo, sem mela sicer dovolj mleka, ampak naša frajlica ni hotla potegnit mleka, ma kaj niti pogledat ni hotla joške od blizu pač kaj češ. in smo začeli tudi mi z adaptiranim mlekom. nekaj čadsa sem si še pumpala s pumpico, pa je res zamudno in utrudljivo, ko je bila pa stara dva meseca, pa mi je bilo dovolj. sedaj pa vedno vodo prekuham in jo ohladim in jo nesem s sabo. vročo pa ponavadi nafehtam v kakem kafiču, jo vedno rade volje dajo, zmešam oboje z mlekom iin potem hop v mala ustka. pa smo vsi zadovoljni, pa nič ne kompliciramo, ker je problem biti vsake 3 ure doma - potem pa res nikamor ne moreš. tako da se otresi predsodkov in bo vse steklo - pri nas gre! Pri nama je blo pa tak, da mi je že v P primanjkovalo mleka, pa še bradavice mi je full ranila in ko sva prišli domov, sem ji dajala dodatek (ker tak nisem mela dovolj mleka) in sem poskušala dojit. No, potem sem si začela pumpat mleko - dokler se mi ni zacelilo. Ampak sem pa mela take redne rane Me je bolelo ko Me je kar dvigalo s pojstle, ko sem jo dojila. No, potem ko se mi je zacelilo, sva se dojili en čas še, z dodatki seveda. Nato so pa se začeli problemi s polivanjem, zaradi česar sva bili tudi v B in tam so ji dali formulo AR. In po tem je moje mleko še bolj polivala... In sem si spet začela pumpat, in ga je blo vedno manj, dokler ga ni blo več nič Tak da sva zdaj na AR formuli - še zdaj Še vedno poliva "navadno" mleko.
|
|
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 10:14:34
|
|
|
|
ly117
|
Vitabella bobrodošla med nami. Ti se meniš da bo počasi treba iskat, meni se porodniška izteče marca pa si še nič ne iščem. Saj bo že. Bi pa bilo faj bit kake tri leta na porobniški. Se nebi nič pritoževala.
|
|
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 10:15:06
|
|
|
|
rina22
|
IZVIRNO SPOROČILO: vitabella punce kaj vi ste vse iz mb? Midva z mojim študirava v MB, drugače sem pa jaz z okolice Ljutomera, moj pa z okolice Ormoža. Ampak nameniva ostati tudi po končanem študiju v MB. So pa tudi mene punce res lepo sprejele. Sem jim zelo hvaležna Študiram pa slovenščino. Ja, še kar nekaj izpitov mam za narest in to takih malo težjih in bi mi res prav prišlo, če bi šla v vrtec.. Problem je to, da je ne morem ravno vsak dan vozit k babicam, da bi jo čuvale - so malo predaleč Pa še v službi so..
|
|
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 10:16:40
|
|
|
|
ly117
|
IZVIRNO SPOROČILO: vitabella punce kaj vi ste vse iz mb? Razen marte, vse. Ups, popravljam. Botrca pa je iz Kungote.
< Sporočilo je popravil ly117 -- 10.11.2009 10:17:29 >
|
|
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 10:16:59
|
|
|
|
vitabella
|
zanimivo. naša je tut velika polivačica, pa nam pediatrinja ne komplicira, ker se dovolj redi. a vidve sta bili pa kr v B zaradi tega. bogici. ja mene je naša sončica tut s takim veseljem ugriznila, če sem ji približala bradavico, da sem vse zvezde videla. pa se drla zraven, da so naju verjetno vsi sosedje slišali. no pol sta pa mamica in ati popustila in nista več rinla bradavice v njena usteka, pa je postala najbolj zadovoljno bitje na tem svetu. popravljam: najbolj zadovoljno pobruhano bitje na tem svetu!
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 10:20:04
|
|
|
|
rina22
|
IZVIRNO SPOROČILO: vitabella zanimivo. naša je tut velika polivačica, pa nam pediatrinja ne komplicira, ker se dovolj redi. a vidve sta bili pa kr v B zaradi tega. bogici. ja mene je naša sončica tut s takim veseljem ugriznila, če sem ji približala bradavico, da sem vse zvezde videla. pa se drla zraven, da so naju verjetno vsi sosedje slišali. no pol sta pa mamica in ati popustila in nista več rinla bradavice v njena usteka, pa je postala najbolj zadovoljno bitje na tem svetu. popravljam: najbolj zadovoljno pobruhano bitje na tem svetu! Naša je mela oz. še ma tak močan sesalni refleks, da so že v porodni rekli da je to nekaj neverjetnega Še ko je mela plodovnico v ustih si je cele pestke rinila v usta. Ko pa sva šli na tisti pregled za sluh, ap ni hotla bit tiho, ap ji je sestra porinila prst v usta, pa se je samo začudila, kak močno vleče Ja, Timeja se je normalno redila pa vse, pa jo je poslala v B So se vsi čudili, kaj dela za paniko. Kdaj si pa rodila? Jaz sem tudi rodila avgusta - 6 Vprašam, ker nas je takrat rodilo 6 ali 8
|
|
|
|
RE: Mariborčanke VI. del 10.11.2009 10:20:35
|
|
|
|
ly117
|
Glede vrteca pa je pri nas tak da zdaj še itak nimam službe bo pri meni pol pa če jo dobim bo pa pri babici in dedku. Imam pa ga dat v vrtec ko bo star 2 leti, no tu nekje.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.