|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010
5.11.2009 12:56:14   
punsha
dskubin aja, eno uro po hrani? Hm, sem mislila da zjutraj na tešče... Ok, jaz sicer nimam pojma o tem. ati ima sladkorno in sem rekla, če bi še meni preveril, ko ima napravico doma, tako, samo zame pač... in on si meri zjutraj preden je. Hvala za nasvet, bom pa poskusilauser posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 4201
5.11.2009 13:15:40   
dskubin
Ne, sej je prav tudi zjutraj na tešče merit. Na tavelikem glukoznem testu ti zmerijo na tešče in potem popiješ tist gravž in ti potem izmerijo še vsako naslednjo uro - nobena od 4ih vrednosti ne sme presegat meje.

Drugače pa je normalno se mi zdi tam nekje do 6, se mi zdi da 8 je že kar povišan sladkor, no ja, lahko bi imela pa tud 22, tko da user posted image . Sej če je kaj, ti itak tam v ambulanti vse povejo, vedno so na voljo za vprašanja, vse ti razložijo, razdelijo letake,...

Aja kora, še neki v tolažbo - tudi če ti bo naslednjič spet pokazalo povišane vrednosti - v veliki večini primerov nosečniški diabetes po porodu izzveni, po porodu lahko normalno ješ, seveda se veliko bolj zavedaš, kako zdrava prehrana izgleda. Se mi zdi, da greš kak mesec po porodu na ta test spet, jaz sem jedla čisto vse (sem mogla nadoknadit še za nazaj user posted image ), pa nisem imela povišanih vrednosti.

< Sporočilo je popravil dskubin -- 5.11.2009 13:18:01 >

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4202
5.11.2009 13:41:36   
zirafa76
poydrav,

no o tem sladkorju...user posted image

mene niso klicali, pa upam, da je to vredu...nisem sigurna, če imajo mojo številko..user posted image ..ampak je tudi tako potekalo..nisem cel dan pred tem jedla nič sladkega, pa bol narahlo sem jedla hrano, od polnoči nič, na tešče tja, vzeli kri, nato tisti gravžuser posted image , po dveh urah spet kri...in domov...

Vam pa svetujem, da si ne merite s temi napravami doma sladkor, ker boste samo v paniko padale in vam nič ne bo jasno, zakaj ima nekdo višje, zakaj nižje itd.....nima smisla, kot so že povedale pred mano, zdrava prehrana naprej, pa bo vredu..predvsem pa je dobro za otroka....user posted image ...

Se je pa meni full uprlo sladko, user posted image odkra sem prišla s tistega testa, zdaj napadam mandarine..sploh ne vem, če je vredu, da jih toliko jem, ampak meni neznansko pašejo...čokolada...ne več...user posted image

Sem pa noč imela hudo zanimivo in sem mislila, da moram na urgenco...user posted image ..Namreč okoli 1 zjutraj sem imela takšne premike, da nisem vedela, kaj se dogaja tam notri...pa grem knjigo brat, kaj je lahko, močno pulziranje in brcanje čisto spodaj, pol mi je še slabo ratal, pa na wc velika potreba, driska...kr nekaj..user posted image ..čutila sem čisto vse gibe, mislim, da sem v določenem momentu za nogico prijelauser posted image , res me je bilo strah..mislim, da mi je bilo slabo od samega straha....nato pa preberem, da so popadki drugačni, v bistvu krči, križ me tudi ni bolel ali kaj drugega, samo ti tektonski premiki in brcanje ter pulziranje....nato pa si dvignem noge, nekje ob 3 zjutraj, na višje, sebe podprem z blazinami in se je umirilo počasi in sem zaspala proti jutru...danes, kot da ni nič...sicer imam v pon.pregled, vendar mislim, da se je user posted image v celoti obrnil, ker so brce spreminjale položaj in so prišle bolj zgoraj.....ampak kaj takega....user posted image

V bistvu nimam pojma, kako izgledajo popadki, ker v prvo sem imela planiran CR pri 35 tednih, pa tudi dve so bile, zato verjetno bolj čutim brce in premikanje.....joj....bomo videli, kaj bo danes...mogoče pa mu tudi niso odgovarjale mandarine..user posted image

no, toliko od mene....

zdržite punce....user posted image ..no, zdržimo punce...

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 4203
5.11.2009 13:54:42   
valentinčica30
Zirafa popadkov se ne da zgrešit verjami. Tudi sama kdaj zapadem v paniko, pol študiram kak je bilo v prvih dveh nosečnostih, sam groza, se ne morem spomnit. Hecno kaj ne., vendar sem se sprijaznila, da je vsaka nosčnost drugačna.
Vsem se pikci že na glavo obračajo, mojemu bitjecu pa očitno to ni všeč in je še zmeri na nogicah. Moj se je zafrkaval, da naj jaz probam 3 mesece na glavi statuser posted image .
Vaney upam, da hitro ozdravite, pijte lepo čajčke in se crklajte.

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 4204
5.11.2009 13:55:49   
MATEJKA_
user posted image  error...

no, pa še enkrat...
trebušna prepona me ful boli od tega sedenja tu... upam, da bo tudi tokrat po par tednih minlo.

sem prej mandarine jedla, pa sem naenkrat dobla neki čudni občutek v nogah in glavi, mislim, da se me prehlad loteva in me hoče vročina zgrabit. sem 1 lekadol vzela, ampak mislim, da učinek že počasi pojenja.

bi najraje šla spat za kako uro, sem ful utrujena in zaspana... pa žal do večera ne bo časa za to...

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 4205
5.11.2009 13:58:08   
MATEJKA_
IZVIRNO SPOROČILO: valentinčica30

Zirafa popadkov se ne da zgrešit verjami. Tudi sama kdaj zapadem v paniko, pol študiram kak je bilo v prvih dveh nosečnostih, sam groza, se ne morem spomnit. Hecno kaj ne., vendar sem se sprijaznila, da je vsaka nosčnost drugačna.
Vsem se pikci že na glavo obračajo, mojemu bitjecu pa očitno to ni všeč in je še zmeri na nogicah. Moj se je zafrkaval, da naj jaz probam 3 mesece na glavi statuser posted image .
Vaney upam, da hitro ozdravite, pijte lepo čajčke in se crklajte.

se pa res nikamor še ne mudi.. eni se obrnejo komaj proti koncu, eni pa že zelo hitro in je čisto vseeno. ko je meni prejšnjič v 6m gin rekla , da se je user posted image  že obrnil dol, sem se že vstrašla, da to pomeni kaki prezgodnji porod. no, pa temu ni tako, rodila sem točno na rok...

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 4206
5.11.2009 14:00:59   
MATEJKA_
IZVIRNO SPOROČILO: zirafa76

poydrav,

Sem pa noč imela hudo zanimivo in sem mislila, da moram na urgenco...user posted image ..Namreč okoli 1 zjutraj sem imela takšne premike, da nisem vedela, kaj se dogaja tam notri...pa grem knjigo brat, kaj je lahko, močno pulziranje in brcanje čisto spodaj, pol mi je še slabo ratal, pa na wc velika potreba, driska...kr nekaj..user posted image ..čutila sem čisto vse gibe, mislim, da sem v določenem momentu za nogico prijelauser posted image , res me je bilo strah..mislim, da mi je bilo slabo od samega straha....nato pa preberem, da so popadki drugačni, v bistvu krči, križ me tudi ni bolel ali kaj drugega, samo ti tektonski premiki in brcanje ter pulziranje....nato pa si dvignem noge, nekje ob 3 zjutraj, na višje, sebe podprem z blazinami in se je umirilo počasi in sem zaspala proti jutru...danes, kot da ni nič...sicer imam v pon.pregled, vendar mislim, da se je user posted image v celoti obrnil, ker so brce spreminjale položaj in so prišle bolj zgoraj.....ampak kaj takega....user posted image

V bistvu nimam pojma, kako izgledajo popadki, ker v prvo sem imela planiran CR pri 35 tednih, pa tudi dve so bile, zato verjetno bolj čutim brce in premikanje.....joj....bomo videli, kaj bo danes...mogoče pa mu tudi niso odgovarjale mandarine..user posted image

no, toliko od mene....

zdržite punce....user posted image ..no, zdržimo punce...

no, popadki to sugurno niso, ne se bat... user posted image  se jep ča premikal, mogoče si je iskal novo pozicijo, mu prejšnja ni odgovarjalauser posted image .  meni je blo ful smešno, ko se je obrnila, ker sem jo vedno pol čutla ali čisto spodaj (rokice) ali pa me je brcala v prsi z nogami user posted image  (no, to je bilo pol okrog 7-8 m)... včasih pa je tako telovadila noter, da mi je bilo najprej ful čudno, pol pa že smešno, ker mi res ni bilo jasno, kaj počenja tam noter. user posted image

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 4207
5.11.2009 14:03:02   
punsha
O, a vse mandarine jemouser posted image . Meni jih je ravno tamav (moj brat) prinesel iz trgovine. Moram ves čas imeti zalogo mandarin, pomaranč in banan. Pomaranče sicer stiskam v sok, ki ga pijem zjutraj skupaj s peso (za kri- in s pomarančo izboljšam okus). Potem banane, joj kako je dobra, ko nanjo namažem nutelouser posted image . Mandarine pa jem same, tako so mi dobre, njamiiiuser posted image

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4208
5.11.2009 14:24:06   
Kati81
Jaz sem šla tud po mandarine dopoldan v trgovino, mi tud pašejo.

Žirafa take premike jaz čutim že ene dva tedne, me čist dol v nožnico nabija, k da ima roko oz nogo not. Verjetno je sam tam spodaj vse bolj občutljivo in je drugače. Včasih kar boli. aMpak važno da brca. naš ponoči zdaj dva dni tok brca da me zbudi in pol ne morem nazaj zaspat, sem čist povožena.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4209
5.11.2009 14:26:16   
slomak
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

O, a vse mandarine jemouser posted image . Meni jih je ravno tamav (moj brat) prinesel iz trgovine. Moram ves čas imeti zalogo mandarin, pomaranč in banan. Pomaranče sicer stiskam v sok, ki ga pijem zjutraj skupaj s peso (za kri- in s pomarančo izboljšam okus). Potem banane, joj kako je dobra, ko nanjo namažem nutelouser posted image . Mandarine pa jem same, tako so mi dobre, njamiiiuser posted image

o hvala za recept za pesin sok, sm si ga kupla, probala in je bljaaakkk, sedaj pa visi v hladilniku user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4210
5.11.2009 14:33:43   
Cappy96
Ojla!

Kora in punsha, za vaju in vse bolančke user posted image user posted image user posted image .

Naš G po novem tudi vse napoti na glukozni test. Ta 50g meni ni bil tako zelo ogaben. Vrednost sem pa imela 7,6.

Pa kaj je zdaj s temi prehladi??? Mene je tudi zagrabilo in imam čisto zamašen nos, pa za očmi me boli, kot pri vnetju sinusov. Gremo jutri malo na morje pogledat in upam, da bo morski zrak naredil kaj koristi. Če ne bo cel vikend deževalo...

Uživajte drage user posted image !!!

LANA, najina sreča...........26.05.2007
ANŽE, naš mali sonček.....10.02.2010

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 4211
5.11.2009 14:34:33   
MATEJKA_
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

jaz jih imam ful rada, pa jih prejšnjo zimo nisem smela jest - sem dojila in je pol mala imela ful krče, če sem ji samo probala... zato pa bom zdaj še hitro malo nadoknadla user posted image .
banana pa nutela? no, jaz raje samo nutelo user posted image . joj, kak bi zdaj palačinke z nutelo... eh, pa danes imamo za kosilo makaronflajš...

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4212
5.11.2009 14:38:39   
MATEJKA_
ŽELEZO - ful pomaga 100% sok rdečega grozdja. pri nas se ga dobi v leclercu in sparu (vital), drugače v avstriji v pennymarktu. sicer si ga lahko tud pri nas v lekarni kupite, ampak je svinjsko drag. 2dcl na dan in železo je tipi topi, sok pa je ful dober.
jaz sem bila vedno slabokrvna, v nosečnosti pa mi je teta rekla, da naj probam s tem sokom in res deluje. vseh tistih pesinih sokov nikakor nisem mogla dol spravit, je vse nazaj prišlo...

< Sporočilo je popravil MATEJKA_ -- 5.11.2009 14:39:08 >

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4213
5.11.2009 14:55:44   
zirafa76
samo mimo ....

vsj 2x tedensko naredim palačinke, ki jih namažem z nutelo, posujem s kokosom naribanim in narežem na ozke kolobarje banane in zavijem, posujem s sladkorjem v prahu in polijem z malo nutele......njaaaaaammmmm

ampak verjetno bo sedaj samo za Izabelo, ker mi čokolada nekako ne diši...user posted image

pa hvala, da ste me malo pomirile....user posted image user posted image

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4214
5.11.2009 15:24:10   
bili83
dan.

preživljam še zadnjih 10 minut službe, potem pa grem malo v šopinguser posted image

tudi jaz sem zadnje dni ful navalila na mandarine. če pa so taaak dobre...

kar se tiče sladkorja, sem imela jaz pred testom (1 urni s 50 g glukoze) 4,6, po njem pa 5,2.

moj pikec je tudi na pregledu v torek že bil obrnjen na glavico, mi je pa g. rekel, da se bo še ziher ful obračal... zdaj še pač imajo dovolj prostora... no, mali, kot da ga je slišal, čez nekaj minut sem že čutila, da me je brcnil čisto spodajuser posted image user posted image

mam občutek, da bo tale moj šoping spet prinesel več za user posted image , kot zame. sporočim... 

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 4215
5.11.2009 15:25:41   
punsha
mmmmm žirafa, si mi pa naredila skomineuser posted image . tole mora biti pa božanskouser posted image , njami

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 4216
5.11.2009 15:26:22   
Lara73
samo da se pofočkam....

dons mam govorilne ure v šoli pri tavelikem simkotu. Me je kar groza kaj bo: spet ne dela nalog, pa več se mora učit, bla bla bla.....

glukoznega testa nisem delala, ker me ni poslal.

čao

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 4217
5.11.2009 18:37:05   
kora33
čer...
no danes sem pa izjokala vse solze za nazaj in upam da še za naprej za par mesecev...kr nisem in nisem ogla nehat....
k sreči me je zdaj moj sine razvedril...ha ha ha...kaka faca je...komaj čakam, da dobimo še eno tako faco...pa če se bo zanjo pač treba lih tolk žrtvovat kot za prvega...pri njem nisem smela soli...nič...zdaj pač cukra ne bom...sem mu rekla lej...pri tebi nisem smela soli...pa bi jo zdaj po žlici jedel..kar je res...pri Nani pa ne bom smela cukra...kaka sladkosnedka bo...ha ha ha....malo boljše volje sem že...bomo videli, kaj bo jutri...upam, da ne padem skup od vsega tega cukra...peljem za preventivo mamo s sabo....ne vem če je ne bom kr na porod tud vzela...ha ha ha
lep večer

sreča je

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 4218
5.11.2009 18:42:03   
kora33
aja...pa še to je bilo, da mojega cel dan ni doma...majo po službi in še zdaj kao nekega poslovilnega...saj me je tolažil po fonu...samo saj veste to ni to...komaj čakam da pride...
no zdaj pa res čaw čaw

sreča je

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 4219
5.11.2009 19:25:00   
Jada82
Kora, upam, da si sedaj že bolje, da ti je odleglo ... pa da bo tvoj hitro doma user posted image Te bo še on malo potolažil, ane? user posted image Jah, verjetno mal tud hormončki delajo. Jaz sem pa kar nekaj tečna ... user posted image

Moj mali pa sedaj res že konkretno brca .. je danes tudi očka ugotovil, ko mi je trebuh prej kar metalo okoli. Pa včasih se mi trebuh na eni strani popka ful izboči, da je kar izboklina - mislim, da ima tam glavico - vedno je na desni strani ... hehe, pol ga mal pobožam in tko, da se da nazaj v prejšni položaj user posted image user posted image user posted image Hehehe, prav luštno!

Grem zdej počas pred TV, še mal mandarin pa jogurt, pol bo pa že Kmetija ... a sem samo jaz odvisnik??? Jah, najbrž se pozna, da cel dan ležim in nimam kaj delat, pa otrok tudi še nimam, da bi se mogla s kom ukvarjat .. se pa s Kmetijo ... eh, saj bo bolje user posted image

Lahko noč vam želim! user posted image

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 4220
5.11.2009 19:35:22   
kora33
eh jada..nisi samo ti odvisnik..jaz sem še slabša verjetno...mam otroka..pa še obnjem utegnem bit odvisna od kmetije slavnih (so tako neumno neumni, da jih je fajn gledat) in kmetije na facebooku....
tk, da ...si še na dobri poti da se rešiš...jaz sem brezupni primer..ha ha ha....ja sem pa malo boljše volje...samo po prejokanem dnevu pa izgledam kot una opica...debelooki maki...ha ha ha...groza...kako bo šele jutr....pa kaj koga briga...
lahko noč....jutr pa mislite malo name....

sreča je

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4221
5.11.2009 20:10:00   
bipi
Jaz pa potrebujem na farmVille kakšnega neighbour-ja!?

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 4222
5.11.2009 22:07:50   
mucica2

Dober večer vsem da se še js malo javimuser posted image

sm doma s potepanja po lj in vrhniki. sm šla eno dojenčico mesec pa pol staro gledat. kak cukerček je, taka lepa resuser posted image

pol sm bla pa zvezdi na tortici, mhm...tako da sladkor je danes po moje ful povišanuser posted image , pa juter bo tud, sem še eno zase za domov vzelauser posted image

nč grem pod tuš pa v posteljo sem že res utrujena

lahko noč user posted image

p.s. tud moj user posted image pridno brca, v avtu me je celo pot opominjal da nisem samauser posted image

(odgovor članu bipi)
Neposredna povezava do sporočila: 4223
6.11.2009 7:56:47   
ninček1
Jutro!

Danes ponoči pa sem mislila, da bom nekoga ubila. user posted image je tako smrčal, da mi je žal, da nisem smrčoubijalca nabavla.Se obrnem na drugo stran na bok, pa me začne mali brcat kot zmešan.Spala nisem od štirih. Sem že skuhala kavo, pojedla čokolino(bog ne daj, da bi ga kateri dan izpustila), perilo obesla, posodo pospravila, zdaj pa grem še račune plačat in še par opravkov....

Nekaj me zanima!Kaj vzamejo za obračun porodniške?Katere mesece?
Namreč, mi smo imeli leta 2008 boljše plače kot 2009, pa me zanima ali je možno, da se vključi v porodniško plača za mesec november, če je bilo izplačilo v mesecu decembru? To bi bilo namreč super, ker mi porodniško dvigne skoraj za 100 eur, ker smo še drugi del regresa imeli v mesecu novembru(seveda z izplačilom v decembru 2008). Ve katera kako je s tem?

< Sporočilo je popravil ninček1 -- 6.11.2009 7:58:11 >

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4224
6.11.2009 8:25:48   
zvesta
ninček, tukaj si naredi izračun: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

ti točno piše, katere mesece moraš vnest... pa žal se regres ne šteje v obračun porodniške :(

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 4225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?