|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 6. del 5.11.2009 18:34:26
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: yania Jaz sem tako srečna, ko smo že en čas zdravi,,,vam povem, da sem kar panična kaj bo spet ko bo šla čez kak teden v vrtec Naja,,,pa včeraj sem tu na RR brala o rotavirusih...grozno....ink.doba je 1-3 dni, zbolijo otročki od 6 mes.do 5 let in to v 95% ..haloooo...pa to je fulll...a ne vem če ne pretiravajo s tole številko,,potem spodaj pa spet ful piše o cepljenju blabla...po mojem spet kaka fora no...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image],..,,sem kar malo razmišljala, če bi jo kar ven z vrtca dala...čeprav..ne vem no... reklama za cepljenje? Mogoče je reklama, sam dejstvo je, da ima res veliko otrok rota virus ali kakšen podoben virus. Sam to še ni razlog za cepljenje. Tu na obali je glede tega cepiva rečeno, da je boljše 2 dni infuzije kot pa cepljenje. Tako je meni rekla P in mislim, da tudi mamiM njihova. Tija je imela marca adeno virus, ki je še hujši od rota. Na srečo je veliko pila tak da ni blo treba na infuzijo. Res pa je bilo enih 10 dni hudo hudo z njo. No, js sm se pogovarjala z med. sestro, ki pravi, da je tako veliko reklamiranje za rotavitus, ker je cenejše cepljenje (okol 180) kot pa da je otrok hospitaliziran (500€). Meni je logična primerjava. Poleg tega rotavirus ni tako nevaren, saj ni nobenega zdravila zanj, samo veliko tekočine, da otrok ne dehidrira. Lahko ga pa dobi ne samo v vrtcu, tudi javni prostori so velika možnost za okužbe. Moje mnenje! S tem, da cepivo plačajo starši, hospitalizacija pa gre iz zdravstva. Pa to ne pomeni, da sem zdaj uherna in ne bi dala za zdravje otroka... to ne, sam zakaj če ni potrebno in če še P svetujejo, da ne. Sam dober ej, da si tole napisala, ker zdaj razumem, zakaj nekateri ZD tolko promovirajo to cepljenje.
< Sporočilo je popravil Najaa -- 5.11.2009 18:38:27 >
|
|
|