|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
5.11.2009 12:43:29   
boob
najčka mi smo tud dajal kaplice pred dojenjem, pol smo pa enkrat pozabli pa smo dali po dojenju in je takoj zaspala. . tako da zdej prakticiramo kar po dojenju in se mi zdi da je bistveno bolš.
A tebe šivi še vedno bolijo. Men so se HB že zaceli in me ne boli več.

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 351
5.11.2009 12:43:41   
malaMravljica
Boob,
pri nas je bilo tudi eno obdobje vec joka, ko sem jedla par dni vsak dan cvetaco, mi je mali prakticno prejokal 2 dni skupaj, sedaj je pa spet tok priden dojencek. Ne obupat. Ko ti joka pa tako, ne pusti se znervirat, poskusi in ostani cist skulirana, stisni malo k sebi, ji kaj govori, poj, cartajta se, ne obupat, bos vidla da bo kmalu bolje. Lahko pa se vsedes in jo polzis cez tvoja stegna polozena na trebuh ali pa jo nosis na rokah obrnjeno na trebuh. Po moje tvojo tudi mucijo krci in zato joka. Vredno poskusit.

Februarka, lep je tvoj Blaz. So pa tudi njega mal mozoljcki napdli ali se motim?

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 352
5.11.2009 12:48:34   
boob
mM na začetku jo mučijo krčki, ker je čutit da jo zvija. . sam pol se tok dere da se sploh potolažit nemore in to mene pol iz tira vrže. . in pol jokamo obe user posted image user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 353
5.11.2009 12:53:07   
emaa
katrin načeloma dojiš vsak podoj iz druge dojke, brez skrbi, da potegne ona več ven kot pumpa. Če se bojiš mastitisa (to da postanejo dojke med podoji olj polne, mal trde in včasih boleče, ko samo pomisliš na dojenje je normalno) in misliš, da se delajo vozlički, spumpaj samo toliko, da pritisk popusti.

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   [Brisano sporočilo]
5.11.2009 12:53:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu boob)
  Neposredna povezava do sporočila: 355
5.11.2009 13:15:25   
metka_zone
Ojla!

Prvič v življenju bom poslušala taščo in ukinjam vso sveže sadje,zelenjavo,solate in čokolado,pa da vidim,če bo to pomagalo,ker tamal ima take krče zvečer,da to ni res...Pri Niku sem jedla vse po spisku,ampak pri Žanu bom pa morala očitno omejiti,drugače si naročim še kapljice...Torej,kaj še odstranim iz prehrane?Kakšno meso svinjsko,ali kaj?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 356
5.11.2009 13:16:49   
skačica
michelle- bravo za učenje! Niti pomislim ne na študijuser posted image  pa tko sem mislila študirat...user posted image  Imam obe doma in je peeeeeestro. No, ampak zdele je Iza tud pridna. Vozička svoje otroke po stanovanju gor in dol, Zara itak spi.
Kosilo sva pojedli, na sprehodu smo že ble (no, tole je res malo večji projekt, ker je treba tri štuke nižje spravit Zaro, Izo, torbo za zraven...pol pa še voz in hodnika ven na parking. Ampak se ne dam, gremo ven vsak dan.  V stanovanju bi se mi utrgalo.
Mal kasnej gremo pa k mami, gremo vsak dan skor malo k njej, 3 km je doma od nas in obe pobašem v avto in se peljemo. Iza se gor malo nanori, igra se z Izakom, k je gor v varstvu, Mami pa crklja Zaro. Moja mami je še vedno čist navdušena nad dojenčki, je čist raznežena zraven...

Glede hrane sem itak povedala, da jem skoraj vse. So pa kilce počasi začele dol it, zdej imam še +6, ampak želim, da grem dol še 9kg. Sej bo. Kako ste pa ve kaj s kg?

boob- tole je pa kriza ja, če se full joka. Verjet so res kakšni krči.

mozoljčki- Zara jih ima tud, ampak se mi zdi, da jih nima veliko tko da čakam, da še ti minejo. Se pač koža čisti.

majakla- bravo za tak napredek. Jaz tud komaj čakam posvetovalnico drug teden.

Zdej pa šibam, Zara nekaj jamra, dgč si pa želi moje pozornosti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 357
5.11.2009 13:30:01   
boob
glede kg se morem pa kr pohvalit, jst sm na -8kg (pred user posted image ) in upam da bo šlo še kej dol user posted image
Zaenkrat jem vse, mal bol se izogibam svinjini pa čokoladi. .ampak ne uspe vedno user posted image

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 358
5.11.2009 13:50:35   
Februarka08
Juhu, mali je lepo pančkal 1 uro v vozičku, jaz sem se pa tud mal nadihalauser posted image zdaj spi dalje, ampak pričakujem kmal budnicouser posted image
mM ja, res je, tud naš ma mozoljčke. Sicer manj kot v P, ampak še vedno. V P je bil čisto mozoljastuser posted image Larisa ni imela niti enega, tako da mi je to res mal čudno za vidtuser posted image

Hrana - jaz sem rekla, da bom še malo potrpela, vsaj dokler ne bo 1 mesec star. Potem pa počasi kaj novega. Ker mi res ni, da bi ga gledala kako trpiuser posted image user posted image Sedaj jem vedno 1 dan star kruh (da ga ne napenja), margarina, marmelada, včasih ml. namaz, ml. riž in gres (mogoče 2x/teden) kosila so pa praktično enaka - piščanec kuhan na vodi in malo putra, mal zelenjave not in pa v koščkih krompir + pesa. Namesto piščanca je kdaj tud govedina. Aja in pa gov. juha. Zdaj mi še tašča kuha in mam taka kosila da je vse bolj natur oz. brez začimb zaenkrat še. Sem tudi pri Larisi tako jedla. Saj mi diši vse kar imajo drugi na krožniku, ampak pol pomislim na Blaža in si rečem, če ne morem par mescov tako zdržat, naj me pa tud koklja v rit brcneuser posted image user posted image

Grem hitro mal na kavč, dokler je še tišina.

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 359
5.11.2009 14:16:59   
antonija3
Hej punce!
Sporočam vam da je Pinky girl včeraj ostala v bilnici, danes so ji dali gel tako da se je počasi začelo dogajat...user posted image user posted image
ko izvem kaj novega vam v njenem imenu sporočim!

Neposredna povezava do sporočila: 360
5.11.2009 14:42:02   
TRIŠ
IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone

Ojla!

Prvič v življenju bom poslušala taščo in ukinjam vso sveže sadje,zelenjavo,solate in čokolado,pa da vidim,če bo to pomagalo,ker tamal ima take krče zvečer,da to ni res...Pri Niku sem jedla vse po spisku,ampak pri Žanu bom pa morala očitno omejiti,drugače si naročim še kapljice...Torej,kaj še odstranim iz prehrane?Kakšno meso svinjsko,ali kaj?

Če si šla v to varjanto potem svinjsko meso strogo odpadeuser posted image

Pinky girl navijamo zateuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in dihamo s tebojuser posted image

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 361
5.11.2009 14:42:10   
TRIŠ
IZVIRNO SPOROČILO: pravoda

TRIŠ kako pa masirate solzevode ? Pri nas je danes sicer malo boljše, traja pa tole vnetje sedaj cca. 3- 4dni. V sredo pa imamo pediatra tako, da mislim da lahko počakamo kaj ne ?

Od zunanje obrvi s prstom vlečem do noska in potem kar naprej pod učkom,upam da razumešuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 362
5.11.2009 15:23:47   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: frrrr

rozilu - jabolka, banane (napenjajo), hruške (napenjajo), slive, grozdje (napenja). to je to pr men. pač bolj pridno jem zelenjavo. sej bo hitr mim... prve 3, 4 mesece je veliko omejitev, pol pa vedno manj... alergenih zadev se je pa mogoče res fajn dlje časa izogibat, da otrok ne faše kakšne alergije.

Hja, torej ostanejo jabolka in slive user posted image

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 363
5.11.2009 15:43:29   
Anonimen
Kaj pa kompot iz jabolk in sliv? A tut napenja, če ga pijm, pa pojem sadje pol???

(odgovor članu rozilu)
  Neposredna povezava do sporočila: 364
5.11.2009 15:58:41   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone

Ojla!

Metka user posted image . Probaj tako kot si napisala, pa še svinjino, močne začimbe (s česnom in čebulo vred) in MLEKO (ne pa ml. izdelkov). Jaz sem zdaj iz tega popolnega dolgčasa že prišla na veliko bolj pestre zadeve, postopoma sem dodajala notri stvari... jem pa problematične stvari zjutraj, popoldan pa preverjene.

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 365
5.11.2009 16:03:09   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: skačica

So pa kilce počasi začele dol it, zdej imam še +6, ampak želim, da grem dol še 9kg. Sej bo. Kako ste pa ve kaj s kg?

Jaz sem na +3 kg...nekam hitro je šlo tole dol, sumim da ko si bom upala vse jest.... bo šlo samo gor user posted image

Majcy - mene tak kompot ni napenjal, mi je bil super, samo si ga že par dni nisem skuhala.

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 366
5.11.2009 16:06:47   
katrin***
čaw baw,

ohhh sm spet dotolčena - jaooo meni user posted image user posted image user posted image  Sej mogoče pretiravam, ampak mi očitno hormončki še vedno zelo delajouser posted image user posted image  Dojile sva se od 12.30 do 15h, vmes je 2x bruhnila, ker ni in ni hotela podret kupčka user posted image  potem je na drugi dojki protestirala in neki jokcala tko da nism več vedla, al mam še kej mleka al ne - k sm stisnla pa v potokih ven. sklepam, da sem ji obrnila sistem in se more zdej več matrat kot po flaši in ji ni provuser posted image  pa da je zato jokcala. Itak, sm mela slabo vest potem pa sm ji nardila še malo v flaški svojega pa je spila (ne zna več po flaški user posted image user posted image ) samo ene 20ml, kar bi dobila tudi še od mene, če bi js vztrajala user posted image  Sej si dopovedujem, da so pač težki in dobri dnevi in da moram vztrajat. Resnično je lahko bit pametn o drugih zadevah, ki se te ne tičejo, ko pa gre zate pa pojma nimaš kako pa kaj.

boob...absolutno ne jej svinjine. Meni je od začetka tašča kuhala kurjo juhico, špinačo, krompir, piščančje, puranovo meso (uno belo meso),... Od zelenjave korenček, na vsake tolk časa cvetačo, solate nobene razn rdeče pese, paštet na vsake kvatre,zelo veliko jogurta in sira, od sadja pa samo jabolka in suhe slive k kuham kompot. Vse kar kuham je zelo malo, malo začinjeno ter seveda po nasvetu naše drage frrr na hektolitre čaja. Sm rekla, da mi bo že janež, kumina in kamilice začele rast user posted image  Ne jem ravno vsega po vrsti no, čokoladi se pa tut js na vsake tolk časa ne znam upretuser posted image

Pediatrinjo pa imave Dr. Mojco Kos (ZD) k je zelo dobra in ti pove naravnost kako pa kaj. Tut če se ne strinja s tabo ti kr pove. Nisva šle nikamor drugam, ker je ta res o.k.

15.09.2009 se nama je pridružil najih sonček Alina!
rojstvo: 2325gr, 45cm
1.mesec: 3500gr, 51,5cm
2.mesec: 4500gr, 57cm
3.mesec: 5300gr, 58cm
4.mesec in pol:6500gr, 62,5cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 367
5.11.2009 16:07:59   
srecna_zvezda
Pozdravljene Oktoberke!

Sama sem med novemberkami in imam jutri PDP. Glede na to, da ste ve le dale skozi porod in da je mogoce marsikatera poskusila ze od malinovega caja dalje za lazji ali hitrejsi porod mene zanima eno...

Seneni drobir...  ga je katera uporablajala in ali je ucinkovito sredstvo tistega kar je zanj opevano??? Se pravi da zmehca mat. vrat, da se hitreje odpiras in posledicno da je manj rezanja presredkov zaradi te parne kopeli?

Jaz se vam res opravicujem ce to ni vprasanje na mestu, na tem delu foruma, vendar inf. o tem ne na googlu ne tukaj na ringaraji o IZKUSNJAH ki seneni drobir poznate, nisem zasledila nikjer. Torej upam da mi boste, ve , ki ste porod ze dale skozi lahko postregle z vasimi izkusnjami.
Hvala vam.user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 368
5.11.2009 16:08:12   
Anonimen
Jst sm pr kilah še vedno 5+ user posted image user posted image user posted image
Sm šla pa 11 dol takoj user posted image

(odgovor članu rozilu)
  Neposredna povezava do sporočila: 369
5.11.2009 16:39:34   
Februarka08
Katrinuser posted image user posted image user posted image kot sama praviš, so dobri in slabi dnevi. Saj vama bo zalaufalo, ker vem da ne boš obupala!user posted image Glede hrane pa se podpišem, kot si napisala, imam jaz čisto isti jedilnikuser posted image O čaju pa raje ne bi, ker mi gre na bruhanje samo da se spomnimuser posted image ves čas letam s šalco okrog mi je prav slabo že, pa kaj, ko pa moraš.user posted image
Kilogrami - jaz sem šla že vse dol (13kg) zdaj se je pa ustavilo ko bi rada še kakšnegauser posted image ampak bo že še šel, saj še vozičkat nismo dobro začele.user posted image

Princ spiuser posted image no vsaj upam, si ga ne upam it pogledatuser posted image prejle je nekaj godrnjal in stokal, sem rekla, kar mal postokaj, da do konca nekaj pogledam na rač., no zdaj je pa tiho.user posted image Je pojedel dve bombi, me je že vse peklo, ko je vlekel, me je prav bolelouser posted image ampak tako vsaj vem da mleko jeuser posted image Trenutno pijem čaj proti krčkom, potem pa spet tist janež, pa čaj za dojit si morm še narestuser posted image bljek.

Joj, še 5 ni ura, pa že skoraj tema zunajuser posted image jah, potem pa ˝lep večer˝ vam želim.

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 370
5.11.2009 16:44:53   
malaMravljica
jaz pa s kg na +1,5, sam jem pa kot svetovni prvak v boksu. Vceraj sem poleg kosila zmazala 5 zemljic in bi jih se, ce mi ne bi bilo ze nerodno.

srecna zvezda, ti kar poizkusi vse kar slisis da pomaga. Moj primer je tak, pila sem caj iz malinovih listov, dokaj neredno, pa vseeno nekajkrat masirala presledek, sla 3x na refleksno masazo stopal in 5x na akupunkturo, ter se proti porodnisnici peljala prepricana, da rodim prej kot v 5ih urah. Hmmm... imela 17 ur mocnih popadkov, zamenjala 3 babice, na koncu, kmalu po tem, ko sem prisla na idejo, da bi bilo fajn bit mrtva sem pa pol kmalu rodila. Mogoce se to bere, kot da vse ni nic pomagalo, jaz se vedno tega ne morem trdit, brez vseh aktivnosti bi bilo mogoce se slabse, kdo bi vedel, na tvojem mestu bi se vedno preizkusila vse nastete varjante. Ja se eno aktivnost sem pozabila, user posted image tudi pomaga. Uf pa stopnice sem tudi prakticirala in pomivanje oken in glancanje stanovanja. Ce pomislim za nazaj sem res naredila vse kar je bilo v moji moci. Saj bo, nic se sekirat in srecno na porodu!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 371
5.11.2009 17:04:37   
Februarka08

> Tarzan je celo zivljenje zivel v dzungli in ni imel pojma o seksu.
> Jane se je odlocila, da mu to obrazlozi zelo simbolicno, kot otroku:
>
> - Tarzan, to kar tebi visi med nogami je kot cunjica. A to, kar je med
> mojimi nogami, je pa kot pralni stroj. Torej moras ti svojo cunjico
oprati
> v mojem pralnem stroju.
>
> Naslednjih pet noci je Tarzan pral svojo cunjo kar brez predaha.
> Ko je ze precej izmucena Jane uspela priti do sape, mu rece:
>
> - Tarzan, poslusaj me. ... Prevec peres ti svojo cunjo. Izpral je boš .
> Moras malce redkeje, nekako na tri do stiri dni.
>
> Tarzan jo poslusa in naslednji mesec Jane ni niti povohal.
> Jane, ze malce iznervirana, vprasa Tarzana:
>
> - Tarzan, kaj ti je? Zakaj ze cel mesec nisi opral svoje cunjice v
> mojem pralnem stroju?
>
> Tarzan ji ves vesel in srecen pove:
>
> - Tarzan naucil prati na roke!!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

Neposredna povezava do sporočila: 372
5.11.2009 17:13:07   
ninasiki
kilogrami ja jst sm šla tud že vse dol (16kg) tko da sm kr vesela se vid da sm bla pouna vode zdej pa mal športnih aktivnosti pa akcija user posted image  

je pa full bedn dan dobr da sm šla zjuti vsaj mal vn noge raztegnt zdej morm pa kle not čepet kr neki

februarka HUD vic user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

Neposredna povezava do sporočila: 373
5.11.2009 17:15:04   
katrin***
Februarka08...hvala za vzpodbudo, ker jo včasih res potrebujem, da grem dalje in ne obupam. Verjetno moram sama pri sebi pošlihtat, da se otrok naje tudi, če ne bom vedla točno koliko ml je pojedla ipd. pa bo vse o.k. Samo to miselnost opustit je pa tut misija nemogoče, ampak upam, da bo šlo no. user posted image

Joj tale vreme, kar ne neha deževat, pa že tema je zunaj pa kr neki tale zima user posted image  Js bi vozičkala tko kt sva lepo en mesec nazaj v lepem sončkuuser posted image  a ni morasto no? Jah, kr navadit se bo treba kaj čmo.

15.09.2009 se nama je pridružil najih sonček Alina!
rojstvo: 2325gr, 45cm
1.mesec: 3500gr, 51,5cm
2.mesec: 4500gr, 57cm
3.mesec: 5300gr, 58cm
4.mesec in pol:6500gr, 62,5cm

Neposredna povezava do sporočila: 374
5.11.2009 18:17:58   
srecna_zvezda
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

jaz pa s kg na +1,5, sam jem pa kot svetovni prvak v boksu. Vceraj sem poleg kosila zmazala 5 zemljic in bi jih se, ce mi ne bi bilo ze nerodno.

srecna zvezda, ti kar poizkusi vse kar slisis da pomaga. Moj primer je tak, pila sem caj iz malinovih listov, dokaj neredno, pa vseeno nekajkrat masirala presledek, sla 3x na refleksno masazo stopal in 5x na akupunkturo, ter se proti porodnisnici peljala prepricana, da rodim prej kot v 5ih urah. Hmmm... imela 17 ur mocnih popadkov, zamenjala 3 babice, na koncu, kmalu po tem, ko sem prisla na idejo, da bi bilo fajn bit mrtva sem pa pol kmalu rodila. Mogoce se to bere, kot da vse ni nic pomagalo, jaz se vedno tega ne morem trdit, brez vseh aktivnosti bi bilo mogoce se slabse, kdo bi vedel, na tvojem mestu bi se vedno preizkusila vse nastete varjante. Ja se eno aktivnost sem pozabila, user posted image tudi pomaga. Uf pa stopnice sem tudi prakticirala in pomivanje oken in glancanje stanovanja. Ce pomislim za nazaj sem res naredila vse kar je bilo v moji moci. Saj bo, nic se sekirat in srecno na porodu!

malaMravljica
hvala ti na povedani izkusnji. Vsaka zenska je drugacna in s tem tudi porod. Je pa tako; vcasih se clovek boji neznanega tako zelo, da zeli prepreciti nekaj o cemer sploh nima nobene predstave..taka sem naprimer sama. Ocitno tudi prevec branja skodi...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?