Ursi2
|
Punce, dober večer! Danes pa sem še celo takole uro pokonci! Se vidi, da je bila včeraj super noč tudi za mene, pa dans še nisem prav zaspana. No, res pa je, da sem že eno rundo odspala zraven Lukija, ko sem ga dala spat!!!! Me je pa še čakalo potem en kup perila za zlikat pa kuhinja za pospravit, takole, da se daj sem si pa vzela malo časa za rač! Jutri grem v MB in po eni strani komaj čakam, ker mi je res fajn na faksu, po drugi strani pa me je malo strah, kk bo kaj na cestah, ker je spet sneženje napovedano! Pa bo že, lepo počasi in po cesti, pa bo! Vmes bom imela še kako slabo uro fraj, pa bom šla pogledat še za kombinezon, pa upam, da bom popoldan, ko se bom vračala, v Lidl še dobila kak puli in pulover termoflis za Lukija. Jutri se začne akcija, pa upam, da ne bojo vsega pograbli. Dans je bil en kr lep dan. Sma šla vmes med službo ob 12-ih v SG k Lukijevimu pradediju in prababici, kjer smo imeli kosilo, potem pa smo prišli okrog 14 nazaj in sma bila še do 18 v službi. No, Lukija sma s sabo vzela, ker je itak zaspal v avtu inpotem sem ga v mojo sobo nesla, kjer je spal naprej do nekaj čez 15. Je pa bil danes ta pravi dan za njega. Zjutraj, ko je vstal, je bil najprej smetarski tovornjak. Ga vsak teden gleda in komaj čaka, da pride sreda. POl pa stoji na oknu in gleda ven, kako kante not mečejo in kako lučka utripa in potem on maha unim gospodom, oni pa njemu nazaaj. In potem še cel teden razlaga(kaže), kk so not metali kante in so lučke utripale,.... Potem pri pradediju je pa v traktorju bil, pa z atijem sta šla na eno zeeeeeeeeeeeeloooooo počasno vožnjo okrog hiše. In potem je še pipike in krave nahranil. Pa zraven je gledal, kako sta ati in dedi bale basala pa jih dol metala. Se je tako čudil in gledal!!!!Čist je not padel. No, popoldan pri nas je pa še v kombiju sedel pa na viličarju, pa atija sma šla pozdravit v delavnico in je še malo gumbe na mašini pritiskal!!!!!!!! Mislim, čisto ta pravi moški!!!!!!! Res je užival!!!! Sam se mi pa zdi, da se ta teden ful vleče, kr nikamor ne grejo dnevi!Čeprav vem, da je že skor četrtek, sam meni se zdi, da bi lahko bil že petek! Ampak sej bo. Upam, da ne bo Luka kake vročine fasal. Se mi je zvečer malo vroč zdel. Sam je možno, da sam od tega, ker je bil mal preveč oblečen pa ful sma norela not po hiši. Upam, da je res sam to. Se moj jezi, ker je res vroče tuki pri nama. Mene kr zalapne, ko stopim skoz vhodna vrata. More pa tast devat na ful vroče, ker je tašča boga in bolana, ker ji iz nosa teče in zaradi tega je največja revica, ker je tako fejst bolana. POl pa prdideš dol, ona pa v kratkih rokavih, brez nogavic na nogah,... Pač, ok, si misliš, sej je res vroče not za skuhat. Pol pa smo mi zunaj in se igramo in pride ven (ker itak ne more brez nas in ko nas vidi, takoj ven prileti) oblečena v kratke rokave, v copatih in še vedno brez nogavic na nogah! In sedi zraven nas in razlaga, kk je boga, ko je bolana, pa se nam nič ne smili!!!!!!!! No, da ne bo pomote, da smo mi vsi v bundah zunaj, pa še je mrzlo! Eh, sem tele dneve sitne volje in čist na koncu z živci kar se nje in njenega obnašanja tiče. Upam, da me kmalu mine!!!!!! Priznam, da bi meni tudi pasalo, če mi ne bi bilo treba kuhat! Poleti, ko je moj jedel res konkretno malico v službi in je potem šel delat še k našim, skor nič nisem kuhala in je bil res luksuz!Bi se lahk kr navadla. No, zdej pa je tako, da dopoldan nardim jz malico nekje med 10.30 in 11 za mojga dragega in mojga brata (občasno tudi za očija in mamco-če sta doma), jz pojem nekaj malega, najrajši pa kr sadje in potem, ko pridema domov okrog 16.30, sma kr lačna. Tako da kosilo more bit. Sicer me je zadnjič tako razkuril moj, ker je skoz imel ene pripombe glede hrane (presuho, premalo slano, prepekoče,...)in mi je prekipelo in sem rekla, da od zdej naprej kuham še samo za Lukana!Seveda me ni kaj posebej resno jemal!Ampak res sem bla razkurjena. Meni bi tudi pasalo, ko pridem domov, da bi se zraven Lukana na tla dala in se igrala. Pa sem mogla še skuhat pa pospravit. No, in včeraj sma prišla domov in sem pripravla za Lukija sadje in sem ga poklicala jest. Je moj malo čudno gledal, kk ni nič na mizi, pa si je hitro prišel gor in se je sam obrnil in ni nič rekel. No,potem se mi je neki kao opravičil, ampaik ga je pa malo vrglo, ko je videl, da ni za njega nič in si je potem sam nekaj dobil. No, zvečer ob ene 22-ih je pa jamral na kavču, kk je lačen, da ga želodec boli! Pa sej ni problem v tem, da kaj pokomentira, če ni vredu. Sej logično, da vedno ne more uspet. Sam razjezil me je način, kk je vse povedal in to. Sobote so pa pri nas čist odvisno. čE Smo doma, potem kuham sama, če pa se potepamo, pa nekje nekaj malega pojemo ali pa smo pri komu na obisku. No, v nedeljo pa 99% jemo pri tastu in tašči ali pri mojih (no, pri mojih zdej malo manj, ker za vikend redko gremo k njima). MI je pa to res fajn, ker je pol to res taka nedellja za uživanje. Zjutraj gremo k maši, potem pa s pevci obvezno na kavo, pa še več otrok je, tako da je za Lukija tudi fajn, pa včasih gremo še malo okorg, kadar je lepo in ko pridemo domov, se mal poigramo in imamo kosilo, potem gre pa Luka spat, midva pa ponavadi tudi malo na kavč!!!!! Seveda, če se ne potepamo. Če ne pa spet kje nekaj malega pojemo (predvsem, da se lUkA NAJE) šE NEKJA IDEJ ZA KOSILA: -zrezki po želji in krompir ve pečici s sirom in pečena ali kuhana zelenjava + solata (krompir oliupim, narežem na kose in ga dam pečt brez maščobe, samo z začimbami na peki papir in malo preden ga vzamem ven, dam čez še sir!!!!!! Mnjami -kaneloni s šunko in sirom ali zelenjavo ali mesnim nadevom, pečen krompir, solata (meni je tuki zraven zelo dober krompir tak, da ga najprej naržeš na rezine in malo skuhaš, potem pa daš v pekač in poliješ z mešanico kisle smetane, jajč in soli in daš pečt. No, na vrh pa še malo sira) -pizza -musaka -zrezki, džuveč, riž ali pire krompir -zrezki s paradižnikom, šunko in sirom in pečen krompir. Zelo paše zraven tudi pečen ananas -paprikaš, široki rezanci ali kruhovi cmoki ali kruhov narastek -krompirjev zos (s kumarami) + meso (iz juhe ali kaka pečena piščanja prsa) -makaroni s tuno in kislo smetano -testenine z omako iz čebule, poli salame, peteršilja in kisle smetane (prepražiš čebulo, dodaš narezano, še bolje pa s strojčkom nasekljano Poli salamo ali katero drugo posebno, pa malo peteršilja. In preden postrežeš, dodaš zraven še kislo smetano. Sestra uporablja to kot nadev, kadar peče kruh, jz pa raje za omako za testenine) paradižnikova, brokolijeva, špinačna, cvetačna, bučkina, zelenjavna juha (lahko s cmoki iz gresa ali moke ali pa brez), na vrh pa skutine palačinke -zrezki v omaki, skutini štruklji ali njoki -krvavice ali pečenice, kislo zelje ali repa, krompir -pečenka- + krompir + zelenjava (vse skupaj daš v pekač in pečico in pečeš - jz dam ponavadi na peki papir, da ni veliko maščobe) -topli sendviči ali obloženi popečeni kruhki in skleda solate (šobska, grška, testeninska, krompirjeva, zeljnata, paradižnikova, zelena solata z jajčki, ali mešana solata prelita z jogurtnim prelivom) -umešana jajčka (lahko dodaš različno zelenjavo ali sirali kako klobaso) in zraven skleda solate Pri nas je problem, ker je moj čisto nor na meso in če ga en dan ni, je drugi dan že čist adijo in ko zagleda zreizek, je čist blažen in sam vzdihuje o, meso!!!!!! Pa skor po vsakem kosilu me vpraša, kaj imam sladkega! Ma, ko ena ženska, ko ima PMS! Dinki, prav, da pohvališ Tita!Prava faca mala!Čestitke za pitje iz kozarca in za to, da s eje tako lepo sezul. Ja, taki so, našpi mali sončki, da druge malo rajši ubogajo, še bolj pa je to, da so čisto srečni, da lahko pokažejo, kaj znajo. Jih je treba hitro pogruntat. Luka tudi zlo lepo pije iz kozarca. Najbolj srečen je pa po sobotah in nedeljah, ko on skuha (midva pa mu pomagama ) kavo in potem jo skupaj pijemo. Midva ta pravo on pa samo mleko ali pa projo zraven. Spije ziher za eno šalco mleka. Pa se mu ful fajn zdi. Pa tudi, ko smo pri mojih na obisku in mormo očiju mleko za kavo pogret. Ima seveda LUka svojo šalco in potem dobi nekaj mleka iz posode, kjer je toplo mleko in nekaj hladnega mleka. Seveda ima enako šalčko kot mi. In potem sedimo za klubsko mizico, on na svojem stolčku (tamalem plastičnem) in pije in brca z nogami čist navdušen!!!!!! Aleži en kup za tebe, da te neha uho čimprej matrat!!Ja, to res boli ko ! Upam, da si šla malo počivat!!! Nažalost nekih receptov nimam napisanih, to sem ti v bistvu napisala čist tako iz glave, ko sem razmišljala (zelo intenzivno), kja vse imamo mi radi in kaj vse sem včasih kuhala oz kuham,če se mi da. Zdej pa se mi zdi,da se tudi jz kr ponavljam. Si bom tale seznam prav skopirala in sprintala, da ga bom imela za kdaj, ko bom rabla ideje!. Če pa boš želela za kero stvar vedet, kk se nardi, pa kr vpraši! Kk, a res še niste imeli sistematskega? To pa res čudno! No, mi smo ga imeli kak mesec nazaj, pa se mi zdi da je miško od takrat se še kr malo potegnil. Sem mu pred kakim mesecem dala gor ene hlače, ki so mu bile še predolge in sem mu jih mogla zavihat. Evo, zdej so mu že u nulo prav! Vav, imaš pa ti res pridno punco!!!!!!! In super res, da se je tako vklopla v vrtec in družbo. Pa da tako pridno pomaga poštimat otroe!Kaj je dobra!!!!!!! Lona, super, da se fajn rihtate in da si uredila težave s centralno. Ja, tk je to, je treba res paztit ja, kaj se bo začelo govorit. Najboljš, da dragemu kr vse poveš, ker bo itak podrobno verzijo od sosed zvedel!!!!!! Ja, tako je, če eni nimajo kaj delat, ko pa samo gledat, kaj drugi delajo! Upam res, da bo Taja kmalu spet z veseljem šla v vrtec in da ne bo joka. Pa da ne bi več bušk dobila. Naš je tudi danes tako padel čez prag kr ene 15-20 cm "globoko" naprej na nos in čelo. Niti se ni uspel ujet, ko je v bundi še čist lesen. Sem bila prepričana, da bo jok na polno, pa se je samo pobral, malo z eno roko za glavo in drugo za nogo držal in letel proti viličarju. Ma, sam da je mehanizacija! NČK, tole glede tega, da otroci zelo radi pokažejo, kaj znajo in da to ni neka manipulacija, se pa čist strinjam s tabo. Se mi zdi, da kot mali rabijo eno motivacijo in vzpodbudo in da jim je to res super, če se lahko malo pohvalijo, kaj znajo! Se tudi jz strinjam, da je treba zdej,ko je en kup vseh virusov in še tale nova gripa bit bolj previden inje res bolje, da se že prej prepreči, da bi kaj resnega dobila! Ja, RR ima neke izpade!Ma, glavno, da vas lahko berem in mi polepšate dan ali večer!!!! Punce, lepo spite, jutri pa je že mali petek!Sej bo, sam še mal pa bo spet vikend (sama sebe tolažim )
|