|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Z-majčki 2009 - 5. del
4.11.2009 13:40:31   
Leela
zoja zelo lepe.

Midva sva imela pred kratkim namen v WCju ploščice zamenjat, pa je taka izbira da se sploh ne moreš odločit. Ali svetle ali temne, svetleče, mat, kvadratne, pravokotne...so kar stare ostale. tiste, ki bi jaz zbrala bi stale pa premoženje (kakšen svetleč mozaiček user posted image )

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4001
4.11.2009 13:41:09   
KatMat
jest sem ga kupila v mostah pri komedni....za 10 eu

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4002
4.11.2009 13:43:47   
KatMat
IZVIRNO SPOROČILO: Leela

zoja zelo lepe.

Midva sva imela pred kratkim namen v WCju ploščice zamenjat, pa je taka izbira da se sploh ne moreš odločit. Ali svetle ali temne, svetleče, mat, kvadratne, pravokotne...so kar stare ostale. tiste, ki bi jaz zbrala bi stale pa premoženje (kakšen svetleč mozaiček user posted image )
meni je vsec marmor izgled...res da deluje malo bolj hladno ampak mi je ta stil vsec...pa umivalnik v pultu....

nekak tkole
user posted image

< Sporočilo je popravil KatMat -- 4.11.2009 13:47:14 >

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 4003
4.11.2009 14:14:17   
tubby
Pozdravljene

Midva sva iz Merkatorija, sva taščo v svet pelala user posted image

Pol pa prideva domov, mu nrdim kosilce pa gleja ga na že drugi zobek zunaj user posted image levo spodaj
Hec, učer ga še ni blo, se pravi je danes pokukal na plano.

O čem teče debata da ne berem vse za nazaj???

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 4004
4.11.2009 14:14:52   
meduzica
hello mamice !!!

mi smo danes že bili na fizioterapiji zelooo pohvaljeni .. je rekla da navadno ne hvali, ker se potem vsi pokvarijo ampak je mogla povedat da je mali zelo napredoval. user posted image user posted image user posted image

je že začel lezti nazaj (v pozi za kravice past je ugotovil da lahko dvigne ritko in se premakne nazaj), tudi kroži "že" okoli medenice kadar pase kravice ... na rokicah se že zelo lepo dviguje in dolgo zadrži ...

skratka kar tako naprej je rekla par mesecev še sigurno predno bo pripravljen za sedenje (vsekakor mora najprej se znat vsaj sam prekotalit na trebuh in iz trebuha na hrbet).

korenčki se kuhajo, danes jih bom probala še bolj spasirat ker včeraj so ga trši koščki motili (so domači korenčki pa so malo bolj trdi)

me je pa serviser klical in rekel da zelo slabo kaže za moj laptop, da zgleda da bo treba si omislit novega user posted image user posted image user posted image je rekel da se bo še 2 urici pomatral ampak da se že od včeraj matra in da mu nikakor ne uspe

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 4005
4.11.2009 14:21:36   
tubby
Dudica jaz sem mu dala vrečko za urin pol pa vse skup v lonček pa je blo vse ok, tudi urin je bil ok. Nobenga problema

Meduzica čestitke za uspešen razvoj in napredek user posted image user posted image user posted image
jaz pojma nimam kdaj bo naš lahko sedel? Si pa daja nogice v usta user posted image

KatMat ful lepa kopalnica

(odgovor članu meduzica)
Neposredna povezava do sporočila: 4006
4.11.2009 14:22:01   
BBAJA
Zoja,user posted image user posted image user posted image za ploščice!

Danes sm za kosilo Juriju skuhala korenčka&krompirčka,pa mu ni blo najbolj všečuser posted image .Mu bom danes za predzadnji obrok prpravla še žitno kašico,ampak tokrat z adapt.mlekom(ne bom več svojga stran zlivala,pol je pa še lačen,k kašice ne poje).

Doma mam adapt.mleko 1,a mislte,da mu lahko kar s tem prpravim,al mora bit 2?user posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 4007
4.11.2009 14:34:46   
Dudica1
VPRAŠANJE!

POKI
SPRAŠUJE: je dala Aneju kosmiče za po 6 mesecu ki vsebujejo gluten...pa se ji je ful davil ko je požiral,kot da bi mel zatečen požiralnik...user posted image

Zanima jo kakšni so znaki alergije na gluten-celiakijauser posted image user posted image user posted image ...če bi blo to.

Jaz sm ji rekla da ima lahko vneto grlo al pa kej tazga...povejte no da ji kaj odgovorim ker nima neta!

(odgovor članu BBAJA)
Neposredna povezava do sporočila: 4008
4.11.2009 14:38:52   
FLASK_A
Dudi, jaz ne vemuser posted image

Zoja, user posted image za ploščice! Ma, boste imeli lepouser posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4009
4.11.2009 14:48:44   
meduzica
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1

VPRAŠANJE!

POKI
SPRAŠUJE: je dala Aneju kosmiče za po 6 mesecu ki vsebujejo gluten...pa se ji je ful davil ko je požiral,kot da bi mel zatečen požiralnik...user posted image

Zanima jo kakšni so znaki alergije na gluten-celiakijauser posted image user posted image user posted image ...če bi blo to.

Jaz sm ji rekla da ima lahko vneto grlo al pa kej tazga...povejte no da ji kaj odgovorim ker nima neta!

pomoje ne more tko hitro prit do reakcije ampak nisem pa doktor

Celiakija (ali celiakijo) je prebavni bolezen, pri kateri tankem črevesu se poškoduje in preprečuje absorpcijo hranilnih snovi iz hrane.

- glede na to da tukaj piše da gre za prebavno bolezen bi rekla da to ni to ...

drugače pa tukaj je par simptomov opisanih ( http://health.yahoo.com/digestive-symptoms/celiac-disease-symptoms/healthwise--hw192337.html )

• Gas, abdominal swelling, and bloating. These symptoms result from a failure of the small intestine to absorb nutrients from food. You may also have mild stomach pain, but it is usually not severe.
  • Abnormal stools. Diarrhea or bulky, loose (or watery), pale, frothy, and foul-smelling stools often occur. The stools may contain a large amount of fat and may stick to the sides of the toilet bowl, making them hard to flush. Although children and adults often experience the same types of symptoms, intestinal problems, such as constipation, are more likely to occur in children.
  • Weight loss. Adults and children may have unexplained weight loss despite having a normal appetite. Younger children may fail to gain weight and grow as expected, a condition known as failure to thrive.
  • Fatigue and weakness. Celiac disease can result in a general lack of energy and strength. Sometimes poor nutrient absorption causes fatigue and weakness.
  • Vomiting. Some people may get sick after eating gluten. Children are more likely than adults to have this reaction.

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4010
4.11.2009 14:50:47   
meduzica
pa še v slovenščini sem nekaj našla

http://www.sl.articlesphere.com/Article/The-Natural-Treatment-of-Coeliac-Disease/178529

Simptomi celiakijo bo razlikovala in se lahko pojavijo bodisi v prebavnem sistemu ali v druge dele telesa. Simptomi lahko povzročijo tudi veliko nelagodje. Prebavni simptomi lahko vključujejo napihnjenost in bolečine v trebuhu, kronično drisko, bruhanje, zaprtost, slabega vonjemali maščobnih blatu in izguba telesne mase. Zaradi pomanjkanja hranil absorbira v krvni obtok se lahko pojavijo tudi višje stopnje razdražljivost. Simptomi, ki vplivajo na druga področja telesa, lahko vključujejo pomanjkanje železa ali slabokrvnost, utrujenost, bolečine v sklepih ali kosteh, artritis, izguba kosti ali osteoporozo, depresija ali anksioznost, mravljinčenje ali omrtvičenje rok in nog, zamujene menstruacije, razjede ali razjede v ustih zaradi pomanjkanja vitamina C absorpcije. Dolgoročne posledice lahko vključujejo podhranjenost, ki lahko privede do slabokrvnosti, osteoporoze, spontani splav, bolezni jeter in raka črevesja.

(odgovor članu meduzica)
Neposredna povezava do sporočila: 4011
4.11.2009 14:52:03   
Leela
celiakija se pokaže precej pozno: nenapredovanje na teži, čudno blato..., alergija se pa kaže lahko tudi z otečenostjo, vendar če bi se to zgodilo bi bil cel otečen in to bi videla oz. vsaj kakšen del telesa bi bil zatečen. Luka je imel zatečene ustnice.

Lahko ga res grlo boli, najbrž pa mu ni všeč konsistenca hrane, preredko, pregosto, tako se davijo ko so kakšni koščki notri ali je nova struktura hrane(recimo polenta)

meduzica super za napredek

bbaja komot lahko uporabiš 1- razen če ni že dolgo odprta vrečka, potem moraš zavrečt

katmat čudovita kopalnica

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 4012
4.11.2009 15:01:07   
christiana21
oj!

Spet se javljam samo na hitro, res smo leteči zadnje čase. Dopoldan smo iskali kirurga, za dogovor o odstranitvi stome, poslal nas je ambulanto, tam smo dobili listek, naj pokličem za termin ambulantne obravnave, prišli domov, smo poklicali in dobili uro jutri ob pol 9. zjutraj, ker pa naša zdravnica dela danes dopoldan, jutri pa je tudi dopoldan, moremo skočit potem še v ZD po napotnico za jutri, bo napisala druga zdravnica.
Zdaj pa šibam jest, potem pa v zdravstveni domuser posted image

Uživajte

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 4013
4.11.2009 15:38:37   
KatMat

IZVIRNO SPOROČILO: christiana21

oj!

Spet se javljam samo na hitro, res smo leteči zadnje čase. Dopoldan smo iskali kirurga, za dogovor o odstranitvi stome, poslal nas je ambulanto, tam smo dobili listek, naj pokličem za termin ambulantne obravnave, prišli domov, smo poklicali in dobili uro jutri ob pol 9. zjutraj, ker pa naša zdravnica dela danes dopoldan, jutri pa je tudi dopoldan, moremo skočit potem še v ZD po napotnico za jutri, bo napisala druga zdravnica.
Zdaj pa šibam jest, potem pa v zdravstveni domuser posted image

Uživajte
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 4014
4.11.2009 15:45:19   
majana79
Mene se pa nekaj prijemlje, doma je skoraj savna, ker moj non stop kuri, jaz pa v 2 dolgih rokavih pod deko... user posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 4015
4.11.2009 15:48:04   
KatMat

IZVIRNO SPOROČILO: tubby

KatMat ful lepa kopalnica

ja ce bi jo mela....user posted image user posted image

(odgovor članu tubby)
Neposredna povezava do sporočila: 4016
4.11.2009 15:51:54   
KatMat

IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Mene se pa nekaj prijemlje, doma je skoraj savna, ker moj non stop kuri, jaz pa v 2 dolgih rokavih pod deko... user posted image
bogica!!!!!!!

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 4017
4.11.2009 15:55:19   
Leela
majana vzemi kaj za zniževanje vročine...lekadol komot lahko vzameš

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 4018
4.11.2009 16:24:51   
PapuaNG
Mi smo pa že čisto brez vročine in polni energije user posted image Zdej pa ne vem, a bi jutri že šli na plavanje ali bi še počakali? Glede na to, da je bil že včeraj precej ok...se mi zdi škoda še enkrat spustit, ker nas že zadnjič ni blo.

Je bila pa patronažna tukaj glede GH. Ubistvu ni povedala nič novega. Gluten naj bi po 7. mesecu uvajali. Najprej je sicer rekla, naj bi začel z GH šele po dopolnjenem šestem mesecu, pol se je pa strinjala, da glede na to, da je tamal že precej velik in da se tut ponoči še zmeraj zbuja na tri do štiri ure, pa da že ful kaže zanimanje za hrano, lahko počasi začnemo. Z zelenjavo pa kakšno polento, sčasoma še sadje. Riževo kašico mu pa lahko kar z riževim mlekom zmešam, da ne bo samo z vodo (zaradi alergije na kravje mleko).

Tako da smo danes že jedli bučkouser posted image Je kr porcijo pojedel, ni hotel pol nič mleka. Je šele po ene dveh urah mal povleku. Jutri bomo sprobali brokoli, upam, da mu bo isto všeč.

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 4019
4.11.2009 16:43:18   
BBAJA
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Zatri v kali,ker ni hujšega,kot bit ful bolan,pa še za dojenčka skrbet.Govorim iz lastnih izkušenj.Ti kr vzem Lekadol al pa Daleron,pa termoforčka pod dekco,pa ne pozab velik pit(brezalkoholnega sevedauser posted image ).user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 4020
4.11.2009 16:46:30   
Tanja_
majana nujno moraš vzet nekaj za vročino zbijat, ker dojiš in se menda lahko na mleku pozna.

Glede GH oz.uvedbe glutena pa imajo patronažne stare smernice in se po novem gluten uvaja do 7.meseca enkrat. Jst bom po 6.mesecu začela.

Sem že iz predavanj, glede na to, da v uri in pol ni povedal nič pametnega, se mi je zdelo nesmiselno vztrajati še 2 uri in pol. Je bla pa Hana spet pridna pri moji mamiuser posted image user posted image

(odgovor članu BBAJA)
Neposredna povezava do sporočila: 4021
4.11.2009 16:49:28   
Dudica1
jaz gluten že dajem...piškotke in ene kašice majo že gluten

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 4022
4.11.2009 17:24:54   
meduzica
men je rekla P da se po 6m uvede malo glutena ... recimo malo žličko zdroba v zelenjavno kašico zakuhat ...

nevem če je ok že kar polno glutenska živila uvajat ??? pomoje to raje prišparajte za po dopolnjenem 7. mesecu

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4023
4.11.2009 17:28:17   
PapuaNG
meduzica, imaš zs!

(odgovor članu meduzica)
Neposredna povezava do sporočila: 4024
4.11.2009 17:28:35   
Tanja_

IZVIRNO SPOROČILO: meduzica

men je rekla P da se po 6m uvede malo glutena ... recimo malo žličko zdroba v zelenjavno kašico zakuhat ...

nevem če je ok že kar polno glutenska živila uvajat ??? pomoje to raje prišparajte za po dopolnjenem 7. mesecu

Men so pa na gastro oddelku rekli, da se po zanji doktrini daje od 4.-7. meseca enkrat, pri dojenih je optimalno med 6. in 7. mesecem. Glede na to, da so prebavila njihova domena,se bom tega držala.

(odgovor članu meduzica)
Neposredna povezava do sporočila: 4025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?