Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa če bi se lahko vse pisalo ,bi se potem tudi tema o 8 mrvih otrokoih vrnila,pa se ne -le zakaj?? Zato ker stvar ni raziskana, pa ker rr nima namena biti vmesni posrednik med komerkoli, ker posledično lahko samo nastrada, od katerekoli strani že. Nikakor pa ne zato, ker bi bilo res, da so zdravniki popolni, krasni in ne delajo napak. Imajo pa denar in so zavarovani kot kočevski medvedi. En posameznik proti sistemu??? Ne me hecat. Sem preveč slabega doživela. Tudi v eni od slo. porodnišnic. So me poslali na splav, češ da je zarodek umrl, otrok je pa lepo živel in je danes en fejst fant - samo zaradi tečne mame, ki ni hotela na čiščenje. So me v isti porodnišnici zašuštrali na tem istem prvem porodu - pustili zarastline posledično, na drugem pa niso pogruntali 3 ure, da otrok narobe leži. Ne bi o slo. porodnišnicah. Zdravniki imajo moč, monopol in državo za sabo v primeru svojih napak. Nimaš pravice reči prav nič, s tabo ko si bolan ali samo nemočen lahko delajo glih kakor jim paše. Enostavno jim moraš zaupat. Kaj se je še pri nas zgodilo zdravnikom, ki so nekomu nekaj naredili? Celo tistim, ki so jih v razvpitih primerih vlačili po tv, medijih, se ni zgodilo nič. Imajo celoten sistem za sabo. Krijejo en drugega in sistem jih krije še dodatno. Ne, nihče mi ne bo govoril, da je naše zdravstvo ok kar se tega tiče. Strinjam se, tudi zdravstvenim delavcem se ne godi ok. Kot prvo jih ne upoštevajo, ministrstvo dela po svoje in jih ne nagrajuje, jih ne upošteva in v bistvu jih po mojem mnenju po drugi strani država vsakodnevno ravno tako povozi. Zakone sprejemajo mimo njih, stroka je tukaj za državo, vsaj kakor berem po časopisih če jim je za verjet, ne toliko pomembna stvar. Zdravstveni delavci torej večinoma bijejo svoj boj z mlini na veter. Jasno je, da v času recesije to še bolj pride na plan in posledično ljudje ne delajo več z veseljem, vsaj ne s takim, kot so. Odnosi znotraj med ljudmi se podirajo in vse to se pozna na delu. Vsaj na različnih drugih področjih je tako, zakaj bi bilo tukaj drugače? Človek je pri delu manj učinkovit, manj potrpežljiv in manj motiviran. Zahteve so vse večje, plače nižje in ves čas ljudem govorijo kako premalo in ne dovolj dobro delajo. Logično da jih mine. Trpijo bolniki, ne more biti drugače. Samo za te reči jaz ne bi krivila zdranikov, bi krivila državo, da ne najde sistema, kako furat državo skupaj s strokovnjaki na svojem področju, logično bi bilo, a ne. če temu dodamo neustrezen sistem izobraževanja za naše zdravnike, vsaj sama ne vidim druge razlage, zakaj taka množica zdravnikov ne najde npr. ustrezne diagnoze, se zmoti, ... vsaj glede na podatke, ki jih imamo iz forumov in zgodb, ki jih ljudje pišejo, ap verjamem,d a si ravno ne zmišljujejo, ker nimajo vzroka da bi si, pridemo globoko tja, kjer sonce ne sije. Rešitev (zgolj moje osebno mnenje): 1. upoštevati zdravnike pri njihovih pogledih na zdravstvo in možnosti izboljšanja - upoštevati zdravnike pri oblikovanju zakonov in podzakonskih aktov kar se zdravstva tiče (zmanjšati normative, dati zdravnikom bolj proste roke pri odločitvah, narediti zdravstvo bolj dostopno vsem za vsa zdravila in postopke, podpirati tudi privatno prakso in zagotavljati denar za koncesijonarje..., bolj kontrolirati farmacijo.. zavarovalnice... ma kaj vem kaj še, polno je tega kar bi lahko omogočilo boljši sistem) 2. ugotoviti kaj je narobe s sistemom izobraževanja zdravnikov, ter izdelati boljšo strategijo razvoja tega področja 3. dati izjemno dobre plače zdravnikom, hkrati uvesti sistem nadzora in zdravnike pošiljati na dodatna izobraževanja (po njihovi izbiri), ter obvezno odvzeti licenco tistim, ki so ne dovolj pazljivi, šlampasti ali nestrokovni 4. omogočiti dovolj zdravnikov in posledično ne tako dolge delavnike zdravnikov in zdravstvenih delavcev Evo, tako jaz to vidim. Lahko pa se motim prav v vsem.
|