|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 1.11.2009 20:21:05
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mmmc IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica IZVIRNO SPOROČILO: mmmc IZVIRNO SPOROČILO: mediuhec punce, jaz mam nekaj za vprašat- ali daste krompir, pa drugo zelenjavo ki jo kuhate tamalim hladno za jest? jaz jo, ker si vedno v neprej skuham, ne da potem našega lovim zadnjo sekundo, ko je že nestrpen, včasih pa tko dlje spi, pa hrana čaka. mislim da je malo čebelico tudi skrbelo, ker svojo pikico lovi s hrano, potem pa hiti s krompirjem, ki se tko dlje kuha.... Jaz dam vedno toplo, ker sem nekje prebrala, da je dobro, da imajo dojenčki čimveč toplih obrokov. Pa zdej je še mraz in mislim, da se tko tud mal pogreje. Kosilo pa vedno dobi po sprehodu in mislim, da mu kar paše toplo. Hladno mu dam samo sadje, skutke, jogurte. no, saj to maš pa prav glede toplih obrokov pa tudi glede ritma... boma si midve tudi mogle vzet kaki teden časa, da si najdema nek ritem, ker nama ga vedno kaj poruši - bolezen, neko letanje po opravkih.... Poglej, če sta doma, poskušaj ugotovit na kolk časa je lačna. Naš , če je sadje je lačen po 2,5 urah, tudi če prejšni obrok poje malo potem je hitro lačen. Če pa je kosilo, skuto ali pa linote, grese... Potem pa po treh urah. Tako, da če sva doma, potem kuham krompir, ker približno vem kdaj bo jedel. Ponavadi pred obroki spi in ko se zbudi, tako ali tako rabi še kakšnih 10-20 minut, da mu paše jest, tako da dam kuhat, ko se zbudi. Včasih kakšno zelenjavno ali mesno juhico naredim za dvakrat pa potem eno porcijo zmrznem in če pride dan, ko nimam časa mu pregrejem in dodam riževe kosmiče. Kadar te ni doma ne rabiš kuhat krompirja, al pa če ne veš kdaj bo lačna, pa imej pripravljeno samo zelenjavo kuhano, ki jo lahko hitro pogreješ, pol pa dodaš riževe ali pa pirine... kosmiče. Pol se bosta pa ulovile in bo tudi s krompirjem lažje. Skratka men so riževi kosmiči zakon, ker lahko hitro neki spacaš. Sej se bosta ujele! Čeprav je pa res, da včasih moram tud jaz kej stran vržt, ker pač tud mi nismo vedno isto lačni in ne pojemo vedno enakih količin, al pa nam kakšen obroke ne paše... Tako da pol pač stran vržem, pa poštukamo s kakšnimi linoti, al pa skutami, sadjem... hvala za nasvete. ma saj nama je že nekak šlo. pol pa je zbolela in ni hotla nič več razen dojenja. in zdaj poje spet čisto malo (20 al pa 30ml), kot ko sma začele uvajat in se mi zdi kot da sma čisto na začetku.... zato tak težim s tem krompirjem, ker ga je včasih imela rada in ga je nekaj pojedla... zdaj ga pa noče več sadja pa itak ni nikoli marala in ga zdaj tudi ne.... mah, saj bo enkrat. očitno boma pač rable malo več časa kot ostali.....