|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 31.10.2009 22:22:48
|
|
|
|
yania
|
IZVIRNO SPOROČILO: Steffi Čer, malo mene tukaj po dolgih desetih letih , skoraj ne najdem več časa za računalnik. S Tajem sva bila 10 dni pri mojih v Prekmurju in potem ko sva prišla nazaj je bila samo mama dovolj dobra za vse. Uspavat sem ga morala samo jaz, tati naenkrat ni bil več dober, ko sem šla ven iz sobe je upalil tako sireno da... Ko sem v kuhinji kaj delala se je priplazil do mene, se oprijel moje noge in me ni več spustil dokler ga nisem dvignila in to večkrat na dan. Zdaj se je spet navadil na tatija. Punce eno resno vprašanje: Kako navadit otroka, da bo jedel tudi nesladke stvari? Naš mišek z veseljem mlaska sadje, ko pride zelenjava pred njegov gobček, pa ga zaklene in ga noče odpret. Probala sem s tem, da sem mu spredaj na žličko dala malo sadne kašice, pa je zelo hitro ugotovo, da ga okoli prinašam in je snel z žličke samo tisto spredaj ostalo pa pustil . joj, ne vem, je pa tudi naš danes zapr usta, in to prvič, no jedel je čisto malo, pa se kremžil.. sem pa skuhala juhico -zelenjavno za vse nas, samo njemu sem prej ven dala, preden sem solila in začinila za nas...in potem sem mu noter narezala še malo kuhane pese...ma kako se je kremžil,,,,mislim pa da mu ni šla dol zaradi močnega okusa po papriki....no potem je jedel malo pri meni, moje začinjene juhice ...pa kruhka je kar nekaj pojedel...pa spil kompot in čez urco preden smo šli na žale, pa je pojedel še jogurt z banano in jabolkom,,,to mu je pa šlo v slast..sem mu dala kar Hipp 100ml, pa sem si rekla, da tako sladkega ne bo jedel, pa je bil čisto navdušen nad okusom, ko je bilo polovico kislega jogurta noter,,seveda zmešanega,, no dopoldan je pojedel pa 1 banano, 2 suhi slivi, 3 velike žlice mojega jogurta (borovnica), priblena šestina kakija (vanilija) in pol hruške,,,zmiksano,,,200 vse je šlo...tako da mogoče ga je pa to tako nasitilo, da tudi po 4 urah od tega ni mogel še kosila jesti
|