|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del
30.10.2009 10:00:19   
tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: *Junona*

A katera daje kruh? Dita je nora nanj, sam se ji ga ne upam dat za cel obrok user posted image  

Kako pa ji ga daš?user posted image

male koscke sredice.. zacela sem s takimi po 3mm, poje pa bp tudi po cm2 user posted image

zancy - pri nas se znuja dita zdaj med 4 in 4:30 user posted image  mi2 sva ko zombija.. imava etape, eden je pokonc do 5, ko drugi prevzame jutranje varstvo .. al bi se temu reklo nocno user posted image

je pa res, kar je napisala nalini - da sta se obe moji pupi navadili na tak nacin uspavat z zizouser posted image   ampak tudi odvadila se je bp ta prva.. sicer pri 18m, ampak meni itak ni bilo tezko dojit , tko da...

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 2601
30.10.2009 10:15:27   
matcar
http://www.shrani.si/f/V/yX/1K8xrHpi/img1316.jpg[/img]]user posted image

To pa je naš glasbenik!

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2602
30.10.2009 10:32:19   
klavdyk
IZVIRNO SPOROČILO: matcar

To pa je naš glasbenik!

kak frajeruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in kk lepo čiča-bravo

GREGOR 05.03.2007
GAŠPER 11.04.2009
JAKOB 18.04.2013

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 2603
30.10.2009 11:04:39   
zanchy

IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

zancy - pri nas se znuja dita zdaj med 4 in 4:30 user posted image  mi2 sva ko zombija.. imava etape, eden je pokonc do 5, ko drugi prevzame jutranje varstvo .. al bi se temu reklo nocno user posted image

je pa res, kar je napisala nalini - da sta se obe moji pupi navadili na tak nacin uspavat z zizouser posted image   ampak tudi odvadila se je bp ta prva.. sicer pri 18m, ampak meni itak ni bilo tezko dojit , tko da...

oo vi ste pa še bolj zgodnji kot pa mi, upam, da se tole z uro čimprej porihta in da vsi pridemo nazaj na star ritem

jaz tud mojga ponoč in podnevi vedno uspavam z zizo, drugač se sploh ne znamo uspavat, je pa tud res, da tud men to ni problem, čeprav ne vem kako bo, ko bo nehal zizat, ampak to bomo potem ugotavljaluser posted image , do sedaj mu je samo ene 3x- 4x ratalo zaspat brez zize in še to je bil tako utrujen, da res ni mogel več očk odprtih imetuser posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2604
30.10.2009 11:11:26   
m..tina
Čav čav!

Evo, lih berem, da vas je kr neki, ko vas je nova ura povozila! Naš mulči je pa sam dva dni imel vstajanje ob 7-ih, zdej sma pa spet na stari uri ob 8-ih. HB! Drugač pa zdej aja, js sem prišla pa mal pogledat kaj je novga

Lp

(odgovor članu zanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2605
30.10.2009 11:40:49   
lili82
Dan!

Sonček85 - hvala za vpisane podatke!

Hvala vam punce za izrečeno sožalje! Čeprav se ne poznamo osebno, dosti pomeni, ko ti nekdo pove, da v težkih trenutkih misli nate! user posted image Hvala vam, da ste taki sončki!

Zdaj pa nekaj pomembnejšega - zdaj, ko našim malim "velikanom" uvajamo GH, kaj slučajno katera ve, kak je pravi postopek za dajanje prve pomoči, če se otroku slučajno kaj resnično zaleti v grlu?

Če samo kašlja, ga potrepljamo po hrbtu, da se košček premakne - kaj pa je naslednje, ko mali ne more več do zraka, se davi, začne barvo spreminjat?

Eni pravijo, da bi naj malega z glavo navzdol obrnil in po hrbtu potreplaj - ampak ravno zadnjič sem gledala eno dokumentarno odajao, kjer so pokazali, kak hude so lahko posledice tega - v tistem, ko otrok že itak ne dobi zraka, ga ti obrneš na glavo, da mu kri steče v njo in imajo možgani naval krvi in veliko premalo kisika in lahko do zelo hudih možganskih poškodb pride... Heimlichov prijem tud ne vem, če pride v poštev pri tako malih otrocih, ali pač?

Bog ne daj, da bi se to kateri zgodilo, ampak bolj je v naprej vedet, kot pa potem na net letet iskat kaj je treba naredit...

(odgovor članu m..tina)
Neposredna povezava do sporočila: 2606
30.10.2009 12:24:26   
detelja
lili82 tega mi sploh ne omenjaj, mi je kar slabo, če se moji majči kaj zgodi...sam otroci ful nemirno jejo in niso še tako navajeni in hitro pride do tega....

user posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu lili82)
Neposredna povezava do sporočila: 2607
30.10.2009 12:30:47   
lili82
Torej bi malega naj od zadaj za trebušček od spodaj navzgor pritisnil?

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 2608
30.10.2009 12:35:21   
veronikab
lili82 tega se verjetno boji vsak stariš, da bi se enkrat znašel v situaciji, ko bi svojemu otroku mogel pomagati zaradi dušitve s tujkom.

Približno pred enim mesecem sem gledala prispevek na Pro7, kjer so mimoidoče starše spraševali, kako bi pomagali otročku/dojenčku, ki se duši. Verjeli ali ne, čisto vsi so odgovorili napačno. Njihovi odgovori so bili identični - prijel bi ga za noge, ga obrnil na glavo, in potrepljal po hrbtu ali pa stresel. Tega prosim ne počet! Anketa je bila namreč v sklopu prispevka o sodnem procesu zoper očeta, ki je svojo 8 mesecev staro hči na ta način ubil. Sam ni vedel kako odreagirati, ko se je začela dušiti s hrano in jo je prijel za noge, jo obrnil na glavo, trepljal po hrbtu in stresal, pa ji je počila žilca v možganih in je punčka umrla.

Pravilen način reševanja take situacije bi naj izgledal sledeče:

otročka/dojenčka si položimo s trebuhom na roko, tako da ima glavico obrnjeno proti dlani in da je otrok/dojenček nagnjen (glava je nižje kot noge in ritka). V takem položaju ga potem ritmično trepljamo po hrbtu in poskušamo tujek spraviti iz sapnika. Lahko si pa otročka/dojenčka položimo tudi na obe iztegnjeni nogi (mi sedimo) - spet z glavo navzdol - in trepljamo po hrbtu.

Upam, da sem vsaj približno razumljivo napisala kako to gre.

Sicer sem pa enkrat na netu zasledila eno stran, kjer je prav prva pomoč pri dojenčkih in majhnih otrocih opisana, pa sem mislila, da sem si jo shranila, pa je sedaj nekako ne nejdem. Bom jo poskušala poiskati.

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

(odgovor članu lili82)
Neposredna povezava do sporočila: 2609
30.10.2009 12:35:43   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: lili82

Torej bi malega naj od zadaj za trebušček od spodaj navzgor pritisnil?

to je edino kar sem našla...joj, sem pozabila vprašat P...itak jo moram en dan klicat zaradi majine hrane glede domače hrane pa bom pol vprašala....

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu lili82)
Neposredna povezava do sporočila: 2610
30.10.2009 12:41:44   
veronikab
http://www.pomagamprvi.si/Obnovi_znanje_prve_pomoci/Prva_pomoc_pri_zaporidihalnih_poti_s_tujkom/

Tu je en link - sicer ni tisti, ki sem ga mislila, vendar je tudi tukaj lepo opisano.

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 2611
30.10.2009 13:44:34   
tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab

lili82 tega se verjetno boji vsak stariš, da bi se enkrat znašel v situaciji, ko bi svojemu otroku mogel pomagati zaradi dušitve s tujkom.

Približno pred enim mesecem sem gledala prispevek na Pro7, kjer so mimoidoče starše spraševali, kako bi pomagali otročku/dojenčku, ki se duši. Verjeli ali ne, čisto vsi so odgovorili napačno. Njihovi odgovori so bili identični - prijel bi ga za noge, ga obrnil na glavo, in potrepljal po hrbtu ali pa stresel. Tega prosim ne počet! Anketa je bila namreč v sklopu prispevka o sodnem procesu zoper očeta, ki je svojo 8 mesecev staro hči na ta način ubil. Sam ni vedel kako odreagirati, ko se je začela dušiti s hrano in jo je prijel za noge, jo obrnil na glavo, trepljal po hrbtu in stresal, pa ji je počila žilca v možganih in je punčka umrla.

Pravilen način reševanja take situacije bi naj izgledal sledeče:

otročka/dojenčka si položimo s trebuhom na roko, tako da ima glavico obrnjeno proti dlani in da je otrok/dojenček nagnjen (glava je nižje kot noge in ritka). V takem položaju ga potem ritmično trepljamo po hrbtu in poskušamo tujek spraviti iz sapnika. Lahko si pa otročka/dojenčka položimo tudi na obe iztegnjeni nogi (mi sedimo) - spet z glavo navzdol - in trepljamo po hrbtu.

Upam, da sem vsaj približno razumljivo napisala kako to gre.

Sicer sem pa enkrat na netu zasledila eno stran, kjer je prav prva pomoč pri dojenčkih in majhnih otrocih opisana, pa sem mislila, da sem si jo shranila, pa je sedaj nekako ne nejdem. Bom jo poskušala poiskati.

user posted image  lepo opisano. v tistem trenutku res nagonsko odreagiras, samo je pa res dobro vedet, da otroka glih ne obrnes dol drzecega za noge.
pa tudi dobro je dost malu it s prstom potipat, kje je hrana - v ustni votlini od strani proti sredini, da ne potisnes zadeve se globlje. saj, ko zacutis, potem kar ves, kako ven dobiti.

Predvsem pa je treba ostat kolikor mogoce miren in trezno razmisljati. Tudi na heimlichov prijem ni za pozabit, ce nic drugega ne pali.
No upam, da bo cim manj takih dogodkov, ko bi se vse tole rabilo.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 2612
30.10.2009 17:48:57   
sonček85
ma ne morem  verjethttp://bibaleze.si/clanek/nosecnost/kljub-splavu-rodila.html

lili:ni zakaj ,z veseljem
brigita.nam se je lansko leto tko naredlo,najprej radiator potem pa še naslednji dan pralni strojuser posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2613
30.10.2009 19:07:23   
sonček85
Vidim črtico ,tko da zobek lepo bode venuser posted image ,upam da bo kmalu zunj ,da ga ne bo matralo teden,mesecuser posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu m..tina)
Neposredna povezava do sporočila: 2614
30.10.2009 19:08:48   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: matcar

To pa je naš glasbenik!
kak srček je

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 2615
30.10.2009 19:09:37   
veronikab

IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

Vidim črtico ,tko da zobek lepo bode venuser posted image ,upam da bo kmalu zunj ,da ga ne bo matralo teden,mesecuser posted image

Upam, da zobek čimprej pokuka na plano. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2616
30.10.2009 20:29:27   
Nalini
ojla

mali spi, jaz sem pa šla malo prebrat rr ... user posted image

heimlichov prijem - kolikor sem jaz seznanjena naj do 1. leta ne bi izvajali tega prijema .... ker, če izvedeš pravilen Heimlichov prijem je možnost poškodbe pri tak malem otročku ..... pa baje bi naj vsakega človeka pri katerem je bil izveden heimlichov prijem pregledal zdravnik(zaradi možnosti poškodb) ....
pri otročku do 1. leta bi naj izvajali prvo pomoč tako kot je opisala veronika .....

spanje na zizi - tudi meni je dojenje zakon user posted image ..... čeprav čez dan dobi 4. obroke goste hrane se še midva kar pogosto dojiva .... danes npr. 5x (si mali kar sam sprosi zizo) ..... ponoči se aa dojiva x-krat (tudi do deset-krat se priklopiuser posted image ) - to noč sem mu dala zizo in sva zgleda oba zaspala - čez pol ure sem se pa zbudila s čisto mokro pižamo, ker mi je mali zgleda potegnil samo toliko, da je začelo mleko tečt te pa zaspaluser posted image user posted image
pri nama je bil edino problem, da je fuuuuullll začel izsiljevati in ni znal zaspati brez zizanja ..... nooo, ker sem vztrajala se je tudi to navadil .....

punce, ki dojite ---- do kdaj približno mislite dojiti?
kdaj omejiti dojenje le na jutro in večer?
kdaj ukiniti nočno dojenje?
na kakšen način mislite prenehat dojiti? (glede na to, da se moj mali tak rad carta na zizi močno dvomim, da se bo sam odstaviluser posted image ..... ampak jaz ga pred letom pa pol ne mislim odstavljat, če bo še zizal ....)

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2617
30.10.2009 20:35:14   
Nalini
sonček ... ko se je pri Alekseju vidla črtica je bil zobek naslednji dan zunaj ....

matcar ... tudi pri nas so glasbila zakonuser posted image ... po mojem sintisajzeru mlati ko zmešan .... pa kitara je ful zanimiva .... pa harmonika ...... če pa pojem pa itak zraven pleše ....user posted image ....

uživajte v prazničnem vikendu ..... user posted image
upam, da ne bo hudo zatišje na rruser posted image

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 2618
30.10.2009 21:14:07   
nmagk
Dober večer punce,sem imela čistilno akcijo danes in zato nič časa za računalnik,madona šele sedaj vidim kok veliko bajto mamo,sploh ni bilo konca,samo nič zato sem vseeno srečna sam da smo bolj na komot.
Zobki naša ima tud samo žagico zunajin drugi se ji tudi vidi,kar dolgo prodirajo ven,ampak ni nič tečna vsaj za enkrat.
Dojenje ja jaz jo še kar bom,če bo le mleko,ker je moje zadnje dete jo ne mislim sama odstavljat,no preden bo šla v šolo jo bom žeuser posted image user posted image user posted image
je tako lušno ko se dojiva,ostale sem samo do 4-5 meseca potem mi je zmanjkalo sedaj pa kar še je in še nekaj sem ugotovila,da mi oranžada ful dela mleko,sem malo nehala pit vodo,ker mi je mož rekel da samo čaka kdaj bom postala en velik vodni mehurček,skratka sedaj sem že parkat pila oranžado in to kar veliko in sem se vedno zjutraj zbudila čist mokra to je kar teklo ven.Pa za ponoči je tko fajn dojenje,čeprav naša se samo enkrat zbudi tam proti jutru že.Tudi uspavamo se z dojenjem.

Preživite kar se da lep vikend.

NEJC-26.06.1993
MATIC-17.08.1999
ANA - 22.04.2001
GREGOR-16.09.2006
KAROLINA-07.04.2009

mojih 5 biserov-neprecenljivo

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 2619
30.10.2009 21:56:55   
pikaro
pozdrav vsem!

sem še tukaj dolžna za podatke :). Smo že vredu po tem tretjem pikecu user posted image user posted image
imamo pa 8100g in 70 cm. Naslednji pregled 4.2.2010 - kako je še to daleč user posted image

vas še kar redno berem,ampak ne uspem nič napisat, ker je polno dela s stanovanjem,da bomo končno na svojem. Teo pa me tudi vedno rabi. Sem pa vesela,da si utrgam končno urco za sebe in grem 2×na teden na aerobiko user posted image user posted image

aja pa še to, -se mi zdi, da mi sedaj ko hodim že 1,5m na aerobiko zmanjkuje mleka? je to to?

(odgovor članu nmagk)
Neposredna povezava do sporočila: 2620
31.10.2009 7:42:06   
zanchy

dobro jutro
danes smo pokonci že od 4-ihuser posted image , ne vem ka je našem pikecu, pa še zdaj se lepo igra in nič ne kaže, da bi bil kaj kmalu zaspanuser posted image , meni se pa zdi, da bi mogla bit ura že dvanajstuser posted image , edino naš očka še lepo spi, ja ni kaj enim je lušnouser posted image user posted image

nalini

punce, ki dojite ---- do kdaj približno mislite dojiti?
kdaj omejiti dojenje le na jutro in večer?
kdaj ukiniti nočno dojenje?
na kakšen način mislite prenehat dojiti? (glede na to, da se moj mali tak rad carta na zizi močno dvomim, da se bo sam odstaviluser posted image ..... ampak jaz ga pred letom pa pol ne mislim odstavljat, če bo še zizal ....)

jaz mislim dojiti dokler bo mleko ali povpraševanjeuser posted image , no več kot do dveh ali dveh pa pol let pa ne, se mi zdi, da je to kar dost, prvič sem dojila do 8-ga meseca, pa sem mogla nehat, ker sem bila spet noseča, drugič pa do 9-ga meseca in mala ni več hotela- kar sama od sebe je nehala brez vsakaga problema....

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 2621
31.10.2009 7:45:50   
sonček85
jutro!

Hvala vsem za odgovore o zobkih

pikaro:super za pregled in tretjo pikico

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu pikaro)
Neposredna povezava do sporočila: 2622
31.10.2009 10:26:31   
*Junona*
Pozdravljene punce!

Nisem vas še uspela prebrat za nazaj, prišla sem vam nekaj povedat...

Včeraj sem dobila nov katalog Maxi Cosi in so notri 3 novi sedeži:
- eden je jajčka
- drugi je od 9 kg naprej in paše na isofix od jajčke, kar je super
- in potem še eden, ki me je navdušil  - Axiss, tako da bomo izbirali med tem in Tobijem. Končno odločitev bo dala varnost, tak da se morma z dragim pozanimat še o kakšnih testih.

Evo, še link:  http://www.maxicosiaxiss.co.uk/demonstration-video.html

Lep dan vam želim!

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 2623
31.10.2009 10:32:02   
tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: *Junona*

Pozdravljene punce!

Nisem vas še uspela prebrat za nazaj, prišla sem vam nekaj povedat...

Včeraj sem dobila nov katalog Maxi Cosi in so notri 3 novi sedeži:
- eden je jajčka
- drugi je od 9 kg naprej in paše na isofix od jajčke, kar je super
- in potem še eden, ki me je navdušil  - Axiss, tako da bomo izbirali med tem in Tobijem. Končno odločitev bo dala varnost, tak da se morma z dragim pozanimat še o kakšnih testih.

Evo, še link:  http://www.maxicosiaxiss.co.uk/demonstration-video.html

Lep dan vam želim!

odlocitev je enostavna - TOBI user posted image  Axiss zgleda res kul, al je na varnosti dobil krozec. Je v bistvu isto kor bebe comfort axiss.. Tobi pa je dobil oceno najbolj varnega v razredu brez isofixa.

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 2624
31.10.2009 15:16:43   
m..tina
Spoštovane!

Obveščamo vas, da vam je z dnem 31.10. poteklo vozniško dovoljenje za kategotijo M (metla).
Vljudno vas prosimo, da se zglasite na upravni enoti in v izogib nesrečam opravite tudi tehnični pregled vozila.
Želimo vam vesele praznike in obilo užitkov ob poletih.

Skupaj za varnost - vaša policija!

Evo punce, a gremo kr skupi pa še na eno kavico pol? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?