|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 24.10.2009 22:57:01
|
|
|
|
leo**tia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: leo**tia čer....za vse bubane ..tia je že zdrava ..sam noče nič papat..samo mleko in jogurte papa... danes smo imeli kislo zelje pa sem ji kruh not dala in je tako pljuvala da joj...pa dudo si tud že sama da v usta.pa čaj sama vzame in pije...in že lepo puza tako da se mi tud sezuvlemo,samo to že 2leti odkar smo si zrihtali notri dajte mi prosim ideje kaj naj ji kuham?????sam pire hoče,pa kake omake+kruh,pa juhico...včeraj sem samo korenček not dala in rezance pa ni hotela...samo mešano zelenjavo hoče...kaj pa kak namaz na kruh?lepo je koščke tako da ni problema...pa cel smoki si že v usta da in papa.. Veš, jaz tukaj ne vidim problema.Super, punca ima rada zelenjavo! Pa skuhaš vsak dan zelenjavno juhco, vsakič malo drugačna kombinacija in to lahko vsi jeste, samo da za vas še malo dosoliš. Pa če sem te prav razumela je tudi pire? Pa ji daš to ob zelenjavi en dan, drugi dan pa ji ponudiš npr. polento, ajdo ali riž pa bo mogoče še kaj od tega sprejela. Kar se tiče namaza za na kruh. Če se ti zdi, da ga mora imet, probaj najprej navadno maslo. Smokije ji pa nikar ne dajaj. Če odšteješ, da so čista packarija in da ne vsebujejo prav nič kar bi ji koristilo, vsebujejo arašide, ki so zelo alergogeni. In alergija se lahko pojavi kadarkoli, lahko, ko jih ješ drugič ali pa 150. Je pa alergija na arašide zelo pogosta in velikokrat tudi zelo huda - nekateri lahko umrejo, če pojejo tudi samo sled arašida, ki so pa marsikje (v raznih čokoladah, oljih,...). Drug razlog, zakaj ji ne dajat smokija pa je, da se z njim lahko zaduši. Če ga po pomoti vdahne (in otrokom do treh let se to med jedjo večkrat zgodi - se jim zaleti), se ji lahko zaradi sline namočen in lepljiv smoki zalepi tako, da ga ne bo mogla izkašljat pa tudi dihat ob njem ne. In še tako hiter prihod rešilca je tukaj lahko prepozen. hval za odgovor,,ji ne bom dajala večč...sam ko so vsi pametni-pa daj ji nima ji kej bit...no vidim da drugače razmišljate..bolj pametno kot jaz ki sem druge poslušala ni se mi zdel nevaren smoki..leo ga je jedel od 7meseca,pa sedaj ga ima rad..no prej je jedla kruh-skorjico pa ker ima zobka odgrizne pa ji je zaletelo...ah boga.... no je hitro izkašljala....
|
|
|