|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
21.10.2009 16:28:54   
mayamaya
jaz sem tudi danes dobila še zadnje stvari. od recnikota - jogi, pa še ene par majhnih zadevic. zdaj pa lahko spravim vse v red. ampak ne danes. se mi ne da.

si grem zdaj en čaj naredit, da ga spijem vsaj 2 skodelici danes, pol pa na kavč. sem čisto po vremenu

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
21.10.2009 16:31:30   
pi82ka
user posted image Nina68 iskrene čestitke!user posted image
user posted image

Tassika tebi pa srečnouser posted image in držim pestke, pa tudi za vse ostale pupe.

Jaz sem bila pa danes na pregledu za strptokoko (al kako se že pravilno napiše) in se je G zače smejat...pa je reku a tale hoče pa že kr ven pridit...aaaaa halo? Pa sem rekla zakaj a je tko vidit...ha,ha,ha ja sem ga mal po glavi požgačku...je reku ja kšne dva, tri tedne bo mogoče še počakal ha,ha,ha...full mu je blo zabavno, no jaz imam rok 25.11 tko da, če rodim čez dv tedna bom v 37 t in ne bo take panike...upam.

Nč očitno smo res na vrti in bomo začele hodit v Rim (al kako že pravjo naše babice). Uživajte sedaj še v enem kosu...ker kmalu bomo v dveh in takrat bo šele luštno.

(odgovor članu *I.am.happy*)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
21.10.2009 17:00:51   
juniorka
Pozdravljene!
nina68, cestitke, pa le javi se in porocaj, kako in kaj..

Nasa bejba se je pa malo zacela spuscat, je babica rekla, da ji ne more vec obrnit glavice, da se je vsidrala. Ampak samo malo, za prvo stopnjo na lestvici do 5. tako da se pocasi zacenja. Saj sem tudi sama opazila, da mi na kost pritiska, pa lulat hodim pogosteje.
Test za streptokok b pa je bil negativen in se 3 stvari zravn tudi neg. Sem bla prav presenecena, ker imam skoz neke cudne izcedke neprijetnega vonja.
Caj pijem 2x na dan, presredka pa ne masiram.

tassika, uspesen obrat, v bolnisnici pa vcasih ni slabo bit, si lahk spocijesuser posted image . Tvojmu pa rajsi seznam naredi, kaj naj postori, ne pa da mu ti vse opidenas... Naj se navadi, saj cez par tednov bos rabila pomoc.

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
21.10.2009 17:06:53   
ROŽICI
user posted image user posted image user posted image user posted image Nina 68 iskrene čestitke ob sineku!user posted image user posted image user posted image user posted image

ja tud mi smo vsak dan bližje...in bomo držale naše sončke v naročju.user posted image
jaz sem že ko ena žaga.(bi pripela sliko pa je ne znamuser posted image )
pregled imam  27.10. in me že kr zanima kako bo kaj, takrat bom v 38tuser posted image .
danes imam še kr pogosto da mi otrdeva trebuh in krče upam da se bo umirilo, ker nebi rada še šla.user posted image
grem malo počivat se oglasim še kdaj.
lp

življenje je eno samo.zato uživajte...

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
21.10.2009 18:21:52   
nikolinca
mene pa zanima,če ste šle vse na odvzem brisa za streptokoke?

(odgovor članu ROŽICI)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
21.10.2009 19:04:25   
monika985
Nina68 čestitke!!!!!

Tassika; jaz nisem dobila nič za lajšanje bolečin in nikakršnega obliža za mehčanje maternice, sem tudi v višjem tednu kot ti, kar pomeni tudi manj plodovnice in večji otrok pa so bili na pol poti. Držim pesti, sem pa prepričana da bo vsaj pri tebi uspelo. P.S., kot sem že napisala, jaz sem bila po 12-ih urah doma user posted image .

Naj še malo "pojokam"; jaz naj bi bila ena med prvimi novembrkami pa nimam nikakršnih krčev, nič težav, spim kot ubita, apetit nespremenjen..., skratka počutje tako kot zadnjih osem mesecev user posted image .

(odgovor članu nikolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
21.10.2009 19:29:31   
barbchen
IZVIRNO SPOROČILO: nikolinca

mene pa zanima,če ste šle vse na odvzem brisa za streptokoke?

jaz sem šla, sem raje mirna in želim vedeti pri čem sem. sem se pa še z nekaterimi kolegicami pogovarjala, pa jih dosti sploh ne ve, da se je možno testirati, niti ne vedo za kaj gre.  Najbolj primeren čas je med 35. in 37. tednom in v roku 1 tedna dobiš izvide, v POstojni pa je najceneje - 10€.

Carpe Diem!

(odgovor članu nikolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
21.10.2009 19:30:05   
spelap1
ja nisem imela namena da bi mi g vzela bris za streptokok, vprašala sem jo in je rekla da se čedalje več mamic odloča za to. včeraj mi ga je na pregledu vzela. res ssem plačala 35 € ampak to ni nič v primerjavi kakšne so lahko posledice na otroku če si okužen s to bakterijo.
lepo se imejte in mirno noč vsem 

(odgovor članu monika985)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
21.10.2009 19:47:45   
tassika
IZVIRNO SPOROČILO: monika985

Nina68 čestitke!!!!!

Tassika; jaz nisem dobila nič za lajšanje bolečin in nikakršnega obliža za mehčanje maternice, sem tudi v višjem tednu kot ti, kar pomeni tudi manj plodovnice in večji otrok pa so bili na pol poti. Držim pesti, sem pa prepričana da bo vsaj pri tebi uspelo. P.S., kot sem že napisala, jaz sem bila po 12-ih urah doma user posted image .

Naj še malo "pojokam"; jaz naj bi bila ena med prvimi novembrkami pa nimam nikakršnih krčev, nič težav, spim kot ubita, apetit nespremenjen..., skratka počutje tako kot zadnjih osem mesecev user posted image .

Monika a ti si bila v LJ, ker tam tako delajo v Kranju pa te sprejmejo in to dobiš, delajo lepo počasi. Moja g. pravi, da tiste, ki smo prvič noseče se večinoma odločimo za kranj tiste, ki pa že imajo otroke pa ne morejo biti toliko časa odsotne in grejo ponavadi v ljubljano.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu monika985)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
21.10.2009 20:33:21   
ROŽICI
jaz sem bila v ponedeljek pri g. na odvzemu brisa za strebtokok v sgju...in čakam na izvid.plačala sem 24E.
meni je g. sam predlagal ker sem imela pred zanositvijo težave z vnetjem.

življenje je eno samo.zato uživajte...

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
21.10.2009 20:51:52   
eva1
Čer!!!

NIna68-Čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

tasika držim pesti-upam, da rata!
Jaz imam jutri pregled, bomo videli če se je naš škratek obrnil na glavco..sicer občutek imam tak, da se je ubrnil, ampak bomo videli, sporočim jutri!

Glede brisa na streptokok, bom jutri G vprašala kaj misli o tem..glede na to da sem že 2x rodila, ajde bom videla kaj bo predlagal...

Nič šibam zdej na kavč...mirno nočko vsem!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
21.10.2009 21:47:55   
mayamaya
jaz sem mojega g vprašala za ta test, pa mi je rekel, da niti ni tako potreben, ker imajo navado takoj ob rojstvu pregledati otroka in ustrezno ukrepajo, če je potrebno. je pa v Izoli kar 49€ ali 45 € ne vem točno.
jaz se potem nisem odločila za test.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
21.10.2009 22:20:36   
december06
čestitke novopečeni mamici NINI, za Tjaša, da boste zdrav in čimveč cartanja user posted image user posted image user posted image

Kaj bi delile z menoj informacijo kako imate preglede, zdaj v zadnjem mesecu. Jaz sem mislila, da je reden pregled enkrat na mesec, v zadnjem mesecu pa vsak teden, vsaj ctg. Rok imam 19.11., pa sem bila naročena 30.10., pa še to mi je zradi odsotnosti prestavljeno na 3.11.. Men se to tolk pozno zdi. Že razmišljam, ali naj zatežim in me pogledajo še ta teden oz. drug teden. Bi bolj mirno spala, če bi imela kakšen pregled več in da mi reče da je vse o.k.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
21.10.2009 22:54:06   
bellamia
čestitke nini za user posted image , za tassiko pa držim pesti....

jest sem pa bila danes v P v Kranju na posvetu pri anesteziologu zaradi EA.
sem ful pomirjena in me ni več tok strah poroda. bila sem pri dr. ROZMANU, res fuuuullll prijazen!!!user posted image
mi je rekel da je EA v tujini skor stalna praksa, pri nas je pa še vedno strah pred njo...

no pol sem pa zavila še v štacunco in kupila kompletek za našo/našga user posted image ko bomo šli iz porodnišniceuser posted image

lepo nočko vsem

(odgovor članu december06)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
22.10.2009 6:31:24   
rožica13
Jutro!

Jaz čujem že od 5ih, sem mojga dostavila proti službi, ob osmih imam pa pregled, verjetno predzadnji, če ne zadnji. Noč je bila spet ubijalska in pa kratka, upam da ne bom imela pritiska na nuli.

(odgovor članu bellamia)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
22.10.2009 7:13:33   
mayamaya
dobro jutro.

evo sem že pokonci, ker sem mogla mojga zbudit. spala sem pa ko dojenček user posted image , zdej pa zajtrk, pol grem pa malo v pisarno pogledat kako se znajdejo user posted image .

december 06 glede pregledov: moj PDP je 10.11. zadnji redni pregled sem imela 29.9, v torek 20.10 sem imela prvič CTG (brez pregleda potem), naslednjič me je naročil šele 3.11. ponovno na CTG, ko bom že točno 39 t. kar poredko. je pa res, da nisem imela nobenih težav, vsi izvidi so bili negativni...verjetno zaradi tega user posted image . sicer pa oni že vejo kako in kaj. nič skrbet zaradi tega.

lep dan, se tipkamo

aja, tassika srečno user posted image

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
22.10.2009 7:47:37   
Menta
Dobro jutro!
Danes sem kar dobro spala. Sicer sem spet mojega peljala v službo in sem morala moalo bolj zgodaj vstati. Ampak rabim avto potem in ni druge.

december06 Jaz imam zelo podoben razmik med pregledi. PDP imam 22. 11., naslednji pregled (oz. CTG) imam 2. 11. Mislim, da je to čisto ok, sploh če ni nekih težav. Če bi se pa karkoli pojavilo, bi pa poklicala.

Tako, zdej si grem pa kavico skuhat in zajtrk naredit. Potem pa... hmmm, ne vem še...nekaj se bo našlo (če ne drugega lenarjenje user posted image user posted image user posted image ).

Lep dan!

Papa

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
22.10.2009 7:48:52   
lenybaby
Evo mene spet med budnimi!

Ma je tko fino ninat da se mi kr ni dalo vstat... user posted image  Zdej je zajtrk za mano in počas se morm obleč za jutranji sprehodek... Včeri me je neki gnalo mal ven po kosilu in mi je blo kr všeč tko da sm rekla da dans grem pa do štacune po kilo kruha in nazaj - lepo v izi. Lih pol ure bo hoje tko da fino. Bo kr mal za prakticirat tole user posted image  Čez dan bom pa itaq mela tolk drugih stvari in miganja doma da mi nau treba več ven! ;)
Jutr grem pa še mal v službo folk pogledat predn uradno nastopim porodniško (zdej sm še kr na dopustu!) pa da nardim uradno še enga poslovilca in jih mal nahranim! user posted image  Pol jih pa nočm vidt neki cajta... no vsaj ene dva mesca! user posted image

Punce, a za okužbo s to bakterijo za katero se vse tko pridno testirate so kakšni znaki? Kr js tole tud prvič slišm, G ni nč omenjala kazga testa glede tega, vem pa za vsaj dva primera mojih sodelovk da so ble okužene z bakterijo (verjetno je blo to lih to), pa so jim to odkril tud šele pri rojstvu. Kako pa to na otroka vpliva ta okužba? Kera kej ve mogoče?

Lp!

via mercatori! user posted image

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
22.10.2009 8:06:16   
Bojana82
Dobro jutro, punce user posted image ....

Zgleda, da bo danes en tak deževen dan! Pa nič hudega, ravno pravi dan za malo lenarjenja user posted image .....

December06, pregledi na en teden se pričnejo po 37T, razen če nosečnost nebi napredovala kot je treba bi te naročila prej! Ne boj se, tvoja G že ve kako je treba, ponavadi smo me mamice tisti paniki, ki rade vse  "zakompliciramo " ( vključno z mano )user posted image ....

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
22.10.2009 8:33:22   
Bojana82
Lenybaby, za okužbo s strektokopom ni nobenih znakov, včasih morda G po izcedku lahko sklepa da je ženska s to bakterijo okužena ( ampak v zelo redkih primerih, ker v nosečnosti imamo itak vse neke izcedke, ki jih običajno nimamo )......
.......Otrok se s tem lahko okuži med porodom, v porodnem kanalu! Ni pa nujno oz. takih primerov sploh ni veliko, če pa do okužbe novorojenčka pride so posledice lahko strahotne - kakšne raje nebom pisala, ker smo tik pred porodom in res nočem da bi se še s tem katera od vas obremenjevala user posted image .....

.......v glavnem, meni ni žal da sem se testirala ( čeprav so mi nekatere punce govorile, da je brezveze, metanje denarja stran in nevem kaj še vse ), ker sem pozitivna in mi je G dala antibiotike in svečke, da vse skupaj odpravim.....

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
22.10.2009 9:25:57   
pi82ka
barbchen...temu tvojmu G je pa res vse smešn ...sej je prav tako...mi je bil full vredu...sam sm mislna da je možakar bl resn...ma sej tm v Postojnski P se skoz neki hecajo se mi zdi, da je full bolj sproščeno kot v Lj.

dons pa likanje...pa tak zaspan dan je...pa naj bo vseeno prijetenuser posted image

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1946
22.10.2009 9:41:13   
ninka80
Jutro,

včeraj sem imela pregled, je mali še zmeri na glavci user posted image . Spet ga imam čez 14 dni (4.11.) - ravno na 2. rojstni dan mojga fantiča.
men so pa ti pregledi odveč, čim manj tem bolje, seveda, če je vse OK.

Grem zajtrkovat, pa pridem nazaj.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
22.10.2009 10:15:19   
barbchen
IZVIRNO SPOROČILO: december06

čestitke novopečeni mamici NINI, za Tjaša, da boste zdrav in čimveč cartanja user posted image user posted image user posted image

Kaj bi delile z menoj informacijo kako imate preglede, zdaj v zadnjem mesecu. Jaz sem mislila, da je reden pregled enkrat na mesec, v zadnjem mesecu pa vsak teden, vsaj ctg. Rok imam 19.11., pa sem bila naročena 30.10., pa še to mi je zradi odsotnosti prestavljeno na 3.11.. Men se to tolk pozno zdi. Že razmišljam, ali naj zatežim in me pogledajo še ta teden oz. drug teden. Bi bolj mirno spala, če bi imela kakšen pregled več in da mi reče da je vse o.k.

december06, jaz imam rok 20.11. in sem imela zadnji pregled 19.10., naslednjega imam čez 14 dni, to je 2.11. in to še vedno v ambulanti, nič mi ni omenjal CTG-ja. Kot sem razbrala je spet od G do G različno, včeraj sem slučajno pokukala k decembrkam in tam ima punca, ki je noseča 32 tednov že kar vsak teden pregled od zdaj naprej user posted image .

Carpe Diem!

(odgovor članu december06)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
22.10.2009 10:18:33   
Perlica76
Zdravo!!r

Da se najprej malo javim,potem pa grem na branje,vidim,da imamo novega dojenčka!!
ČESTITKE NINA68 user posted image !!

Zdaj pa naj na kratko povem,kaj se je ta čas dogajalo z mano.
No,v torek že veste,potem noč-bila je katastrofalna,imela sem ful krče(kot kaka močna M) in ko ni blo krča,je bebica brcala,kot bi bila tudi ona nemirna,spala nisem od 1.20h neprej nič,krči res niso bili v enakih presledkih,so pa bili.In glede na tako mučen dan in še bolj mučno noč,sem se odločila it zjutraj na CTG,da vsaj vidim-se prepričam,če je vse ok.
Dobila sem odgovor,da hribčki so(popadki-nič ni bilo govora o tem,al so lažni al pravi,so pač hribčkiuser posted image ,MV pa je še zaprt.Sem vprašala(ni blo mojga G,je bla ena druga,pač dežurna)v kolikem času se lahko MV začne odpirat pa sem dobila spet en specialen odgovor-lahko že zvečer,lahko pa čez 2 dni.UZ mi niso nardili.
Včeraj se nisem javila,ker so me ti krči kar še naprej matrali in nisem sploh vžgala rač.,sem pa to noč končno normalno spala,brez krčev in tudi zdaj se počutim fajn glede na pretekle dni!!Kot da se ni nič dogajalo!
Aja,je rekla ta G,naj pridem,ko bodo popadki na 5min,pa sem rekla,da nisem še nikoli rodila,da pač nisem vedela kako naj bi sploh izgledal pravi popadek,ker ene pravijo da ful boli,drugeod prebereš,da popadkov ene sploh skoraj ne člutijo......Pa mi je rekla,da bo popadek tako močan,da tudi govorit med popadkom ne bom mogla.Sicer pa sem šla,zato da si pridem na jasno,če je vse ok,da sem zdaj spet bolj mirna.
Jaz sem sicer naročena na CTG v ponedeljek,ko je moj G dežuren in upam,da ga dočakam,ker se mi zdijo vsi drugi taki hladni,včeraj sem imela občutek,kot da sem jim odveč,češ,kaj nam tle delaš gužvo brez potrebe-nobene prijazne besede in ful hitro so me odpravili,komaj je pričakala,da sem se nazaj oblekla.....katastrofa!
Sem pa tudi pretekle dni zaradi prebave spila ful Donata,pol litre na dan in sem se tudi zaradi tega bala,da so torkovi popadki ne ful močni,ker Mg lajša krče-ga bom počasi kar zmanjšala,itak pa ga moram prekinit v petek po naročilu mojga G(zaradi ponedeljka,da ne prekrije možnih popadkov)
No,malo sem se razpisala,zdaj pa grem pogledat,kaj se je dogajalo včeraj!

Držte se!!!!

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
22.10.2009 10:22:43   
barbchen
IZVIRNO SPOROČILO: pi82ka

barbchen...temu tvojmu G je pa res vse smešn ...sej je prav tako...mi je bil full vredu...sam sm mislna da je možakar bl resn...ma sej tm v Postojnski P se skoz neki hecajo se mi zdi, da je full bolj sproščeno kot v Lj.

dons pa likanje...pa tak zaspan dan je...pa naj bo vseeno prijetenuser posted image

ja, pi82ka, se vsakič znova nasmejim, ko sem tamuser posted image , je ful faconar, me vsakič znova vpraša in provocira, če res nočem vedeti spolauser posted image , ga kr mal jezik srbi za povedatuser posted image Pa res je tako kot si napisala, da je kar sproščeno vse skupaj, čeprav se jim tudi dogaja zadnje čase, imajo kar veliko porodov na dan, jih včasih že skoraj prerašča vse skupaj, ampak kaj čmo če je pa babyboom v razcvetu in prav je takouser posted image

Carpe Diem!

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?