Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 14.10.2009 18:43:09
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 14.10.2009 19:06:40
|
|
|
|
bskrle
|
Podpiši pogodbo.
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 14.10.2009 19:09:48
|
|
|
|
botrca
|
Povej pred podpisom pogodbe.
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 14.10.2009 19:12:58
|
|
|
|
ZoyaEva
|
Ma odvisno kakšen je šef. Če veš, da je vredu, potem lahko poveš prej. Saj bo imel večje zaupanje vate. Lahko pa narediš tako, da podpišeš in čez kakih par dni poveš, češ, da nisi prej vedla, da si noseča.
|
|
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 14.10.2009 19:16:50
|
|
|
|
Gwendolen
|
Jaz pa mislim, da je tukaj treba biti fer in povedati pred podpisom.
Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen ------------------------------------------------------------- We're walking in the air We're floating in the moonlit sky The people far below are sleeping as we fly
|
|
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 14.10.2009 19:45:31
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Če boš imela pogodbo do konca aprila, boš tako ali tako šla na porodniško šele po preteku le-te. Tako ali tako bo delodajalec tisti, ki se bo odločil o podaljšanju. Meni se zdi fer, da poveš prej - tako bo tudi delodajalec vedel, da si ti fer. No, razen če ne gre za delo, ki ga v nosečnosti ne boš mogla opravljati. Potem pa ne vem kako bi se odločila.
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 14.10.2009 20:43:38
|
|
|
|
piule
|
dajmo no,mal fer odnosa...povej mu po pravici...tud sama sem delodajalka 4 puncam in sem fer -če so one fer,,,,se vse da zmenit...zakaj se tle po forumih govori in gleda delodajalce kot resen BAU-BAu.....saj smo vsi ljudje...pa če ti nisi fer ne si pričakovat da bo delodajalec fre s tabo....EJJJJJJJJJJJJJJJ HAAAAAAAALLLO
|
|
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 14.10.2009 20:46:49
|
|
|
|
valentinčica30
|
IZVIRNO SPOROČILO: piule dajmo no,mal fer odnosa...povej mu po pravici...tud sama sem delodajalka 4 puncam in sem fer -če so one fer,,,,se vse da zmenit...zakaj se tle po forumih govori in gleda delodajalce kot resen BAU-BAu.....saj smo vsi ljudje...pa če ti nisi fer ne si pričakovat da bo delodajalec fre s tabo....EJJJJJJJJJJJJJJJ HAAAAAAAALLLO Se strinjam, mogoče zato ker smo tut sami delodajalci. Raje povej in se zmeni, sicer pa če nimaš nobenih problemov boš tak al tak lah delala.
|
|
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 14.10.2009 20:49:24
|
|
|
|
boma2
|
full odvisno od delodajalca. ... ČE se ti zdi da je fer mu povej. drgač pa podpiši in šele potem povej.. Reci, da nisi vedela do aprila boš pa itaq delala... Nevem jaz sem se že dostikrat opekla, ker sem bila fer.... Čeprav pri zdajšnjih delodajalcih ne.. so bili fulllllllllllllllllllllllllllll ok.. .Preje pa katastrofa....
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 14.10.2009 20:49:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Dobro vprašanje, danes je tako da takoj ko delodajalec zve za nosečnost ne podaljšajo pogodbo, so pa izjeme sama se moraš odločiti!
|
|
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 14.10.2009 20:55:51
|
|
|
|
buči
|
Da si noseča, si dolžna povedat šele po 16. tednu. Prej niti slučajno ne, službo itak rabiš. Jaz sem 2x ostala na cesti pred nastopom porodniške, ker mi pogodbe niso podaljšali, ni fino ...
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 14.10.2009 21:01:27
|
|
|
|
*I.am.happy*
|
Jaz bi povedala. Fer je, da poveš. No jaz sem bila tik pred tem, da podpišem za nedoločen čas, pa sem povedala in so to cenili. Pri tebi pa itak to ne gra vloge, ker boš samo do aprila tam in nebi smelo biti problemov. To jim še dodatno povdari, da ne glede na to, da te vzamejo samo do aprila boš do takrat še delala, se ti zdi fer, da jim pred podpisom poveš.... Če so vsaj malo normalni bodo to cenili. Moje mnenje...
|
|
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 14.10.2009 21:09:37
|
|
|
|
piule
|
BUČI ma kaj pišeš--le kake neumnosti so to-po 16 tednu dajmo no ma kje jih pobirate,res nevem-tako bom rekla,še posebi v današnih cajtih se je treba mal zamislit in ne mi z nekimi pravilniki in zakonodajami pametovat,ker velike lukne so v zakonih in verjemte,da delodajalec ma škarje in platno v rokah,ostalo se igra na fer odnos......
|
|
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 14.10.2009 21:15:52
|
|
|
|
Kliki
|
fer odnos do šefa povej preden podpišeš.
|
|
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 14.10.2009 23:08:24
|
|
|
|
urška
|
moja prijateljica je že na razgovor šla noseča. povedala je pa potem zelo pozno, mislim da je bila že v enem 5. mesecu in se ji je trebušček začenjal poznati. no v tisti firmi problemov niso delali, celo pogodbo so ji med porodniško podaljšali in je po končani normalno šla nazaj delat. je pa res, da govorim o eni zavarovalnici in ne o majhnem privat podjetju.
|
|
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 15.10.2009 7:28:25
|
|
|
|
TRIŠ
|
Jaz osebno bi mu povedala prej,ker fer odnos mislim da je zelo pomemben na delovnem mestu.Pa upam da to ne bo vplivalo na podpis pogodbe,pa srečno
|
|
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 15.10.2009 7:53:50
|
|
|
|
slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: valentinčica30 IZVIRNO SPOROČILO: piule dajmo no,mal fer odnosa...povej mu po pravici...tud sama sem delodajalka 4 puncam in sem fer -če so one fer,,,,se vse da zmenit...zakaj se tle po forumih govori in gleda delodajalce kot resen BAU-BAu.....saj smo vsi ljudje...pa če ti nisi fer ne si pričakovat da bo delodajalec fre s tabo....EJJJJJJJJJJJJJJJ HAAAAAAAALLLO Se strinjam, mogoče zato ker smo tut sami delodajalci. Raje povej in se zmeni, sicer pa če nimaš nobenih problemov boš tak al tak lah delala. Jaz se pa ne bi strinjala - morda sta vidve fer, samo večina delodajalcev pa ni fer, zato pa imamo zdaj novo kaznivo dejanje za take primere... Tako da odvisno od delodajalca. Moj je bil v prvo in sedaj v drugo precej navdušen, zelo podpira naraščaj itd. Tako da jaz bi sama povedala, razumem pa, da niso povsod takšni odnosi...
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 15.10.2009 8:59:00
|
|
|
|
bskrle
|
Ne, vem, zakaj pišete, da je fer,da pove, noseča je 9. tednov, službo rabi, delala bo lahko do aprila. Saj ni kužna, le noseča. Presneto.
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 15.10.2009 9:00:24
|
|
|
|
bskrle
|
Ne poznam nosečnice, ki bi šla dokazovat, da je zaradi nosečnosti izgubila službo. Malo razuma. Naj dela, naj si zasluži porodniško, naj spodobno živi.
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 15.10.2009 9:46:44
|
|
|
|
Alči
|
Podpiši in potem povej. Poskrbi zase potem pa pa za šefa...kje pa piše, da ti bo pa delodajalec potem podaljšal pogodbo? Lahko, da če mu zdaj poveš, da ti jo sploh ne bo dal za podpisat, pa boš brez vsega ostala že zdaj. Govorim iz lastnih izkušenj, pa blagor tistim ki imajo super delodajalce in pa čestitke tistim ki so super delodajalci.
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 15.10.2009 10:14:49
|
|
|
|
metka_zone
|
Sama sem delala za šefa z veliko dobička.Seveda preko študentskega servisa in z mano je bil navdušen,kar se je kazalo celo v denarnih nagradah ob plači,za katere sem bila izjema.Po 1,5 leta je prišel na idejo,da me zaposli,le knjižico mu naj prinesem in takrat sem mu omenila nosečnost.Seveda sem mu jo in nato cela srečna čakala na pogodbo...tri mesece.Potem pa sem šla,rekla adijo in...klinc vas gleda bi mogla rečit,ampak sem bila zafustrirana,glede na to,da me je prinesel okoli... Morda se ženske delodajalke razlikujejo od moških ali kaj... Podiši,potem pa se delaj mono nekje do 4 meseca,ki ima pač zdravstvene težave ali podobno,nato pa povej...V Sloveniji je edino to fer,da najprej poskrbiš zase,ker drugi ne bodo,denar pa tudi ne raste na drevesih... Lp
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 15.10.2009 21:14:40
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Kdaj povedati delodajalcu za nosečnost 16.10.2009 19:05:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala za vaša mnenja. V ponedeljek grem delat!! Kar bo pa bo:)
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 16.10.2009 19:10:46
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?