birdy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa IZVIRNO SPOROČILO: birdy IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraGS Babice so pritrdile in ji pojasnile, da je malčica v šoku, kar je Tina komentirala: "Kako ne bi bila, če se pa mati dere. - ja bravo, se ponosna je na to, da se je drla....svasta. Jaz niti pisnila nisem. Ptuj obiskal predstojnik Sašo Djukanovič, ki se je strinjal, da se je Tina dobro držala, saj je deklica precej velika. (Deklica je tehatala krepkih 3.800 gramov, velika je bila okroglih 50 centimetrov.) - kaj je bila potem moja...velikan al kaj? Barbara, to pa nisem misnla da te bo zmotil, tole o dretju. Jst sem tud tulila ampak jst sem tok tulila da če bi bla zraven nje, pol nje sploh slišal ne bi. Oziroma, pri Neli menda nisem, pri Kristi pa vem da sem Lej, pri Neli nisem tulila in sem mela zato oči odprte, o tem da sem bla še en mesec k angora zajc boljš da ne govorim Pri Kristi pa sem tulila in babce ni nč motil, sem mela pa oči zato zaprte Očitn neki na obrazu morm met odprt Pa ne mi zamert, sam enim dretje paše Kar se pa tiče teže se pa strinjam, tole sploh ni ne vem kaka teža. Pa tud od Eli al pa od moje Neli ni ne vem kaj. Men so ogromni res tisti k majo čez 4,5 kile. Se mi zdi da se zdej večji dojenčki rojevajo in da tisto da je normalno od 2,5-3,5kile nekak ni več aktualno. sej ni to ravno da se je drla.... men je sicer glupo da se nekdo dere čaprav če dober pomislim je pa res da eni tako sproščajo svojo moč in ko potiskaš jo vsekakor rabiš in če gledamo športnike se tud derejo naprimer sploh tisti k sivajo kroglo al pa mečejo kopijo al pa kladivo.... v glavnem je dretje posledisa sproščanja moči...... ampak da reče na koncu da je mala v šoki k se mama tok dere zgleda kot, da se je načrtno drla kot, da je to po nekem pravilu rojevanja ko prtiskaš se morš dret.... okol teže je pa tko če ima mali 5 kg in ktrepko čez 50 torej 55 in več ni pomoje dosti razlike k 4 kile in 50cm. sej otroka ni težko rodit če ima dolge noge ampak je pomemben obseg glavice in tud to je pri vsaki ženski drugače ker ene imajo bolj prožen presredek druge manj...... tko da bi merli kateri porod je težji in katera mamica se boljše drži je res glupo in še najmanj potrebno iz strani zdravnikov..... neko ocenjevenje ker ima tud vsaka ženska drug prag bolečine.... pri florjanu se je moj G bal da ne bo šlo po naravni poti ker naj bi imel ful velik trebušček.... obseg glavice je bil 37 al 36,5 sem že pozabla ampak trebušček je imel pa prav bajsast in če gledam z benjaminom sta imela enako dolžino 52 in nekje 300g razlike v teži.... in je bil beni ful manj bajsast Jst pa ne verjamem da je "težkost" poroda odvisna od obsega glavice al pa česarkol. Ena mama lahko petkilskega otroka rodi brez problemov, druga pa 2,5kilskega otroka težko. Sej sem to že povedala, men je babca šele ko se Kristi rodila rekla da ni šans da jst čist naravno (brez vakuma recimo) rodim 4-kilskega otroka. Ker mam premajhno medenico in ne gre. In če bi bla Kristi tok velka k Neli bi spet mela vakum, in to stoprocentno. Pa sta mele obseg glave enak. Kar se pa tiče te k se je drla... Ne vem no, jst nisem dubla občutka d se je drla k je to tko po pravilih. Pa niti da se hvali s tem. Jst to jemljem čist tko da k je babca rekla da je tamala mal v šoku, da se je pač mal pohecala iz tegA svojga dretja.Sej mal je pa človeku vsen nerodno pa če mal na hec obrneš je prec bolj. Sej pa ja vsi vemo da so otroci pri porodu od vsega druzga v šoku k pa od dretja mame.