|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
13.10.2009 12:33:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katjusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1001
   RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 7. del
13.10.2009 12:37:41   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: birdy

IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraGS

Babice so pritrdile in ji pojasnile, da je malčica v šoku, kar je Tina komentirala: "Kako ne bi bila, če se pa mati dere. - ja bravo, se ponosna je na to, da se je drla....svasta. Jaz niti pisnila nisem.

Ptuj obiskal predstojnik Sašo Djukanovič, ki se je strinjal, da se je Tina dobro držala, saj je deklica precej velika. (Deklica je tehatala krepkih 3.800 gramov, velika je bila okroglih 50 centimetrov.) - kaj je bila potem moja...velikan al kaj?

Barbara, to pa nisem misnla da te bo zmotil, tole o dretju. Jst sem tud tulilauser posted image  ampak jst sem tok tulila da če bi bla zraven nje, pol nje sploh slišal ne bi. Oziroma, pri Neli menda nisem, pri Kristi pa vem da semuser posted image  Lej, pri Neli nisem tulila in sem mela zato oči odprte, o tem da sem bla še en mesec k angora zajc boljš da ne govorimuser posted image  Pri Kristi pa sem tulila in babce ni nč motil, sem mela pa oči zato zaprteuser posted image  Očitn neki na obrazu morm met odprtuser posted image  Pa ne mi zamert, sam enim dretje pašeuser posted image
Kar se pa tiče teže se pa strinjam, tole sploh ni ne vem kaka teža. Pa tud od Eli al pa od moje Neli ni ne vem kaj. Men so ogromni res tisti k majo čez 4,5 kile. Se mi zdi da se zdej večji dojenčki rojevajo in da tisto da je normalno od 2,5-3,5kile nekak ni več aktualno.

sej ni to ravno da se je drla.... men je sicer glupo da se nekdo dere čaprav če dober pomislim je pa res da eni tako sproščajo svojo moč in ko potiskaš jo vsekakor rabiš in če gledamo športnike se tud derejo naprimer sploh tisti k sivajo kroglo al pa mečejo kopijo al pa kladivo.... v glavnem je dretje posledisa sproščanja moči...... ampak da reče na koncu da je mala v šoki k se mama tok dere zgleda kot, da se je načrtno drlauser posted image user posted image user posted image user posted image kot, da je to po nekem pravilu rojevanja ko prtiskaš se morš dret....user posted image user posted image user posted image user posted image

okol teže je pa tko če ima mali 5 kg in ktrepko čez 50 torej 55 in več ni pomoje dosti razlike k 4 kile in 50cm. sej otroka ni težko rodit če ima dolge noge ampak je pomemben obseg glavice in tud to je pri vsaki ženski drugače ker ene imajo bolj prožen presredek druge manj...... tko da bi merli kateri porod je težji in katera mamica se boljše drži je res glupo in še najmanj potrebno iz strani zdravnikov..... neko ocenjevenje ker ima tud vsaka ženska drug prag bolečine....

pri florjanu se je moj G bal da ne bo šlo po naravni poti ker naj bi imel ful velik trebušček.... obseg glavice je bil 37 al 36,5 sem že pozabla ampak trebušček je imel pa prav bajsast in če gledam z benjaminom sta imela enako dolžino 52 in nekje 300g razlike v teži.... in je bil beni ful manj bajsastuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
13.10.2009 12:37:47   
Urša08
kolumbo kaj to berem, da se pr vas dogaja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Noro, superca user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
13.10.2009 12:40:20   
Čebel@
Hana mi je padla z najine postelje-pol metrauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
13.10.2009 12:40:36   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08

kolumbo kaj to berem, da se pr vas dogaja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Noro, superca user posted image user posted image user posted image user posted image

ja pa še čaj pepermintov je kupla tak da ko bo konec vse na čajuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a ne komumbo da nas vabiš na čaj?

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
13.10.2009 12:41:54   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: majchy23

Hana mi je padla z najine postelje-pol metrauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

upam, da ni hudega in da ne bo kaj več kot kaka buška...... al pa še ta ne..... mal jo opazuj.....user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
13.10.2009 12:42:42   
Čebel@
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

upam, da ni hudega in da ne bo kaj več kot kaka buška...... al pa še ta ne..... mal jo opazuj.....user posted image user posted image user posted image user posted image

to je bilo pred cca.pol ure in je že pojedla kosilo in se že smeje

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
13.10.2009 12:43:59   
Katjusa

to je bilo pred cca.pol ure in je že pojedla kosilo in se že smeje

pol je najbrž vse OK user posted image se pa vstrašiš... in bol k paziš prej se zgodiuser posted image

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
13.10.2009 12:48:32   
Urša08
majchy user posted image user posted image user posted image user posted image saj bo, s Hano je najbrž vse v redu, ti se moraš pa še umirit od šoka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
13.10.2009 12:50:41   
Urša08
Žiga je ravno pojedel kosilo, sem dons kar za vse rižotko pripravila. Očitno mu je bilo všeč, ker je vse zmazaluser posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
13.10.2009 12:57:34   
Jutta
Tudi jaz sem pogledala posnetek poroda. Sem se kar razjokala, pa še punco, ki je rodila poznam osebno (nekaj let nazaj sva kakšen mesec skupaj delali preko študentskega servisa). Je pa drugače zelo ekstravertirana oseba, ki čustev ne drži v sebi, zato torej dretje ob porodu in šala na račun tega (češ da je mala zaradi tega v šoku) - toliko v njen branuser posted image

< Sporočilo je popravil Jutta -- 13.10.2009 12:59:50 >

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
   [Brisano sporočilo]
13.10.2009 12:57:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Urša08)
  Neposredna povezava do sporočila: 1012
13.10.2009 12:58:42   
Jutta

Če se smeji in papca, potem je vse OK user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
13.10.2009 13:01:00   
BarbaraGS
birdy mah ne da me moti, sam mnenje imam da je to vrzena vstran energija. Vsaj tako so meni babice razlagale. Zabicale so mi na zacetku, da naj cim manj glasov ven spuscam in naj to energijo porabim za potiskanje. Pa iskreno povedano, ce bi se kera v tem cajtu, ko sem jaz rojevala drla v sosednji sobi, bi me verjetno bilo kar malo strah, da to full boli in bi bil porod sigurno grsi in prezet s strahom in pricakovanjem strasne bolecine. Jaz ponavadi tiho prenasam bolecino in bi kricala samo ob resnicno neizmerni bolecini (na splosno sem taksna). Bil je moj prvi porod in okrog mene sta bili dve skrajnosti ljudi. Tisti, ki so rekli, da grejo raje se enkrat rodit kot k zobarju in tisti, ki so se mucili in prenasali grozne bolecine. Nisem vedela kam spadam jaz in ce bi okrog mene bile same kricacke bi me res bilo strah user posted image
S Katjuso sta mi pa dale mislit...mogoce je to res lahko nacin sproscanja in pomaga nekaterim... ampak se vedno sem mnenja da je to se ena stvar ki ti jemlje takrat se kako potrebno energijo, ceprav ti po drugi strani res lahko pomaga...

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1014
13.10.2009 13:01:09   
birdy

IZVIRNO SPOROČILO: birdy

Babice so pritrdile in ji pojasnile, da je malčica v šoku, kar je Tina komentirala: "Kako ne bi bila, če se pa mati dere. - ja bravo, se ponosna je na to, da se je drla....svasta. Jaz niti pisnila nisem.

Ptuj obiskal predstojnik Sašo Djukanovič, ki se je strinjal, da se je Tina dobro držala, saj je deklica precej velika. (Deklica je tehatala krepkih 3.800 gramov, velika je bila okroglih 50 centimetrov.) - kaj je bila potem moja...velikan al kaj?

Barbara, to pa nisem misnla da te bo zmotil, tole o dretju. Jst sem tud tulilauser posted image  ampak jst sem tok tulila da če bi bla zraven nje, pol nje sploh slišal ne bi. Oziroma, pri Neli menda nisem, pri Kristi pa vem da semuser posted image  Lej, pri Neli nisem tulila in sem mela zato oči odprte, o tem da sem bla še en mesec k angora zajc boljš da ne govorimuser posted image  Pri Kristi pa sem tulila in babce ni nč motil, sem mela pa oči zato zaprteuser posted image  Očitn neki na obrazu morm met odprtuser posted image  Pa ne mi zamert, sam enim dretje pašeuser posted image
Kar se pa tiče teže se pa strinjam, tole sploh ni ne vem kaka teža. Pa tud od Eli al pa od moje Neli ni ne vem kaj. Men so ogromni res tisti k majo čez 4,5 kile. Se mi zdi da se zdej večji dojenčki rojevajo in da tisto da je normalno od 2,5-3,5kile nekak ni več aktualno.

sej ni to ravno da se je drla.... men je sicer glupo da se nekdo dere čaprav če dober pomislim je pa res da eni tako sproščajo svojo moč in ko potiskaš jo vsekakor rabiš in če gledamo športnike se tud derejo naprimer sploh tisti k sivajo kroglo al pa mečejo kopijo al pa kladivo.... v glavnem je dretje posledisa sproščanja moči...... ampak da reče na koncu da je mala v šoki k se mama tok dere zgleda kot, da se je načrtno drlauser posted image user posted image user posted image user posted image kot, da je to po nekem pravilu rojevanja ko prtiskaš se morš dret....user posted image user posted image user posted image user posted image

okol teže je pa tko če ima mali 5 kg in ktrepko čez 50 torej 55 in več ni pomoje dosti razlike k 4 kile in 50cm. sej otroka ni težko rodit če ima dolge noge ampak je pomemben obseg glavice in tud to je pri vsaki ženski drugače ker ene imajo bolj prožen presredek druge manj...... tko da bi merli kateri porod je težji in katera mamica se boljše drži je res glupo in še najmanj potrebno iz strani zdravnikov..... neko ocenjevenje ker ima tud vsaka ženska drug prag bolečine....

pri florjanu se je moj G bal da ne bo šlo po naravni poti ker naj bi imel ful velik trebušček.... obseg glavice je bil 37 al 36,5 sem že pozabla ampak trebušček je imel pa prav bajsast in če gledam z benjaminom sta imela enako dolžino 52 in nekje 300g razlike v teži.... in je bil beni ful manj bajsastuser posted image user posted image user posted image user posted image

Jst pa ne verjamem da je "težkost" poroda odvisna od obsega glavice al pa česarkol.  Ena mama lahko petkilskega otroka rodi brez problemov, druga pa 2,5kilskega otroka težko. Sej sem to že povedala, men je babca šele ko se Kristi rodila rekla da ni šans da jst čist naravno (brez vakuma recimo) rodim 4-kilskega otroka. Ker mam premajhno medenico in ne gre. In če bi bla Kristi tok velka k Neli bi spet mela vakum, in to stoprocentno. Pa sta mele obseg glave enak.
Kar se pa tiče te k se je drla... Ne vem no, jst nisem dubla občutka d se je drla k je to tko po pravilih.  Pa niti da se hvali s tem. Jst to jemljem čist tko da k je babca rekla da je tamala mal v šoku, da se je pač mal pohecala iz tegA svojga dretja.Sej mal je pa človeku vsen nerodno pa če mal na hec obrneš je prec bolj. Sej pa ja vsi vemo da so otroci pri porodu od vsega druzga v šoku k pa od dretja mame.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
13.10.2009 13:01:12   
Jutta
Dobila sem stvari od Nextauser posted image user posted image user posted image . Samo jih bom videla šele v petek, ker sem jih naročila na sestrin naslovuser posted image

(odgovor članu Jutta)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
13.10.2009 13:02:33   
BarbaraGS
Majchy upam, da je vse ok

Jutta sej ni slo na racun nje, ampak tistega, ki je pisal clanek... napihovanje in napihovanje :)

(odgovor članu BarbaraGS)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
13.10.2009 13:04:33   
Jutta

Majchy upam, da je vse ok

Jutta sej ni slo na racun nje, ampak tistega, ki je pisal clanek... napihovanje in napihovanje :)

Z moje strani nobene zamereuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1018
13.10.2009 13:08:46   
BarbaraGS
birdy nad tvojim odgovorom je moj odgovor tebi user posted image

(odgovor članu Jutta)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
13.10.2009 13:08:57   
birdy

birdy mah ne da me moti, sam mnenje imam da je to vrzena vstran energija. Vsaj tako so meni babice razlagale. Zabicale so mi na zacetku, da naj cim manj glasov ven spuscam in naj to energijo porabim za potiskanje. Pa iskreno povedano, ce bi se kera v tem cajtu, ko sem jaz rojevala drla v sosednji sobi, bi me verjetno bilo kar malo strah, da to full boli in bi bil porod sigurno grsi in prezet s strahom in pricakovanjem strasne bolecine. Jaz ponavadi tiho prenasam bolecino in bi kricala samo ob resnicno neizmerni bolecini (na splosno sem taksna). Bil je moj prvi porod in okrog mene sta bili dve skrajnosti ljudi. Tisti, ki so rekli, da grejo raje se enkrat rodit kot k zobarju in tisti, ki so se mucili in prenasali grozne bolecine. Nisem vedela kam spadam jaz in ce bi okrog mene bile same kricacke bi me res bilo strah user posted image
S Katjuso sta mi pa dale mislit...mogoce je to res lahko nacin sproscanja in pomaga nekaterim... ampak se vedno sem mnenja da je to se ena stvar ki ti jemlje takrat se kako potrebno energijo, ceprav ti po drugi strani res lahko pomaga...

Ja, sej če greš prvič rodit in poslušaš krike v sosednji sobiuser posted image user posted image user posted image
Takrat k sem bla jst v porodni, z popadki, o marija, boljš da ne slišišuser posted image user posted image  Takrat smo vse slavile Prešerna in smo pele. Ker na trenutke je blo slišat k v norišniciuser posted image  Porodne vse polne, pa vse so tulile, veš kok krikov sem preposlušalauser posted image  Sam jst sem vedla kaj me čaka in me to ni prestrašl.
Jah, men je pasal dretje. In če mi je to mal energije in moči pobral pol hvalabogu. Ker glede na to da sem komi uspela nazaj na pojstlo splezat in je bla Kristi že uzzun... Pol če se ne bi drla bi mi Kristi padla direkt na tlauser posted image user posted image user posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

Neposredna povezava do sporočila: 1020
13.10.2009 13:12:23   
Onasiss
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08

EJ TUD JAZ NISM MOGLA VERJET.... po moje sem bolj šokirana kot ona sama..... sem prec Onasisa klicala, da je prišel slike gledat.......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ZDAJ BOŠ MOGLA PA AZA RUDNO DAT........user posted image user posted image user posted image

So what....

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
13.10.2009 13:13:32   
Onasiss

user posted image user posted image user posted image  oh... grdo...ma saj vejetno ni nič..... opazuj jo in če je kaj drugačna jo pelji k p.

So what....

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
13.10.2009 13:17:33   
Onasiss
No...mi smo imeli pa danes predpriprave na maraton......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  smo se tok nasprehodili, da me tooook noge bolijo...zdaj se mi pa nič ne da... jutri grem pa najbrž na fitnes......user posted image user posted image user posted image user posted image

So what....

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
13.10.2009 13:19:03   
Jutta
Kayica - da te še jaz malo "potolažim" - glede gibalnega razvoja so si otroci po 6. mesecu starosti precej različni. V kolikor bi bila Marinela res zelo pozna ali mogoče celo zakrčena in premehka v hrbtu, potem bi pediater gotovo na to ustrezno odreagiral in ti dal kakšen nasvet, kako vse skupaj pospešit ali pa bi celo napisal napotnico za razvojno ambulanto. Pomembno je, da je ne siliš k samostojnemu sedenju, če tega ni sposobna storiti sama ali pa da je ne postavljaš na nogice, če za to še ni zrela. Najbolje je, da jo večkrat na dan za nekaj časa položiš na tla, kjer bo lahko svoje telo raziskovala po mili volji, pa še hrbtenice ne bo obremenjevala. Slej ko prej bo ugotovila, da se lahko do igračk priplazi s kotaljenjem ali pa s puzanjem in kasneje tudi s kobacanjem.
Tudi naš Vid še ne sedi sam in je veliko bolj počasen v gibalnem razvoju kot npr. Evita, Žiga in Benjamin, vendar pa gotovo ne zaostaja v čebljanju, na koncu pa bodo vsi tekali naokrog in pripovedovali, kaj se jim je zgodilo.

(odgovor članu Jutta)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
13.10.2009 13:19:04   
Onasiss
Aja še to... kera k je bolj suha od mene, no ki maj vsaj kake 2 kg manj, če želi usnjene hlače narejene po naročilu po modelu Lewis jeans 501.....user posted image

So what....

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Sinovi kot mame, hčerke kot očetje
Genetika je zapletena. Vemo le, da smo vedno bolj navezani na enega od staršev, kar je spet odvisno od kombinacije genov...
9 vprašanj, ki jih NE smeš postaviti mami ...
Preden novopečeni mami postavite katero od v članku navedenih vprašanj, raje dvakrat premislite. Ali še bolje - teh vpra...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?