Ursi2
|
Živjo! Veš, te čisto razumem, da razmišljaš o vseh mogočih razlogih in mogoče je tudi pretirano fizično delo lahko vzrok za to, da ne moreta zanosit! No, jz ti lahko povem iz svojih izkušenj. Res je, da sem odrastla na kmetiji, kjer je bilo vedno polno dela. Potem sem se poročila in se preselila k mojmu v mesto, vendar v hišo, kjer pa je kar nekaj vrta in zelenice. Tudi midva sva se trudila dolgo časa, da sva zanosila - 5 let!Sva že mislila it na preglede, pa se sama kr nisem mogla odločit, ker se mi je že tako zdelo, da sva skoz pod pritisokm, zakaj še ni kakega dojenčka ( s strani drugih), potem bi bil pa še večji stres. Res je tudi, da sem skoz vse delala - pospravljala po hiši, delala vsa fizična dela (tudi belila, prestavljala omare,....) tako v hiši kot zunaj hiše (vedno sem sama prekopala vrt, kosila travo, obrezovala živo mejo,.... Poleg tega imajo moževi stari starši kmetijo in hodimo veliko pomagat k njim, sploh, ko je košnja, pa koline,..... No, priznam, da nisem nikoli pomislila, da bi bilo mogoče lahko to krivo. Tudi sama sem prepričana, da je bil razlog v preveliki želji in pritisku tega, da sem vsak mesec samo čakala, kaj bo, ali bom dobila ali ne Potem pa smo predlani poleti imeli resnično noro dela - z mojim sva organizirala veliko slavje (500 ljudi) in vse kar spada zraven. Ti povem, da 2 meseca še jest nisem imela časa, kaj šele študirat, če sem mogoče noseča. Pa tudi delala sem takrat, kot že dolgo ne: vse okoli hiše, pekla za 500 ljudi, pomagala pri postavljanju prireditvenega šotora, nosila kište pijač,...... Vse kar pač spada zraven. No, in 2 dni pred tem dogodkom pa meni vklopi, da še nisem dobila , čeprav bi jo že pred več kot tednom mogla dobit. In sem šla delat test in sem bila noseča. Tudi potem sem še vedno delala in tudi skoz, celo nosečnost. Še vedno sem kosila, na jesen prekopala vrt, pozimi kidala, prenašala in sestavljala omare, ko sva urejala svojo splanico in otroško sobo, belila,..... No, sedaj pa imava 1,5 leto starega sončka in skor na polovici poti, saj čakava že drugega! Nočem rečt, da se hočeš izognat delu, nikakor ne. Če ti je tudi G rekla, da se pazi, potem to res ne bi bilo slabo. Ti pa odsvetujem, dabi povedala staršem (tako svojim kot njegovim), ker mislim, da obstaja, da bosta takrat pa še pod večjim psihičnim pritiskom. Kar pa je za zanositev veliko slabše! Ko, samo pomislim, kake vse izjev sva midva poslušala. Mi je še zdej slabo. No, pa sej tudi, ko sva zdej drugega delala, sma že slišala vse mogoče pripombe, zakaj ne zanosim (npr. da moj popije preveč Coca cole in da ni čudno, da ne more otroka nardit) Mislim, halo, ko da nima doma že enga otroka, pa da je ne spije tolko, pač tam pa tam kak kozarec, pa tudi jz sem dojila do 15 meseca in sem šele po enem letu po porodu dobila menstruacijo in je bila potem še vedno neredna,... Brezveze! Pa če boš zdej povedala, si lahko prepričana, da te bojo vsak mesec spraševali pa komentirali! No, jz si tega res ne bi želela. Ampak to je samo moje mnenje! Držim pa pesti, da vama čimprej uspe!!!!!!!
< Sporočilo je popravil Ursi2 -- 6.10.2009 15:04:46 >
|